تجارت ارز – که معمولاً به آن تجارت فارکس یا FX نیز می گویند – بازار جهانی برای مبادله ارزهای خارجی است. فارکس بزرگترین بازار جهان است و معاملاتی که در آن انجام می شود بر همه چیز تأثیر می گذارد، از قیمت پوشاک وارداتی از چین گرفته تا مبلغی که برای یک نوشیدنی در هنگام تعطیلات در شمال می پردازید.
فارکس چیست؟
در سادهترین حالت، معاملات فارکس مشابه صرافیهایی است که ممکن است در سفر به خارج از کشور انجام دهید: یک معاملهگر ارزی را میخرد و دیگری را میفروشد، و نرخ ارز دائماً بر اساس عرضه و تقاضا در نوسان است.
ارزها در بازار ارز مبادله می شوند، یک بازار جهانی که از دوشنبه تا جمعه 24 ساعته باز است. تمام معاملات فارکس در خارج از بورس (OTC) انجام می شود، به این معنی که هیچ صرافی فیزیکی وجود ندارد (همانطور که برای سهام وجود دارد) و یک شبکه جهانی از بانک ها و سایر موسسات مالی بر بازار نظارت دارند (به جای یک صرافی مرکزی، مانند بورس اوراق بهادار نیویورک). ).
اکثریت قریب به اتفاق فعالیت های تجاری در بازار فارکس بین معامله گران نهادی، مانند افرادی که برای بانک ها، مدیران صندوق ها و شرکت های چند ملیتی کار می کنند، رخ می دهد. این معامله گران لزوماً قصد ندارند خودشان ارزها را تصاحب کنند. آنها ممکن است صرفاً در مورد نوسانات آتی نرخ ارز گمانه زنی کنند یا در برابر آن محافظت کنند.
برای مثال، یک معامله گر فارکس ممکن است دلار آمریکا را بخرد (و یورو را بفروشد)، اگر معتقد باشد ارزش دلار تقویت می شود و بنابراین می تواند در آینده یورو بیشتری بخرد. در همین حال، یک شرکت آمریکایی با فعالیت های اروپایی می تواند در صورت تضعیف یورو از بازار فارکس به عنوان پوششی استفاده کند، به این معنی که ارزش درآمد کسب شده در آنجا کاهش می یابد.
نحوه معامله ارزها در فارکس
به همه ارزها یک کد سه حرفی بسیار شبیه نماد سهام اختصاص داده می شود. در حالی که بیش از 170 ارز در سراسر جهان وجود دارد، دلار آمریکا در اکثر معاملات فارکس دخیل است، بنابراین دانستن کد آن بسیار مفید است: USD. دومین ارز محبوب در بازار فارکس، یورو است، ارزی که در 19 کشور اتحادیه اروپا پذیرفته شده است (کد: EUR).
سایر ارزهای اصلی، به ترتیب محبوبیت، عبارتند از: ین ژاپن (JPY)، پوند بریتانیا (GBP)، دلار استرالیا (AUD)، دلار کانادا (CAD)، فرانک سوئیس (CHF) و دلار نیوزیلند. (NZD).
تمام معاملات فارکس به صورت ترکیبی از دو ارز در حال مبادله بیان می شود. هفت جفت ارز زیر – که به عنوان عمده شناخته می شوند – حدود 75٪ از معاملات در بازار فارکس را تشکیل می دهند:
یورو/دلار آمریکا
USD/JPY
GBP/USD
AUD/USD
USD/CAD
USD/CHF
NZD/USD
نحوه قیمت گذاری معاملات فارکس
هر جفت ارز نشان دهنده نرخ فعلی مبادله دو ارز است. در اینجا نحوه تفسیر این اطلاعات با استفاده از EUR/USD – یا نرخ مبادله یورو به دلار – به عنوان مثال آمده است:
واحد پول سمت چپ (یورو) ارز پایه است.
واحد پول سمت راست (دلار آمریکا) ارز مظنه است.
نرخ مبادله نشان دهنده این است که چه مقدار از ارز مظنه برای خرید 1 واحد از ارز پایه مورد نیاز است. در نتیجه، ارز مبنا همیشه به صورت 1 واحد بیان می شود در حالی که ارز مظنه بر اساس بازار فعلی و میزان مورد نیاز برای خرید 1 واحد از ارز پایه متفاوت است.
اگر نرخ مبادله EUR/USD 1.2 باشد، به این معنی است که 1 یورو 1.20 دلار می خرد (یا به عبارت دیگر، خرید 1 یورو 1.20 دلار هزینه خواهد داشت).
وقتی نرخ مبادله افزایش مییابد، به این معنی است که ارزش ارز پایه نسبت به ارز مظنه افزایش یافته است (زیرا 1 یورو دلار آمریکا بیشتری میخرد) و برعکس، اگر نرخ مبادله کاهش یابد، به این معنی است که ارزش ارز پایه کاهش یافته است.
یک نکته سریع: جفتهای ارز معمولاً ابتدا با ارز پایه و در مرحله دوم با ارز مظنه ارائه میشوند، اگرچه یک قرارداد تاریخی برای نحوه بیان برخی از جفتهای ارز وجود دارد. به عنوان مثال، تبدیل USD به EUR به عنوان EUR/USD ذکر شده است، اما USD/EUR نیست.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با فارکس میتوانید به سایت (https://raikafx.com) مراجعه کنید.