انسان ها همواره به دنبال زیبایی و زیبا تر شدن هستند. بینی قسمت مهمی از صورت است به همین دلیل تغییر آن می تواند تاثیر بسیاری در ظاهر افراد داشته باشد. امروزه با پیشرفت علم پزشکی و استفاده از تکنیک ها و روش های جدید و به روز، در عمل جراحی پلاستیک یا جراحی درمانی بینی انجام جراحی زیبایی بسیار افزایش پیدا کرده است. در چند سال اخیر نیز جراحی زیبایی بینی در بین مردم محبوبیت بسیاری پیدا کرده است و اغلب افراد به دنبال انجام عمل زیبایی با جدیدترین روش های عمل بینی هستند. روش های جراحی بینی از گذشته تا به امروز دچار تغییرات بسیاری شده است به همین دلیل نیز نتایج جراحی های بینی مطلوب تر از گذشته است. ما در این مقاله قصد داریم در خصوص جدید ترین روش های جراحی بینی و تفاوت جراحی بینی در گذشته با شما صحبت کنیم. پس در ادامه همرا ما باشید.
انواع مدل بینی
بینی ها انواع مختلفی دارند که باعث می شود پیش از روند جراحی، مدل بینی حتما لحاظ گردند زیرا که تاثیر مستقیمی در برنامه ریزی برای جراحی دارند.
بینی های گوشتی
ویژگی شاخصی که بینی گوشتی دارد حجم زیادی از چربی هایی است که در زیر بافت پوست بین وجود دارد به علاوه این که بینی های گوشتی پوست ضخیمی نیز دارند. در اغلب موارد بینی های گوشتی حالت کوفته ای دارند و نوک بینی پهنای قابل توجهی دارد.
بینی های استخوانی
مهم ترین تفاوتی که میان بینی های استخوانی و گوشتی دیده می شود در میزان ضخامت پوست بینی است. در بینی های استخوانی شاهد پوست نازکی هستیم که روی استخوانی بزرگی کشیده شده است. در بینی های استخوانی سایز استخوان بینی بسیار بزرگ است و همچنین میزان غضروف بینی نسبت به غضروف بینی های گوشتی بیشتر است. از سوی دیگر یکی از راه های تشخیص بینی های استخوانی کمان یا قوس قابل توجهی است که در اغلب موارد روی بینی وجود دارد. توجه به تفاوت های انواع بینی در مراحل آمادگی برای جراحی بینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
معایب جراحی بینی
جراحی بینی همچون تمامی جراحی های درمانی و زیبایی که با عارضه هایی همراه هستند نتایج منفی ای را در پی دارد. اما نباید این نکته را از نظر دور داشته باشید که این عوارض در کوتاه ترین مدت زمان بهبود پیدا می کنند و می توانید با مراقبت های بعد از جراحی بینی سرعت بهبودی را افزایش دهید. مهم ترین عارضه های بعد از جراحی بینی: البته میزان خونریزی چندان زیاد نیست که موجب نگرانی شود.
· کبودی و تورم در اطراف بینی
که اغلب کبودی و تورم در هفته اول از بین می رود.
· درد های مختصر در روز های اولیه بعد از جراحی بینی
که با مصرف مسکن کنترل می شود.
· خونریزی در روز های اولیه
البته میزان خونریزی چندان زیاد نیست که موجب نگرانی شود.
تکنیک های جراحی بینی
همانطور که گفته شد با پیشرفت علم پزشکی جراحی بینی با روش های گوناگونی انجام می شود که طی سال ها متوالی این روش ها تغییر بسیاری کرده اند و جدیدترین روش جراحی بینی را انجام می دهند. به همین دلیل نیز در سال های اخیر شاهد نتایج مطلوب تری از جراحی بینی در افراد هستیم. جراحی زیبایی بینی یا همان عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی با روش های زیر انجام می شود: برای دسترسی به زیر پوست بینی و ساختار استخوانی بینی از دو روش جراحی استفاده می شود که در ادامه به آن می پردازیم.
جراحی بینی به شیوه باز
در این تکنیک پوست بینی به طور کامل از غضروف و استخوان های تحتانی خود جدا می شود و پزشک جراح دسترسی گسترده ای به بخش های داخلی بینی دارد. به همین دلیل می تواند تغییرات گسترده تر را در بخش های مختلف بینی ایجاد کند. این روش روشی دقیق تر برای جراحی است. اغلب برای افرادی که نیاز به تغییرات بسیاری در فرم بینی خود دارند استفاده می شود. در این روش نیز قرار دادن پروتز های غضروفی راحت تر انجام می شود و تمامی جراحی های ثانویه بینی(جراحی ترمیمی) به روش باز انجام می شود.
ممکن است که در جراحی ثانویه بینی فرد نیاز به پیوند غضروف داشته باشد به همین دلیل از روش باز استفاده می شود. در این روش برشی بین سوراخ های بینی و حفره های بینی یا همان کلوملا ایجاد می شود. توسط این برش پوست بینی از روی بافت بالا داده می شود و جراح پلاستیک بر روی ساختار استخوانی بینی و غضروف های بینی تغییرات ایجاد می کند. در واقع در این روش دید جراح بهتر است .در اصطلاح دستش برای ایجاد تغیرات بر روی بینی بیمار باز تر است و این روش جراحی دقیق تر است.
دوره ریکاوری این روش
اما لازم است بدانید که در این روش جراحی دوره نقاهت و ترمیم بینی سخت تر و طولانی تر از روش بسته است،تورم و کبودی های بینی نیز بیشتر است. در این شیوه برش هایی که روی بینی و در اطراف بینی زده می شود بیشتر است. به همین دلیل در این تکنیک جراحان دسترسی گسترده تری به بخش های داخلی بینی پیدا می کنند. جراحی بینی به روش باز این امکان را برای جراحان فراهم می کند که بخش های داخلی بینی را مشاهده کرده و در صورت وجود مشکلی به طور کامل آن را برطرف کنند.
در شیوه باز برای جراحی بینی اولین برش در بخش کالوما است که پایه میانی بینی است. سپس در پره های بینی دو برش ایجاد می شود تا پوست روی بینی به طور کامل به سمت بالا کشیده شود و بخش های داخلی بینی مورد مشاهده قرار گیرد. این نحوه این اجازه را به جراح می دهد که برش ها در بخش پل بینی و استخوان داخلی بینی دقیق تر انجام شود.
مزایای جراحی بینی به شیوه باز
مهم ترین مزایایی که می توان برای این نوع تکنیک جراحی برشمرد می توان موارد زیر را نام برد:
- دسترسی بیشتر پزشک به نواحی داخلی بینی
- امکان ایجاد تغییرات بیشتر در ناحیه بینی
- امکان تشخیص و بررسی تمامی مشکلات احتمالی که در نواحی داخلی بینی وجود دارند
- شیوه ای بی خطر و ایمن
- زمانی که جراحی بینی به شیوه باز انجام می شود احتمال بروز عارضه عدم قرنیگی بعد از جراحی از بین می رود.
- این روش جراحی بینی مناسب ترین گزینه برای بینی هایی است که سایز بزرگ تری دارند و باید اقدامات بیشتری برای تغییر فرم آن ها انجام دهیم.
- جراحی بینی به شیوه باز بهترین گزینه برای بینی هایی است که انحراف دارند و یا بینی دچار کجی است.
- جراحی بینی به شیوه باز تنها گزینه از نظر تکنیکی برای انجام جراحی بینی ترمیمی یا جراحی بینی ثانویه است.
معایب جراحی بینی به شیوه باز
همانطور که در بخش های قبلی ذکر شد در این شیوه از جراحی برش هایی که ایجاد می شود بیشتر از تکنیک دوم جراحی بینی ( شیوه بسته) است. به همین دلیل میزان بخیه هایی که در بخش های بینی زده می شود افزایش می یابد. بنابراین از معایب این شیوه این است که محل بخیه ها در ناحیه بینی زیاد است. اما به طور کلی در مدت زمان کوتاهی محل این بخیه ها از بین می رود و جای نگرانی نیست.
جراحی بینی به شیوه بسته
در تکنیک بسته میزان برش ها محدود تر از جراحی بینی به شیوه باز است. در تکنیک بسته همانطور که از نامش بر می آید برش ها محدود تر است و نحوه دسترسی به بخش های داخلی قدری دشوارتر می گردد. این روش اغلب برای بینی هایی که نیاز به به تغییر بسیاری در نوک بینی و تغییر چندان در فرم بینی ندارند استفاده میشود.
در این روش با زدن برش هایی داخل حفره بینی،توسط ابزاری پوست بینی را بالا داده و جراحی انجام می شود. مزیت جراحی بینی به شیوه بسته در میزان تورم و دوره نقاهت و ترمیم بینی است. در روش بسته تورم بسیار کمتر است وبینی زودتر ترمیم پیدا میکند و در اصطلاح دوره نقاهت کمتر و راحت تری نسبت به جراحی بینی با روش باز دارد. آسیب های پوستی و زخم ها نیز در این روش کمتر است.
جراحی بینی به شیوه باز بهتر است یا به شیوه بسته؟
شیوه باز و بسته جراحی بینی دو تکنیک متفاوت هستند که هر کدام از آن ها مزایا و محدودیت های مربوط به خود را دارند. به همین دلیل این دو تکنیک جراحی را نمی توان با یکدیگر قیاس کرد و گفت که کدام از دیگری بهتر است. بسیاری از افراد به دلیل شرایط بینی شان و ساختار کلی بینی بالاجبار باید با تکنیک باز جراحی شوند اما فرد دیگری ممکن است که با شیوه بسته جراحی بینی مشکلات بینی اش حل و فصل گردد.
هزینه جراحی بینی
هزینه ای که برای جراحی بینی تعیین می شود بر حسب، تخصص و مهارت پزشک، نوع بینی فرد، میزان دشواری و پیچیدگی روند جراحی بینی، هزینه های مربوط به دستمزد پزشک و انواع آزمایشاتی که باید پیش از انجام جراحی بینی انجام دهید متغیر است. بنابراین نمی توان هزینه ثابتی را برای همه افراد تعیین کرد. طبیعی است که جدیدترین روش جراحی بینی هزینه ای بالاتر داشته باشد. توصیه می شود که بعد از انجام معاینات اولیه از سوی بهترین جراح در تهران از وی بخواهید که هزینه های حدودی را برای شما برآورد کند.
مراقبت های بعد از جراحی بینی
جراحی بینی از شایع ترین جراحی های زیبایی است که علیرغم موفقیت های زیادی که در نتیجه این جراحی حاصل می شود باید مراقبت های بعد از جراحی را مد نظر داشت تا به میزان موفقیت های این جراحی افزود. در واقع مهم ترین مرحله از جراحی بینی دوره نقاهت است و در این مرحله خود فرد است که نقش مهمی در افزایش موفقیت روند جراحی ایفا می کند. با ما همراه باشید تا شما را با ضروری ترین اقدامات بعد از جراحی بینی آشنا سازیم.
مراقبت های اولیه بعد از جراحی بینی
مهم ترین مواردی که در همان جلسات اولیه از سوی جراحان بینی به عنوان مراقبت های ضروری بعد از جراحی بینی به افراد توصیه می شود موارد زیر هستند. مرحله بعد از جراحی بینی و دوره نقاهت بعد از عمل بینی از مهم ترین مراحل جراحی بینی است که خود فرد با انجام نکات مراقبتی نقش اثر گذاری در افزایش موفقیت روند جراحی خواهد داشت. از جمله ضروری ترین مراقبت هایی که از سوی بهترین جراحان بینی توصیه می شود موارد زیر هستند:
مراقبت های تغذیه ای:
در یک هفته اولیه حتماً از غذاهای آبکی و پوره استفاده کنید. زیرا که عضلات نواحی اطراف بینی شما به جهت جراحی انجام شده از حساسیت بالایی برخوردار است و نباید در این ناحیه تحریک زیادی انجام شود. تحریک و ضربه به بخش های اطراف بینی و بینی نیز می تواند عامل محرک در جهت افزایش خونریزی باشد. به همین دلیل سعی کنید که در روز های اولیه بعد از جراحی بینی از سوپ و آش و نیز غذاهای به شکل پوره ای استفاده کنید تا احتمال خونریزی کاهش پیدا کند.
برای کاهش میزان کبودی و تورم استفاده از آبمیوه آناناس و آب کرفس بهترین راهکار است. به همین دلیل در یک هفته اولیه از این دو نوع آبمیوه استفاده کنید تا روند بهبودی سرعت بیشتری داشته باشد. استفاده از نمک را تا اتمام روند بهبودی کاهش دهید.
چسب زدن به بینی :
از مهم ترین نکات مراقبتی استفاده از چسب بینی است. چسب زدن به بینی دو فایده بزرگ دارد که یکی از آنها کاهش میزان تورم بینی است. دیگر این که نوعی زنگ خطر برای افرادی است که از جراحی بینی شما مطلع نیستند. با این علامت هشدار فاصله شان را با شما حفظ می کنند و احتمال وارد آمدن ضربه به بینی کاهش پیدا می کند. این نکته زمانی آشکار تر خواهد شد که شما در محیط های شلوغی همچون مترو و اتوبوس وارد شوید.
چسب زدن به بینی از دیگر مراقبت های بعد از جراحی بینی است که نهایت دقت را باید داشته باشید. زیرا که چسب زدن می تواند روند بهبود تورم بینی را تسریع کند. این توصیه به کسانی که بینی های گوشتی داشته اند و برای جراحی بینی اقدام کرده اند از مهم ترین توصیه های ارائه شده است. زیرا که می تواند مدت زمان حصول نتیجه جراحی بعد از عمل را کاهش دهد و افراد در کوتاه ترین زمان می توانند نتیجه نهایی را مشاهده کنند.
پرهیز از حضور در مکان های شلوغ:
یکی از توصیه ها و پیشنهاداتی که جراحان دارند این است که بعد از جراحی بینی تا اتمام روند بهبودی در مکان هایی که انبوه جعیت وجود دارد مثل پاساژ های خرید، اتوبوس و مترو و.. حضور نداشته باشید. زیرا که در این دوره کوچکترین ضربه و آسیبی می تواند موجب خونریزی و اختلال در روند بهبودی باشد.