امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال و راهکارهای تقویت آن

امروزه با پیشرفت فناوری، رشد روزافزون ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال، بازار پرداخت های دیجیتال نیز بسیار گسترده شده است. به دلیل خصوصیات ارزهای دیجیتال، این ارزها در برابر جعل و تقلب در پرداخت ها بسیار آسیب پذیرند. بنابراین، امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال بسیار حائز اهمیت است.

ارز | ارز دیجیتال

ارز | ارز دیجیتال

با ورود ارزهای دیجیتال به بازار مالی، روش‌های پرداخت نیز تحت تأثیر قرار گرفته و روند تغییرات بسیار سریعی را در پرداخت‌های اینترنتی دنبال کرده‌اند. با افزایش استفاده از ارزهای دیجیتال، به مشکلات جدیدی در حوزه امنیت پرداخت نیز برخوردار شده‌ایم.

امنیت در پرداخت‌های ارز دیجیتال به عنوان یکی از موضوعات حیاتی در این حوزه مطرح است. مهمترین چالش در امنیت پرداخت‌های ارز دیجیتال، احتمال هک شدن صندوق‌های پرداخت و سرقت ارزهای دیجیتال موجود در آنهاست. به همین دلیل، امنیت پرداخت‌های ارز دیجیتال باید به گونه‌ای باشد که شانس هک کردن آنها به حداقل رسیده و امنیت کامل در پرداخت‌های اینترنتی حفظ شود.

برای رسیدن به این هدف، بسیاری از تکنولوژی‌های مبتنی بر رمزنگاری و امنیت شبکه در حوزه پرداخت‌های ارز دیجیتال ارائه شده‌اند. این تکنولوژی‌ها شامل شبکه‌های بلاکچین، پروتکل‌های SSL/TLS، تشخیص تقلب و تحلیل رفتار کاربری هستند.

با این حال، با توجه به پیشرفت فناوری و همچنین روند رشد بازار ارزهای دیجیتال، به نظر می‌رسد که امنیت در پرداخت‌های ارز دیجیتال همچنان به چالش‌های جدیدی برخورد خواهد کرد و نیاز به راه‌حل‌هایی منعطف و قابل اعتماد برای مقابله با این چالش‌ها خواهد بود. در این مقاله از آموزش سرمایه گذاری و تحلیل بازارهای مالی آدام مرادی، به موضوع امنیت در پرداخت های دیجیتال خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

پرداخت های ارز دیجیتال چه نوع پرداختی است؟

پرداخت های ارز دیجیتال، به انتقال مقادیر پولی بین دو نفر یا گروه از افراد با استفاده از ارزهای دیجیتال اشاره دارد. در واقع، این نوع پرداخت شامل استفاده از ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتال می‌شود. این ارزهای دیجیتال به عنوان یک وسیله پرداخت بین المللی بسیار محبوب هستند، زیرا تراکنش‌ها بسیار سریع و هزینه‌های آن نیز نسبتاً پایین است.

به علاوه، از آنجا که این ارزها به صورت دیجیتالی هستند، نیازی به بانک‌های مرکزی برای پرداخت‌ها وجود ندارد و تراکنش‌ها به صورت مستقیم بین فرد به فرد انجام می‌شوند.

تفاوت پرداخت های ارز دیجیتال و پرداخت ارزی چیست؟

پرداخت های ارزی و پرداخت های ارز دیجیتال دو نوع پرداخت متفاوت هستند. در پرداخ ‌های ارزی، به جای استفاده از پول یک کشور برای خرید یا فروش کالاها و خدمات، از پول یک کشور دیگر استفاده می‌شود. مثلاً اگر یک شرکت آمریکایی با یک شرکت ژاپنی معامله داشته باشد و برای تسویه حساب از دلار آمریکا به ین ژاپنی استفاده کند، این پرداخت ارزی است.

اما در پرداخت های ارز دیجیتال، از ارزهای دیجیتال برای خرید و فروش کالاها و خدمات استفاده می‌شود. به عنوان مثال، اگر شما برای خرید یک کالا از یک فروشگاه آنلاین از بیت کوین استفاده کنید، این یک نوع پرداخت ارز دیجیتال است.

این نوع پرداخت اغلب سریع‌تر و کم هزینه‌تر از پرداخت‌های ارزی است، زیرا به دلیل عدم نیاز به تبدیل ارز، هیچ هزینه ارزش تبادل را ندارد و در عین حال، کاملاً مستقیم و بدون واسطه (مانند بانک) است.

مهمترین چالش های امنیتی در پرداخت های ارز دیجیتال چیست؟

مهمترین چالش های امنیتی در پرداخت های ارز دیجیتال شامل موارد زیر است:

 حفظ امنیت کلیدهای خصوصی

 هکرها به دنبال دسترسی به کلیدهای خصوصی کاربران هستند تا بتوانند ارزهای دیجیتال را به دست آورند. بنابراین، حفاظت از کلیدهای خصوصی و نگهداری آن‌ها در جایی امن از اهمیت بالایی برخوردار است.

 عدم اطمینان از واسط‌های تجاری

 واسط‌های تجاری ارز دیجیتالی می‌توانند به سادگی با فروش ارزهای دیجیتالی مختلف، اعتماد کاربران را به دست آورند. بنابراین، از واسط‌های قابل اعتماد و معتبر استفاده کنید.

 حملات DDos 

حملات DDos به معنی حملات توزیع شده از سرویس رسان‌ها هستند که باعث اختلال در خدمات سرویس دهندگان شده و باعث از بین رفتن اطلاعات کاربران می‌شود.

 برخی از صرافی های غیرقابل اطمینان

 با توجه به عدم رسمیت برخی از صرافی های ارز دیجیتال، ارزهای دیجیتالی شما قابل نقل و انتقال به افراد نامعتبری شدید و با افزایش حجم تراکنشات روز به روز هکرها نیز جسورتر می‌شوند.

 حملات فیشینگ

حملات فریب جعلی یا Phishing با استفاده از ایمیل‌های جعلی وب‌سایت‌های جعلی، کاربران را به تحویل دادن اطلاعات حساس مالی و ارز دیجیتال دعوت می‌کنند.

حملات کلید لاگر

 حملات کلید لاگر یا Keylogger با استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی از کلیدهایی که کاربران در حین تایپ می‌زنند، استفاده می‌کنند. هکرها با استفاده از این نرم‌افزارها می‌توانند به کلیدهای خصوصی و رمزهای عبور دسترسی پیدا کنند.

 خطرات امنیتی برای پرداخت‌های بی سیم (wireless payments)

 پرداخت های ارز دیجیتال بی‌سیم می‌توانند در معرض خطر قرار گیرند، به طوری که افرادی که در نزدیکی تراکنش هستند، می‌توانند اطلاعات شما را ضبط کنند.

پرداخت‌های بی سیم به معنای پرداخت‌هایی هستند که از طریق فناوری بی‌سیم انجام می‌شوند، مانند استفاده از کارت‌های بی سیم، پرداخت از طریق تلفن همراه، پرداخت با NFC و … در این نوع پرداخت، تبادل اطلاعات و انتقال پول بین دستگاه پرداخت و دستگاه دریافت کننده، از طریق فناوری بی‌سیم صورت می‌گیرد.

به طور کلی، از آنجایی که ارزهای دیجیتالی هنوز در مراحل اولیه خود هستند، چالش های امنیتی زیادی وجود دارند که باید به آن‌ها توجه شود.

راهکارهای حفظ امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال

استفاده از کیف پول‌های امن

لازم است از کیف پول‌های امنی استفاده شود که قابلیت حفاظت از کلید خصوصی را دارند. همچنین بهتر است از کیف پول‌های سرد مثل ترزور یا لجر استفاده کنید.

استفاده از واسط‌های معتبر

انتخاب واسط‌های معتبر برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال امری حیاتی است. واسط‌های نامعتبر ممکن است از شما سوء استفاده کنند و اطلاعات شخصی و مالی شما را به دست بیاورند.

محافظت از کلید خصوصی

در صورتی که کلید خصوصی شما به دست یک شخص دیگری برسد، این شخص قادر خواهد بود تمام ارزهای دیجیتالی شما را به دست آورد. بنابراین لازم است که کلید خصوصی را در جایی امن نگهداری کنید و هیچگاه آن را با دیگران به اشتراک نگذارید.

استفاده از رمزنگاری

برای افزایش امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال، می‌توانید از رمزنگاری استفاده کنید. از طریق این روش، اطلاعات شما در حین تراکنش به شکل رمز شده ارسال می‌شود و تنها فردی که کلید رمزنگاری را داشته باشد، می‌تواند این اطلاعات را مشاهده کند. بنابراین برای حفظ امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال، بهتر است همیشه از اصول امنیتی فوق‌الذکر پیروی کنید.

به علاوه، بهتر است از نرم افزارهای ضد ویروس و فایروال استفاده کنید و همیشه به‌روزرسانی برنامه‌ها و سیستم عامل خود را انجام دهید. همچنین، جدی گرفتن مسائل امنیتی و هشدارهای ارائه شده توسط صرافی‌ها و پلتفرم‌های ارز دیجیتال نیز بسیار حائز اهمیت است. با رعایت این اصول، می‌توانید خود را در برابر چالش های امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال محافظت کنید.

در نهایت

در این مطلب، به چالش های امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال و راهکارهای تقویت آن پرداختیم. امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال و راهکارهای تقویت آن بسیار حائز اهمیت است. برای این منظور، باید روش هایی را که در بخش قبلی معرفی شد، مورد استفاده قرار داد تا از دزدیده شدن ارزها جلوگیری شود.

همچنین، بهتر است همیشه بررسی کنید که پلتفرم یا بازاری که از آن خرید یا فروش ارز دیجیتال می‌کنید، از یک سطح امنیتی قابل قبول برخوردار است. در واقع برای افزایش امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال، باید به اطمینان از سطح امنیتی پلتفرم یا بازاری که در آن خرید یا فروش ارز دیجیتال انجام می دهید، به علاوه تأمین حریم خصوصی خود، توجه کنید. برای اطمینان از این موضوع، بهتر است از بازارها و پلتفرم های مطمئن و با سابقه استفاده کنید.

در نهایت، باید تأکید شود که امنیت در پرداخت های ارز دیجیتال یکی از مهم‌ترین عوامل در موفقیت این بازار است و باید به شدت توسط هر فردی که در این بازار حضور دارد، مدنظر قرار گیرد. با رعایت روش های امنیتی مناسب، می توانید از دزدیده شدن ارزهای دیجیتال خود جلوگیری کنید و از بازار پرداخت های ارز دیجیتال بهره ببرید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا