قیمت تعمیر گیربکس چقدر است؟

قیمت تعمیر گیربکس چقدر است؟

چهار عامل اصلی را می‌توان در قیمت تعمیر گیربکس اتومات برشمرد که عبارت‌اند از:

قیمت

قیمت

مدل ماشین

نوع ماشین در هزینه تعمیر گیربکس تاثیرگذار است. معمولا قیمت عیب یابی و تعمیر جعبه دنده خودروهای خارجی در مقایسه با ماشین‌های ایرانی حدود 50 درصد بیشتر است پیچیدگی بیشتر سیستم فنی خودروهای خارجی دلیل اصلی این موضوع است. از طرفی دیگر باید توجه داشته باشید که هزینه قطعات گیربکس ماشین‌های خارجی نیز به ‌مراتب بالاتر است.

نوع گیربکس

مهم‌ترین عامل در قیمت تعمیر گیربکس، نوع آن است. هزینه تعمیر جعبه دنده اتوماتیک در مقایسه با دستی بیشتر است. گیربکس اتوماتیک ساختار کاملا متفاوتی در مقیسه با جعبه دنده دستی دارد. به‌همین دلیل دستمزد بالاتری برای تعمیر آن باید بپردازید.

نوع و میزان خرابی

عامل خرابی گیربکس موضوع دیگری است که در تعیی قیمت تعمیر این تجهیز نقش موثر است. از جمله مشکلات رایجی که ممکن است برای گیربکس خودروی شما به وجود بیایند، می‌توان به نشت روغن، سوختن روغن، جا نرفتن یا سایش دنده‌ها اشاره کرد. گاهی اوقات مشکل به تعویض روغن گیربکس برطرف می‌شود که هزینه چندانی در بر نمی‌گیرد؛ اما در مواقعی نیز ممکن است نشتی در گیربکس را شاهد باشیم که برای رفع آن باید به‌سراغ جوشکاری نقاط آسیب دیده رفت. همچنین سایش چرخ‌دنده‌ها نیز مشکل جدی در گیربکس است که تنها راه‌حل آن تعویض دنده‌ها است.

تجربه و تجهیزات تعمیرکار

عامل دیگری که در قیمت تعمیر گیربکس تاثیر دارد، تجربه و تجهیزاتی است که تعمیرکار استفاده می‌کند. شما می‌توانید برای کاهش هزینه‌های تعمیر به‌سراغ تعمیرکاران کم تجربه بروید که دستمزد پایین دریافت می‌کنند؛ اما با توجه نقش مهم گیربکس در کیفیت رانندگی پیشنهاد می‌کنیم که مرتکب این اشتباه نشوید. همواره به‌سراغ حرفه‌ای‌ترین تعمیرکار در دسترس بروید تا بهترین نتیجه حاصل شود.

علايم خرابی گیربکس خودرو

در ادامه چند علامت مهم خرابی گیربکس نام برده شده است:

  • بوی سوختگی
  • شنیدن صدای وزوز یا دنگ دنگ زمان حرکت
  • باتاخیر عمل کردن گیربکس
  • ریختن مایع از زیر خودرو
  • سروصدا در هنگام خلاص بودن خودرو
  • جارفتن دنده به سختی
  • درست کار نکردن پدال کلاچ
  • روشن شدن چراغ چو موتور
  • عدم حرکت هنگام بودن روی دنده
  • لرزش داشتن خودرو و بالارفتن دود موتور
  • نداشتن قدرت کافی

عیب یابی و مشکلات گیربکس

حال با مشکلات گیربکس و همچنین نحوه عیب یابی آنها آشنا خواهیم شد. به همین دلیل در ادامه به بررسی مشکلات گیربکس خواهیم پرداخت تا با نحوه عیب یابی از هر یک از آنها آشنا شویم. با ما همراه باشید.

نشت مایعات زیر خودرو

گیربکس نیز مانند هر قطعه مکانیکی دیگر به یک مایع برای اهداف روانکاوی خود نیاز دارد. اگر زمانی با ریخته شدن مایعاتی نارنجی رنگ در زیر اتومبیل خود روبه‌رو شده‌اید، این مشکل مربوط به همین قطعه است. اگر منبع بروز این خرابی، گیربکس تشخیص داده شود باید سریعا نسبت به پر کردن مایع اقدام کنید؛ زیرا نبود آن باعث خرابی شدید اجزای چرخش سریع همان قطعه خواهد شد.

منبع بروز این مشکل بیشتر یک درزگیر شکسته و یا تشت مایع خراب است. اگر این مشکل سریع بررسی شود، هزینه تعویض گیربکس در این حالت تنها با تعویض این قطعه برآورد خواهد شد. در غیر این صورت با آسیب رسیدن به سایر اجزای وابسته، هزینه تعمیر گیربکس افزایش خواهد یافت و تنها با تعویض این قطعه مشکل برطرف نخواهد شد.

نداشتن شتاب کافی

با نقص قطعه کلاچ و اجازه ندادن به آن برای به موقع درگیر یا جدا شدن، این مشکل نمایان می‌شود. به همین علت کلاچ حتی بعد از پایان تعویض، فعال مانده و انتقال نیرو را به چرخ‌ها متوقف می‌کند. دلیل بعدی بروز مشکل می‌تواند وجود هوا در کانال سیال باشد. در این صورت می‌توانید آن را با خونریزی ساده کانال مربوطه برطرف کنید. در مواردی با شرایط دیگر باید نسبت به تعویض قطعه و قسمت آسیب دیده و خراب اقدام کنید.

لیز خوردن و لغزش دنده‌ها

این مورد به اجزای گیربکس آسیب وارد می‌کند اما بدتر از آن اینکه می‌تواند باعث شود تا شما در شرایط بسیار خطرناکی قرار بگیرید. عوامل مختلفی سبب بروز این مشکل می‌شوند؛ اما بیشتر به دلیل آسیب دیدگی شاخک تعویض دنده با این مشکل برخورد خواهید کرد. البته در بعضی موارد فرسوده شدن دندانه‌های دنده یا مایع انتقال کم نیز دلیل بروز این مشکل هستند‌.

لرزش با صدای ساییدن در زمان تعویض دنده

این مورد یکی از مشکلات رایج گیربکس است. برای بررسی آن همراه ما باشید. زمانی این مشکل به دلیل فرسودگی صفحات کلاچ است که پس از فشردن کامل پدال کلاچ، این علائم نمایان شوند. در غیر این صورت زمانی که پس از برداشتن پا از روی پدال کلاچ رخ دهد، مشکل از همگام کننده‌های دنده خواهد بود.

    برای تعمیر گیربکس در هر دو حالت باید به تعویض قطعات آسیب دیده بپردازید. واضح است هزینه تعمیر گیربکس در این حالت کمتر از زمانی است که سنگ‌زنی بیشتر شود‌.

قرار نگرفتن در دنده

دلیل اصلی بروز این مشکل اتصال ناکارآمد کلاچ است. اگر این اتفاق بیفتد، بار جابجا نخواهد شد و دنده به درستی شکاف نخواهد داد. در این حالت نیز به دلیل تخصصی بودن امر تعمیر بهتر است تا به تعمیرگاه فنی و تخصصی مراجعه کنید.

ایجاد بوی سوختگی

اگر هنگام رانندگی بوی سوختگی از آن منتشر می‌شود و این بو با تعویض دنده نامناسب همراه است، مشکل از قطعه نام برده شده است. این مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که مایع انتقال، بیش از اندازه گرم شود. اگر سطح این مایع کم باشد، گیربکس با اصطکاک بیشتری کار می‌کند که همین امر سبب ایجاد گرمای زیاد خواهد شد. دلیل بعدی استفاده از مایع نامناسب است که در این صورت عملکرد درستی نخواهد داشت و باز هم سبب ایجاد گرمای زیاد خواهد شد. در هر دو مورد به گیربکس آسیب وارد خواهد شد.

    در مورد اول و در هنگام پایین آمدن سطح، آن را به موقع شارژ کنید و در مورد دوم نیز از مایع مناسب استفاده کنید.

ضعف واکنش در هنگام تغییر دنده

اگر پس از عوض کردن دنده، دور موتور و سرعت متناسب با آن زیاد نشد باید نسبت به تعمیر این قطعه اقدام کنید. در این حالت پس از بررسی تعمیرکار، دلیل بروز این مشکل تشخیص داده خواهد شد و سپس هزینه تعمیر گیربکس به شما اعلام می‌شود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا