شرایط نگهداری از سانسوریا چیست؟

بهترین روش نگهداری از سانسوریا

امروزه بسیاری از مردم علاقه مند به نگهداری از گل و گیاه در خانه و آپارتمان خود هستند. یکی از گل های پر طرفدار گل خرید گیاه سانسوریا ارزون است که انواع گوناگونی دارد و در دکوراسیون داخلی از آن بسیار استفاده می کنند. اما باید روش نگه داری سانسوریا را دانست تا آن را به خوبی پرورش داد. در این مطلب بهترین روش نگهداری از سانسوریا و روش قلمه زدن سانسوریا را برای شما عزیزان آماده کرده ایم، با ما باشید.

 

آموزش | احتمال

 معرفی گل سانسوریا :

سانسوریا از منظر گونه های گیاهی عضو خانواده سوسنیان است و از زیر مجموعه های ساکولنت ها به شمار می آید. بر همین اساس در برخی ویژگی ها با ساکولنت ها شباهت های بسیاری دارد. مقاومت بالای گیاه در برابر کم آبی، دمای زیاد و همچنین سرسبز بودن همیشگی آن از جمله ویژگی هایی ست که به صورت مشترک در گونه ساکولنت ها و سانسوریا وجود دارد.
زیستگاه اصلی این گیاه مناطق گرمسیر آفریقای جنوبی است که در این محل به صورت بوته ای رشد می کند. سانسوریا به جهت شکل تیز برگ ها با نام های شمشیری، نیزه ای، گیاه مار و همچنین زبان مادر شوهر شناخته می شود.

60 گونه گیاه همیشه سبز با نام سانسوریا شناخته می شوند که هر یک شکل، اندازه و رنگ متفاوتی دارند. اما تمام این گونه ها در ویژگی های اصلی نظیر مقاومت گیاه و سرسبزی یکسان هستند. نکته قابل توجه اینکه برگ های زینتی سانسوریا با قرار گیری در شرایط مساعد قابلیت گل دهی نیز دارند. گل گیاه شمشیری در بخش میانی آن به رنگ سبز و سفید می روید. با اینکه این گل ها از نظر شکل ظاهری جذابیت خاصی ندارند اما معطر و خوشبو هستند.

انواع سانسوریا :

همانطور که گفته سانسوریا دارای 60 گونه گیاهی مختلف می باشد که هر یک شکل و فرم مخصوص به خود را دارند. از آنجایی که توضیح تمام این گونه ها ممکن نیست، به تشریح برخی مدل های خاص و پر طرفدار می پردازیم.

گل سانسوریا شمشیری :

عموم مردم گیاه سانسوریا را با وسیله گونه خاص می شناسند. سانسوریای شمشیری برگ هایی کشیده و شبیه نیزه دارد. این برگ ها قادرند در حالت عادی تا ارتفاع 50 سانتی متر رشد کنند. این عدد در شرایط مساعد و رو به رشد به یک متر هم می رسد. سانسوریای شمشیری در دو نوع سبز و ابلق یافت می شود. نوع سبز آن برگ هایی به رنگ سبز کمرنگ و پر رنگ دارد. این در حالیست که نوع ابلق آن از یک نوار طلایی خوشرنگ در کناره ها برخوردار گشته است.

 سانسوریا پاکوتاه :

همانطور که از نامش پیداست، این گونه از سانسوریا ارتفاع کمتری دارد و در نهایت حدود 20 الی 25 سانتی متر رشد می کند. سانسوریا پاکوتاه نیز در دو نوع سبز و ابلق موجود است که نوع ابلق آن به نور بیشتری احتیاج دارد. این گیاه به جهت آنکه ابعاد کمتری دارد و در محیط های کوچک جا می شود، بسیار پرطرفدار است.

 سانسوریا لوله ای :

نوع لوله ای سانسوریا برگ هایی شبیه یک لوله کشیده دارد. این گونه نیاز به نور متوسط و خوب دارد. قطر برگ ها در بهترین حالت به 3 سانتی متر میرسد و تا حدود 50 سانتی متر نیز رشد میکند. اغلب افراد این گیاه را با رنگ های مصنوعی و مخملی که به نوک آن زده می شود میشناسند. بخش رنگ شده مانع رشد گیاه نمیشود و به صورت همسو با آن رشد میکند. از آنجایی که سانسوریا لوله ای وارداتی است و گیاه کاملی نیست، شرایط نگهداری آن همچون قلمه گیاه است.

 گل سانسوریا مهتابی :

این گونه با سایر سانسوریاهای معرفی شده تفاوتهای بسیاری دارد. برگهای پهن و بلند این گونه دارای ترکیب رنگی سبز روشن، خاکستری و نقره ای است که جلوه خاصی به این گیاه بخشیده است. با این حال شرایط نگهداری آن مشابه سایر مدلهای سانسوریا ساده و بدون دردسر است.سانسوریای مهتابی نیاز به نور کامل دارد و در شرایط کم نور به رنگ سبز پررنگ متمایل میشود.طول برگها در بهترین حالت کمتر از یک متر خواهد بود. از آنجایی که این گیاه خاصیت گل دهی نیز دارد و در شرایط مساعد گل های سفید و معطر میدهد، بسیار محبوب است.

 سانسوریا باله نهنگی:

این گیاه نیز با شکل خاص و برگهای پهن خود شناخته میشود. این گونه از سانسوریا نیاز به نور کامل دارد و در شرایط مساعد تا 1.5 متر رشد می کند.

آموزش | احتمال

روش نگهداری سانسوریا در منزل :

اگر در زمینه ی نگهداری گیاهان، مبتدی هستید، بهتر است با گیاهان کم توقع و مقاومی مثل سانسوریا شروع کنید. شما می توانید این گیاه را در داخل خانه، بالکن و باغچه ی خود نیز داشته باشید. سانسوریا، از گیاهان موثر در تصفیه هوا است. این گیاه، سمومی مانند فرمالدئید، زایلن و تولوئن را از محیط جذب می کند؛ پس باعث بهبود کیفیت هوای اطراف شما خواهد شد. این ویژگی، سبب می‌شود که سانسوریا، یک گیاه مناسب برای اتاق خواب نیز باشد؛ چون با افزایش اکسیژن فضا، به خواب بهتر شما کمک می‌کند.

آبیاری گل سانسوریا :

اولین نکته در نگهداری سانسوریا، میزان آبیاری آن است. سانسوریا، بسیار کم آب است؛ پس هنگام آبیاری، از خشک بودنِ سطحِ خاکِ گلدان اطمینان حاصل کنید. این گیاه، به آبیاری بیش از حد حساس است؛ به همین دلیل، خاکِ همیشه خیس، باعث پوسیدگی این گیاه می‌شود. آبیاری، حدود یک بار در هفته، در تابستان و دو هفته یک بار، در زمستان، برای این گیاه کافی است.این میزان، بسته به محیط نگهداری گیاه، درجه حرارت و میزان نورِ دریافتی آن متغیر خواهد بود. اگر شما زیاد سفر می کنید یا آبیاری گیاهان منزل تان را فراموش می کنید، این گیاه برای شما بهترین انتخاب خواهد بود.

نور مورد نیاز سانسوریا :

در وضعیت ایده آل، نور متوسط، مناسب است. ( یعنی حدود ۲ متر فاصله از پنجره جنوبی و غربی) اما این گیاه، تحمل محیط های پرنور و کم نور و سایه را هم دارد. فقط توجه داشته باشید که آن ها را از آفتاب مستقیم دور نگه دارید؛ چون برگ های آن ها، در چشم به هم زدنی خواهند سوخت. به خاطر داشته باشید که گونه‌های ابلق، به نور بیشتری نیاز دارند. در صورت کمبود نور برای این گونه‌ها، رده‌های زرد رنگ گیاه، کمرنگ خواهند شد.

میزان رطوبت سانسوریا :

برای این گیاه، خشکی یا رطوبت هوا مهم نیست؛ چون در حمام هم (که رطوبت بسیار بالایی دارد) قابل نگهداری است. این هم دلیلی دیگر، بر جان سخت بودن این گیاه.

دمای محیط سانسوریا :

این گیاه، طیف گسترده ای از دما را در خانه تحمل می کند. فقط مراقب باشید تا در معرض باران و برف قرار نگیرد. اگر آن را در خارج از منزل نگهداری می‌کنید، برای فصل زمستان آن را به داخل خانه منتقل کنید.

تکثیر سانسوریا یا قلمه زدن سانسوریا :

تکثیر سانسوریا به دو روش صورت می‌گیرد :

  • تکثیر سانسوریا با پاجوش(تکثیر سانسوریا با ریزوم)
  • تکثیر سانسوریا با برگ (قلمه زدن برگ سانسوریا)

در نحوه تکثیر سانسوریا شمشیری ، پاکوتاه ، لاله‌ای و … به جز سانسوریا مدادی باید به یک روش عمل کنید.

روش تکثیر سانسوریا با پاجوش :

در این روش، بعد از بزرگ شدن گیاه و پاجوش‌های آن، گیاه را از گلدان خارج می‌کنید. بعد، ریشه پاجوش را از گیاه مادر جدا می‌کنید. فقط دقت کنید که پاجوش‌ها خیلی کوچک نباشند. اجازه دهید که تا حدی به رشد خود ادامه بدهند؛ چون با جدا کردن پاجوش کوچک، روند رشد بسیار کندی را پیش رو خواهید داشت. البته پاجوش‌های کوچک هم می‌توانند به یک گلدان بزرگ تبدیل شوند، اما بهتر است به اندازه عکس زیر برسند. سپس جدا شوند.

روش تکثیر سانسوریا با برگ :

در این روش، باید با یک قیچی مناسب، برگ را به اندازه‌های ۸ سانتی متری برش بزنید. به خاطر داشته باشید که برگ‌های کوچک را انتخاب نکنید؛ چون تکثیر صورت نمی‌گیرد. برای قلمه برگ، باید برگ‌هایی با حدود ۳۰ سانتی متر ارتفاع را انتخاب کنید. در این مرحله، می توانید گیاه را به دو روش ریشه‌دار کنید: در خاک یا آب

روش تکثیر سانسوریا در خاک :

اولین روش کاشت قلمه‌ها درون ماسه است. برخی، برای بهتر نتیجه دادن در این روش، به انتهای برگ، قارچکش یا پودر ریشه‌زا می زنند. این کار، به موفقیت قلمه ی شما کمک می‌کند. پس از آغشته کردنِ انتهای برگ با مواد، قلمه‌ها را درون ماسه می کارند تا ریشه بدهد. با گذشت سه هفته، ریشه‌زایی آغاز شده و در هفته چهارم، شاهد رشد جوانه خواهید بود. در این مرحله، می‌توانید با کاشتن قلمه‌ها در گلدان جدا، گیاهانی مجزا داشته باشید.

روش تکثیر سانسوریا در آب :

روش دیگر برای ریشه دار کردن قلمه، قرار دادن آن ها درون آب است. برای افزایش ریشه‌زایی قلمه در آب، می توانید مقداری هورمون ریشه‌زایی را در آبی که قصد دارید قلمه را داخل آن قرار دهید، حل کنید. این کار به ریشه‌زایی قلمه‌ی شما کمک میکند. بعد از مشاهده ریشه دار شدن قلمه، می‌توانید آن را در گلدانی مجزا بکارید تا رشد جوانه آن آغاز شود.

نکته مهم

نحوه قلمه زدن سانسوریای شمشیری ابلق، با روش های بالا کمی تفاوت دارد. اگر قلمه درستی نداشته باشیم، رده‌های رنگی این گیاه، از بین خواهند رفت. برای حفظ شدن رده‌های طلایی گیاه، باید پایین قلمه‌ها را به صورت هشتی برش بزنید. به خاطر داشته باشید که قسمت هشتی را حتما درون خاک بکارید! با این روش، احتمال این که رده‌های طلایی حفظ بشوند، بیشتر خواهد بود. اما روش قطعی برای سانسوریای ابلق، تکثیر از طریق ریزوم یا همان پاجوش است. در این روش، بدون شک رده‌های طلایی حفظ می‌شوند.

آموزش | احتمال

نکات تکمیلی روش نگهداری از سانسوریا

به طور کلی خانواده گیاه سانسوریا، جز گیاهان کم توقع میباشد و هر شخصی به راحتی میتواند در خانه و یا محل کار پرورش دهد، اما نگهداری سانسوریا، دارای نکات کلیدی میباشد که با دانستن آن ها ، می توانید یک گیاه تازه و شاداب داشته باشید.

در این قسمت، در مورد نیاز های این گیاه مانند نور، آب، رطوبت و روش های تامین آن، خاک و کود مناسب این گیاه صحبت میکنیم.

نور مناسب

سانسوریا جز می باشد که حتی در سایه و یا نور های مصنوعی مانند لامپ های رشد به خوبی دوام می آورد.

همچنین با توجه به این که این گیاه بومی مناطق آفتابی میباشد، در جایی که نور غیر مستقیم نسبتا زیاد دارد، به رشد حداکثری میرسد در نتیجه بهتر است این گیاه را در فاصله ای مناسب از پنجره جنوبی که نسبتا آفتاب گیر است قرار دهید و توجه کنید نور مستقیم به برگ های سانسوریا برخورد نکند چرا که گرمای نور خورشید باعث بی حالی و خم شدن برگ های سانسوریا میگردد.

همچنین مراقب باشید، گیاه در معرض وزش باد ناشی از باز کردن پنجره قرار نگیرد چون به طور کلی گیاهان آپارتمانی نسبت به وزش باد حساس هستند.

آب مناسب

سانسوریا جز میباشد و آبیاری بیش از حد ، سبب پوسیدگی ریشه ها و در نتیجه شل شدن و گندیدگی برگ های آن میشود.

میزان آبیاری سانسوریا رابطه مستقیمی با دمای محیط، نور محیط و همچنین رطوبت اطراف آن دارد اما به طور عمومی بهتر است که خاک گیاه به صورت هفتگی بررسی گردد، تا در صورتی که دو سانتی متر از عمق رویه خاک خشک گردید نسبتا به آبیاری مجدد اقدام نمایید. اما اگر محیط در شرایط متعادل باشد به طور میانگین هر 14 روز یک بار در فصل خنک سال و هر 10 روز یک بار در فصل گرم سال، گیاه را آبیاری کنید و دقت داشته باشید که آب به مرور زمان از زیر گلدان خارج گردد.

دما مناسب

این گیاه با توجه به زیستگاه اصلی خود، هوای گرم را ترجیح میدهد و جز است یعنی دمایی بین 15 الی 30 درجه سانتی گراد را به عنوان دمای ایده آل خود انتخاب میکند اما باید توجه کنید که گرمای بیش از حد باعث خم شدن و پخته شدن برگ ها میشود از طرفی سرمای زیاد نیز به خاطر گوشتی بودن برگ های سانسوریا، باعث یخ زدگی میشود و به مرور گیاه را از بین خواهد رفت.

به عنوان یک نکته مهم، فراموش نکنید که به هیچ عنوان این گیاه را مقابل باد کولر و یا کنار شوفاژ قرار ندهید.

رطوبت مناسب

به طور کلی این گیاه به رطوبت زیادی احتیاج ندارد و جز گیاهان مقاوم به خشکی به حساب می آید اما چندین روش برای تامین رطوبت گیاهان از جمله ساخت جزیره ، غبار پاشی ، قراردادن گیاهان در کنار هم و … وجود دارد که میتوانید در مقاله مطالعه نمایید

کود مناسب

گیاهان نیز مانند هر موجود زنده دیگر، نیاز به غذا دارند، سانسوریا نیز این قاعده مستثنا نیست اگر میخواهید گیاه سانسوریا شما یک رشد خوب و سریع داشته باشد، توصیه میکنیم از کود عمومی گیاهان آپارتمانی، کود NPK با نسبت 10-10-10 و کود های مخصوص سانسوریا استفاده کنید.

فرقی نمیکند که سانسوریا در گلدان یا باغچه کاشته شود اما به هیچ عنوان از کود های حیوانی و یا کود های شیمیایی مرسوم برای باغچه های فضای باز استفاده نکنید چرا که باعث آلوده شدن و یا سوختن ریشه های این گیاه میشود .

به طور کلی نیز پس از مدتی مواد مغذی خاک از بین می رود و به اصلاح به تفاله تبدیل میشود پس بهتر است هر شش ماه نسبت به تعویض رویه خاک و جایگزینی با خاک جدید ( نه تعویض کامل خاک ) اقدام نمایید و هر یکسال یکبار نسبت به تعویض کل خاک اقدام نمایید.

خاک مناسب

خاک سانسوریا باید یک خاک نسبتا سنگین باشد که ترکیبی از شن، ماسه، رس و مواد آلی را در خود داشته باشد از طرفی سانسوریا خاکی که خاصیت اسیدی دارد و PH آن بین 4 الی 7 است را دوست دارد پس بهتر است خاک و کود آماده کاشت را با کمی شن و ماسه و رس مخلوط کنید و گیاه را داخل آن بکارید.

همچنین اگر میخواهید این گیاه را در باغچه هایی که بیرون از محیط خانه ( فضای باز ) و یا باغچه لابی داخل برج و یا مراکز تجاری وجود دارد، بکارید، بهتر است جایی را انتخاب کنید که دارای این خاک بوده و نور مستقیم به گیاه برخورد نکند

گلدان مناسب

اگر به کشور های شرق آسیا سفر کنید مشاهده خواهید کرد که این گیاه را در باغچه ها نیز میکارند به همین دلیل، این گیاه را هم در باغچه و هم در گلدان میتوان نگهداری کرد.

گلدان هایی که عمق کمی دارند و به خوبی گیاه داخل آن کیپ میشود، بهترین گزینه است. از انتخاب گلدان های بزرگ و یا گلدان های آهکی جدا خودداری کنید چرا که به صورت طبیعی، گیاهان مکان های تنگ را ترجیح میدهند و خاصیت آهکی گلدان نیز، ریشه های این گیاه را از بین میبرد و در هنگام تعویض گلدان بهتر است زهکشی گلدان که شامل سوراخ و استفاده از پوکه میباشد را بررسی کنید در صورتی که آب داخل خاک به مدت طولانی در اطراف ریشه ها باقی بماند و از زیر گلدانی خارج نگردد، باعث گندیدگی و پوسیدگی میشود،

اگر قصد کاشت سانسوریا در داخل گلدان های لوکس و بزرگ را دارید، بهتر است، ابتدا گیاه داخل گلدان پلاستیکی مناسب کاشته شود و سپس داخل گلدان مورد نظرتان قرار دهید و اطراف آن را با پوکه و یا سنگ تزیین کنید.

در آخر نیز در هنگام تعویض گلدان و خاک سانسوریا دقت کنید ریشه های گیاه به مدت طولانی در مجاورت هوا قرار نگیرد، برای این کار بهتر است اطراف ریشه را تا تعویض کامل گلدان و خاک ، داخل پلاستیک و یا پارچه قرار دهید.

گلدهی سانسوریا

اگر از اطراف سانسوریا، یک شاخه گل رویید، نشانه شرایط ایده آل و وضعیت خوب گیاه میباشد اما برای رشد بهتر گیاه، این گل را که خاصیت تزیینی ندارد و صرفا برای گرده افشانی و یا تولید بذر میباشد را بچینید . گل سانسوریا از رنگ های سبز و سفید تشکیل شده است و زمان رویش آن پاییز است.

انواع سانسوریا

همان طور که گفته شد سانسوریا دارای بیش از 70 گونه میباشد که در این بخش انواع آن را بیان می کنیم ، اما اگر میخواهید تمام گونه ها را بشناسید به مقاله مراجعه کنید.

رنگ برگ های این گونه مایل به سبز تیره با خطوط عرضی به رنگ روشن میباشد، اگر به نوک برگ های این گونه دست بزنید نرمی خاصی را احساس میکنید . زمان رویش گل های بنفش رنگ این گیاه در فصل بهار میباشد اگر قصد نگهداری این گیاه را دارید بهتر است بدانید که جای گرم و روشن را ترجیح میدهد.

این گیاه را میتوانید در فضای باز نیز بکارید، در کوتاه مدت بی آبی و خشک سالی را تحمل میکند، توجه کنید مقاومت گونه های دیگر را ندارد و اگر محیط شما سرد است نمیتوانید آن را نگهداری کنید ، ارتفاع برگ های این گیاه تا 170 سانتی متر رشد میکند از همین رو توانایی تبدیل شدن به یک درختچه بلند را دارد.

برگ ها به رنگ سبز چمنی با نوار های روشن میباشد. اطراف برگ های این گیاه به رنگ سبز بوده و با بالا رفتن سن میتواند به رنگ سفید تبدیل گردد. گل این گیاه به صورت خوشه ای میباشد و اندازه این گل، به 60 الی 70 سانتی متر در فصل بهار نیز میرسد و رنگ آن سبز است.

اگر محیطی با درجه حرارت کم تر از 20 درجه سانتی گراد دارید و محیط سایه دارد این گیاه گزینه مناسبی است. همچنین خاک سبک با خاصیت اسیدی و همچنین آبیاری نسبتا کم توصیه میشود.

برگ های عمودی و نیزه ای که از یک ریزوم رشد نموده، این گیاه، بومی آفریقای جنوب است و طول شاخه های آن بین 15 الی 25 سانتی متر است. این گیاه با رنگ سبز و خطوط عرضی سبز کم رنگ خود نمایی میکند . سطح برگ های این گونه صاف و لبه ها نرم است، اندازه گل های این گونه بین 15 الی 30 سانتی متر است و به شکل سنبلی میباشد.

این گیاه در محیطی که سایه است و در دما حدود 20 درجه سانتی گراد به خوبی رشد میکند همچنین توجه داشته باشید که خاک گیاه لجن نشود و بین 2 آبیاری، رویه خاک، کاملا خشک شده باشد. بهتر است به صورت مرتب کود دهی نمایید و از خاک سبک استفاده کنید.

برگ های با ضخامت 2 الی 3 سانتی متر که به صورت عمودی رشد میکند، رنگ آنها سبز تا خاکستری میباشد، گیاهانی که تازه می رویند دارای خطوط عرضی تیره میباشد و با افزایش سن نیز مقدار کمی شیار دار میشوند .

این گونه به نور زیاد و کمی مستقیم نیاز دارد و همچنین در تابستان نیز میتوانید در فضای باز قرار دهید، این گونه عاشق آبیاری منظم است و رطوبت دوست میباشد و دمای هوا باید حدود 20 درجه باشد همچنین توصیه میشود با کود های کاکتوس محلول در آب به طور مرتب آبیاری شود

برگ های اینگونه بین سبز روشن تا سبز تیره متغیر است و شاخه ها ، مخروطی شکل و نیزه ای میباشد و این گیاه بومی کنیا است و ارتفاع آن به 30 سانتی متر نیز میرسد. این گونه نور مستقیم خورشید را تحمل میکند و با کم آبی طولانی مدت سازگار است. دقت کنید به هیچ عنوان خاک غرق در آب نشود و دمای محیط گرم بماند. بهتر است به طور مرتب کود دهی انجام گیرد و بهترین کود نیز کود مخصوص کاکتوس میباشد.

این گیاه در تراکم های کوچک و بوته ای و در سایه درختان رشد میکند، طول برگ ها به 120 سانتی متر نیز میرسد، رنگ اینگونه سبز ملایم با نوار های عرضی سبز تیره میباشد، بهتر است مدتی در روز را در معرض آفتاب قرار گیرد، آبیاری مرتب را دوست دارد و دمای بین 20 الی 30 درجه را ترجیح میدهد.

جنس برگ های اینگونه چرمی است و به شکل نیزه میروید، طول برگ های این گونه بین 45 الی 110 سانتی متر متغیر است، رنگ اصلی این گونه سبز تیره با خطوط روشن عرضی است ، انتهای بالایی این گونه کمی تیز است، حاشیه برگ ها کمی حالت غضروفی شکل و به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است .

گل های اینگونه به رنگ سفید و خوشه ای شکل است. ساقه ی گل دهنده میتواند بین 60 الی 80 سانتی متر باشد. این گونه، مکان های سایه دار را ترجیح میدهد و نسبت به کم آبی مقاوم است ، حتما توجه کنید که بین 2 آبیاری خاک خشک شده باشد، دمای بین 20 الی 30 درجه را نیز ترجیح میدهد.

این نوع از سانسوریا معروف ترین گونه در بین انواع سانسوریا میباشد که در مناطق گرمسیری و در غرب آفریقا میروید. در این کشور ها، این گیاه به گیاه مار معروف است و طول برگ های آن تا 100 سانتی متر نیز میرسد. سانسوریا شمشیری به رنگ های ابلق و سیز پر طرف دار است.

این گونه گیاه در آفریقا میروید، برگ هایی با سبز تیره و لکه های سبز کم رنگ که در سطحی صاف و نرم به صورت نا منظم قرار گرفته است. طول شاخه ها تا 150 سانتی متر نیز میرسد و عرض هر کدام بین 3 الی 9 سانتی متر میباشد، نوک برگ ها قهوه ای رنگ میباشد، گل های این سانسوریا به رنگ سفید و خوشه ای میباشد و در حاشیه برگ ها، رنگ هایی از قرمز، قهوه ای و زرد را مشاهده میکنید این گیاه به پر آبی حساس است و در نتیجه بین دو آبیاری خاک باید به صورت کامل خشک شود.

این گونه بستر خاک شنی را ترجیح میدهد

این گونه به طور معمول در کنیا، روآندا رشد میکند، برگ ها نیز سبز تیره با خطوط عرضی روشن میباشد این نوع از سانسوریا، آفتاب مستقیم را دوست دارد، همچنین باید دقت کنید که کم آبیاری کنید.

ضخامت برگ های این گونه 5 سانتی متر است و به صورت قائم رشد میکند. روی برگ ها لکه هایی از رنگ زرد، یا نوار هایی به همین رنگ را مشاهده میکنید .

نکته جالب وجود حاشیه سفت در اطراف برگ ها میباشد که رنگ آنها قرمز مایل به قهوه ای میباشد همچنین گل های این گونه نیز به شکل خوشه است این نوع سانسوریا در سایه رشد میکند، به کم آبی مقاوم است و خاک سبک و شنی را ترجیح میدهد.

شکل این گونه، نیزه ای شکل است که به طرفین خم میشود. رنگ گیاه سبز تیره است و نوار های باریک عرضی به سختی قابل مشاهده است قرار دارد. طول هر برگ تا 70 سانتی متر نیز میرسد، گل های سفید در بهار ظاهر میشود و در آن طیفی از رنگ بنفش را مشاهده میکنید. این نوع گل ها در بهار می روید و دمای 20 سانتی گراد را ترجیح میدهد و خاک نفوذ پذیر و سبک را ترجیح میدهد .

موقعیت رشد این گیاه در کشور موزامبیک میباشد، برگ ها به صورت عمودی رشد میکند، طول هر شاخه نیز تا 60 سانتی متر میرسد و رنگ برگ ها نیز به سبز مایل به آبی میرود، گل های اینگونه سبز روشن است و طول آنها بین 30 الی 40 سانتی متر میباشد. این گیاه در مکان آفتابی رشد خوبی دارد ولی در سایه نیز دوام می آورد.

فواید سانسوریا

از ویژگی های سانسوریا، کاربرد آن در دکوراسیون داخلی منازل و محیط های اداری میباشد چرا که با توجه به این که بیشتر افراد در نگهداری گل و گیاه مبتدی هستند، در نتیجه سانسوریا با ساختار خود، یکی از بهترین گزینه ها میباشد . از طرفی طبق نظریه فنگ شویی، استفاده از گیاهان به خصوص سانسوریا در جریان انرژی محیط تاثیر بسزایی دارند و از طرف دیگر نیز با توجه به ارتفاع این گیاه که تا 100 سانتی متر میرسد میتواند به عنوان پارتیشن مابین فضا های کاری مورد استفاده قرار گیرد.

طبق مقاله ای که ناسا در سال های اخیر در مورد گیاهان اکسیژن ساز منتشر کرد نام سانسوریا نیز به چشم می آید.

این گیاه توانایی بالایی در تصفیه هوای محیط اطراف خود دارد . این نوع گیاه گاز های موجود در هوا که شامل تری کلروتن ، بنزن ، فرمالدهید ، زایلن و … که برای سلامتی اشخاص مضر میباشد را جذب خود میکند . باید بدانید عامل اصلی سردرد و حالت تهوع گاز تری کلروتن میباشد. اگر در طول روز احساس سوزش در ناحیه چشم خود کردید باید بدانید عامل اصلی آن بنزن است . اگر گلو درد ناگهانی برایتان اتفاق افتاد، بدانید گاز فرمالدهید یکی از عامل های آن است .

·         تبدیل دی اکسید کربن به اکسیژن

احتمالا عبارت متابولیسم اسید کراسولاسه را در مقاله علمی که درباره گیاهان منتشر میشود را شنیده اید . این عبارت، یک نوع چرخه از فعالیت مربوط به گیاهان میباشد، گیاهانی که در این گروه قرار میگیرند، در طول روز و شب دی اکسید کربن را از محیط اطراف خود میگرند و اکسیژن را در هوا آزاد میکنند در نتیجه باعث خوابی راحت و بهبود عملکرد تنفسی افراد میشوند .

سانسوریا نیز جز همین دسته میباشد و بر خلاف گیاهان دیگر که برای انجام ساخت سبزینه ( فتوسنتز )  خود که اکسیژن محیط را میگیرند و دی اکسید کربن را پس میدهند عمل میکند .

در شهر های شلوغ به علت آلودگی هوا ، ممکن است متوجه بوی بدی در اطراف خود شوید و یا در هنگام باریدن باران بوی نامطبوعی از فاضلاب را استشمام کنید و یا اگر در محیطی مشغول هستید که از بوی بد مواد شیمیایی ناراحت هستید پیشنهاد میکنیم حتما از گیاه سانسوریا استفاده کنید چرا که ضمن زیبایی که به محیط میدهد، باعث از بین رفتن بوی بد نیز میشود.

·         مناسب کلاس های آموزش پرورش گیاهان

اگر در مدرسه یا آموزشگاه به دنبال تکثیر یک گیاه هستید که به آسانی رشد و زیاد شده و نتیجه دهد، حتما این گیاه را انتخاب کنید چرا که روش های گوناگونی برای تکثیر دارد و با درصد بالا پرورش و تکثیر آن جواب میدهد . در ادامه روش های تکثیر و ازدیاد این گیاه را توضیح خواهیم داد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا