بررسی فوم سایلنت و کاربردهای آن
فوم کاربردهای مختلفی دارد و در مصارف گوناگونی همچون صنعت مبلمان، سیستم های عایق کاری، کفپوش های ورزشی و … استفاده می شود اما فومی كه ما در این مقاله درباره آن توضیح خواهیم داد، فوم مخصوص پاركت لمینت یا همان فوم سایلنت است.
این فوم، یكدست و انعطاف پذیر است و در عین حال قابلیت تحمل وزن بالایی دارد، قبل از نصب لمینیت یك لایه از آن زیر لمینیت پهن می شود كه نقش عایق حرارت، برودت و صدا دارد، بدین ترتیب كه در نقش عایق حرارت و برودت، در واحد هایی كه كف سردی دارند تا حدی مانع از نفوذ سرما شده و همینطور از هدر رفتن گرما نیز جلوگیری می كند، در نقش عایق صدا، باعث می شود صدای كمتری به طبقات زیرین منتقل شود و در هنگام راه رفتن روی لمینیت ها صدای كمتری تولید می شود، همچنین بدلیل دارا بودن حالت نرم و انعطاف پذیری، علاوه بر ایجاد حس خوب هنگام راه رفتن روی پارکت لمینیت، بر اثر برخورد كف، جلوگیری می كند.
مثلاً اگر لیوانی شیشه ای در اثر برخورد با سنگ كف بشكند، در برخورد با لمینیت بخاطر نرمی فوم حالت رفت و برگشتی كه اتفاق می افتد به احتمال زیاد نمی شكند، از نظر راحتی برای كودكان و افراد كهنسال در صورت افتادن روی لمینیت احتمال صدمه دیدن بسیار كمتر از سایر متریال ها می باشد. فوم مخصوص پارکت لمینت حتما باید دارای 2 میلیمتر ضخامت باشد.
فوم ضخیم تر بعلت نرمی بیش از حد باعث می شود کلیک های لمینت بشکند و لمینت خراب شود.فوم با ضخامت کمتر از 2 میلیمتر نیز به علت عدم مقاومت در برابر وزن و انعطاف پذیری كم، باعث بروز مشكلاتی در لمینیت خواهد شد. درمجموع برای لمینیت از دو نوع فوم استفاده می شود.فوم معمولی یا فوم سایلنت كه هر دو دارای ضخامت یكسان ( 2 میلیمتر ) می باشند ولی تفاوت هایی با یكدیگر دارند. تفاوت فوم معمولی با فوم سایلنت در تراكم بافت و فشردگی آنها با یكدیگرند. فوم سایلنت، از نظر عایق بود قوی تر از فوم معمولی عمل می كند و از فشردگی بالایی برخوردار است و قابلیت تحمل وزن بالاتری را دارد.
آشنایی با فوم سایلنت و معمولی در پارکت
فوم سایلنت و معمولی پارکت لمینت از مهم ترین متریال های مورد نیاز در زمان نصب کفپوش می باشد که تا حد زیادی از اتلاف انرژی جلوگیری می کند. این ورق های فشرده و نرم که از مواد نفتی تولید میشوند، در برابر حرارت و صوت نیز عایق محسوب شده و از تخریب کفپوش ها جلوگیری می کنند. گروه نیک فوم در ادامه به مواردی از قبیل تفاوت فوم سایلنت و معمولی پارکت، ویژگی ها، مزایا و معایب، قیمت و موارد مهم در تعیین قیمت آنها اشاره خواهد داشت.
فوم معمولی پارکت لمینت چیست؟
پارکت و لمینت از پرکاربردترین کفپوش های مورد استفاده در دکوراسیون می باشند که در طرح و رنگ بندی های مختلف ارائه میشوند. به منظور فراهم ساختن زیرساخت نرم و انعطاف پذیر و عایق در برابر سرما و گرما از پوشش خاصی در زیر پارکت استفاده میشود که به آن فوم گفته میشود. فوم معمولی پارکت به پوششی شبیه به ابر و اسفنج گفته میشود که با مواد نفتی تولید شده و نوع مرغوب آنها کاملا سفید و روشن هستند. قرار گرفتن یک لایه از این فوم ها در زیر پارکت لمینت باعث نرمی سطح شده و در حین قدم گذاشتن روی آنها فرد احساس بهتری خواهد داشت.
فوم های معمولی پارکت لمینت که با نام اختصاری TVRG نیز شناخته شده هستند، تراکم بین 20 تا 30 کیلوگرم دارند. لازم به ذکر است که این نوع فوم لیمنت دانسیته پایینی داشته و از نظر قیمت نیز در سطح ارزان تری قرار دارند. با توجه به نوع کفپوش و جنس سطح مورد نظر برای نصب می توان گزینه مناسب از میان فوم با ضخامت 1 تا 5 میل را انتخاب نمود. این فوم ها دارای عرض 1.5 متر بوده و توسط برندهای مختلف داخلی و خارجی تولید میشوند.
فوم سایلنت پارکت لمینت چیست؟
فوم سایلینت یا EVA یکی از بهترین متریال های مورد استفاده برای نصب کفپوش ها می باشد که مهم ترین ویژگی آنها، مقاومت بسیار بالا در برابر امواج صوتی و دانسیته و تراکم زیاد است. این فوم های گزینه ای بسیار مناسب برای محیط هایی می باشد که کفپوش روی سطح سیمانی و دارای سنگریزه نصب میشود. با نصب فوم سایلنت زیر پارکت لمینت از آسیب وارد شدن به کفپوش جلوگیری میشود. علاوه براین، این نوع فوم از عبور امواج صوتی جلوگیری نموده و به همین دلیل سر و صدا به سایر طبقات منتقل نخواهد شد.
مزایای فوم سایلنت پارکت
در یک مقایسه کلی می توان گفت فوم سایلنت پارکت نسبت به فوم های معمولی دارای کاربرد بیشتری هستند. دلیل کاربرد زیاد این فوم ها ویژگی های منحصر به فرد آنها می باشد که برخی از آنها عبارتند از:
- تراکم زیاد فوم های سالینت باعث مقاومت زیاد آنها در برابر خراشیدگی در صورت تماس با سنگ ریزه و سطوح سیمانی میشود.
- دانسیته بالای این نوع فوم منجر به انعطاف پذیری زیاد و نرمی سطح میشود.
- فوم های EVA پارکت لمینت عایق مناسبی در برابر صوت و صدا هستند
- به دلیل عایق بودن فوم EVA در برابر گرما و سرما تا حد زیادی از اتلاف انرژی جلوگیری می کنند.
- به دلیل نرمی زیاد این نوع فوم، از آسیب وارد شدن به دست و پا در صورت زمین خوردن کودکان و سایر افراد جلوگیری میشود.
فوم متال سایلنت پارکت چیست؟
از دیگر انواع فوم های پارکت لمینت می توان به نوع متالایز یا متال سایلنت اشاره نمود. این نوع فوم که از نظر قیمت در سطح بالاتری قرار دارد، از نظر تراکم و دانسیته و فشردگی شبیه به نوع EVA می باشد. تنها تفاوت در روکش آلومینیومی فوم های متالایز می باشد که تاثیر بسیار زیادی بر افزایش مقاومت و طول عمر آنها دارد. استفاده از یک لایه ورق آلومینیومی در فوم های متال سایلنت باعث میشود سیستم های گرمایشی و سرمایشی که در کف آپارتمان ها کاربرد دارند، به کفپوش ها آسیب وارد نکنند.
تفاوت فوم سایلنت و معمولی پارکت
با توجه به مواردی که در طول متن به آن اشاره شد، چند تفاوت مهم و اصلی بین فوم سایلنت و معمولی پارکت وجود دارد که عبارتند از:
- فوم های معمولی به دلیل تراکم کم به راحتی نور را از خود عبور می دهند، این در حالیست که امکان عبور نور در فوم های سایلنت و متالایز وجود ندارد.
- تراکم و فشردگی فوم های معمولی بسیار کمتر از نوع سایلنت است.
- ضریب نفوذ گرما و سرما و صدا در فوم های معمولی بیشتر از سایلنت می باشد. به همین دلیل نوع سایلنت عملکرد بهتری از نظر عایق حرارتی و صوتی بودن دارند.
- قیمت فوم های معمولی ارزان تر از سایلنت بوده و طول عمر و ماندگاری آنها نیز کمتر است.
- فوم های معمولی برای نصب روی سطوح سیمانی مناسب نمی باشند و به مرور به پارکت آسیب شده و منجر به پارگی آنها میشود. این در حالیست که فوم های سایلنت پارکت و متالایز در برابر سنگ ریزه ها مقاومت بسیار بالایی داشته و با قدم گذاشتن روی پارکت تیزی آنها را احساس نمی کنید.
طریقه استفاده از فوم سایلنت و معمولی پارکت
در هر دو نوع فوم های معمولی و سایلنت لمینت مراحل نصب مشابه می باشد و تفاوتی در این زمینه وجود ندارد. مراحل نصب به صورت زیر می باشد:
- صاف کردن و از بین بردن پستی و بلندی های روی سطح از مهم ترین گام ها در نصب فوم می باشد. مخصوصا اگر سطح سیمانی و بتنی است باید با دقت زیادی این مرحله انجام شود.
- اگر سطح بتنی یا سیمانی است، رول های فوم سایلنت یا فوم ویسکوز (متالایز) روی سطح قرار گرفته و محکم میشود. برای سطوح کاشی و سرامیک و سنگ می توان از فوم های معمولی استفاده کرد.
- در آخرین گام پارکت لمینت روی فوم ها قرار گرفته و به صورت صاف و بدون هیچگونه برآمدگی نصب میشوند.
- توجه داشته باشید که استفاده از فوم با ضخامت بیش از اندازه زیاد منجر به جدا شدن کفپوش ها به مرور از روی سطح میشود. به همین دلیل باید فوم ها با ضخامت استاندارد و بر اساس جنس سطح زیرین و نوع پارکت ها انتخاب و استفاده شود.
نکات مهم در خرید فوم سایلنت و معمولی پارکت
با توجه به تنوع زیاد در فوم های ارائه شده توسط برندهای ایرانی و خارجی، لازم است در انتخاب و خرید آنها به چند نکته مهم توجه داشت که عبارتند از:
- خرید فوم سایلنت و معمولی باید بر اساس جنس سطح مورد نظر انجام شود. همان طور که اشاره شد، برای سطوح سیمانی حتما نوع سایلنت را انتخاب و خریداری کنید. در شرایطی که سیستم سرمایشی و گرمایشی در کف ساختمان استفاده شده است، فوم های متا سایلنت گزینه مناسب تری خواهند بود.
- کیفیت فوم مورد استفاده تاثیر زیادی بر دوام و ماندگاری کفپوش ها خواهد داشت. قبل از خرید فوم معمولی و سایلنت لمینت به رنگ آنها توجه کنید. فوم هایی که با مواد بازیافتی تولید میشوند دارای رنگ های تیره بوده و نوع مرغوب کاملا سفید است.
- برای تشخیص فوم معمولی از سایلنت کافیست آنها را در مقابل نور قرار دهید. فوم معمولی نور را از خود عبور می دهد و نوع سایلنت خیر!
قیمت فوم سایلنت و معمولی پارکت
یکی از اصلی ترین تفاوت های بین فوم سایلنت و معمولی پارکت، قیمت آنها می باشد. علاوه بر معمولی یا سایلنت و متالایز بودن فوم، فاکتورهای دیگری در تعیین قیمت آنها نقش دارد. از مهم ترین عوامل در افزایش و کاهش قیمت فوم سایلنت و معمولی پارکت می توان به ضخامت و تراکم آنها و همچنین کیفیت مواد اولیه اشاره نمود. فوم های بی کیفیت تیره رنگ قیمت ارزان تری داشته و طول عمر آنها بسیار کم است. همچنین لازم به ذکر است، برند تولید کننده نیز می تواند بر قیمت ها تاثیر زیادی داشته باشد و در اغلب مواقع فوم سایلنت و معمولی خارجی گران تر از ایرانی است.
با توجه به تنوع زیاد در این محصولات، برای خرید بهترین فوم سایلنت و معمولی پارکت لمینت می توانید از مشاوره های گروه نیک فوم استفاده کنید. این مجموعه از معتبرترین تیم ها در زمینه ارائه محصولات و خدمات دکوراسیون و نمای ساختمان و غیره می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با گروه نیک فوم تماس بگیرید.