آشنایی با هواکش برای مرغداری و کاربردهای آن
فن مرغداری یا همان هواکش مرغداری همان گونه که از نامش بر می آید یکی دیگر از انواع فن های صنعتی عرضه شده در بازار است که از آن به منظور تهویه مطبوع مرغداری و تأمین رطوبت مورد نیاز استفاده می شود. این فن که به عنوان یکی از فن های محوری پرکاربرد شناخته می شود با به جریان درآوردن هوا در شرایط یکسان، رطوبت یکنواخت مناسب دیگری را در محیط ایجاد کرده، دی اکسید کربن تولید شده را خارج و در نهایت هوای سالم و پاکیزه ای را وارد بستر مرغداری می کند.
تماس با شرکت گذرگاه | |
ادرس: | تهران ضلع شمالی میدان هفتم تیر ساختمان تجاری ادری نگین ابی طبقه اول واحد ۱۰۲ |
تلفن: | ۰۲۱۸۸۸۲۰۰۸۹ |
همراه1: | 09353234729 |
همراه2: | 09122039983 |
همراه3: | 09123505979 |
ما در این بخش از مطلب خود می خواهیم هواکش برای مرغداری را مورد بررسی قرار داده تا بتوانیم اطلاعات کامل و جامعی را در این باره در اختیارتان قرار دهیم. همان گونه که می دانید تهویه مطبوع و تأمین هوای سالم و مورد نیاز یکی از عوامل مؤثر و ضروری در رشد و پرورش مرغ به حساب می آید. چنانچه سالن های موجود در یک مرغداری از شرایط ایده آل برای تأمین رطوبت مورد نیاز بستر، تأمین نور کافی و تهویه مناسب به منظور تنفس سالم مرغ ها و همچنین زمان بندی دقیق برای تعویض هوای موجود در محیط برخوردار نباشد یقیناً نمیتواند گله ای سالم با دوره رشد استاندارد را تحویل دهد. به همین دلیل است که یکی از اقدامات اولیه و اساسی مرغداران، نصب و راه اندازی تجهیزاتی نظیر هواکش برای مرغداری است.
هواکش مرغداری چیست؟
هواکش مرغداری دستگاهی است برای تهویه هوا و تامین اکسیژن که در سایزهای مختلف موجود است. با در نظر گرفتن ظرفیت سالنهای پرورش طیور، پرورش دهندگان به تعداد مشخصی از این فنها برای تهویه هوا و تامین اکسیژن نیاز دارند. وجود این دستگاه بسیار ضروری است و جزو استانداردهای یک مرغداری محسوب میشود. بدون استفاده از این دستگاه پرورش طیور عملا غیر ممکن خواهد بود. همانطور که اشاره کردیم مدلهای مختلفی از فنها وجود دارد و هر مدل در اندازههای مختلف طراحی و تولید میشود. به طور کلی دو نوع فن طراحی و تولید میشود که بیشترین استفاده را در مرغداری ( و به طور کلی صنعت ) و حتی در خانه را دارد. در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
هواکش برای مرغداری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
فن مرغداری یا همان هواکش برای مرغداری همان گونه که از نامش بر می آید یکی دیگر از انواع فن های صنعتی عرضه شده در بازار است که از آن به منظور تهویه مطبوع مرغداری و تأمین رطوبت مورد نیاز استفاده می شود. این فن که به عنوان یکی از فن های محوری پرکاربرد شناخته می شود با به جریان درآوردن هوا در شرایط یکسان، رطوبت یکنواخت مناسب دیگری را در محیط ایجاد کرده، دی اکسید کربن تولید شده را خارج و در نهایت هوای سالم و پاکیزه ای را وارد بستر مرغداری می کند.
به طور معمول هواکش برای مرغداری در دو نوع کوپله با تسمه و کوپله مستقیم طراحی و.تولید می گردد. بد نیست بدانید که این سیستم یکی از مقرون به صرفه ترین تجهیزات در چنین اماکنی است که قادر است در طول سال یکنواختی مناسبی را از نظر دما و رطوبت برای محیط به ارمغان آورد.
معرفی انواع هواکش برای مرغداری
درباره انواع هواکش برای مرغداری و کاربردهای آن چه می دانید؟ از آنجایی که یکی از ارکان مهم و لاینفک در سالن های مرغداری برای رشد مطلوب مرغ ها، سیستم تهویه مناسب است از این رو طراحان و سازندگان فن مرغداری یا همان هواکش برای مرغداری با در نظر گرفتن ابعاد سالن های مرغداری و ظرفیت آن ها انواع مختلفی از این سیستم های تهویه ای را با قدرت های مختلف تولید و روانه بازار کرده اند. در ادامه به معرفی بیشتر آن ها می پردازیم:
هواکش طولی برای مرغداری: این هواکش ها در دیواره های انتهایی سالن با قدرت مکندگی بالا نصب و راه اندازی می شود. لازم به ذکر است که فاصله این فن ها با دریچه ورودی سالن بیشتر 60 متر باشد
هواکش عرضی برای سالن: این مدل از فن مرغداری نیز همچون هواکش طولی در طول دیوارهای انتهایی سالن نصب می شوند با این تفاوت که بیشتر برای سالن هایی با عرض 8تا 12متر به کار برده می شود. به این ترتیب میزان هوا به کمک سیستم فشار منفی، در دیوار طولی به سمت هواکش ها به حرکت در می آید. سپس با طی کردن عرض سالن ها از طریق سیستم تهویه به بیرون از سالن هدایت می شود.
هواکش سقفی برای مرغداری: این مدل از هواکش همان طور که از نامش هم مشخص است در سقف سالن های مرغداری تعبیه می شوند که معمولاً برای مناطقی که دارای آب و هوای بسیار گرم یا بسیار سرد هستند مناسب می باشد. به این ترتیب میزان هوای گرمی که بابت افزایش دمای آن هزینه های هنگفتی پرداخت شده است به سمت بالا و به طرف سقف به حرکت در می آید. از آنجایی که این دما ممکن است دور از دسترس جوجه ها قرار گیرد بنابراین بایستی توسط هواکش های طولی به سمت پایین کشیده شده و در اختیار جوجه ها قرار گیرد.
ویژگی های هواکش برای مرغداری
- دارای وزن سبک و استاندارد
- از لحاظ اقتصادی دارای قیمت های مقرون به صرفه است
- از ابعاد و اندازه مناسبی برخوردار است
- راه اندازی و نصب سریع و آسان
مزایای فن مرغداری چیست؟
- انتقال هوای داخل سالن.
- مکیدن هوای گرم و آلوده داخل سالن و انتقال هوای خنک و تمیز به سالن مرغداری.
- وزن سبک و در اندازههای مختلف که متناسب با شرایط مرغداری میتوان انتخاب کرد.
- تامین سلامتی طیور و کاهش پیدا کردن تلفات.
- کاهش انتقال بیماریهای تنفسی به طیور
- مصرف کم انرژی.
- متعادل کردن هوا و رطوبت در داخل سالن.
- کم شدن هزینههای تولید
- بیشتر شدن میزان تبدیل خوراک به گوشت.
انتخاب هواکش براي سيستم تهويه تونلی در سالن مرغداری
در هنگام خريد هواكش براي سالن هاي پرورش جوجه گوشتی يا در زمان تعويض آنها بايد توجه داشت که شما در حال خريد ( جريان هوا ) هستيد به همین علت باید به عوامل مختلفی از جمله ظرفیت هواکش انتخابی، هزینه اولیه (خرید و نصب)، هزينه کارکرد ، ميزان دوام و قابل اعتماد بودن، ضمانت نامه و نگهداري آسان دقت کنید.
ظرفيت هواکش هاي مورد نياز شمار چقدر بايد باشد ؟
در سيستم تونلی اين ظرفيت بايد حداقل در هر دقيقه توانايی تعويض کامل هوای سالن را داشته باشد. اين سرعت بالای جريان هوا موجب کاهش اثرات گرما و اگر دمای محیط خنک باشد تاثیر مثبتی بر روی جوجه ها خواهد داشت. چنانچه هواکش ها فاقد توانايي لازم باشند عملکرد جوجه ها کاهش مي يابد .
روش ساده محاسبه تعداد هواکش مرغداری
تعداد هواکش از تقسیم سرعت جریان هوا (که باید 120 متر بر دقیقه باشد) در یک دقیقه، ضربدر سطح مقطع سالن به متر مربع، تقسیم بر قدرت یک هواکش (متر مکعب هوا در دقیقه) به دست می آید. مثلا در سالنی با ارتفاع 4 و عرض 8، سطح مقطع می شود 32 متر مربع.در 120 ضرب می کنیم می شود 3840 که اگر بخواهیم هواکش 120 سانتی بگذاریم بر 600 تقسیم می کنیم که می شود 6.4 هواکش.
زمان بندی هواکش های مرغداری
انواع سیستم های تهویه و اجزای آنها سیستم تهویه مکانیکی از 4 جزء عمده تشکیل شده است: فنها – پنجره ها – هیتر ها و کنترل و تنظیم.
قیمت فن مرغداری در بازار
قیمت فن مرغداری این روزها به دلیل عدم ثبات در بازار بسیار متغیر است و برای آگاهی از آن باید به فروشگاههای معتبر مراجعه نمایید. علاوه بر بی ثباتی بازار، مدل، اندازه و کیفیت ساخت هواکش نیز در قیمت آن تاثیر دارد. بنابراین زمانی که به مراکز فروش این محصول مراجعه کنید متوجه تفاوت قیمت در مدلها خواهید شد. هواکش مرغداری وارداتی نیز در مقایسه با مشابه ایرانی تفاوت قیمت بسیار زیادی دارد و بی ثباتی قیمت در محصولات وارداتی بیشتر است. هواکشها را باید متناسب با ظرفیت سالن طیور و بودجهای که برای پرداخت آن دارید انتخاب کنید. برای خرید منصفافه همراه با خدمات پس از فروش نیز باید به فروشگاههای معتبر مراجعه نمایید.