دستور غذا با سرخ کن چگونه است؟ اگر به دنبال راههای جدیدی برای آشپزی سالم و سریع میگردید، احتمالاً به خرید سرخکن بدون روغن فکر کردهاید. اما چرا از سرخ کن بدون روغن استفاده کنیم؟ همانطور که از نامشان پیداست، سرخ کنهای بدون روغن به شما اجازه میدهند تا نتیجهای نزدیک به آنچه با پختن غذا در روغن به دست میآید. با مقادیر بسیار کم روغن یا حتی بدون روغن به دست آورید. به طور کلی، در دستور غذا با سرخ کن یک قاشق برای کل آماده سازی کافی خواهدبود و نتیجه، غذایی با بافت جالب و کالری کم یا بدون کالری است. پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه انواع غذا با دستگاه سرخ کن را مطالعه کنید.
دستور پخت غذا با سرخ کن بدون روغن
غذاهایی که به این روش پخته شوند، در مقایسه با غذاهای بخارپز یا تابهپز برای چند روز در یخچال بسیار خوب نگهداری میشوند، زیرا مواد در این فرآیند خشک خواهندشد. در ادامه چند دستورالعمل آسان و ترکیب مواد برای غذا درست کردن در سرخ کن بدون روغن را خواهیم داشت؛ برای تمام دستورالعملهای زیر، توصیه میشود سرخ کن هوا را به مدت 5-10 دقیقه تا دمای دلخواه گرم کنید.
1. هویج در سس سویا
هویج را به صورت حلقهای خرد کنید و 1 قاشق چایخوری روغن، 3 قاشق غذاخوری سس سویا نمکی و یک قاشق عسل (یا جایگزین) به آن اضافه کنید. سپس مخلوط کرده و به مدت 40 دقیقه در سرخ کن با دمای 200 درجه قرار دهید و هر 10 دقیقه تکان دهید.
2. فیله مرغ با خردل
فیلههای مرغ را در مخلوط ماست و خردل یونانی بغلتانید و در سرخ کن بدون روغن به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه بپزید و در نیمه کار، آن را بچرخانید.
3. سیب زمینی
در دستور غذا با سرخ کن برای سیب زمینی، سیب زمینی و یک پیاز را خرد کرده و یک قاشق چایخوری سبزی ایتالیایی، 1 قاشق چایخوری روغن زیتون، کمی نمک و فلفل به آن اضافه و مخلوط کنید. بدون روغن به مدت 20 تا 30 دقیقه در دمای 200 درجه سرخ کنید و هر 10 دقیقه هم بزنید (با چنگال بکوبید تا پخته شده باشد).
4. لوبیا سبز با سرکه بالزامیک
لوبیاها را ساقه بزنید، سپس آنها را با مخلوطی از 3 قاشق سرکه بالزامیک، 1 قاشق چایخوری روغن زیتون، فلفل و کمی نمک بپوشانید. این ترکیب را بدون روغن به مدت 20-30 دقیقه در دمای 160 درجه سرخ کنید.
5. فیله ماهی قزل آلا با لیمو
فیلههای ماهی قزل آلا را با آب لیمو بپوشانید و شوید تازه روی آنها بپاشید. سپس آن را 10 دقیقه در دمای 180 درجه و سپس 5 دقیقه در دمای 220 درجه (یا حداکثر حرارت) با پوست بپزید.
6. توفو ترشی سرخ شده
با مخلوط کردن 3 قاشق غذاخوری سس سویا، 1 قاشق چایخوری روغن کنجد، 1 قاشق غذاخوری سس سریراچا، ماریناد را آماده کنید. توفو سفت را به شکل مکعب برش دهید و حداقل 30 دقیقه آن را مرینیت کنید. این ترکیب را بدون روغن به مدت 15 دقیقه در دمای 180 درجه سرخ کرده و هر 5 دقیقه یکبار هم بزنید.
7. گل کلم تند
در این دستور غذا با سرخ کن، یک سر گل کلم را به قطعات درشت برش دهید و روی آن زیره، زردچوبه و پودر فلفل بپاشید و یک قاشق روغن زیتون اضافه کنید. سپس مواد را مخلوط کرده و به مدت 30 دقیقه با دمای 180 درجه بپزید و هر از گاهی هم بزنید.
8. سبزیجات مخلوط سریع
یک بادمجان، یک کدو سبز، فلفل قرمز و زرد را خرد کنید و با هرب دو پروانس، نمک، فلفل و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مزه دار کنید. مواد خوب مخلوط کرده و به مدت 30 دقیقه در دمای 180 درجه بپزید و مرتب هم بزنید.
9. کلم بروکلی
2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک، 1 قاشق غذاخوری پودر سیر، 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. کلم بروکلی را با مخلوط بپوشانید و در دمای 200 درجه حدود 20 دقیقه بپزید تا زمانی که جوانهها پخته و کمی زغالی شوند.
چرا غذاهای بدون روغن درست کنیم؟
اگر به دنبال رژیم غذایی سالم تری هستید و میخواهید آشپزی بدون روغن را امتحان کرده و در عین حال غذاهای خوشمزه درست کنید، جستجو کردن دستور غذا با سرخ کن بدون روغن گزینه بسیار مناسبی است. تکیه بر روغن برای به دست آوردن طعم و بافت عالی آسان است؛
اما راههای سالمتر و فراوان دیگری برای بو دادن سبزیجات بدون روغن وجود دارد. به عنوان مثال، اگر میخواهید سبزیجات ترد را با چربی کم یا بدون چربی تهیه کنید، میتوانید از سرخ کن هواپز استفاده نمایید یا به سادگی سبزیجات را به جای چربی یا روغن با کمی آب سرخ کنید.
سخن پایانی
سرخ کنهای بدون روغن ناجی سلامتی شما درعصر مدرن هستند. با تغییر سبک زندگی، ما نسبت به مصرف روغن خود هوشیارتر شدهایم و سرخ کن بدون روغن به گونهای به بازار عرضه شده است که بدون روغن کار میکند. بنابراین، خرید آن برای هر آشپزخانهای ضروری خواهد بود. پیشنهاد میکنیم برای خرید انواع محصولات فیلیپس به نمایندگی معتبر فیلیپس مارکت مراجعه کنید و بهترین مدل دستگاه های سرخ کن را خریداری کنید.