در این مقاله از نمایندگی آیفون تصویری الکتروپیک در مشهد، دلایل زنگ نخوردن این نوع از آیفون های تصویری را ذکر می کنیم. آیفون های کوماکس، سوزوکی ، سیماران، آلدو ، کوکوم و … کلیه آیفونهایی که از سیستم چهارسیمه استفاده می کنند ماهیت کار آنها به یک صورت می باشد و در این نوع از آیفونها شرکتها فقط برای شخصی سازی آیفون جای این چهار رشته را جا به جا کرده و به نحوی این خصوصی سازی را انجام داده اند. کلیه این برندهای ذکر شده ممکن است به مشکلات تداخل زنگ در آیفون بر بخورند که در این مطلب نحوه برطرف کردن این مشکلات را بیان می کنیم.
علت زنگ نخوردن آیفون های تصویری چیست؟
مشکل زنگ نخوردن آیفون های تصویری مخصوصا و و دیگر برند های آیفون تصویری (مانند سیماران سوزوکی آلدو تامر کالیوز و …) را مورد بررسی قرار می دهیم و دلایل زنگ نخوردن آن ها را چک می کنیم. پس تا انتهای این مطلب مارا یاری نمایید تا خود را بیابید.
آیفون های تصویری کوماکس اولین برند تولید شده در ایران بودند که بعدها آیفون های تصویری الکتروپیک، تابا ، سوزوکی و سیماران وارد رقابت با کوماکس شدند. این برندهای متفاوت در آیفون تصویری همگی به تقلید از سیستم چهارسیمه کوماکس موفق به فروش آیفون های تصویری خود در بازار ایران شدند. به همین جهت کلیه خرابی مخصوصا خرابی مربوط به و کوماکس دیگر برندها با یکدیگر کمی متفاوت می باشند.
زنگ نخوردن آیفون تصویری تکنما به دلیل نداشتن کد
آیفون های تصویری تکنما به دلیل داشتن دکودر داخلی یا داشتن قابلیت کد دهی نیاز به دادن کد خواهند داشت. در پنل های آیفون تصویری تکنما دیگر به ازای هر شاستی زنگ یک عدد سیم وجود ندارد. بدین صورت که با فشار دادن شاستی زنگ واحد مربوطه کدی که در آیفون تصویری داده میشود زنگ خواهد خورد. بهتر است مطلب را مطالعه نمایید.
زنگ نخوردن آیفون تصویری به دلیل خرابی برد اصلی یا صدا
در آیفون های تصویری مخصوصا کوماکس به علت استفاده از اجناس نامرغوب در تولید برخی مدلها متاسفانه برد اصلی آیفون با مشکل مواجه میشود. این برد اصلی با نام برد صدا نیز شناخته می شود که در زیر عکس و نوع آنها را مشاهده میکنید.
خرابی برد صدا
فیلم آموزش شناختن برد های صوت و برد اصلی را مشاهده می کنید. این فیلم آموزشی تنها جهت شناخت برد می باشد. نمایندگی آیفون تصویری تابا در مشهد تمامی تعمیرات تخصصی آیفون های تصویری را به صورت کاملا رایگان در اختیار شما هم وطنان عزیزمان قرار داده است و شما به راحتی می توانید را در این بخش به طور کامل آموزش ببینید. حال اگر نیاز داشتید می توانید با گذراندن به صورت کاملا تخصصی تعمیرات برد ها از دیپ تا اس ام دی را بیاموزید. حال در ابتدا باید بدانیم که کدام قطعات در برد اصلی یا صدا مربوط به زنگ خوردن در آیفون های تصویری می شوند. این قطعات عبارت است از:
۱- خرابی آی سی ۳۸۶ در زنگ نخوردن آیفون تصویری
آی سی چیست؟
آی سی ها به عبارت بسیار ساده مجموعه ای از قطعات الکترونیکی می باشند که تجمیع آنها در کنار یکدیگر یک وظیفه کلی را انجام میدهند. به عنوان مثال شرکت تولید کننده آی سی ۳۸۶ یک دیتاشیت از قطعه تولید شده در اختیار تعمیرکار قرار خواهد داد. این دیتاشیت نحوه عملکرد و شناخت پایه ها را به ما یادآوری میکند.
وظیفه آی سی ۳۸۶ چیست؟
حال آی سی ۳۸۶ وظیفه تقویت صدای زنگ را برعهده دارد و درصورت خرابی . یعنی به زبان ساده تر این آی سی صدای ضعیف و تولید شده را دریافت میکند و برای شنیدن آن را تقویت کرده و به بلندگو هدایت مینماید.
آی سی ۳۸۶ در واقع با قطعات دیگری همکاری میکند که خرابی این قطعات نیز خواهد بود.
نحوه تشخیص خرابی آی سی ۳۸۶ چگونه است؟
حال اگر یا راه هایی برای تعمیر دارد و راه بسیار ساده تشخیص خرابی در این نوع آی سی بسیار راحت می باشد و با لمس پایه های آی سی با دست خیس صدای نویز تولید شده و تقویت شده را خواهید شنید. اگر این صدا شنیده شود یعنی آی سی ۳۸۶ وظیفه تقویت صدا را انجام میدهد. اما اگر صدایی شنیده نشود دلیل بر خرابی حتمی آن نیست چون ممکن است خازن ها و بلندگو و … نیز معیوب باشند که این صدا را پخش نمیکنند.
۲- خرابی IC تولید صدای زنگ در زنگ نخوردن آیفون تصویری
همانطور که از نام آن پیداست وظیفه را دارد و درصورت خرابی مطمعنا . حال این آی سی انواع مختلفی دارد که صدای آن در تمام مدلها متفاوت است. مثلا ما در مطلب به صورت کامل توضیح داده ایم که این نوع از آی سی ها چه صدایی تولید می کنند و در صورت تعویض آن می توانید صدای زنگ آیفون را تغییر دهید.
آی سی تولید صدای زنگ در کجای مدار واقع شده است؟
آی سی تولید صدای زنگ در آیفون های تصویری قبل از آی سی ۳۸۶ قرار دارد. چراکه باید در ابتدا صدای زنگ تولید شود و بعد توسط آی سی ۳۸۶ تقویت گردد.
روش چک کردن آی سی تولید صدای زنگ
چک نمودن این آی سی بسیار سخت است و هر تعمیرکاری در ابتدا این قطعه را تعویض میکند. اما ما در اینجا موارد اصلی خرابی این قطعه را توضیح میدهیم تا با آن آشنا شوید.
۳- نقش خازن ها در زنگ نخوردن آیفون تصویری
خازن ها قطعه بسیار مهمی در تعمیرات هستند و همواره باید توجه داشت که تمام تجهیزات برای چک نمودن خازن را باید به همراه داشته باشید. ! باید همواره بتوانید خازن ها را در مدار چک کنید. پس به طور کلی .آی سی ۳۸۶ جهت تقویت صدا نیاز به یک عدد خازن برای استفاده از حداکثر صدا دارد که به پایه های اولی آی سی متصل میگردد. یعنی دو پایه بالای آی سی ۳۸۶ جهت گین تقویت کننده میباشند. اگر این خازن در مدار معیوب گردد شما حتما در.
همواره آی سی ۳۸۶ دارای چهار عدد خازن در اطراف است که حتما باید این خازن ها چک گردند.
خازن فید بک چه نقشی در صدای تولید شده زنگ دارد؟
در ابتدا باید بدانیم خازن فیدبک چیست و کلا عبارت فیدبک چیست؟ فیدبک یعنی عمل منعکس شده و در زنگ نخوردن آیفون تصویری نقش بسیار مهمی دارد. هنگامی که شما به یک ساختمان مراجعه میکنید و زنگ یکی از واحدها را میزنید، دو عدد صدای زنگ تولید میشود. یکی صدای زنگ تولید شده در داخل واحد و یکی صدای زنگ تولید شده در پنل که شما متوجه بشوید آیفون تصویری زنگ خورده است. این صدای زنگ تولید شده در بیرون را صدای فیدبک میگویند.
این صدا توسط یک عدد خازن عدسی در داخل برد صدای آیفون داخل منزل هدایت میگردد. در دوره های آموزشی به صورت دقیق این خازن هارا بررسی می نماییم.
۴- نقش پتانسیومتر در نداشتن صدای زنگ
اینها تماما سوالاتی است که در ذهن شما نقش می بندد. اما به طور کلی باید بدانیم که پتانسیومتر یک مقاومت متغیر در مدارهای الکترونیکی است. اگر به یاد داشته باشید ما در برق صنعتی یک عدد لامپ تست درست میکردیم برای تست فازها در برق. کاری که اتفاق می افتاد تقسیم ولتاژ بین لامپ ها بود یعنی اگر دوسر این لامپ ها یا لامپ تست را به برق ۲۲۰ ولت میزدیم لامپ ها بسیار کمنور بودند و دلیل آن تقسیم ولتاژ میان آنها بود.
حال این امر را بر روی برگه فراگرفتیم که اگر دوعدد مقاومت را با یکدیگر سری کنیم ولتاژ میان این دو مقاومت بسته به اهم آنها تقسیم میگردد. پس به راحتی میتوانیم یک مقاومت را مصرف کننده بدانیم و یک مقاومت را متغیر کنیم تا ولتاژ رسیده به مصرف کننده را با تغییر مقاومت متغیر را عوض نماییم.
پس به راحتی می توانیم بعد از آی سی ۳۸۶ یک پتانسیومتر قرار داده و با سری کردن آن با بلندگو صدای تولید شده را کم و زیاد نماییم. به راحتی متوجه شدیم که پتانسیومتر و خرابی آن چه نقشی در یا دارد.
روش تست پتانسیومتر
روش تست دقیق آن با اهم متر است اما بهترین راه برای یک اتصال کوتاه بین پایه های آن برای به حداکثر رسانده صدای تولید شده است. یعنی در ابتدا توسط یک تکه سیم پایه های وسط و کنار آن را متصل نموده و از شخصی بخواهیم تا زنگ آیفون تصویری را بزند. در صورت زنگ خوردن آیفون تصویری خواهیم فهمید که پتانسیومتر معیوب بوده است.
۵- خرابی بلندگو و زنگ نخوردن آیفون تصویری
بلندگو همانطور که همگی میدانیم وسیله ای برای پخش صدا میباشد. هر تعمیر کار و حتی انسان بدون تخصص در زمینه الکترونیک در ابتدا بلندگو را تعویض می نماید. چراکه واضح ترین نوع خرابی در نداشتن صدای زنگ است.
روش تست بلندگو
روش تست نمودن بلندگو بسیار راحت می باشد. اگر خرابی بلندگو به صورت مکانیکی باشد صدای تولید شده خواهیم داشت اما با نویز و خر خر بسیار فراوان . حال اگر صدای زنگ نداشتیم بهترین راه تست استفاده از اهم متر و تست آن با اهم نوشته شده بر روی آن است. معمولا در آیفون های تصویری از بلندگوهای ۸ اهم استفاده میشود. در صورت نوشته نشدن هیچ اهمی بر روی آن از بلندگوی ۸ اهم استفاده نمایید.
۶- سیم و سوکت دهنی و نداشتن صدای زنگ
بسیاری از ما تعمیرکاران زمانی که به حرفه خود متخصص میشویم از دقت بر روی قسمت های ساده میپرهیزیم. نداشتن ارتباط بین بلندگو و آی سی ۳۸۶ یا پتانسیومتر یکی از دلایل زنگ نخوردن آیفون های تصویری است که معمولا در انتهای تعمیرات چک میگردد. اما شما بدانید که خرابی این سیم و سوکت ارتباطی نقش اصلی در زنگ نخوردن آیفون تصویریتان است.
روش چک نمودن
چک نمودن این سیم و سوکت تنها توسط دستگاه بازر خواهد بود و به راحتی قابل تست است. تست پیوستگی در مدار و شنیدن صدای بوق یعنی اتصال مناسب میان این دو.
منبع: نمایندگی آیفون تصویری تابا در مشهد