ویژگی و کاربرد میلگرد آجدار

بررسی کاربردهای میلگرد + قیمت میلگرد امروز

این میله‌ها در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما ساختمان‌سازی یکی از مهم‌ترین مصرف‌کنندگان محسوب می‌شود. میلگرد در ساختمان برای افزایش مقاومت بتن، ساخت اتصالات، ساخت ستون و آرماتوربندی به کار می‌رود. صنایع خودروسازی، راه‌‌سازی و پل‌سازی از دیگر صنایع مصرف‌کننده این محصول هستند. علت کاربرد گسترده میلگرد، مقاومت پیچشی و کششی آن است. ساختار بتن استحکام زیادی دارد. خرد کردن یا تقسیم آن به قطعات مختلف، بعد از خشک شدن، کار ساده‌ای نیست، اما مقاومت کششی پایین آن باعث می‌شود به محض بروز لرزش یا فشارهای جانبی، خرد شود و فرو بریزد. به‌همین‌دلیل داخل ستون‌های بتنی از آرماتور استفاده می‌کنند. آمارتورها مقاومت کششی خوبی دارند و می‌توانند ضعف بتن را جبران کنند. جهت خرید میلگرد با بهترین قیمت، می توانید لیست قیمت میلگرد شاهین بناب در سایزهای مختلف را از آسرون مشاهده کنید.

سهیل | قیمت میلگرد

سهیل | قیمت میلگرد

فرآیند تولید میلگرد

کارخانه‌های مختلف از روش‌های گوناگونی برای تولید این مقاطع فولادی استفاده می‌کنند. خروجی نهایی خطوط تولید کارخانه‌ها میلگردهایی به‌شکل میله، شبکه یا رول است و مشتریان با توجه به کاربرد مورد نظرشان باید نوع مناسب را انتخاب کنند. در ادامه شیوه‌های مختلفی که برای تولید این محصولات وجود دارد را بررسی می‌کنیم.

·         روش نورد گرم

روش نورد گرم متداول‌ترین متدی است که برای تولید میلگرد به کار می‌رود. در این متد، دمای شمش فولادی را افزایش می‌دهند تا انعطاف آن بیشتر شود. سپس شمش را از میان دو غلطک که فاصله استانداردی باهم دارند و خلاف جهت یکدیگر می‌چرخند، عبور می‌دهند. فاصله کم دو غلطک باعث افزایش طول شمش و کاهش ضخامت آن می‌شود. این کار تا زمانی که شمش به اندازه مورد نظر برای میلگرد درآید، ادامه پیدا می‌کند. بعد از آن، طرح‌های لازم برای مقاطع آجدار را روی بدنه فولاد گرم ایجاد می‌کنند. در نهایت میلگرد سرد می‌شود و برای عرضه به بازار آماده است.

·         روش نورد سرد

اکثر بخش‌های این روش شبیه به فرایند نورد گرم است، اما در مرحله آخر به جای اینکه فولاد آرام آرام سرد شود و به دمای اتاق برسد، به یکباره سرد خواهد شد. در این فرایند، میلگردها بعد از شکل گرفتن، از میان غلطک‌های سردی عبور می‌کنند که دمای‌شان کم‌تر از مقدار مورد نیاز برای تبلور مجدد است. این کار ساختار مولکولی فولاد را به هم می‌ریزد، مقاومت آن را افزایش می‌دهد، اما انعطافش را کم‌تر می‌کند.

·         روش میکروآلیاژی

در این متد ریز ذراتی از مواد شیمیایی مثل وانادیوم، نیوبیوم و تیتانیوم در فرایند تولید میلگرد به فولاد اضافه می‌شود تا مقاومت آن را افزایش بدهد. این ذرات با نام مقاوم‌ساز شناخته می‌شوند. این متد یکی از جدیدترین شیوه‌هایی است که برای تولید مقاطع فولادی به کار می‌رود.

·         روش ترمکس

ترمکس متد پیشرفته نورد سرد است. در روش ترمکس، بعد از اینکه مقاطع از غلطک‌های نورد سرد عبور کردند، دوباره حرارت می‌بینند و گرم می‌شوند. با این کار، انعطاف‌پذیری که بخاطر به‌هم‌ریختن ساختار مولکولی از دست رفته بود، دوباره افزایش پیدا می‌کند. محصولاتی که با این روش تولید می‌شوند، هم مقاوم هستند و هم انعطاف خوبی دارند.

مشخصات فنی میلگرد

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید، مشخصات فنی میلگرد است. این مشخصات شامل مواردی است که در ادامه نام می‌بریم:

  • سایز
  • وزن
  • ساده یا آجدار بودن
  • قطر و سطح مقطع اسمی

بدیهی است که امکان اندازه‌گیری این مشخصات برای همه مقاطع وجود ندارد. به‌همین‌دلیل کارخانه‌ها مقادیر استانداردی در نظر می‌گیرند و محصولات‌شان را مطابق با این مقادیر تولید می‌کنند. هرچه مشخصات محصول تولیدی یک کارخانه به استاندارد جهانی مقطع، نزدیک‌تر باشد، قطعا نرخ بالاتری نیز خواهد داشت. به‌همین‌دلیل قیمت میلگرد اصفهان باتوجه رعایت استانداردها در تولید، در بازه بالایی نسبت به سایر محصولات مشابه‌اش قرار دارد. در ادامه جدول مشخصات فنی میلگرد را قرار می‌دهیم تا بتوانید بررسی کنید ویژگی‌های محصول مورد نظرتان چیست.

قیمت هر کیلو میلگرد

برندهای مختلف به‌خاطر تفاوت در مواد اولیه مورد استفاده، شیوه تولید و حساسیتی که جهت نزدیک بودن محصول نهایی خود به استاندارد جهانی بکار می‌برند، عددی متفاوت از یکدیگر برای قیمت هر کیلو میلگرد اعلام می‌نمایند. درواقع، این نرخ علاوه بر نوسانات کلی بازار آهن که باعث تغییرات روزانه آن می‌شود، بین برندهای مختلف، با توجه به کیفیت تولیدشان فرق می‌کند. ازطرفی نرخ اعلامی تولیدکنندگان اصلی نسبت به فروشندگان و واسطه‌گران بازار، متفاوت بوده و در بازه پایین‌تری قرار دارد؛ زیرا فروشندگان بازار آهن، امکان باز کردن بندیل و فروش در تناژ دلخواه و حتی به‌صورت شاخه‌ای را برای خریداران فراهم کرده و کار مشتریان را در پروژه‌های کوچک تسهیل می‌نمایند.

نکته جالبی که باید بدانید این است که قیمت هر کیلو میلگرد به برند و سایز محصول نیز بستگی دارد. به عنوان مثال قیمت هر کیلوگرم از سایز ۱۴ اصفهان با سایز ۱۴ فایکو متفاوت است. همچنین قیمت هر کیلوگرم از سایز ۱۴ اصفهان با هر کیلوگرم از سایز ۱۶ همین برند، اختلاف جزئی دارد. علت اصلی این اختلافات قیمت، میزان عرضه و تقاضا در بازار است. نوسان‌های بازار فولاد به اندازه‌ای زیاد است که حتی روی روندهای آن هم نمی‌توان حساب کرد.

یعنی اگر امروز روند بازار نزولی است، احتمال دارد فردا صعودی باشد و قیمت را چند درصد افزایش بدهد. بنابراین اگر روی تداوم نزول حساب کرده باشید، احتمالا در برآورد بودجه با مشکل مواجه خواهید شد. بازار فولاد یکی از غیرقابل پیشبینی‌ترین بازارها در سراسر جهان است که فاکتورهای مختلفی آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

قیمت هر شاخه میلگرد

تعیین قیمت این مقاطع فولادی، به دو نوع کیلویی و شاخه ای در بازار انجام می پذیرد و اکثر افرادی که قصد خرید آن را در حجم کم دارند، به دنبال اطلاع از قیمت هر شاخه میلگرد هستند. برای به دست آوردن این نرخ، لازم است به مواردی چون: وزن و سایز، نوسانات بازار، نرخ ارز، بهای مواد اولیه، کارخانه تولید کننده، کارمزد واسطه ها و … توجه داشت. معمولا در این مقطع فولادی، باتوجه به مصرف بالای آن نرخ شاخه‌ای کمتر از کیلویی استعلام می‌شود؛ زیرا حتی در پروژه‌های کوچک نیز، خریداران خرید بندیلی انجام می‌دهند.

اما در مواردی که چندین شاخه مورد نیاز مشتری باشد، فروشندگان بازار آهن، هر شاخه را قیمت‌گذاری کرده و در اختیار ایشان قرار می‌دهند. کارخانه‌ها معمولا قیمت را به صورت شاخه‌ای اعلام نمی‌کنند. آن‌ها محصولاتشان را در حجم زیاد می‌فروشند و قیمت را به صورت کیلویی به مشتریان اعلام می‌کنند. البته در این زمینه استثنا هم وجود دارد و ممکن است بعضی از تولیدکننده‌ها قیمت هر شاخه میلگرد را به مشتریان بدهند.

قیمت میلگرد دیروز و امروز

ازآنجایی‌که میلگرد، یکی از پرمصرف‌ترین مقاطع فولادی در حوزه‌های عمرانی و ساختمان‌سازی است؛ نوسانات بهای آن براساس متغیرهای زیادی رخ می‌دهد. تمام این عوامل ممکن است یک روز منجر به بالارفتن قیمت میلگرد و در روز بعدی افت نرخ را رقم بزند؛

به‌همین‌خاطر، بررسی قیمت میلگرد دیروز و امروز و روند آن، می‌تواند پیش از خرید آن به شما دیدی مناسب بدهد تا درباره بودجه پروژه‌های خود دقیق‌تر تصمیم‌گیری کنید. درواقع با بررسی این روند شما ممکن است د رخرید خود تعجیل کرده و یا حتی آن را به زمانی دیگر موکول نمایید. پس جهت برنامه‌ریزی دقیق برای شروع پروژه و خرید مقاطع مورد نظرتان، بررسی این نرخ در روزهای مختلف امری ضروری محسوب می‌شود.

سخن پایانی

با گذشت چندین سال از تجربه در زمینه ساخت و ساز، می‌توانم بگویم که قیمت میلگرد یکی از مهمترین مواردی است که برای هر سازنده ساختمانی بسیار اهمیت دارد. همانطور که می‌دانید، میلگرد به عنوان یکی از مهمترین مقاطع ساختمانی در بسیاری از سازه‌ها به کار می‌رود و برای سازندگان، داشتن اطلاعات کامل درباره آن بسیار حائز اهمیت است. برای شروع، بهتر است مشخصات میلگرد را بررسی کنیم. میلگرد در واقع یکی از فولادهای شکل دار است که در ابعاد و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود. این ماده ساختمانی در فرآیند تولید خود، از مواد خامی مانند آهن، کربن و غیره ساخته می‌شود.

هر چه میلگرد بیشتری کربن داشته باشد، سختی و مقاومت آن بیشتر خواهد بود. کاربردهای میلگرد نیز بسیار گسترده هستند. از ساخت و ساز ساختمان‌های بلند، پل‌ها و تونل‌ها تا ساخت ماشین‌آلات صنعتی و نظامی، میلگرد در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. برای هر کاربردی، اندازه، شکل و نوع میلگرد متفاوت است و برای اینکه بتوانید به درستی نرخ آن را محاسبه کنید، باید با تمام این موارد آشنا باشید.  در این مقاله به صورت کامل به بررسی تمام این نکات پرداختیم.

سوالات متداول

قیمت میلگرد چگونه تعیین می شود؟

قیمت میلگرد معمولاً توسط نیروهای بازار از جمله عرضه و تقاضا تعیین می شود. عواملی مانند تغییر در هزینه مواد اولیه، تغییر در ظرفیت تولید و تغییرات تقاضا همگی می توانند بر قیمت میلگرد تأثیر بگذارند.

علت اختلاف قیمت هر شاخه میلگرد، در برندهای مختلف چیست؟

وزن و کیفیت میلگرد تولیدی در برندهای مختلف، متفاوت بوده و از این رو قیمت هر شاخه میلگرد تولیدی در یک کارخانه با دیگری فرق دارد.

قیمت میلگرد در سایت آسرون به روز است؟

بله؛ آسرون با در نظر گرفتن اینکه قیمت روز میلگرد ممکن است برای برخی از فعالان بازارآهن کافی نباشد، قیمت میلگرد امروز تمامی برندها را در سایزهای مختلف، به صورت لحظه به لحظه بروزرسانی می‌کند.

برگرفته از: سایت آسرون

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا