ساختمان و مسکنصنعت و تجارت

علائم تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتومات

زمان تعویض صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک + علائم سوختن صفحه کلاچ

یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین اجزای خودرو که وظیفه قطع و وصل کردن، کنترل نیروی تولیدشده توسط موتور را بر عهده دارد، صفحه کلاچ گیربکس است.‌ اما صفحه کلاچ چیست؟ صفحه کلاچ قطعه‌ای است که استفاده زیادی دارد و به مروز زمان به دلایل مختلفی مانند درست عوض نکردن دنده، انتخاب دنده غلط‌، رانندگی در ترافیک سنگین، شتاب زیاد در حرکت و سوار کردن تعداد زیادی سرنشین دچار سایش شده و کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد و به تعویض نیاز دارد. عدم توجه به تعویض به موقع صفحه کلاچ منجر به خراب شدن گیربکس می‌شود.

گیربکس اتوماتیک شرایط مناسبی را برای رانندگی امن و آسان ایجاد می‌کند؛ اما خراب شدن گیربکس اتوماتیک هزینه‌های بسیار بالایی به همراه دارد. در این مقاله قصد داریم درباره نحوه تشخیص و زمان تعویض صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک و مهم‌ترین علائم و نشانه‌های خرابی گیربکس اتومات صحبت کنیم و در انتها به معرفی یکی از معتبرترین تعمیرگاه‌های گیربکس اتوماتیک بپردازیم.

نحوه تشخیص و زمان تعویض صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک

بروز برخی از علائم و نشانه‌ها در خودرو نشان می‌دهد که زمان تعویض صفحه کلاچ فرا رسیده است. با مشاهده این علائم هر چه زودتر باید برای تعویض کلاچ اقدام کرد. با این کار می‌توان مانع از خراب شدن گیربکس اتوماتیک شد. تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک در کنار عوامل دیگری مانند خراب شدن ساعت گیربکس، خراب شدن تورک کانورتور گیربکس، خراب شدن مشعلی پلوس، ساییده شدن چرخ‌دنده‌ها، ساییده شدن بلبرینگ‌ها، روغن‌ ریزی گیربکس و … یکی از شایع‌ترین دلایل خراب شدن گیربکس به شمار می‌رود. در ادامه این بخش با علائمی که نشان می‌دهند، زمان تعویض صفحه کلاچ فرا رسیده، آشنا خواهید شد.

سفت شدن پدال کلاچ

هر گاه پدال کلاچ خودرو خشک شود، نشان می‌دهد که هر چه زودتر باید برای تعویض صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک اقدام کنید. در واقع سفت شدن پدال کلاچ یکی از اولین نشانه‌هایی است که تمام شدن کلاچ و زمان فرا رسیدن تعویض آن را هشدار می‌دهد.

پرش پا در زمان رها کردن پدال کلاچ

یکی دیگر از نشانه‌های خرابی و فرسوده شدن کلاچ گیربکس اتوماتیک این است که در زمان رها کردن پدال کلاچ، پای راننده با سرعت بالا به سمت عقب پرتاب می‌شود‌. در چنین مواقعی برای جلوگیری از خراب شدن گیربکس هر چه زودتر باید برای تعویض کلاچ اقدام کرد.

ایجاد سر و صدای زیاد در زمان عوض شدن دنده

در خودروهایی که کلاچ کیربکس اتوماتیک دچار فرسودگی شده باشد، در زمان عوض شدن دنده سر و صدای زیادی ایجاد می‌شود. این سر و صداها حاکی از آن است که صفحه کلاچ نیاز به تعویض دارد.

برقرار نشدن ارتباط بین سرعت و دور موتور خودرو

هرگاه در زمان حرکت خودرو متوجه شدید که علی‌رغم افزایش دور موتور سرعت و شتاب خودرو تغییر چندانی نمی‌کند، باید بدانید که صفحه کلاچ گیربکس دچار استهلاک و تخریب شده است و هر چه زودتر برای جلوگیری از خراب شدن گیربکس باید آن را تعویض کرد.

به مشام رسیدن بوی نامطبوع و غیرعادی از کلاچ

اگر در حین رانندگی متوجه شدید که در سمت کلاچ خودرو بوی نامطبوع و غیرعادی وجود دارد؛ از فرسودگی و ساییده شدن صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک مطمئن شوید و هر چه زودتر برای تعویض آن به یکی از تعمیرگاه‌های معتبر گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید.

ایجاد لغزش در صفحه کلاچ

ساییدگی و خرابی صفحه کلاچ با ایجاد لغزش همراه است. زمانی که عملکرد کلاچ به دلیل فرسودگی صفحه کلاچ دچار اختلال می‌شود، خودرو دیگر قادر به حرکت نیست. این اتفاق نشان می‌دهد که باید صفحه کلاچ را تعویض و از خراب شدن گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنید.

علائم تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتومات چیست؟

علائم تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتومات را جدی بگیرید . در گیربکس های اتوماتیک، قطعات داخلی شامل صفحات کلاچ، نوارها، بوشینگ ها، یاتاقان ها، حلقه های آب بندی، واشرها  و سایر قطعات فلزی است که همگی به مرور زمان در نتیجه اصطکاک فرسوده می شوند. مهمترین این  قطعات صفحات کلاچ هستند.

گیربکس اتوماتیک برای به حرکت درآوردن وسیله نقلیه از دنده استفاده نمی کند، از صفحه کلاچ استفاده می کند. هر دنده در یک گیربکس اتوماتیک از سه تا شش صفحه کلاچ تشکیل شده است. هنگامی که انتخابگر دنده را برای رانندگی یا دنده عقب حرکت می‌دهید، یک سوپاپ باز می‌شود و فشار شدید هیدرولیک، پیستون را به حرکت در می‌آورد و صفحات کلاچ را به هم فشرده می‌کند و در نتیجه حرکت خودرو انجام می‌شود. هر بار که دنده عوض می شود، کامپیوتر گیربکس دریچه دیگری را باز می کند و دنده بعدی را انتخاب می کند.

هر بار که صفحات کلاچ به هم فشرده می شوند (یعنی استفاده می شوند) در برابر صفحات مجاور ساییده می شوند. هرچه بیشتر اعمال شوند، سریعتر از بین میروند و خاصیت خود را از دست میدهند. هر چه خودرو بیشتر برای توقف و رانندگی استفاده شود، صفحات کلاچ مکررا استفاده می شود در نتیجه سریعتر فرسوده می شوند. هر چه یک ماشین با وزن بیشتری به حرکت درآورند، صفحات کلاچ سخت‌تر کار می‌کنند. سریع‌تر دچار سایش می‌شوند. برعکس، هر چه رانندگی از نوع حرکت در  بزرگراه باشد و وسیله نقلیه سبک تر باشد، دوام کلاچ ها بیشتر می شود.

عواملی که باعث کاهش طول عمر کلاچ در گیربکس اتوماتیک می شوند

ترافیک (توقف و حرکت) : رانندگی در ترافیک ( توقف و حرکت)، به دلیل درگیر شدن و جدا شدن مداوم، طول عمر کلاچ ها را در گیربکس های اتوماتیک کاهش می دهد.

وزن اضافی: وزن بیش از حد صفحات کلاچ را مجبور می‌کند تا سخت‌تر کار کنند، گرمای بیشتری ایجاد کرده و سریع‌تر فرسوده شوند.

نادیده گرفتن سرویس های دوره ای گیربکس: تعویض روغن و فیلتر گیربکس در فواصل توصیه شده توسط سازنده برای کارکرد طولانی مدت گیربکس بسیار مهم است. با گذشت زمان، روغن گیربکس توانایی خنک کنندگی خود را از دست می دهد و همین امر باعث سرعت ساییدگی صفحات کلاچ میشود.

دیگر نشانه های خرابی صفحه کلاچ

وقتی گیربکس شروع به لیز خوردن کرد، باید متوجه بشوید که کلاچ ها در گیربکس اتوماتیک شما خراب شده اند. لغزش گیربکس زمانی اتفاق می افتد که شما سعی می کنید شتاب بگیرید، اما صفحات کلاچ به دلیل سطوح فرسوده شده به جای درگیر شدن روی یکدیگر می لغزند. همچنین صدای بلندتر شدن موتور را احساس خواهید کرد. و سوزن دور در دقیقه شما بالاتر از حد معمول خواهد رفت در حالی که سرعت شما کمتر از حد معمول است.

کلاچ خراب در گیربکس اتوماتیک گاهی اوقات به عنوان کلاچ سوخته شناخته می شود زیرا هنگامی که فرسوده می شود، گرما ایجاد می کنند و بوی سوختگی ایجاد می گیرند. البته همین مشکل در گیربکس های دستی نیز وجود دارد.

لغزش کلاچ در گیربکس اتوماتیک چه حسی دارد؟

لغزش کلاچ در گیربکس اتوماتیک باعث می شود خودرو شما سست شود. هنگامی که پای خود را روی پدال گاز فشار می دهید، موتور خودرو با صدای بلند می چرخد و دور در دقیقه افزایش می یابد، اما خودرو به آن سرعتی که باید شتاب نمی گیرد.

نمایش بیشتر

آتوسا خوش خواهد

من آتوسا، خبرنگاری که تعهدی عمیق به خدمت به مردم دارم. در این سایت، با تمرکز بر مسائل مهم اجتماعی و اقتصادی، تلاش می‌کنم تا صدای گروه‌ه‌های نادیده گرفته شده را به گوش شما برسانم و برای ایجاد عدالت و برابری در جامعه تلاش کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا