دنیای وب

وب معنایی

یک مقدمه

وب معنایی که توسط تیم برنر لی ، خالق وب تعریف شده است ، “شبکه ای از داده ها ، تا حدی شبیه به یک پایگاه داده جهانی” است (Berners-Lee، 1998). برنرز-لی در مصاحبه با IDG Now توضیح می دهد: “داده ها در رایانه به عنوان پرونده های مرتبط با برنامه هایی بیان می شود که به طور خاص با اطلاعات سروکار دارند ، به عنوان مثال داده ها در تقویم ها ، سیستم های بانکی ، صفحات گسترده و برنامه های پایگاه داده.” هنگام مشاهده صفحه وب ، داده ها به وضوح شناسایی نشده و به هیچ یک از برنامه های کاربردی که معمولاً در رایانه ها یافت می شود مربوط نیستند. وب معنایی به داده ها امکان تعامل و برقراری ارتباط با یکدیگر را می دهد. این یک قالب داده مشترک برای همه برنامه ها ، برای پایگاه داده ها و صفحات وب به طور یکسان فراهم می کند (مون ، 1999). وب معنایی برای ایجاد یک سیستم هوش مصنوعی نیست که به رایانه ها امکان درک آنچه انسان در صفحات وب می نویسد ، باشد. برعکس ، این تلاش برای درک و درک بهتر صفحات وب برای پشتیبانی از استخراج خودکار داده ها از درون محتوای وب است (Berners-Lee، 1998).

تجزیه و تحلیل

ظهور وب و نحوه ایجاد HTML به دلیل رشد جامعه از گفتگوی آنلاین گرفته تا انتقال پرونده به جوامع سطح بالا از طریق وبلاگ ها و ویکی ها شکل گرفت. HTML محدود به محتوای وب ، پایگاه دانش و پرونده های راهنما نبود که از زبان به عنوان فرمت مستند سازی برنامه های نرم افزاری و ارائه مطالب آموزشی متناسب باشند. انقلاب در فناوری ها در اینترنت به شرکت هایی مانند گوگل این امکان را داده تا صفحات را فهرست بندی کنند. تیم برنرز لی در سخنرانی MIT خود می گوید ایده ای که بسیار دور بود. سرویس های وب تکامل یافته اند تا زمینه را برای اطلاعات توزیع شده و برنامه نویسی مدولار فراهم کنند که امکان همکاری بین سایت ها را فراهم می کند. از طریق XML ، داده های یک سایت می تواند توسط سایت دیگری با استفاده از پروتکل ها و استانداردهای مشترکی که هر دو سایت پشتیبانی می کنند ، استفاده شود (Berners-Lee، 1998). XML طرحواره هایی را تعریف می کند که با زمینه های داده سروکار دارند ، و آنچه مورد نیاز است سیستمی است که می تواند به کامپیوتر بگوید چه نوع اطلاعات (داده ها) را می توان از داخل صفحه استخراج کرد (مون ، 1999). با وب 3.0 ، سایت داده های قابل پیمایش و استخراج از چندین سایت را فراهم می کند ، و این نتیجه این واقعیت است که مدل داده وب معنایی ارتباط نزدیکی با یک پایگاه داده رابطه ای دارد که در آن سوابق داده ها زمینه های مشترکی دارند که آنها را به هم پیوند می دهد. (برنرز لی ، 1998).

راه حل ارائه شده برای پشتیبانی از وب معنایی به صورت فراداده توصیف داده های موجود در صفحات وب است. چارچوب توصیف منابع (RDF) پایه ای برای مدیریت فراداده است. این مبنایی است که رایانه ها می توانند برای تبادل و تعامل با برنامه ها در وب استفاده کنند (W3C RFC ، 1999). پیاده سازی های RDF شامل کتابخانه های دیجیتال ، کاتالوگ های آنلاین و سیستم های نمایه سازی است که به طور معمول به مطالب و مدل های ارتباط محتوا فراگیر در اکثر صفحات وب مربوط می شود. با استفاده از داده های RDF در پورتال های تجاری ، آنها به عنوان منابع ، خصوصیات یا داده های شفاف برای دامنه مورد تجزیه و تحلیل و شناسایی قرار می گیرند ، علاوه بر این ، مشخصات با سایر اسناد ترکیب شده و یک چارچوب کلاس را تشکیل می دهند. دسته بندی های سازمان یافته به عنوان سلسله مراتب شامل یک طرحواره است که می تواند به عنوان تعریف فراداده در چندین سیستم عامل مورد استفاده مجدد قرار گیرد. منابع ایجاد شده در این سلسله مراتب را می توان با استفاده از Resource Identifier (URI) شناسایی کرد ، که سیستم را قادر می سازد سندی را که با این شناسه به دستگاه ارسال می شود تشخیص دهد و از آن درخواست می کند تا داده های مشابه را پیدا کند (Berners-Lee، 1998).

جلوه ها

وب معنایی می تواند راه حلی برای غلبه بر محدودیت های سیستم های مدیریت اطلاعات فعلی در یافتن و استخراج داده ها از منابع غیر سازمان یافته باشد. هدف RDF توصیف هر داده بدون توجه به شخصیت ، مکان ، منبع یا نوع آن است و مفهوم URI برای شناسایی منحصر به فرد هر شی در وب غنی تر است (Berners-Lee، 1998). ارکان وب معنایی استانداردها و پروتکل های رایج هستند که قوانین بازنمایی دانش را تشکیل می دهند. HTML ، RDF ، زبان هستی شناسی وب برای توصیف زبان داده (OWL) که برای دستگاه توصیف می کند چه اتفاقی می افتد ، علاوه بر RDF1 که یک زبان پرس و جو برای ساده سازی سوالات بین دستگاه ها است ، همه آنها ظاهر می شوند و برای آوردن همکاری می کنند آنها را بیشتر در وب و برنامه های هوشمندانه ای که باعث نزدیکتر شدن اینترنت می شوند ، کنید (Cleave ، 2004).

تحقیقات و اجرای فعلی شبکه Abilene و اینترنت نسل بعدی اینترنت (NGI) اینترنت 2 برای یک شبکه ستون فقرات با عملکرد بالا که دانشگاه های بزرگ و آزمایشگاه های تحقیقاتی سراسر ایالات متحده را متصل می کند ، پایه خوبی برای کارهایی است که وب معنایی می تواند انجام دهد و نشان دهنده بستر ایده آل برای محاسبات شبکه ، کتابخانه های دیجیتال و آزمایشگاه ها. مجازی سازی و آموزش از راه دور (Abilene ، اینترنت 2). Internet2 یا I2 توسط گروهی از دانشگاهها در سال 1996 ساخته شد تا استانداردهای ارتباطی را بهبود بخشد تا به 10 گیگابیت در ثانیه برسد (گیگابیت در ثانیه). با اتصال بیش از 227 دانشگاه و کتابخانه ، برنامه های مبتنی بر شبکه و نرم افزار بتا می توانند از طریق یک اتصال پهنای باند با جدیدترین فناوری های اترنت گیگابیت و IP نسخه 6 در این شبکه اجرا شوند (Reardon، 2004). استانداردهای وب معنایی می توانند پایه و اساس مواد و داده های توزیع شده در این شبکه باشند و بهترین بستر آزمون را برای بررسی پتانسیل کامل و آنچه که ممکن است فراهم کنند.

نتیجه

تیم برنرز لی معتقد است که با وب 3.0 می توانیم موفق شویم و اتفاقات بزرگی می تواند بیفتد ، اما باید زیرساخت ها ایجاد شود ، قوانین حریم خصوصی و امنیتی مورد بازبینی و احترام قرار گیرند و علاوه بر این ، وب باید برای محققان باز بماند تا اجازه ارتقا و توسعه مداوم را می دهد. وب معنایی هنگامی شکل می گیرد که افراد نیاز به کار روی پردازش داده ها را داشته و در مورد همکاری داده های خود با اطلاعات شرکت و دولت بیندیشند (مون ، 1999).

منابع:

  1. برنرز لی ، تیم. 1998. نقشه راه وب معنایی. تیم W3C. (14 اکتبر 1998) http://www.w3.org DesignIssues / Semantic (قابل دسترسی در 16 ژوئیه 2007)
  2. ماه ، پیتر. 1999. آینده وب که توسط خالق آن دیده شده است. IT World IDG Now (7 ژوئیه 1999) http://www.itworld.com/Tech/4535/070709future/ (دسترسی به 14 ژوئیه 2007)
  3. W3C RFC. 1999. مدل چارچوب توصیف منابع (RDF) و مشخصات نحو. کنسرسیوم W3 (5 ژانویه 1999) http://www.w3.org/TR/PR-rdf-syntax/ (قابل دسترسی در 20 ژوئیه 2007)
  4. کلیف ، کنت فن. 2004. تجربه فعالیت بانک اطلاعات دانشگاه رجیس. دانشگاه رجیس. (14 نوامبر 2004) http: // trackit.arn.regis.edu/dba/Thesis٪2520Papers/ kvancleave_2004Bfinalreport_20041118.pdf (قابل دسترسی در 16 ژوئیه 2007)
  5. Abilene، Internet 2. http://www.internet2.edu/annualreport/2003/page06.html (قابل دسترسی در 17 ژوئیه 2007)
  6. Reardon ، مارگارت. 2004. اینترنت 2: 2004 و بعد از آن. CNET ، اخبار (24 آگوست 2004) ، http: // news.com.com/2100-1034_3-5321053.html (قابل دسترسی در 19 ژوئیه 2007)
نمایش بیشتر

مجله خانواده هیلی بیلی

مجله علمی، سرگرمی هیلی بیلی علاقمند در زمینه های مختلف روز و علایق کاربران هر روز مطالب مورد علاقه خود را در این سایت به انتشار برای شما قرار میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا