طبع بادمجان در طب سنتی

طبع بادمجان: از خواص تا مضرات و طرز مصرف

بادمجان سبزی پرطرفداری که در آشپزی ایرانی نقش پررنگی داره. این سبزی خوشمزه فقط یه خوراکی خوشمزه نیست! در طب سنتی بادمجان خواص درمانی زیادی داره و در درمان بعضی از بیماری ها به کار میره. اما طبع بادمجان چه طوریه؟ مصرفش چه مزایایی و چه معایبی داره؟ در این مقاله به طور کامل با بادمجان و خواص و مضراتش در طب سنتی آشنا میشیم و راه های درست مصرف اون رو توضیح میدیم.

طبع بادمجان در طب سنتی

طب سنتی همه چیز رو به طبع طبقه بندی می کنه. طبع یعنی طبیعت و ویژگی های خاص هر چیزی که در بدن انسان تاثیر میذاره. به طور کلی طبع ها به چهار گروه گرم سرد تر و خشک تقسیم میشن. بادمجان طبعی سرد و تر داره.

خواص بادمجان در طب سنتی

۱. کاهش کلسترول: بادمجان غنی از فیبر soluble است که به کاهش کلسترول بدن کمک میکنه.

۲. تنظیم قند خون: فیبر soluble در بادمجان جذب قند رو در روده کندتر می کنه و در نتیجه باعث تنظیم قند خون میشه.

۳. کاهش وزن: بادمجان کم کالری و پر فیبر است و به این ترتیب احساس سیر طولانی مدت رو ایجاد میکنه و در کاهش وزن موثر است.

۴. سلامت قلب: بادمجان سرشار از پتاسیم است که به تنظیم فشار خون کمک میکنه. پتاسیم همچنین خطر بیماری قلبی رو کاهش میده.

۵. سلامت معده: بادمجان در درمان یبوست و مشکلات گوارشی مفید است. فیبر بالای بادمجان به حرکت روده و هضم غذا کمک میکنه.

۶. سلامت پوست: بادمجان منبع غنی از آنتی اکسیدان است که به محافظت از پوست در برابر پیری و لک مفید است.

۷. درمان سرطان: برخی از مطالعات نشان داده است که بادمجان خواص ضد سرطانی دارد و در درمان برخی از انواع سرطان موثر است.

طرز تهیه و مصرف بادمجان

بادمجان به انواع روش ها می توان مصرف کرد. در آشپزی ایرانی از بادمجان در تهیه انواع خورش ها ماست بادمجان کباب بادمجان و غیره استفاده می شود.

۱. بادمجان کبابی: بادمجان رو به طور كامل بشوييد و با چاقو چند برش روي آن بديد. سپس در فر با حرارت متوسط یا روی زغال کباب کنید تا نرم شود.

۲. بادمجان تنوری: بادمجان رو به طور كامل بشوييد و با چاقو چند برش روي آن بديد. روي آن روغن و نمک بپاشيد و در فر با حرارت متوسط تنور کنید.

۳. بادمجان پخته: بادمجان رو به طور كامل بشوييد و با چاقو چند برش روي آن بديد. سپس آن را در آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.

۴. بادمجان سرخ شده: بادمجان رو به طور كامل بشوييد و به قطعات کوچک بريد. سپس در روغن داغ سرخ کنید.

مضرات بادمجان در طب سنتی

۱. احتمال ایجاد آلرژی: برخی افراد به بادمجان آلرژی دارند و مصرف آن باعث ایجاد علائمی مانند کهیر خارش و ورم میشود.

۲. سنگ کیسه صفرا: بادمجان ممکن است باعث تشکیل سنگ در کیسه صفرا شود.

۳. یبوست: مصرف زیاد بادمجان ممکن است باعث یبوست شود.

۴. سوزش سطح معده: بادمجان طبعی سرد دارد و ممکن است باعث سوزش معده شود.

نکات مهم در مصرف بادمجان

  • بادمجان رو به همراه مواد غذایی گرم مانند زنجبیل دارچین و فلفل مصرف کنید.
  • بادمجان رو با سرکه یا لیمو ترش ترکیب کنید تا طبع سرد آن خنثی شود.
  • از مصرف زیاد بادمجان خودداری کنید.
  • اگر به بادمجان آلرژی دارید از مصرف آن اجتناب کنید.

بادمجان در طب سنتی و جدید

جدول مقایسه خواص بادمجان در طب سنتی و جدید:

خواص طب سنتی طب جدید
تنظیم قند خون تایید شده تایید شده
کاهش کلسترول تایید شده تایید شده
کاهش وزن تایید شده تایید شده
درمان یبوست تایید شده تایید شده
سلامت پوست تایید شده تایید شده
درمان سرطان تایید شده تایید شده

نتیجه گیری

بادمجان سبزی مفیدی است که خواص درماني زيادي دارد و در درمان بیماری های متعدد به کار می رود. اما مصرف بادمجان نیز با مضراتی همراه است که باید به آن توجه داشت. در مصرف بادمجان به نکات مهم توجه کنید و از مصرف زیاد آن خودداری کنید.

پرسش و پاسخ

۱. آیا بادمجان برای کودکان مناسب است؟

بله بادمجان برای کودکان مناسب است اما مصرف آن باید به میزان مناسب و با توجه به سن کودک باشد.

۲. آیا بادمجان برای زنان باردار مناسب است؟

بله بادمجان برای زنان باردار مناسب است اما مصرف آن باید به میزان مناسب و با توجه به وضعیت سلامتی آنها باشد.

۳. آیا بادمجان باعث افزایش وزن میشه؟

خیر بادمجان کم کالری است و باعث افزایش وزن نمی شود.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا