حشرات گروه بزرگی از جانوران هستند و در تمام طول سال وجود دارند و در اطراف ما زندگی میکنند. اما در فصل بهار و تابستان و با گرم شدن هوا اوضاع فرق میکند، چراکه بیشتر با حضور حشرات در اطراف خود مواجه میشویم. درست است که حشرات در چرخه زندگی ما بسیار اهمیت دارند و برای بقای انسان و طبیعت ضروری هستند، اما میتوانند اختلالات زیادی در زندگی انسانها به وجود آورند.
حشرات با توجه به شیوه زندگیشان میتوانند آلودگیهای زیادی به همراه داشته باشند و سلامت افراد را به خطر بیندازند. روشهای مختلفی برای دور نگه داشتن و از بین بردن حشرات وجود دارد، از مگس کش پلاستیکی گرفته تا حشره کش برقی که در این فرآیند استفاده میشوند.
سمپاشی محیطهای سر بسته مانند گاوداری، رستوران و… همیشه ممکن نیست. حشره کش برقی کارآمدترین روش برای مبارزه با حشرات مزاحم است و نسبت به حشره کش شیمیایی دارای عوارض کمتری بوده و نتایج بهتری را به همراه دارد. عملکرد حشره کش برقی بسیار ساده است.
در کنار اینکه کمترین خطر را برای محیط زیست و افراد به همراه دارد، بیشترین کارایی و اثربخشی را نیز به ارمغان میآورد. حشره کشهای صنعتی همان حشره کشهای برقی هستند که در متراژها و فضاهای بزرگ مانند ادارات، کارگاهها و کارخانجات مورد استفاده قرار میگیرند. برای آشنایی کامل با حشره کش صنعتی و انواع آن و اطلاع از مهمترین نکات خرید این مدل حشره کش در ادامه همراه ما باشید.
حشره کش صنعتی چیست؟
اغلب از حشره کشهای صنعتی در فضاهای بزرگ نظیر ادارات، کارگاهها و کارخانجات استفاده میشود. در ساختار حشره کشهای صنعتی از لامپهای فلورسنت یا uv استفاده می شود که حشرات و جانوران را به خود جذب کرده و آنها را از بین میبرد. نوع دیگری از حشره کشهای صنعتی، حشره کش صوتی نام داشته و از امواج الکترومغناطیسی در ساختار خود استفاده میکند که بر روی سیستم عصبی حشرات تاثیر گذاشته و در کوتاه مدت باعث نابودی آنها میشود. قیمت حشره کشهای صنعتی از سایر حشره کشهای برقی کمی بالاتر بوده که بهدلیل نوع کاربرد، اندازه و ساختار آن است. از حشره کشهای صنعتی غالباً در مزارع کشاورزی، کارخانجات، بیمارستانها و ادارات استفاده میشود.
انواع حشره کش صنعتی
حشره کشهای صنعتی در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند که در ادامه به بررسی کامل هر یک از آنها پرداختهایم.
1- حشره کش با لامپ فلورسنت
معمولاً از حشره کش با لامپ فلورسنت در فضاهایی که حشرات زیادی وجود دارند، مانند رستورانها، هتلها، سوپرمارکتها و… استفاده میشود. این نوع حشره کش با استفاده از پرتو UV-A و UV-C حشرات را جذب کرده و در نهایت آنها را از بین میبرد. لامپ فلورسنت UV-A برای جذب حشراتی مانند پروانه، پشه و زنبور کاربرد دارد و لامپ UV-C برای از بین بردن باکتریها و ویروسها استفاده میشود.
لامپهای فلورسنت در رنگهای مختلفی تولید میشوند که از رنگ آبی آن در حشره کشها استفاده میشود. این نوع لامپ در ابعاد مختلفی تولید شده و بسته به نوع دستگاه حشره کشی که دارید، میتوانید اندازه آن را انتخاب کنید؛ بهعنوان مثال، لامپهای فلورسنتی که برای حشره کشهای صنعتی مناسب هستند، ابعاد بزرگی داشته و در فضاهای وسیع مانند رستورانها، هتلها و… کاربرد دارند.
2- حشره کش با لامپ یو وی
همانطور که میدانید حشرات در شب به سمت چراغهای خیابان یا سایر نورهای خارجی پرواز میکنند؛ این رفتار ذاتی حشرات، اساس طراحی حشره کشهای برقی است. حشره کشهایی که به لامپ یو وی مجهز هستند، حشرات را به سمت خود میکشند و با کشتن آنها، محیطی عاری از هرگونه حشره را در داخل گلخانهها، محیطهای صنعتی و فروشگاههای و… به وجود میآورند.
حشره کشهای دارای لامپ یو وی که نوری آبی رنگ را برای جذب حشرات ساطع میکنند، یکی از بیخطرترین و بهترین روشها برای از بین بردن حشرات بالدار هستند. این نوع حشره کش صنعتی، برخلاف حشره کش با لامپ فلورسنت فاقد جیوه و سرب بوده و کاملاً با حساسیت چشم حشرات مطابقت دارد، ازاینرو میتواند حشرات بیشتری را به دام بیاندازد.
3- حشره کش صوتی
امواج فراصوت به اصواتی گفته میشود که از آستانه شنوایی انسان که 20 هزار هرتز است، بیشتر هستند. ازاینرو گوش انسان قابلیت شنیدن این اصوات را ندارد اما بسیاری از جانوران این اصوات را میشنوند.
یکی از انواع حشره کشهای صنعتی، حشره کش صوتی است که از امواج فراصوت استفاده میکند تا این موجودات را از محیط زندگی انسان دور کند. از مزیتهای این نوع حشره کش میتوان به عدم تولید بوی نامطبوع اشاره کرد. البته این دستگاه معایبی نیز دارد؛ برای مثال حیوانات خانگی نظیر سگ نیز قابلیت شنیدن این امواج را دارند و بعضی از گونههای سوسک و زنبور نسبت به این امواج هیچ واکنشی نشان نمیدهند. همچنین حشرات بعد از گذشت مدتی به صدای امواج فراصوت عادت میکنند و در صورتی که دستگاه قابلیت تغییر امواج را نداشته باشد، کاربرد چندانی ندارد. مشکل دیگر این دستگاه عدم نابودی حشرات است، با این دستگاه فقط می توان حشرات و حیوانات موذی را دور کرد.
کاربردهای حشره کش صنعتی
حشره کشهای صنعتی نسل جدیدی از حشره کشها هستند که با نیروی برق و امواج الکترومغناطیسی کار میکنند و نسبت به حشره کشهای معمولی کاربردهای بیشتری دارند. از آنجایی که حشره کشهای صنعتی خطری برای انسان و محیط زیست ندارند و میتوانند تعداد زیادی از حشرات را در مدت زمان بسیار کوتاه از بین ببرند، در محیطهای مختلفی از این دستگاه استفاده میشود. حشره کشهای صنعتی در محیطهای زیر کاربرد دارند:
- بیمارستانها
- ادارات
- کارخانهها
- کارگاهها
- مزارع کشاورزی
- مرغداری
- رستوران
- دامداری
- سالنهای ورزشی
- فروشگاهها
نکات مهم در خرید حشره کش
خرید حشره کش صنعتی از تمام ابعاد به صرفه است و بهعنوان بهترین انتخاب برای دفع حشرات در محیطهای وسیع شناخته میشود. در هنگام خرید بهترین حشره کش صنعتی لازم است به نکات مختلفی نظیر کارایی، نحوه نصب، برند و توان دستگاه توجه کنید. در ادامه همراه ما باشید تا از مهمترین نکات خرید حشره کش صنعتی مطلع شوید.
کاربری
از حشره کشهای صنعتی بر خلاف مدلهای خانگی در محیطهای بزرگ که وسعت بالایی دارند استفاده میشود. این نوع حشره کشها در ابعاد و اندازههای مختلفی تولید میشوند و بر اساس متراژ محیط باید دستگاه مناسب را انتخاب کرد. هرچه محیط بزرگتر باشد، حشره کش صنعتی قویتر و بزرگتری لازم است.
حشره کشهای صنعتی اغلب در مرغداری، رستوران، دامداری و… کاربرد دارند. توجه داشته باشید که حشره کشهای صنعتی از آنجایی که با برق کار میکنند، برای فضای باز مناسب نیستند، چراکه نباید در برابر رطوبت قرار بگیرند.
توان
همانطور که اشاره شد، هرچه متراژ محیط بیشتر باشد، حشره کش صنعتی نیز باید بزرگتر بوده و قدرت بیشتری داشته باشد. توان دستگاه نشاندهنده میزان قدرت آن است، در نتیجه هرچه میزان توان حشره کش بالاتر باشد، قدرت آن نیز بیشتر است. اگر بهدنبال حشره کش صنعتی قوی هستید، در هنگام خرید به توان دستگاه توجه داشته باشید.
برند
برندهای مختلفی وجود دارند که در زمینه تولید حشره کش صنعتی فعالیت میکنند، اما تنها برخی از آنها قابل اعتماد هستند و محصولات باکیفیتی ارائه میدهند. برندهایی نظیر رعد، صاعقه، شهاب گستر و شاهین پلاس، جزء بهترین شرکتهای تولیدکننده حشره کش صنعتی محسوب میشوند.
نوع نصب
یکی دیگر از نکاتی در هنگام خرید حشره کش صنعتی باید در نظر داشت، شیوه نصب دستگاه است. حشره کشهای صنعتی را میتوان روی میز یا دیوار قرار داد یا بهوسیله زنجیر در ارتفاعی مناسب آویزان کرد. هرچه محل نصب حشره کش به فضای تردد حشرات نزدیکتر باشد، کارایی دستگاه بالاتر خواهد بود. ازاینرو محل نصب حشره کش تأثیر زیادی بر بازدهی آن دارد و بهتر است حشره کش را در محیطی مناسب نصب کنید.
قابلیت تعمیر و تعویض لامپ
توصیه میشود در هنگام خرید حشره کش صنعتی فلورسنت یا یو وی، بهدنبال حشره کشهایی باشید که دارای قابلیت تعمیر و تعویض لامپ هستند. چراکه بعد از مدتی اگر لامپ بسوزد، لازم نیست دستگاه را دور بیاندازید و تنها با تعویض لامپ آن میتوانید برای مدتی طولانی از آن استفاده کنید.
قیمت
حشره کش صنعتی مدلهای متنوعی دارد و هرکدام دارای مشخصات فنی مخصوص به خود هستند. قیمت این محصول در بازار متغیر است و هرکدام بر اساس قابلیتها و امکاناتی که دارند، در قیمتهای مختلفی به فروش میرسند. عواملی نظیر ابعاد، توان دستگاه، برند و فناوری ساخت بر روی قیمت نهایی دستگاه تاثیر میگذارند.
نکات مهم در نگهداری حشره کش صنعتی
· مراقب باشید به بدنه حشره کش ضربهای وارد نشود.
- حشره کشهای برقی صنعتی برای فضاهای داخلی و به دور از رطوبت طراحی شدهاند.
- بهتر است برای آویزان کردن حشره کش از زنجیری که درون آن قرار داده شده، استفاده کنید.
- توصیه میشود هر 12 ماه یکبار لامپهای دستگاه را تعویض کنید.
- هر ماه پس از تخلیه بار الکتریکی، شبکههای حشره کش را با برس مخصوص تمیز کنید.
- از قرار دادن حشره کش صنعتی در اماکنی که جرقه باعث انفجار و آتشسوزی میشود، نظیر پمپ بنزین، پالایشگاههای نفت و گاز و… خودداری کنید.
- برای افزایش کارایی دستگاه از قرار دادن آن در مسیر باد و یا کولر خودداری کنید.
سخن پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که حشره کشهای برقی به چه نحوی طراحی شدهاند و چگونه موجب آزار حشرات و جوندگان میشوند و محیط را برای ادامه حیات آنها سخت میکنند. حشره کشهای صنعتی عملکردی مشابه حشره کشهای برقی خانگی دارند و فقط در اندازه و ابعاد با یکدیگر متفاوت هستند. حشره کشهای صنعتی برای استفاده در محیطهای وسیع کاربرد دارند، بدون صدا کار میکنند، بوی نامطبوع تولید نمیکنند، فاقد مواد مضر هستند و طول عمر بالایی دارند.
با خرید حشره کش صنعتی میتوانید یکبار برای همیشه از دست حشرات آسیبزا و موذی خلاص شوید و آسایش را به محیط زندگی و کار خود برگردانید.