برترین های کسب و کارپزشکی

در سریعترین زمان ممکن صاحب دندان شوید

اغراق آمیز نخواهد بود اگر بگوئیم که جایگذاری ایمپلنت به جای دندان دائمی، انقلابی در علم دندانپزشکی و تحولی عظیم در جراحی بوجود آورد.ایمپلنت ها باعث تغییر زندگی افراد بی دندان (کامل) به طور ویژه شده است و راه حلی برای زندگی بهتر آنها از جهت راحتی بیشتر، تغذیه مناسب تر، امنیت روانی بیشتر نسبت به پروتز متحرک (دست دندان مصنوعی) ارائه کرده است. ایمپلنت یک روزه همانطور که از نام آن مشخص است در یک روز انجام می شود. حال سوال این است که آیا روکش هم در همان جلسه به بیمار تحویل داده می شود یا خیر؟ تحویل پروتز یا روکش به بیمار به عوامل مختلفی بستگی دارد که ابتدا مطالبی در باره به شما عزیزان عرض می کنیم و سپس به جزئیات آن می پردازیم.

ایمپلنت فوری با لیزر | ایمپلنت فوری چیست

در این مطلب قصد داریم بطور کامل به ایمپلنت های یک روزه و قیمت ایمپلنت فوری بپردازیم، با ما همراه باشید. در ابتدا بهتر است بدانیم ایمپلنت یک روزه چیست؟ایمپلنت یک روزه از نظر تکنیک کاشت، با ایمپلنت دندان معمولی متفاوت است و به تبحر و دقت بالایی از طرف دندانپزشک نیاز دارد. ضمن اینکه از نظر استخوان نیاز به قطر مناسب، کیفیت خوب، ارتفاع لازم برای کاشت، شرایط سیستمیک بیمار و مواردی از این دست نیاز هست.

به این صورت که اگر استخوان فک کیفیت مناسبی دارا باشد، دیگر نیازی نیست که برای کاشت ایمپلنت چندین ماه زمان صبر کینم. اگر لازم است  دندانی خارج شود به علت شکستگی زیاد با پوسیدگی وسیع یا بنا بر هر دلیل دیگر که قابل نگه داری نباشد، در همان روز دندان کشیده می شود و ایمپلنت یک روزه داخل استخوان فک جایگزین می شود. یکی از بهترین دستگاه هایی که می توان با آن ایمپلنت یک روزه انجام داد، دستگاه لیزر می باشد و جراحی را برای بیمار بسیار آسان می کند.

با استفاده از این دستگاه درد، تورم و التهاب ناحیه جراحی به حداقل می رسد و موجب می شود ایمپلنت در کمترین زمان با استخوان جوش بخورد. ایمپلنت های فوری یکی از بهترین انتخاب‌ هایی است که برای جایگزینی دندان های از دست رفته در زمانی کوتاه به شمار می رود. این ایمپلنت از تیتانیوم ساخته می شود و برای نصب داخل استخوان فک جاگذاری می شود از آن جایی که نصب آن بسیار آسان است و تنها در یک جلسه انجام می شود، طرفداران زیادی دارد.

مهم ترین دلیل ایمپلنت یک روزه

ایمپلنت یک روزه بیشتر برای دندان های جلویی به کار می رود زیرا زیبایی لبخند و زیبایی چهره مربوط به دندان های جلویی است به همین دلیل بیشترین مراجعه برای این قسمت از دندان ها می باشد. زیبایی شخص تحت تاثیر بی دندانی آن قسمت قرار نگیرد.

مزایای ایمپلنت در یک روز

ایمپلنت در یک مزایای زیادی دارد که باعث شده است انتخاب اکثر افراد  باشد. برخی از مزایای آن عبارتند از:
• طول درمان کوتاه است
• بدون عوارض است بیمار احساس راحتی دارد
• نصب روکش می تواند در یک جلسه انجام‌ شود.
• به حفظ لثه سالم و استخوان های اطراف کمک می کند.
• بیمار درد بسایر کتری داشته یا درد ندارد.
• می توان روکش موقت به بیمار داد تا اعتماد به نفس بالایی پیدا‌ کند.
• بعد از جراحی ایمپلنت در یک روز می توان به فعالیت عادی پرداخت
• قیمت ایمپلنت در یک روز با توجه به مزیت های آن مناسب است.

معایب کاشت ایمپلنت در یک روز

اگر دندانپزشک و جراح تجربه بالای نداشته باشند توصیه نمی شود. ممکن است موفقیت درمان پایین باشد. در صورت بی توجهی بیمار و استفاده از غذاهای سفت، ممکن است ایمپلنت جوش نخورد. در صورت استفاده از ایمپلنت ارزان و بی کیفیت، شکست در درمان اتفاق می افتد. اگر غفونت زیاد در روز جراحی داشته باشیم، ایمپلنت در یک روز جوش نمی خورد. داروهای ضد انعقاد در روز چراحی نباید استفاده شود. التهاب ناحیه جراحی باعث شکست درمان است. بیمار دندان قروچه داشته باشد ایمپلنت یک روزه جوئش نمی خورد.

قیمت ایمپلنت یک روزه

قیمت ایمپلنت یک روزه حدود 15 تا 30 درصد بالاتر از ایمپلنت عادی است زیرا جراح باید نوبت خارج از ساعت کاری یا نوبت زودتر به بیمار دهد تا کاشت انجام شود. ضمن اینکه تجربه و دقت بالای جراح هم به هزینه کار اضافه خواهد کرد. مسئله ریسک جراحی و ضمانتی که جراح برای ایمپلنت در یک روز به بیمار می دهد و استفاده از دستگاه لیزر و لیزر بعد از جراحی به هزینه ها  اضافه می کند. بیمار راحتی بیشتری داشته و کار سرعت بالاتری دارد. لابراتوار هم برای ساخت روکش ایمپلنت یک روزه هزینه بالاتری دریافت می کند چون باید نیروی انسانی اضاافی و سرعت و دقت بالاتری برای این کار بگذارد بنا بر این قیمت ایمپلنت یک روزه بالاتر خواهد بود.

ایمپلنت دندان یک روزه چقدر ماندگاری دارد؟

اگر همه شرایطی که به طور مفصل در بالا به آن اشاره شد و رعایت بهداشت خوب توسط بیمار و استفاده از مسواک و نخ دندان و دهانشویه و معاینات دوره ای، ایمپلنت در یک روز ماندگاری بالای 25 یا 30 سال دارد و اتفاقی برای آن رخ نمی دهد.

روکش در یک روز تحویل می شود یا خیر؟

هنگامی که بیمار ایمپلنت یک روزه انجام می دهد هم می توان روکش دائم به بیمار داد هم روکش موقت اما هر کدام شرایط دارد. برای اینکه روکش دائم به بیمار تحویل دهیم شرایط زیر مهم است:

اگر یک روکش 1 واحدی در دندان‌ های جلویی بخواهیم با ایمپلنت یک روزه، به بیمار تحویل ‌دهیم، به شرط این‌ که بیمار عادات بدی مثل دندان قروچه نداشته باشد می‌ توان روکش دائم را همان ابتدا به بیمار تحویل داد.

ایمپلنت موجب تثبیت و نگهداری باقیمانده استخوان و جلوگیری از تحلیل بیشتر آنها می شود و ارتفاع و عرض استخوانی را حفظ می کنند و کیفیت استخوان نیز با وجود ایمپلنت حفظ شده و تغییر نمی یابد.این ها ویژگی هایی است که دست دندان مصنوعی (دنچر) نمی تواند انجام دهد.

 برعکس دست دندان مصنوعی (دنچر) در افراد بی دندان، باعث تسریع تحلیل استخوان می شود و بیمار با دنچر راحت نیست، از نظر روانی موجب ناراحتی ذهنی بیمار می شود و تغذیه بیمار نیز نامناسب می شود و هضم غذا نیز به درستی صورت نمی گیرد.

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم خالص یا آلیاژ تیتانیوم می باشد که خاصیت بیولوژیکی دارد و سازگار با بافت استخوان می باشد. بعد از قرار دادن فیکسچر داخل استخوان و سپری شدن 3-2 ماه از زمان اسئتواینتگریشن (اتصال کامل استخوان به ایمپلنت) می توان پروتز ثابت را به

…مراحل کاشت ایمپلنت یک روزه چگونه است؟

نحوه کاشت پایه ایمپلنت یک روزه دقیقا مانند ایمپلنت ‌دندان و سنتی است و پایه به هر حال باید به استخوان فک شما جوش بخورد. تفاوت ایمپلنت دندان یک روزه با سنتی این است که یک تاج موقتی در همان روز کاشت پایه برای شما ساخته شده و تا آماده شدن تاج دندان اصلی روی پایه ایمپلنت سوار می شود.

به منظور کاشت ایمپلنت یک روزه، پیش از هر چیز دندانپزشک در ابتدا چند تست تشخیصی مانند اشعه ایکس CT اسکن و عکسبرداری از دهان و دندان های شما انجام می دهد. نتایج این تست ها به دندانپزشک این امکان را می دهد که نحوه عمل جراحی شما را برنامه ریزی کنند.

سپس ابتدا لثه شما را بی حس کرده و یا از بیهوشی کامل استفاده می کند. پس از بی‌حسی کامل مرحله کاشت عمل جراحی شروع می شود. جراح با داشتن یک راهنما، پایه ایمپلنت را در استخوان فک شما می کارد که یک عمل جراحی سریع است. پس از اتمام عمل جراحی، تاج دندانی موقتی که با استفاده از طراحی های کامپیوتری آماده شده روی پایه سوار می شود.

آیا ایمپلنت های دندانی فوری را می توان همزمان با عمل پیوند استخوان کاشت؟

یکی از دغدغه های بزرگ بیماران هنگام انتخاب روش کاشت ایمپلنت یک روزه این است که باید مدت زیادی منتظر بهبود و گذراندن دوره درمان باشند. مخصوصاً اگر پیش از کاشت پایه نیاز به پیوند استخوان داشته باشند. طی سالهای اخیر پیشرفت های زیادی در خصوص انجام روشهای عمل جراحی ایمپلنت  انجام گرفته است و در حال حاضر بسیاری از قوانین موجود در کتاب راهنمای کاشت ایمپلنت دیگر الزام آور نیست.

 دندانپزشک باید با توجه به شرایط هر بیمار، زمانبندی عمل جراحی پیوند استخوان و کاشت پایه ایمپلنت و سوار کردن پروتز دندانی را انجام دهد که بستگی به مهارت، تجربه و محدودیتهای محل قرار گیری پایه ایمپلنت دارد. با توجه به این شرایط پاسخ دادن به این سوال که چقدر پس از انجام عمل پیوند استخوان باید منتظر کاشت پایه بمانید؛ کمی مشکل است. این انتظار ممکن است از ۳۰ روز تا یک سال یا حتی بیشتر زمان ببرد. درست است که این محدوده زمانی بسیار متغیر است اما واقعاً بستگی به شرایط جسمانی بیمار و محل قرار گیری و کاشت پایه ایمپلنت دارد.

گاهی اوقات می‌توان پایه‌ها را همزمان با انجام پیوند استخوان در فک بیمار کاشت. مهمترین عامل تاثیر گذار روی تصمیم گیری دندان پزشک در خصوص انجام عمل های جراحی پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت همزمان با هم، پایداری اولیه پایه کاشته شده داخل استخوان فک است. هدف اصلی از کاشت پایه این است که به طور کامل با استخوان فک جوش بخورد.

آیا پیش از ایمپلنت یک روزه یا ایمپلنت فوری نیاز به عمل پیوند استخوان یا لیفت سینوس است؟

پیوند استخوان زمانی انجام می گیرد که حجم استخوان فک برای کاشت ایمپلنت کافی نباشد. البته خود پیوند استخوان موجب تغییر در تراکم استخوان موجود نمی شود. در صورتی که استخوان موجود به اندازه کافی متراکم باشد که بتواند صرفنظر از پیوند استخوان پایه ایمپلنت را در خود نگه دارد.

 می توان کاشت پایه ایمپلنت و عمل جراحی پیوند استخوان را همزمان با هم انجام داد .در چنین شرایطی عمل پیوند استخوان با هدف پایداری مکانیکی اولیه پایه انجام نمی‌شود و فقط به منظور افزایش ارتفاع استخوان حمایت کننده انجام می گیرد.اما در صورتی که استخوان فک متخلخل یا بسیار نازک باشد باید به پیوند استخوان زمان داد تا تراکم کافی را در استخوان فک ایجاد کند و پس از طی شدن دوره درمان اقدام به کاشت نمود.

 بسته به اینکه چه نوع ماده ای برای پیوند استخوان مورد استفاده قرار می گیرد؛ زمان بهبود آن نیز متفاوت است. بهترین حالت زمانی است که استخوان پیوند شده از بدن خود بیمار گرفته شود. در این شرایط سریع ترین زمان ممکن برای اقدام به کاشت پایه ایمپلنت حدود ۳ تا ۴ ماه است.

بین زمان کاشت فوری و استاندارد همراه با عمل جراحی پیوند استخوان حدود یکسال تفاوت زمانی وجود دارد. اما نمی توان به صورت یک قانون کلی مشخص کرد که ایمپلنت فوری برای تمام بیماران کاربرد دارد. هرچند که کاشت فوری در زمان بسیار کوتاهی طی یک روز انجام می گیرد اما شرایط جسمی بیمار به منظور انجام موفقیت ‌آمیز ایمپلنت یک روزه از اهمیت بالایی برخوردار است.

به عنوان مثال در صورتی که ریشه دندان توسط جراحی لثه خارج شود؛ حدود ۲ تا ۸ هفته زمان لازم است تا بتوان کاشت فوری را انجام داد. چون بافتهای نرم در حفرات دندان باید بهبود یابند؛ مخصوصاً در صورتی که یکی از دندان های فک بالا و در نواحی جلوی دندان نیاز به کشیدن داشته باشد که کاشت ایمپلنت نقش مهمی در زیبایی و اصلاح طرح لبخند فرد ایجاد می کند.

 در این شرایط نوک پایه ایمپلنت که با استخوان فک در حفره درگیر شده، پایداری اولیه را ایجاد می‌کند که برای موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت یک روزه ضروری است. در چنین شرایطی معمولاً نیازی به پیوند استخوان پس از خارج کردن ریشه دندان نمی باشد اما برخی از دندانپزشکان به منظور به حداقل رساندن انقباض استخوان فک این عمل را انجام می دهند.

اما برای کاشت فوری در ناحیه عقب استخوان فک بالا، تراکم استخوان معمولاً برای نوک پایه ایمپلنت کافی نیست و از عمل لیفت سینوس یا پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت استفاده می شود. اینکه زمان کاشت همزمان با لیفت سینوس و یا پس از بهبود آن باشد؛ بستگی به نظر پزشکی دارد. پزشک نیز با توجه به محل کاشت پایه ایمپلنت، مقدار و کیفیت استخوان فک موجود در این خصوص تصمیم گیری می کند.

نمایش بیشتر

مجله خانواده هیلی بیلی

مجله علمی، سرگرمی هیلی بیلی علاقمند در زمینه های مختلف روز و علایق کاربران هر روز مطالب مورد علاقه خود را در این سایت به انتشار برای شما قرار میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا