بهترین سن برای انجام ایمپلنت دندان

سوال رایج افراد قبل از انجام ایمپلنت دندان این است که بهترین سن برای کاشت ایمپلنت دندان چه زمانی است؟ پاسخ سوال بسیار واضح است که تقریبا همه افراد کاندیدای مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان هستند، مشروط بر اینکه از رشد استخوان کافی برخوردار باشید و یا استخوان فک شما تحلیل رفته باشد.

شرایط های محدود کننده کاشت ایمپلنت در افراد مسن

 بهترین سن برای انجام ایمپلنت

عدم استفاده از دخانیات بهخصوص سیگار کشیدن، داشتن بهداشت دهان و دندان خوب، لثه های سالم در انجام کاشت ایمپلنت به شما کمک می کند. سن نباید عامل کلیدی برای موفقیت ایمپلنت دندان باشد. ایمپلنت‌هایی که در بیماران سالم و مسن‌تر با استخوان کافی قرار کاشته می شود، می‌توانند با همان موفقیت در بیماران جوان‌تر پاسخ دهند. هیچ فردی نباید به دلیل ناتوانی در خوردن، جویدن، صحبت کردن و لبخند زدن، کیفیت زندگی خود را کاهش دهد.

شاید برایتان جالب باشد » ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است ؟ 

هیج نگرانی بابت انجام کاشت ایمپلنت دندان برای افراد در سنین مختلف وجود ندارد اما این نکته قابل توجه است که در مورد جوانان و نوجوانان بحث رشد کافی استخوان فک می تواند مانع انجام کاشت ایمپلنت باشد. در این مقاله در رابطه با سن مناسب انجام کاشت ایمپلنت دندان مواردی مطرح خواهد شد که برای افرادی که قصد انجام کاشت ایمپلنت دندان را دارند می تواند بسیار مناسب باشد.

آیا من برای ایمپلنت دندان مناسب هستم؟

افرادی که از سلامت خوبی برخوردارند واجد شرایط کاشت ایمپلنت دندان هستند. احتمال کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز برای افراد مبتلا به مشکلات مزمن مانند دندان قروچه و فشردن دندان و همچنین بیماری هایی مانند فشار خون بالا، دیابت کنترل نشده، بیماری قلبی، دریچه های مصنوعی قلب، بیماری کلیوی، رادیوتراپی همزمان و پوکی استخوان بسیار کم است.

 آیا من برای ایمپلنت دندان مناسب هستم؟

اجتناب از نوشیدن الکل و سیگار یکی دیگر از عوامل مهم است. زیرا مواد شیمیایی تنباکو و الکل در توانایی سلول ها برای پذیرش ایمپلنت و ترمیم آن اختلال ایجاد می کند. علاوه بر این، باعث واکنش های نامطلوب می شود و باید در طول دوره درمان از آن اجتناب شود. تنها افرادی که اکنون واجد شرایط کاشت دندان نیستند، کسانی هستند که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افرادی که تحت پرتو قرار گرفته اند و باید قبل از دریافت ایمپلنت دو سال صبر کنند.

علاوه بر این، معتادان به مواد مخدر واجد شرایط کاشت دندان نیستند. بنابراین، یک کاندیدای مطلوب باید به طور کلی در شرایط خوبی باشد، لثه‌های سالمی داشته باشد و استخوان کافی برای اتصال ایمپلنت داشته باشد. برخی از بیماران فقط با ایمپلنت قابل درمان هستند زیرا استخوان فک زیادی را از دست داده اند.

بیشتر بخوانید » ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست ؟ 

با این حال، قبل از انجام کاشت ایمپلنت دندان، اندازه صحیح استخوان باید با استفاده از تکنیک‌های خاص اندازه گیری و عمل سینوس لیفت و پیوند استخوان برای این افراد انجام شود. این موارد در روند انجام کاشت ایمپلنت دندان بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که قصد انجام کاشت ایمپلنت دندان را دارید و یکی از موارد بالا را شادر خود مشاهده کردید، حتما قبل از کاشت ایمپلنت دندان با دندانپزشک خود مشورت کرده تا روند انجام به نحوه احسن و با موفقیت صورت گیرد.

آیا حداقل سن برای ایمپلنت دندان وجود دارد؟

 قبل از اینکه بیمار بتواند ایمپلنت دندانی دریافت کند، باید به بلوغ اسکلتی رسیده باشد. به عبارت دیگر استخوان فک آنها کاملاً رشد کرده باشد و جهش رشد استخوان فک نداشته باشد. اگر ایمپلنت‌های دندان قبل از پایان بلوغ قرار داده شوند و فک هنوز در حال بلوغ باشد، ترمیم‌ها می‌توانند در رشد بیشتر استخوان اختلال ایجاد کنند و دوام آن‌ها را به خطر بیندازند و به طور بالقوه عوارضی را در پی داشته باشند.

عوارضی که ممکن است برای افرادی که در رشد استخوان فک آن ها متوقف نشده است و کاشت ایمپلنت دندان را انجام داده اند:

  • مشکلات گاز گرفتن
  • فاصله بین دندان ها
  • از دست دادن استخوان در اطراف پروتز
  • تغییرات زیبایی در ناحیه جمجمه و صورت

در حالی که رشد استخوان فک در هر نوجوان می تواند متفاوت متفاوت باشد اما رشد فک به طور معمول تا سن 18، 19 یا 20 سالگی ادامه دارد. در برخی موارد، بیماران در اواسط 20 سالگی هستند که بلوغ اسکلتی در نهایت کامل شده است. به همین دلیل، نوجوانان زیر 18 سال اغلب کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان نیستند، مگر اینکه به بلوغ اسکلتی و استخوان فک آنها به تکامل رسیده باشند

ا در نظر گرفتن این موضوع، دندانپزشک، اشعه ایکس و سایر ارزیابی های رشد را انجام می دهد تا بررسی کند که آیا رشد استخوان 100 درصد کامل شده است یا خیر، و بیمار برای جراحی آمادگی دارد یا نه؟

میزان موفقیت افراد مسن برای انجام کاشت ایمپلنت دندان

حتی برای افراد بالای 80 سال، ایمپلنت دندان از میزان موفقیت قابل توجهی برخوردار است. بر اساس ارقام ایمپلنتولوژی دندان انگلستان، 95 درصد از ایمپلنت‌هایی که در استخوان فک افراد میانسال قرار می‌گیرند، برای بیش از 15 سال موفق بوده‌اند. به همین دلیل، کاشت ایمپلنت به عنوان یک روش قابل پیش بینی، قابل اعتماد و ایمن برای بازیابی دندان های از دست رفته افراد میانسال یا جایگزینی دندان های مصنوعی متحرک آنها شناخته می شود.

امروزه دندانپزشکی مدرن با استفاده از ابزار ها و دانش جدید محدودیت های موجود را نیز کاهش داده است. به عنوان مثال در افراد مسن که به مدت طولانی دندان های از دست رفته داشته و همین امر باعث تحلیل استخوان فک شده است. روش های جدید از جمله پیوند استخوان و عمل سینوس لیفت می تواند معضل تحلیل استخوان را در این افراد حل کند. پس عامل سن در این شرایط محدودیتی برای انجام کاشت ایمپلنت دندان نمی تواند ایجاد کند.

شرایط های محدود کننده کاشت ایمپلنت در افراد مسن

کاشت ایمپلنت دندان در افراد مسن ممکن است به دلیل شرایط های مختلفی باعث ایجاد محدودیت برای کاشت ایمپلنت دندان باشد در زیر به عواملی که ممکن است باعث ایجاد محدودیت در کاشت ایمپلنت دندان باشد، اشاره شده است.

هماهنگی با دندان های باقی مانده: در برخی شرایط ، دندانهای موجود شخص تغییراتی را انجام می دهد که مانع از تطبیق کاشت ایمپلنت  می شود. قبل از شروع کاشت ایمپلنت دندان، شناسایی عواملی که مانع سازگاری کاشت با سایر دندان ها می شود، باید حذف شوند. به عنوان مثال ، گاهی اوقات دندان از دست رفته به دندان سالم وصل می شود و هنگامی که کاشت ایمپلنت دندان انجام می گیرد ، دندان سالم به بیرون منحرف می شود و نیاز به اصلاح دارد.

 شرایط های محدود کننده کاشت ایمپلنت در افراد مسن

پری ایمپلنتیت

اگر فرد از بهداشت دهان و دندان خود غفلت کند، ممکن است این بیماری ایجاد شود، که باعث می شود بافت های اطراف کاشت ایمپلنت ملتهب و آسیب دیده باشد. در صورت عدم درمان، این بیماری منجر به شکست کاشت ایمپلنت دندان می شود.

سلامت عمومی بیمار

کاشت در بیمارانی که دیابت کنترل نشده دارند ، شیمی درمانی دریافت می کنند ، شرایط قلبی مناسبی ندارند یا عفونت های بدخیم داشته باشند انجام نمی شود زیرا احتمال شکیت ایمپلنت را به صورت چشم گیری افزایش می دهد.

کلام آخر

تمایز اصلی بین افراد مسن تر و افراد جوان برای انجام ایمپلنت دندان سن نیست، بلکه شرایط آن ها برای انجام کاشت ایمپلنت دندان است. ممکن است که فرد مسن استخوان های فک مناسبی برای انجام کاشت ایمپلنت دندان داشته باشد در صورتی که فرد جوان تر استخوان فک تحلیل رفته داشته باشد. این مهم ترین مورد برای انجام کاشت ایمپلنت دندان است. همان طور که در متن به آن اشاره شد تنها عامل بازدارنده از انجام کاشت ایمپلنت دندان عدم رشد کافی استخوان فک است که در افراد زیر 18 سال ممکن است بیشتر مشاهده شود.

اگر برای انجام کاشت ایمپلنت دندان نگرانی دارید و این سوال که آیا سن و شرایط شما برای انجام کاشت ایمپلنت دندان مناسب است حتما در مرحله اول در انتخاب کلینیک و همچنین دندانپزشک متخصص دقت لازم را داشته باشید و سپس با اطمینان خاطر از دندانپزشک خود مشورت و راهنمایی های لازم را برای انجام کاشت ایمپلنت دندان بگیرید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا