بر اساس تحقیقات علمی انجام شده، گفته میشود که قهوه برای درمان دیابت موثر است. شاید تصور کنید که این فقط یک ادعای تبلیغاتی برای فروش محصول بیشتر قهوه و محصولات جانبی آن باشد. کافئین به عنوان یک ماده محرک بر سطح قند خون تاثیر میگذارد، اما برخی ترکیبات موجود در قهوه تا حدی به روند درمان شما کمک میکند. بنابراین، در ادامه این مطلب میخواهیم از نظر علمی بررسی کنیم که قهوه و کافئین موجود در آن چطور در پیشگیری از دیابت موثر هستند و مصرف چه نوع قهوهای به افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود؟
آیا کافئین بر قند خون تاثیر میگذارد؟
تحقیقات زیادی در مورد تاثیر کافئین موجود در موادغذایی مختلف بر میزان قند خون و واکنشهای بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم صورت گرفته است. دریافت کافئین از مواد غذایی مختلف از جمله شکلات، قهوه، چای و غیره برای افراد سالم و بدون سابقه دیابت بدون عوارض گزارش شده است. اما وقتی که درگیر بیماری دیابت نوع دوم هستید، احتمالا باید کمی بیشتر احتیاط کنید. واکنش بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم، در برابر دریافت میزان بالای کافئین متفاوت است. از طرفی تحقیقات نشان میدهد که مصرف حدود 500 میلیگرم کافئین روزانه میزان قند خون را تا 8% کاهش میدهد.
در حالی که برخی افراد واکنش بدنی کاملا متفاوتی را تجربه کرده بودند. اگر مبتلا به دیابت باشید، در نتیجه بدن شما به خوبی از هورمون انسولین استفاده نمیکند. به همین دلیل، سطح قند خون بعد از هر وعده غذایی بالاتر از حد نرمال خواهد بود. در این شرایط، مصرف کافئین باعث میشود که سطح قند خون فرد به سختی به سطح سالمی برسد. این موضوع در طولانی مدت برای سلامت کلی فرد مضر است و ممکن است منجر به مشکلات عصبی، قلبی و پیشرفت بیماری دیابت شود.
چرا کافئین بر سطح قند خون تاثیر میگذارد؟
کافئین بر حساسیت افراد به انسولین تاثیر میگذارد. انسولین هورمونی است که ورود قند خون به سلولهای بدن و آزاد کردن انرژی را تسهیل میکند. کافئین حساسیت افراد به انسولین را تا حد زیادی کاهش میدهد و همین موضوع باعث میشود که بعد از خوردن یا نوشیدن هر چیزی، سطح زیادی از شکر در خون شما جذب نشود. علاوه بر این، کافئین به عنوان یک ماده محرک باعث گلوکززایی (تولید گلوکز از منابع دیگر به جز کربوهیدرات) میشود. این دو عامل باعث افزایش سطح قند خون افراد میشود و برای افراد دیابتی خطرناک و سمی است. اگر مبتلا به دیابت هستید، باید از مصرف زیاد قهوه، خصوصا لاته و قهوههای ترکیبی با شیر، خودداری کنید. مصرف قهوههای ترکیبی با شیر یا سیروپ به دلیل سطح بالای شکر آن، برای افراد دیابتی گزینه مناسبی نیست.
پس چرا قهوه تاثیر مثبتی بر عدم ابتلا به دیابت دارد؟
تا اینجا در مورد تاثیر منفی کافئین بر سطح قند خون صحبت کردیم، شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که اگر کافئین سطح قند خون بدن را افزایش میدهد، پس چرا ادعا میشود که قهوه برای عدم ابتلا به دیابت مفید است؟ حقیقت این است که اثبات شده است زیرا قهوه حاوی ترکیبات دیگری از جمله مواد معدنی منیزیم، کروم و پتانسیم و انواع آنتی اکسیدان است که باعث کاهش التهاب در سیستم بدنی شما میشود و ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد. علاوه بر این، به این نکته هم توجه کنید که مصرف قهوه متابولیسم و سطح فعالیت فیزیکی را افزایش میدهد،همین موضوع به سوزاندن قند خون بیشتر در افراد کمک میکند. با توجه به اینکه اضافه وزن یکی از عوامل خطرساز در ابتلا به دیابت است، بنابراین همین خاصیت قهوه به دیابتیها در کنترل سطح قند خونشان کمک میکند. دقت کنید که واکنش افراد به کافئین متفاوت است اما به جهت احتیاط، افراد دیابتی باید مصرف قهوه را محدود و کنترل کنند یا قهوه بدون کافئین مصرف کنند تا دچار عوارض منفی دریافت کافئین بالا نشوند.
پیشگیری از دیابت با مصرف قهوه
تحقیقات زیادی نشان داده است که قهوهنوشها کمتر دچار انواع بیماریهای دیابت میشوند. برای مثال تحقیقاتی که در سال 2022 انجام شده است نشان میدهد که مصرف دو فنجان قهوه در طول روز خطر ابتلا به بیماریهای زیادی از جمله دیابت نوع دوم، آلزایمر و مرگ زودرس را کاهش میدهد. بنابراین، احتمالا مصرف یا دیکف بهترین گزینه برای فرد مبتلا به دیابت است، چرا که با حذف میزان زیادی از کافئین قهوه تنها از ترکیبات مفید این نوشیدنی بهرهمند میشود.چه نتیجهای میتوان گرفت؟ اگر از قبل بیماری دیابت دوم یا سابقه ابتلا به آن را ندارید، نیازی نیست که نگران مصرف قهوه روزانه (یا کافئین دریافتی از مواد غذایی مختلف) باشید. تحقیقات ثابت کرده است که مصرف قهوه کافئین دار یا دیکف، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش میدهد.
اما، اگر از قبل بیماری دیابت نوع دوم را دارید یا سابقه ارثی این بیماری را دارید، نشان داده شده است که مصرف منظم کافئین در طی یک دوره ۴ هفته ای، حساسیت به انسولین را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مختل می کند.در حالی که محققان رابطه ای بین مصرف بیشتر قهوه و حساسیت کمتر به انسولین پیدا کردند، آنها متوجه شدند که انتقال سریع به مصرف قهوه بیشتر ممکن است واکنش غیر معمول یا تاکید شده بدن را ایجاد کند. تأثیر قهوه بر دیابت، هنگامی که در رسانه ها ارائه می شود اغلب می تواند گیج کننده باشد. اخبار می توانند در همان هفته فوایدی را که قهوه می تواند بر دیابت داشته باشد را بیان کنند و قهوه را به عنوان مضر برای سطح قند خون کاهش دهند. این بدان معنا نیست که مقالات متناقض هستند.
قهوه موکا برای چی خوبه
اگر میپرسید نام نوشیدنی که با مخلوط کردن قهوه و شکلات درست میشود چیست، به جای درستی آمدهاید، موکا است. یک نوشیدنی قهوه با طعم شکلات همچنین می توان آن را موکا کافه ، موکا لاته یا موکاچینو نامید. نسبت قهوه موکا نسبت سنتی لاته یک سوم اسپرسو و دو سوم شیر بخار پز شده، به علاوه یک لایه نازک کف شیر را حفظ می کند، اما مقداری شربت شکلات به آن اضافه می کند. اغلب موکا را با خامه زده شده و به مقدار زیاد با شکلات یا پودر کاکائو پاشیده می شود. را مطالعه کنید. با دانه های قهوه موکا جاوا اشتباه نگیرید که به این دلیل نامگذاری شده است که در طول تاریخ اولیه قهوه از طریق بندر موکا، یمن صادر می شد. این ترکیب دانههای قهوه، قهوه یمن و اندونزی را جفت میکند. این یک سبک نوشیدنی قهوه نیست و حاوی شکلات نیست. همچنین شبیه موکاچینو نیست.
چندین مزیت منحصر به فرد موکا در مورد سلامتی، در مقایسه با سایر نوشیدنی های شیری مبتنی بر اسپرسو، به دلیل افزودن شکلات است که سرشار از آنتی اکسیدان ها و سایر ویتامین ها و مواد معدنی است. این امر مخصوصاً اگر از شربت شکلات تلخ استفاده می کنید صادق است. شکلات تلخ می تواند کلسترول شما را بهبود بخشد، فشار خون را کاهش دهد، خطر بیماری قلبی را کاهش دهد و حتی عملکرد مغز را بهبود بخشد. ترکیب شکلات و قهوه نیز مزایایی دارد. نه تنها دو برابر آنتی اکسیدان دریافت می کنید، بلکه شکلات می تواند اضطراب ناشی از قهوه را کاهش دهد. در عین حال، همچنان از هوشیاری ذهنی بهبود یافته و افزایش انرژی لذت خواهید برد.
قهوه موکا برای کاهش وزن خوب نیست، حداقل در مقایسه با سایر نوشیدنی های قهوه. شربت شکلات کالری را به شکل چربی و شکر اضافه می کند، همانطور که رویه خامه فرم گرفته نیز کالری اضافه می کند. در استارباکس، یک موکای متوسط ۳۶۰ کالری دارد، در مقایسه با ۱۹۰ کالری برای یک کافه لاته و ۱۲۰ برای یک کاپوچینو. انرژی و متابولیسم را افزایش می دهد کافئین موجود در موکا می تواند قدرت شما را افزایش داده و هوشیاری شما را بهبود بخشد. کاکائو موجود در شکلات حاوی آنتی اکسیدان هایی است که متابولیسم چربی را افزایش می دهد. شیر حاوی پروتئین است که می تواند متابولیسم را افزایش دهد. عملکرد مغز را بهبود می بخشد
کافئین موجود در موکا عملکرد شناختی از جمله حافظه و زمان واکنش را بهبود می بخشد. ترکیب فلاوانول های کاکائو و کافئین با هم، مانند موکا، می تواند اثرات هم افزایی داشته باشد و عملکرد مغز را بهتر از هر کدام به تنهایی تقویت کند. از سلامت قلب پشتیبانی می کند آنتی اکسیدان های موجود در موکا با بهبود جریان خون و کاهش فشار خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند. کاکائو می تواند عملکرد رگ های خونی را بهبود بخشد، فشار خون را کاهش دهد و التهاب را کاهش دهد همه اینها از قلب های سالم تر حمایت می کنند. شیر موجود در موکا کلسیم، ویتامین D و پروتئین – مواد مغذی مرتبط با کاهش فشار خون را فراهم می کند.
طریقه مصرف قهوه فوری موکا
یک فنجان آب را در کتری خود بجوشانید و ۲ قاشق چایخوری از قهوه فوری انتخابی خود را به فنجان خود اضافه کنید. اگر در قهوه خود شکر دارید، آن را برای طعم دادن در اینجا اضافه کنید. سپس ۱ قاشق غذاخوری شکلات نوشیدنی یا پودر کاکائو را به قهوه خود اضافه کنید. حدود ۳۵ میلی لیتر آب تازه جوشیده (نه جوشیده) به قهوه فوری خود اضافه کنید. بسیاری از کارهای شما را رحت تر می کند و به راحتی می توانید سریع قهوه خود را آماده سرو نمایید. به عبارت ساده تر، قهوه حاوی مواد شیمیایی مختلفی است که برخی از آنها اثرات مفیدی دارند در حالی که برخی دیگر می توانند اثر مفید کمتری داشته باشند، مانند کافئین که می تواند در کوتاه مدت انسولین را مختل کند
قهوه و درمان دیابت
قهوه و تأثیر آن بر خطر ابتلا به بارها مورد مطالعه قرار گرفته است و نشان داده است که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ به میزان قابل توجهی با مصرف کنندگان قهوه مرتبط است. مطالعه ای در سال ۲۰۰۹ روی ۴۰۰۰۰ شرکت کننده نشان داد که مصرف ۳ فنجان چای یا قهوه در روز منجر به ۴۰ درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می شود . مطالعهای روی متخصصان مراقبتهای بهداشتی در ایالات متحده و بریتانیا که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، نشان داد افرادی که مصرف قهوه خود را افزایش دادند ، ۱۱ درصد در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ۴ سال آینده کاهش یافتند. برای خرید قهوه عربیکا تازه و دست نخورده و اصل حتما به فروشگاه معتبر قهوه مراجعه کنید.