ساخت واش بتن به روش پرسی
این روش مشابه روش درجا است. تفاوت واش بتن پرسی با واش بتن درجا در این است که در روش پرسی مراحل ساخت واش بتن را در داخل کارخانه و با کمک دستگاه ها انجام می دهند. مراحل روش تولید واش بتن پرسی به این صورت است که سیمان را به ضخامت ۳ تا ۴ سانتی متر قرار داده و سپس سایر مواد مانند سنگدانه های رنگی و دیگر مواد را در روی سیمان پرس خواهند کرد.
روش بتن پرسی معمولا روش مناسبی نمی باشد؛ زیرا به صورت ۲ لایهای بوده و سنگ ها به صورت یکنواخت بر روی آن پخش نمیشود و مقاومت بالایی ندارد. همچنین با گذشت زمان و به دلیل عواملی مانند سرما و گرما، امکان دارد سنگ ها از واش بتن جدا شده و با جدا شدن سنگ ها واش بتن زیبایی اش را از دست خواهد داد.
ساخت واش بتن به روش ویبره ای
بهترین روش برای تولید واش بتن روش ویبره ای است. زیرا محصولاتی که با استفاده از روش ویبره ای تولید می شوند کیفیت بسیار بالایی داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نسبت به سایر روش ها دارد. واش بتن هایی که به روش ویبره ای ساخته می شوند در ایران پرفروش ترین واش بتن به حساب می آید.
ساخت واش بتن به روش آنتیک
ساخت واش بتن به روش آنتیک از روش های جدید به حساب می آید. یکی از مزایای تولید واش بتن به روش آنتیک حساسیت و دقت در انتخاب مواد در این روش است. در واش بتن به روش آنتیک از موادی مانند آب، سیمان، پیگمنت های رنگی، سنگدانه های رنگی و سایر افزودنی استفاده می شود. در روش ساخت واش بتن به صورت آنتیک، آبی را بکار می برند که بدون مواد معدنی بوده و از آب های تصفیه شده استفاده نخواهند کرد.
کاملا به روش اتوماتیک مواد را باهم ترکیب می کنند و در قالب های مخصوص میریزند و سپس در مرحله بعد شروع به گرفتن حباب ها می کنند، برای گرفته شدن حباب ها از سیستمی به نام وکیوم کمک می گیرند و بعد از این که سیمان کاملا عمل آمد به مرحله نهایی رفته که در مرحله آخر باید ۱۹ مرحله تایل ها ساب بخورند تا کاملا واش بتن ها آماده شوند.
کاربردهای واش بتن
همانطور که در اوایل متن اشاره کوچکی داشتیم، به طور معمول فضاهای عمومی و حیاط ها، پیاده روها، محیط دور استخر ها، کف پارک ها، پمپ بنزین ها، روف گاردن ها، محوطه بین بلوک های ساختمانی و … از واش بتن ( بتن شسته ) استفاده می شود. همچنین از این کفپوش ها در محیط های رو بسته مانند کف ساختمان های مسکونی، ویلایی، اداری، تجاری و آموزشی نیز کاربرد دارد. خوب است بدانید برای زیر سازی چمنهای استادیومهای فوتبال از بتن اسفنجی استفاده می کنند.
همه این محیط ها با توجه پتانسیل رنگی و ترکیب طرحی مختلفی که واش بتن دارد وهمچنین ویژگی مهم مقاومت و اصطحکاک در برابر لیز و سر خوردن، واش بتن را بهترین گزینه ممکن برای استفاده دیده اند. دیگر دلیل که می شود در اکثر محیط ها از آن استفاده کرد
مزایای واش بتن
1.طول عمر بالا
روش دقیق عمل آوری و تراکم آن باعث شده تا طول عمر بیشتری نسبت به مورد های مشابه داشته باشد .
2. شکل و مدل زیبا
از آنجایی که تنوع رنگ و سنگدانه های استفاده شده در آن زیاد است و روش های مختلف پرداخت و نمایان کردن سطح واش بتن بسیار است امکان ساخت مدل و شکل های متفاوت و زیبا وجود دارد .
3. تنوع زیاد
علاوه برتنوع رنگها و سنگدانهها، به کارگیری واش بتن، امکان اجرا یا لگوهای متنوع ، پیچیده و جذاب را نیز فراهم میکند.
4.مقاومت بالا در برابر لغزش
مقاومت خوب در برابر لغزش باعث شده که در محیط های جغرافیایی پر بارش مشتری بسیاری داشته باشد و مورد استفاده بسیاری قرار گیرد.
5.هزینه پایین
استفاده از آن برای سطحهای بزرگ، هزینه روسازی را به میزان قابل توجه ای کاهش میدهد.
6. اجرای سهل و سریع
از آنجایی که بیشتر اوقات واش بتن به صورت از پیش ساخته شده وجود دارد و در در پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد سرعت را بسیار بالا می برد و خیلی آسان نصب می شود .
7. نیاز به کمترین توجه برای نگهداری در صورت استفاده از این محصول به هیچ وجه نیازی به نگهداری بسیاری ندارید و فقط درزگیری و تمیز کردن های معمول دوره ای را دارید.
واش بتن در پروژه های مختلف چگونه اجرا میشود؟
بافت و ظاهر منحصربهفرد، این نوع بتن را به یک انتخاب محبوب برای کاربردهای مسکونی و تجاری تبدیل کرده است.
یکی از مهمترین مزایای واش بتن دوام آن است. سطح سنگدانه در معرض دید در برابر تردد سنگین، آبوهوا و سایر اشکال سایش مقاوم است و آن را به گزینهای ایدهآل برای مناطق پر تردد مانند جادهها و پیادهروها تبدیل میکند. در صورتی که قطعه بهصورت غیر رزینی و به روش ساده تولید شده باشند، کاملا از ملات ساده ماسه و سیمان در ملات زیر کار استفاده میگردد که با ترکیب درست این ملات به نصب موزاییکها پرداخته میشود.
در زمان نصب، ملات زیر کار را کشیده و قطعات با دقت بالا به ترتیب و نظم در کنار یکدیگر قرار گرفته و پس از نصب هر قطعه در صورتی که ملات به روی سطح موزاییک ریخته شده باشد آن را با دستمال پاک کنید. واش بتن طی چهار مرحله اصلی و با انتخاب سنگدانههای مورد نظر، رنگ کردن ملات سیمانی، اضافه کردن سنگدانهها به ملات و نمایان کردن سنگدانهها ساخته میشود. با وجود تفاوت بین محل اجرای درجا و پیش ساخته واش بتن، اصول و مراحل آنها با یکدیگر تفاوتی ندارد. در ادامه، مراحل، عوامل موثر و روشهای اجرای واش بتن را به طور کامل توضیح میدهیم
واش بتن خوب باید دارای ویژگی های زیر باشد:
پس از شکستن قطعه واش بتن ، سنگدانه ها باید در تمام ضخامت قطعه وجود داشته باشند
مثلا اگر ضخامت کفپوش ۳۵ میلیمتر است باید در تمام ۳۵ میلیمتر سنگدانه های رنگی مشاهده گردد.
واش بتنی که عیار بتن آن استاندارد بوده و در آن چسب بتن و سایر افزودنی ها استفاده شده باشد و دوره کیورینگش را طی نموده باشد.
باید پس از شکستن ، سنگ و سیمانش از هم جدا نگردند، یعنی سنگ ها هم در فرآیند شکست، از وسط شکسته شده باشند.
در برش های عرضی و طولی که قطعات واش بتن میخورند، حباب هوا وجود نداشته باشد.
واش بتنی که مشخصات فوق را نداشته باشد ، مقاومت های مکانیکی لازم را نداشته و در اولین سیکل یخبندان سنگ و سیمانش از هم جدا میگردند.
تاثیر رنگ سنگدانه بر روی واش بتن چیست؟
رنگ واش بتن به رنگ سنگدانههای ریز و درشت موجود در آن بستگی دارد. سنگدانههای ریز و درشت دارای رنگهای مختلفی نظیر سفید، سیاه، سبز، خاکستری، قهوهای و قرمز هستند. برای بتنهایی که سطح آنها به مقدار کمی ساییده شده باشد، رنگ سنگدانههای ریز غالب خواهد بود. در صورت بیرون زدن سنگدانههای درشت، رنگ سطح از رنگ این مواد پیروی خواهد کرد.
در این حالت، رنگ ملات سیمانی بین سنگدانههای درشت نیز مشخص میشود.
تاثیر ابعاد سنگدانه بر روی واش بتن چیست؟
سنگدانههای مورد استفاده برای واش بتن معمولا سنگریزه تا سنگهای بزرگ هستند در صورت بتنریزی توسط پمپ بتن و لوله، حداکثر ابعاد سنگدانههای قابل استفاده تا ۲۰ میلیمتر کاهش مییابد. اندازه سنگدانه باید با کاربری مورد نظر واش بتن مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال، سنگریزههای ۳ تا ۶ میلیمتری، گزینه ایدئالی برای کف استخر و پیادهروهای شلوغ هستند.