نان شلشلی بوشهری

نان شلشلی یکی از نان های محلی و خوشمزه بوشهر با طعم و عطر بی نظیرش سفره های مردم این خطه را رنگین می کند. این نان که به سادگی در خانه تهیه می شود می تواند یک میان وعده عالی یا همراهی دلپذیر برای انواع غذاهای محلی باشد. اگر به دنبال تجربه ای متفاوت از طعم نان هستید با ما همراه باشید تا طرز تهیه این نان خوشمزه را یاد بگیرید.

گردشگری

174928536015

نان شلشلی بوشهری

مواد لازم برای تهیه نان شلشلی بوشهری

برای تهیه نان شلشلی خوشمزه به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

  • آرد: 3 پیمانه
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • شیر ولرم: 1 پیمانه
  • خمیر مایه فوری: 1 قاشق غذاخوری
  • شکر: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: 1/2 قاشق چایخوری
  • روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
  • کنجد و سیاه دانه: به مقدار لازم (برای تزیین)

مراحل تهیه نان شلشلی بوشهری

آماده سازی خمیرمایه

ابتدا خمیر مایه فوری را با شکر و کمی شیر ولرم مخلوط کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید. عمل آمدن خمیر مایه به این صورت است که روی سطح آن حباب ایجاد شود. این مرحله برای پف کردن و بافت مناسب نان بسیار مهم است. از شیر ولرم (نه داغ) استفاده کنید زیرا دمای بالا خمیر مایه را از بین می برد.

ترکیب تخم مرغ و نمک

در یک کاسه بزرگ تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید و با چنگال یا همزن دستی کمی بزنید تا یکدست شوند. نیازی به هم زدن زیاد نیست فقط کافی است تخم مرغ و نمک به خوبی با هم ترکیب شوند. این کار باعث می شود نان طعم بهتری داشته باشد.

افزودن آرد و بیکینگ پودر

آرد را کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و همزمان با دست یا قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر شروع به شکل گرفتن کند. دقت کنید که آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر یکدست و بدون گلوله شود. ورز دادن در این مرحله اهمیت زیادی دارد.

افزودن آب ولرم

حالا خمیر مایه عمل آمده را به همراه روغن مایع به خمیر اضافه کنید و مجدداً ورز دهید. اگر خمیر خیلی سفت بود می توانید کم کم آب ولرم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید که به دست نچسبد. ورز دادن خمیر باید حدود 10 دقیقه طول بکشد تا بافت نان نهایی خوب شود.

استراحت دادن مواد

روی خمیر را با یک پارچه تمیز بپوشانید و در یک جای گرم به مدت 1 تا 1.5 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. این مرحله برای پف کردن نان و داشتن بافت نرم ضروری است. اگر محیط خانه سرد است می توانید خمیر را در فر خاموش با دمای کم قرار دهید.

آماده سازی تابه

بعد از استراحت خمیر را کمی ورز دهید تا هوای اضافی آن خارج شود. سپس تابه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. تابه نباید خیلی داغ باشد زیرا باعث سوختن نان می شود. می توانید از تابه چدنی یا نچسب استفاده کنید.

پختن نان

از خمیر چانه های کوچکی بردارید و با وردنه به شکل دایره های نازک پهن کنید. سپس دایره های خمیری را در تابه گرم قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف آن کمی طلایی شود. بعد از آن نان را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد. در صورت تمایل می توانید روی نان ها کنجد و سیاه دانه بپاشید. نان های پخته شده را در یک پارچه تمیز بپیچید تا نرم بمانند.

آشنایی با غذاهای بوشهری

میگو پلو

میگو پلو یکی از غذاهای محبوب و مجلسی بوشهری است که با میگوهای تازه و برنج معطر تهیه می شود. طعم و عطر ادویه های جنوبی این غذا را بسیار لذیذ و خاص می کند.

قلیه ماهی

قلیه ماهی خورشتی ترش و خوشمزه است که با ماهی سبزیجات معطر و تمر هندی تهیه می شود. این غذا یکی از اصلی ترین خوراک های مردم بوشهر است.

قیمه بوشهری

قیمه بوشهری با قیمه های دیگر تفاوت هایی دارد. در این نوع قیمه از لپه کمتر و گوشت بیشتری استفاده می شود و طعم آن کمی تندتر است.

دال عدس

دال عدس یک غذای ساده و مقوی است که با عدس قرمز پیاز سیر و ادویه های مختلف تهیه می شود. این غذا در بوشهر به عنوان یک وعده غذایی کامل مصرف می شود.

شکر پلو

شکر پلو یک غذای شیرین و خوشمزه است که با برنج شکر خلال بادام و پسته تهیه می شود. این غذا معمولاً در مراسم ها و جشن ها سرو می شود.

گمنه بوشهر

گمنه بوشهری که با بلغور ریز تهیه می شود یکی از غذاهای سنتی این منطقه است که معمولاً به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو می شود.

قلیه میگو

قلیه میگو نوعی خورشت است که شباهت زیادی به قلیه ماهی دارد با این تفاوت که به جای ماهی از میگو در تهیه آن استفاده می شود و طعمی لذیذ و متفاوت دارد.

178293465012-1

سوالات متداول درباره نان شلشلی بوشهری

نان شلشلی بوشهری چه نوع نانی است؟

نان شلشلی یک نان محلی و سنتی بوشهری است که به صورت خانگی تهیه می شود و طعمی بسیار لذیذ دارد.

نان شلشلی بوشهری را با چه غذاهایی می توان سرو کرد؟

این نان خوشمزه را می توانید به عنوان میان وعده یا همراه با انواع غذاهای محلی مانند قلیه ماهی و میگو پلو سرو کنید.

ماندگاری نان شلشلی بوشهری چقدر است؟

نان شلشلی را می توان به مدت 2 تا 3 روز در دمای اتاق و در ظرف دربسته نگهداری کرد.

آیا می توان نان شلشلی بوشهری را در خانه تهیه کرد؟

بله تهیه نان شلشلی در خانه بسیار ساده است و با مواد اولیه در دسترس می توانید این نان خوشمزه را تهیه کنید.

نان شلشلی بوشهری چه تفاوتی با نان های دیگر دارد؟

نان شلشلی به دلیل استفاده از تخم مرغ و پخت در تابه بافتی نرم و طعمی متفاوت نسبت به نان های دیگر دارد.

987654321012-37

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا