خرید تمام مقاطع فولادی، نیازمند اطلاعات خاصی است. خرید تیرآهن، بدون دانش کافی، به دلیل تاثیر مستقیم آن بر مقاومت و استحکام سازه، ضررهای جبران ناپذیری در پی خواهد داشت. اگر با دانش کافی در مورد نحوه خرید تیرآهن اقدام به معامله نمایید، می توانید بهترین کیفیت و قیمت را دریافت کنید. به همین دلیل در این مقاله از دانشنامه آهن ملل راهنمای خرید تیرآهن را همراه با نکات تمامی مراحل قبل، حین و بعد خرید تیرآهن معرفی و در اختیارتان قرار می دهیم. با آهن ملل همراه باشید.
نکات قبل از خرید تیرآهن
لازم است قبل از خرید تیرآهن، نوع، سایز، تعداد، کیفیت و حتی برند تیرآهن (در صورت نیاز) مشخص گردد؛ اما اگر نمی دانید دقیقا چه محصولی نیاز دارید، نگران نباشید. کافی است با کارشناسان فروش در این حوزه مشورت کنید تا متناسب با نیازتان، بهترین گزینه به شما معرفی گردد. در ادامه، مشخصات اشاره شده را به طور کامل معرفی می کنیم.
۱- انواع تیرآهن و کاربرد آن ها را بشناسید تیرآهن ها در انواع متفاوتی تولید می شوند. نوع تیرآهن در زمان خرید با توجه به مشخصات سازه، شکل تیرآهن و همچنین اندازه آن انتخاب می شود. به همین دلیل، لازم است قبل از خرید تیرآهن با انواع تیرآهن و کاربرد آنها آشنا شوید. در ادامه، انواع تیرآهن بر اساس مشخصه های فنی و شکل ظاهری را مشاهده می کنید؛ اما قبل از آن لازم است با جان و بال تیرآهن آشنا شوید. هر تیرآهن از دو عضو بال و جان تشکیل شده است. بال ها موازی با یکدیگر هستند و دو انتهای تیرآهن قرار می گیرند. بین این دو بال، قسمت اصلی تیرآهن به صورت عمودی قرار دارد که به آن، جان تیرآهن می گویند. انواع تیرآهن I
- تیرآهن IPE : تیرآهنی I شکل با ضخامت بال یکسان است که در صنعت ساختمان سازی برای تولید خرپا، ستون و موارد دیگر استفاده می شود.
- تیرآهن INP : تیرآهنی I شکل با بال های شیب دار می باشد. این نوع تیرآهن، تحمل بار کمتری نسبت به تیرآهن های IPE دارد و در صنایع کشتی سازی، ساختمان سازی، سد سازی و پل سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته: برخی از کارخانه ها مانند کارخانه ذوب آهن اصفهان و گروه ملی اهواز، تولید تیرآهن IPE را با وزن سبک تر طبق استاندارد ملی ایران نیز انجام می دهند. این نوع تیرآهن، به تیرآهن I7 یا تیرآهن بال نیم پهن موازی نیمه سبک شناخته می شود. انواع تیرآهن H یا تیرآهن هاش
- تیرآهن IPB سبک (HEA): به تیرآهن های IPB، تیرآهن های بال پهن نیز گفته می شود. تیرآهن بال پهن سبک، بال باریک تری نسبت به تیرآهن هاش سنگین دارد. از این تیرآهن برای ساختمانهای ضد زلزله ای استفاده می گردد که جهت دریافت استاندارد خاص ساخته می شوند.
- تیرآهن IPB سنگین (HEB): جان این نوع تیرآهن نسبت به تیرآهن HEA ضخیم تر است و در نتیجه، وزن بیشتری دارد. تیرآهن هاش سنگین به دلیل ظرفیت تحمل بار بیش تری که دارد، پرفروش ترین نوع تیرآهن هاش محسوب می شود که در ساختمان های ضدزلزله، برج سازی، پالایشگاه و پل ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این نوع تیرآهن در کارگاه و با برش تیرآهن های IPE در چند مرحله ساخته می شود. تیرآهن لانه زنبوری به دلیل شکل ظاهری و داشتن حفره هایی در طول جان تیرآهن، به این نام خوانده می شود و در انواع قسمت های سازه، مانند کف و سقف کاربرد دارد و بیشتر در پارکینگ ها استفاده می شود. در بین انواع تیرآهن معرفی شده، تیرآهن IPE (که در بازار، تیر نامیده می شود) و تیرآهن هاش (IPB) سبک و سنگین، پرکاربردترین تیرآهن ها در ایران می باشند. به همین دلیل و از آنجایی که تیرآهن های INP در ایران استفاده بسیار محدودی دارند، در ادامه از معرفی جزئیات این نوع تیرآهن صرف نظر می کنیم.
۲- سایز تیرآهن برای خرید تیرآهن، نوع آن، همراه با یک عدد کنار نام تیرآهن اعلام می شود. به طور مثال، تیرآهن ۱۲ (منظور تیرآهن IPE) یا مثال دیگر، هاش ۱۴. عدد کنار نام تیرآهن، نشان دهنده سایز تیرآهن است. منظور از سایز تیرآهن نیز اندازه ارتفاع جان آن به سانتی متر می باشد. بنا بر این، تیرآهن ۱۲ به معنی تیرآهنی است که ارتفاع جان آن ۱۲ سانتی متر باشد. محدوده سایز تیرآهن های پرکاربرد را در ادامه مشاهده می کنید. سایز تیرآهن IPE: از سایز ۸ الی ۶۰ سانتی متر قابل تولید هستند؛ اما سایزهای تولیدی در ایران در رده ۱۲ الی ۳۰ سانتی متر می باشد. دیگر سایزهای تیرآهن IPE از کشورهایی مانند ترکیه، روسیه و کره وارد می شوند.
۳- طول تیرآهن همچنین ممکن است برخی مشتریان، تیرآهن با طول بیش از ۱۲ متر درخواست داشته باشند؛ از آنجا که تیرآهن بالاتر از ۱۲ متر به محاسبات مخصوصی برای مقاومت کافی نیاز دارد، تنها برخی از کارخانه ها بنا بر سفارش مشتری اقدام به طراحی و تولید آن می نمایند. به همین دلیل، مشتری باید از کارخانه مورد نظر اقدام به خرید نماید و یا تهیه آن را به کارشناسان فروش شرکت های بازرگانی بسپارد.
۴- وزن تیرآهن اهمیت دانستن وزن تیرآهن، به دلیل تاثیر مستقیم بر قیمت و کیفیت آن می باشد. بهتر است حتما نسبت به وزن هر سایز از تیرآهن اطلاع داشته باشید. بدیهی است هرچه وزن تیرآهن کمتر از وزن استاندارد باشد، کیفیت تیرآهن پایینتر و در نتیجه، مقاومت آن کمتر است. هر شاخه تیرآهن IPEبا توجه به سایز، وزنی بین ۷۰ الی ۱۵۰۰ کیلوگرم دارد. همچنین هر شاخه تیرآهن هاش سبک با توجه به سایز، وزنی بین ۲۰۰ الی ۳۲۶۵ و هر شاخه تیرآهن سنگین نیز با توجه به سایز خود، وزنی بین ۲۴۰ الی ۳۷۶۵ کیلوگرم دارد. جدول وزن انواع تیرآهن، فرمول محاسبه وزن تیرآهن و لیست قیمت آهن در سایت آهن رسان و ویدئوی آموزش محاسبه وزن را در لینک زیر مشاهده کنید.
وزن استاندارد تیرآهن ها
استفاده از جدول اشتال، ساده ترین و مطمئن ترین روش برای به دست آوردن وزن و سایز تیرآهن است. در این جدول می توان با توجه به مشخصات هر تیرآهن، وزن استاندارد آن ها را مشاهده کرد. در ایران، تیرآهن های ذوب آهن اصفهان از نظر ویژگی های فیزیکی، مانند وزن، بیشترین مطابقت را با جدول اشتال دارد و از این نظر، سنگین ترین و باکیفیت ترین تیرآهن های داخلی موجود در بازار می باشند. جدول اشتال تیرآهن را می توانید در لینک زیر مشاهده کنید. همچنین می توانید از جداول وزنی کارخانه ها برای به دست آوردن وزن تیرآهن خود استفاده کنید. جدول وزنی کارخانه ها با توجه به استاندارد تولید و کیفیت تیرآهن مشخص می شود و با یکدیگر کمی متفاوت است.
۵- کارخانه های تولید کننده تیرآهن (برند تیرآهن) هر کارخانه تولید تیرآهن، محصولات متنوع با وزن های مشخصی تولید می کند. همچنین، برخی از تیرآهن های موجود در بازار از کشورهای دیگر وارد می شوند. گواه این مطلب نیز تنوع بالای این محصول در بازار است. همین مسئله، حساسیت و نیاز به دقت در خرید این محصول را افزایش می دهد. محصولات تولیدی هر کارخانه از نظر استاندارد، کیفیت و قیمت با یکدیگر متفاوت می باشد. با مقایسه وزن تیرآهن مورد نظر با جدول اشتال، می توانید کیفیت آن را بررسی نمایید.
هر چه میزان عدد ذکر شده از طرف کارخانه به جدول نزدیک تر باشد، کیفیت بالاتری دارد. تنوع تیرآهن های تولیدی در ایران را به صورت زیر می توان نشان داد: کارخانه های تولید کننده تیرآهن هاش: کارخانه ذوب آهن اصفهان در حال حاضر، تنها تولید کننده تیرآهن هاش در دو نوع سبک و سنگین در ایران می باشد. سایز تیرآهن هاش سنگین ذوب آهن از ۱۴ تا ۳۰ و تیرآهن هاش سبک آن ۱۴ تا ۲۰ است. مابقی سایزها وارداتی و معمولا از کشور ترکیه هستند. اطلاعات کامل تر در مورد ابعاد، قیمت و خرید انواع تیرآهن هاش را در مقاله بخوانید. این مقاله اختصاصا به مراحل و روش خرید تیرآهن هاش سبک و سنگین پرداخته است.
خرید تیرآهن ؟ از کجا؟
تیرآهن را به چهار طریق میتوان خرید: خرید تیرآهن از بورس کالا خرید از بورس کالا نیازمند شرایط ویژه ای است، همچنین خرید تنها در تناژهای بالا صورت میگیرد. خرید تیرآهن از کارخانه کارخانهها معمولا تنها در بورس کالا عرضه میکنند و اگر کارخانهای هم فروش مستقیم داشته باشد، در تمام طول سال فروش ندارد و ممکن است در زمانی که شما نیازمند به خرید تیرآهن هستید، کارخانه ها عرضهای نداشته باشند. خرید تیرآهن از بازار آهن فروشان
خرید آنلاین تیرآهن
در خرید آنلاین تیرآهن، قیمت ها از ابتدا شفاف در سایت قرار دارد و شما حتی میتوانید به آرشیو قیمت تیرآهن نیز دسترسی داشته باشید. برای مثال در اینجا میتوانید را به همراه آرشیو قیمتی آن در آی فولاد مشاهده کنید. علاوه بر این اگر در خرید تیرآهن مناسب با پروژه خود شک دارید، میتوانید به صورت رایگان با مشاوران حوزه فولاد مشورت کنید. برای مثال همین حالا میتوانید گوشی تلفن خود را بردارید و با شماره 02142214 تماس بگیرید و از مشاوره رایگان مهندسان عمران و متالورژی آی فولاد بهره مند شوید.
مورد دیگری که در خرید آنلاین آهن آلات میبینیم، امکان بازگشت و اصلاح کالایی است که مشتری از آن رضایت ندارد. همین مسئله مهم ترین دلیلی است که میتواند یک تجربه خرید مطمئن را برای خریدار رقم بزند. برای خرید تیرآهن از آی فولاد، کافیست سفارش خود را ثبت کرده و یک پیش فاکتور دریافت کنید. از همان ابتدا هزینه انبارداری، حمل و نقل و زمان تحویل بار مشخص است. پروسه حمل و نقل و بارگیری برعهده آی فولاد است و هماهنگیها و پیگیریهای لازم توسط کارشناس فروش انجام میگیرد. در نهایت پس از تحویل بار در زمان تعیین شده، مابغی مبلغ قرارداد توسط مشتری پرداخت میشود و معامله به اتمام میرسد.