چطور در آزمون آیلتس موفق شویم

آیا آمادگی برای آیلتس بدون کلاس امکان پذیر است؟

بدون شک برای موفقیت در آزمون آیلتس و کسب امتیاز مورد نظرتان نیاز به کسب آمادگی دارید. آمادگی برای آیلتس بدون کلاس یکی از گزینه هایی است که ممکن است به هر دلیلی از جمله بالا بودن هزینه های کلاس های آیلتس نداشتن وقت برای شرکت در کلاس ها و … انتخاب نمایید. اصلی ترین سوال این است که آیا می توان بدون کلاس سطح زبان خود را ارتقا دهیم و بتوانیم در آزمون آیلتس موفق شویم؟ بله تردید نکنید. شما می توانید آمادگی برای آیلتس را بدون شرکت در کلاس ها کسب نمایید اما لازم است که به چند نکته توجه کنید. در این مقاله به بررسی این نکات و معرفی منابع آیلتس می پردازیم.

 

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش آیلتس

 

 بدون کلاس اما با برنامه ریزی

برای کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس برنامه ریزی برای آیلتس اهمیت بسیار زیادی دارد و برای آموزش و ارتقاء سطح زبان خود به صورت مستمر زمان صرف کنید. مطالعه بدون نظم و غیر مستمر شما را به نتیجه مطلوب نخواهد رساند. حتی اگر بهترین منابع را در اختیار داشته باشید و سطح زبانتان خوب باشد باید برنامه ریزی منظم و مستمری برای آموزش داشته باشید. مقدار زمان لازم و کافی به سطح زبان شما دارد و البته مهم است که چقدر زمان تا شرکت در آزمون آیلتس دارید و چه امتیازی را هدف گرفته اید. اگر هدف شما کسب امتیاز ۷ در مدت زمان ۹ ماه تا یک سال است و سطح زبان شما خوب تا متوسط است ممکن است لازم باشد روزانه ۵ تا ۶ ساعت برای آموزش و تمرین زمان صرف کنید.

مقاله پییشنهادی : آموزش آنلاین زبان انگلیسی

 

تعیین سطح گامی مهم در کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس

اگر در حال برنامه ریزی برای کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس هستید اهمیت زیادی دارد که قبل از هر اقدامی سطح زبان خود را بدانید. سطح زبان شما تعیین می­ کند چقدر زمان برای مطالعه لازم دارید و چگونه باید برنامه ریزی کنید. سطح زبان می تواند در انتخاب منابع مناسب مطالعه نیز اهمیت زیادی داشته باشد. تمامی منابع حرفه ای دارای سطح بندی هستند و در صورتی که شما سطح زبان خود را ندانید در انتخاب منبع سردرگم می شوید و زمان زیادی را تا یافتن منبع متناسب با خودتان تلف می­ کنید. با تعیین سطح می توانید در مطالعه و برنامه ریزی اولویت بندی داشته باشید و برای مهارت هایی که ضعیف تر هستید وقت و انرژی بیشتری در نظر بگیرید. شما می توانید از طریق آزمون تعیین سطح زبان مکتبخونه برای تعیین سطح اقدام کنید.

انواع منابع آزمون آیلتس و انتخاب آن

انتخاب منابع مهم ترین گام در کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس است. اولین نکته این که لازم نیست تمامی منابع را مطالعه نمایید. بهتر است در انتخاب اولویت بندی داشته باشید. شما به منابعی نیاز دارید که مهارت های شما را در تمامی جهات ارتقا دهد. در صورتی که در یکی از بخش ها مهارت کمتری دارید لازم است به مطالعه منابع بیشتری بپردازید.

نکته دیگر در خصوص انتخاب و اولویت بندی منابع آزمون آیلتس مربوط به نوع آزمونی است که می خواهید در آن شرکت نمایید. آزمون آیلتس در دو نوع جنرال و آکادمیک برگزار می شود که نوع اول مناسب افرادی است که قصد مهاجرت دارند و نوع دوم مناسب کسانی است که قصد ادامه تحصیل به زبان انگلیسی را دارند. هر دو آزمون از ۴ بخش یکسان تشکیل شده اند اما در نوع آکادمیک به ویژه بخش ریدینگ و درک مطلب تخصصی تر است و توانایی افراد در خواندن مقالات و ژورنال های علمی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

منابع آیلتس خودخوان و آموزش توسط مدرس

در خصوص منابع آزمون آیلتس باید بدانید که کتاب های آیلتس به دو دسته کلی تقسیم می شوند. کتاب هایی که برای آموزش توسط مدرس طراحی شده اند و کتاب هایی که خودخوان هستند. در صورتی که در کلاس های آمادگی آزمون آیلتس ثبت نام نموده اید منابع مفید توسط مدرس از نوع اول به شما معرفی خواهد شد اما اگر تصمیم دارید که از منابع خودخوان استفاده نمایید برخی منابع معتبر در این مقاله به شما معرفی خواهند شد.

منابع خودخوان یا Self Study منابعی هستند که برای کسب آمادگی بدون کلاس و به صورت خودخوان طراحی شده اند. توصیه می کنیم برای انتخاب منابع کتاب های برخی انتشارات مثل انتشارات کمبریج را در اولویت قرار دهید.

منابع خودخوان هم به صورت کتاب های چاپی و هم به صورت دیجیتالی در دسترس شما هستند. منابع دیجیتالی خود به دو دسته منابع آفلاین و منابع آنلاین تقسیم می شوند. منابع آفلاین معمولا به صورت DVD یا CD در اختیار شما قرار می گیرند که در مقایسه با کتب جذابیت بیشتری برای زبان آموزان داشته و معمولا آموزش را تسهیل می کنند. منابع آنلاین نیز به شدت در حال توسعه اند. زمانی که منابع آنلاین را انتخاب می کنید امکان آموزش و سنجش تعاملی برای شما فراهم است. به همین دلیل معمولا زبان آموزان این روش را انتخاب می کنند.

منابع آیلتس مهارت محور و جامع

منابع آزمون آیلتس به دو گروه جامع و اختصاصی تقسیم می شوند.

منابع آیلتس جامع

منابع نوع جامع مانند آزمون آیلتس از ۴ بخش تشکیل می شوند.

بخش مهارت های خواندن و درک مطلب مهارت های رایتینگ مهارت های اسپیکینگ و مکالمه (که معمولا در این بخش دایره لغات و گرامر شما تقویت می شود.) و مهارت لیسنینگ

(در صورتی که کتاب های چاپ شده را به عنوان منابع انتخاب کرده باشید به همراه کتاب ها CD یا DVD برای تقویت مهارت های شنیداری وجود دارد.)

هر منبع سبک مشخص خود را برای تمرین دارد. معمولا در انتهای هر بخش نمونه سوالات مشابه آزمون آیلتس نیز در منابع مختلف طرح می شود. نمونه ای از کتاب هایی که می توانید از آن ها به عنوان منابع خودخوان استفاده نمایید عبارتند از:

۱- The Official Cambridge Guide to IELTS

۲- Complete IELTS

۳- Simone Braverman’s Target Band 7

۴- Ace the IELTS: IELTS General- How to Maximize Your Score

۵- Improve your IELTS Skills Series

آشنایی با کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS

موسسه کمبریج که خود یکی از مراکز معتبر برگزار کننده آزمون آیلتس نیز هست انواع منابع مناسب برای آزمون آیلتس را منتشر نموده است. برای مثال کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS یکی از رایج ترین و پرطرفدارترین منابع آموزشی آیلتس است و مطالعه آن به زبان آموزان توصیه می شود. این کتاب ضمن تقویت تمامی مهارت های مورد نیاز برای آزمون آیلتس در بخش های جداگانه دارای تمرین های متعدد نیز می باشد. همچنین علاوه بر تقویت مهارت های چهارگانه شامل نکات و راهنمایی هایی برای کسب امتیاز بیشتر در آزمون آیلتس نیز هست. البته این کتاب برای شروع و برای کسانی که سطح زبان خوبی ندارند توصیه نمی شود.

 

 

آشنایی با کتاب Complete IELTS

نکته دیگر اینکه حتما منابع متناسب با سطح زبان خود را تهیه کنید. برای مثال یکی از بهترین کتاب هایی که برای آزمون آیلتس معرفی می شود کتاب Complete IELTS می باشد که دارای سه سطح B1 B2 و C1 می باشد. اهمیت زیادی دارد که شما سطح مناسب خود را انتخاب و مطالعه کنید.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش رایتینگ آیلتس

 

منابع آیلتس مهارت محور

گروه دیگر از منابع آزمون آیلتس منابع اختصاصی برای مهارت مشخصی هستند. در صورتی که قصد دارید مهارت زبان مشخصی را تقویت کنید تا امتیاز بالاتری را در آزمون آیلتس در این بخش کسب نمایید ساختار منبع آموزشی متفاوت خواهد بود. برای مثال اگر احساس می کنید برای تقویت مهارت های نوشتاری نیاز به منابع اختصاصی تری دارید می توانید از منابعی که به صورت مشخص فقط به تقویت این مهارت می پردازند استفاده نمایید. Improve your IELTS Writing Skills یکی از منابع خوب برای تقویت مهارت های نوشتاری است.

برخی منابع به صورت اختصاصی برای تقویت دایره لغات گرامر و دستور زبان یا اصطلاحات تدوین شده است. معمولا این کتاب ها به صورت سری عرضه می شوند و در صورتی که همه سری ها را مطالعه کنید تمامی مهارت ها را کسب خواهید نمود. در این زمینه می توانید از سری کتاب های IELTS Advantage Series استفاده کنید. برای تقویت مهارت خواندن سری Reading SKILLS برای تقویت مهارت مکالمه و شنیداری سری Speaking and listening و برای تقویت مهارت های نوشتاری Writing SKILLS کتاب های بسیار مناسبی هستند.

 

همچنین اگر به دنبال منبعی برای تقویت دایره لغات هستید Cambridge Vocabulary for IELTS و English Vocabulary in Use از منابع شناخته شده برای این منظور هستند. اگر قصد دارید به صورت اختصاصی آموزش بیشتری در خصوص گرامر زبان انگلیسی دریافت نمایید می توانید از منابع اختصاصی در این زمینه همچون Cambridge Grammar for IELTS یا English Grammar in Use استفاده نمایید.

مجموعه کتاب های In Use

مجموعه سه گانه in use شامل سه کتاب English Collocations in Use English Vocabulary in Use و English Grammar in Use English است که شهرت بسیار خوبی در سراسر جهان دارد. این سری نیز توسط موسسه کمبریج منتشر شده است. این منبع برای کسانی که به دنبال امتیازهای خوب در آزمون آیلتس هستند توصیه می شود. مزیت این منبع آزمون آیلتس این است که علاوه بر آمادگی برای آزمون مهارت زبان شما به مقدار قابل توجهی ارتقا می یابد.

English Collocations in Use به شما کمک می کند تا زبان انگلیسی را مثل یک فرد بومی یاد بگیرید. این کتاب در ۶۰ درس بیش از ۱۵۰۰ اصطلاح را به شما آموزش می دهد. اصلاح ها شامل موارد مناسب برای مکالمه غیر رسمی و هم برای نوشتار های رسمی هستند.

English Vocabulary in Use از جمله منابع آزمون آیلتس است که در سراسر جهان پر فروش ترین کتاب آیلتس محسوب می شود. این کتاب علاوه بر آزمون آیلتس در بسیاری از آموزشگاه های زبان برای توسعه دایره لغات زبان آموزان آموزش داده می شود. این منبع از سطح مبتدی تا پیشرفته بوده و شامل بیش از ۳۰۰۰ واژه است که به سبک نوآورانه ای آموزش داده می شوند.

کتاب English Grammar in Use از جمله کتاب های محبوب آموزش گرامر در سطح جهان است که علاوه بر داوطلبان شرکت در آزمون آیلتس به تمامی زبان آموزان توصیه می شود.

آکادمیک یا جنرال؟

همانطور که می­­ دانید برخی منابع آیلتس برای آیلتس آکادمیک و برخی دیگر برای آیلتس جنرال مناسب تر هستند. با توجه به هم پوشانی بخش های دو آزمون می توانید از تمامی منابع برای هر دو نوع آزمون استفاده نمایید اما بطور کل توصیه می شود منبع متناسب با نوع آزمون خود را در اولویت قرار دهید. برای مثال سری کتاب های Mindset for IELTS از جمله منابع بسیار مفید برای آیلتس آکادمیک هستند. مزیت این منبع برای کسانی که به دنبال کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس هستند این است که این منبع دارای کتابی برای سطح مبتدی نیز می باشد و شما می توانید با پیشرفت کتاب سطح بعدی را انتخاب نمایید.

 

اگر زمان کافی تا آزمون دارید

برخی از منابع می توانند به طرز چشمگیری به شما در ارتقا سطح زبان و کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس کمک کنند. این کتاب ها به تقویت دایره لغات و تقویت گرامر می پردازند. در صورتی که زمان کافی تا آزمون دارید می توانید مطالعه این منابع را در برنامه خود بگنجانید. انتشارات کالینز منابع خوبی را در این زمینه در اختیار شما قرار می دهد.

Collins Vocabulary for IELTS به شما کمک می کند تا دایره لغات خود را توسعه دهید. شما برای کسب امتیاز مناسب در بخش خواندن و همچنین برای نوشتن متن های خود در بخش نوشتاری آیلتس به دایره لغات گسترده نیاز دارید. Collins Grammar for IELTS به تقویت دانش دستور زبان شما می پردازد. البته بسیاری از صاحب نظران و داوطلبان اعتقاد دارند برای تقویت گرامر کتاب های انتشارات کمبریج  با عنوان English Grammar in Use  مفید تر هستند.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش گرامر آیلتس

برای یادگیری نکات و تکنیک ها زمان صرف کنید

اغلب منابع آیلتس بدون استاد نکات و تکنیک ها را نیز به شما می آموزند. این منابع در کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس اهمیت زیادی دارند. اغلب کسانی که برای کسب آمادگی از کلاس ها کمک می گیرند این تکنیک ها را از مدرسان می آموزند و شما که تصمیم به استفاده از منابع خودخوان دارید باید برای آموزش این تکنیک ها از منابع مناسب استفاده نمایید. یکی از منابع خودخوان مفید در این زمینه کتاب New insight into IELTS از انتشارات کمبریج می باشد. این کتاب در دسته کتاب های زود بازده است و می توانید به صورت فشرده با استفاده از آن آمادگی لازم برای شرکت در آزمون آیلتس را کسب نمایید و نکات و تکنیک ها را هم بیاموزید. البته توجه کنید این کتاب برای سطح زبان متوسط به بالا مناسب است و اگر سطح زبان ضعیفی دارید بهتر است از دیگر منابع استفاده کنید.

 

منابع آزمون آیلتس از نوع تست برای کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس

گروهی از منابع آزمون آیلتس به صورت مستقیم به آموزش زبان انگلیسی نمی پردازند و مناسب افرادی هستند که منابع را مطالعه نموده یا در کلاس های آمادگی آزمون آیلتس شرکت کرده اند. این گروه از منابع معمولا شامل آزمون های شبیه سازی و سوالات مشابه آزمون آیلتس است.

اگر در حال کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس هستید بهتر است بخشی از زمان خود را صرف پاسخ به تست ها و سوالات مشابه آزمون های آیلتس نمایید. این کتاب ها برای تمرین آشنایی با نمونه سوالات  افزایش تسلط افرایش سرعت تست زنی سنجش سطح آمادگی و افزایش امتیاز شما در آزمون آیلتس بسیار مفید هستند.

این دسته از منابع آیلتس قابل جایگزین شدن با منابع آموزشی نیستند اما می توانند برای تکمیل فرایند آموزش مفید باشند.

مجموعه کتاب های Cambridge IELTS books

انتشارات کمبریج برای این نیاز هم پیشنهاداتی دارد. سری کتاب های Cambridge IELTS books از بهترین انتخاب ها برای این هدف هستند. البته توصیه می شود جلد ۷ به بعد را در اولویت مطالعه قرار دهید چون جلد ۱ تا ۷ شامل نمونه سوالات جدید نیست و قدیمی تر است.

 

مقاله پییشنهادی : هر آنچه که باید از منابع آزمون آیلتس بدانید

 

کتاب Barron’s IELTS Practice Exams

یکی از کتاب هایی که می توان در این زمینه معرفی نمود کتاب Barron’s IELTS Practice Exams است. این کتاب توسط انتشارات Barron’s عرضه شده و مملو از آزمون ها و تست های بسیار خوبی است. شما می توانید برای سنجیدن مهارت زبان انگلیسی خود؛ افزایش تسلط و افزایش سرعت تست زنی از این کتاب استفاده نمایید. انتشارات Barron’s یکی از شناخته شده ترین انتشارات در زمینه تولید کتاب های آموزش زبان انگلیسی است.

کتاب Kaplan IELTS Premier

Kaplan IELTS Premier with 8 practice test منبع مناسب دیگری است که می توانید برای تست زنی از آن استفاده کنید. اگر سطح زبان شما خوب است و به یک جمع بندی کلی نیاز دارید این منبع می تواند بهترین انتخاب باشد.

کتاب Official IELTS Practice Materials

در صورتی که در مهارت مشخصی ضعیف هستید و در کنار تمامی تست ها ترجیح می دهید مهارت مشخصی را با تست زنی تقویت کنید می توانید از کتاب Official IELTS Practice Materials استفاده کنید. یک کتاب دو جلدی حاوی سوالات آیلتس که البته بر اساس مهارت های مختلف تفکیک شده است.

 

منابع آزمون آیلتس برای آموزش فشرده

برخی منابع آزمون آیلتس هستند که برای آموزش فشرده طراحی شده اند و با استفاده از این منابع می توانید در عرض چند هفته برای شرکت در آزمون آمادگی لازم را کسب نمایید. البته این منابع مناسب کسانی است که آموزش های لازم را قبلا گذرانده و برای شرکت در آزمون نیاز به یک جمع بندی یا یادآوری دارند. این گروه نیز نمی توانند جایگزین آموزش پایه ای زبان انگلیسی برای کسب مهارت لازم باشند. یکی از بهترین منابع برای کسب سریع آمادگی شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک کتاب Target Band 7: How to Maximize Your Score می باشد که به شما کمک می کند در عرض چند هفته برای شرکت در آزمون آیلتس آماده شوید و نکات کلیدی کسب امتیاز بیشتر در این آزمون را بیاموزید

دو کتاب برای هفته های پایانی قبل از آزمون

مطالعه دو کتاب برای تمام کسانی که تصمیم به کسب آمادگی برای آیلتس بدون کلاس را دارند بسیار توصیه می شود. این دو کتاب می توانند در هفته های پایانی مورد مطالعه قرار گیرند. Top Tips For IELTS یکی از این کتاب­­ ها است که برای کسانی که سطح زبان بالایی دارند و به دنبال نمرات خوب در آزمون آیلتس هستند توصیه می شود. شما می توانید این کتاب را در هفته های پایانی بخوانید و یک مرور و جمع بندی از تمامی نکات مهم و طلایی برای هر چهار مهارت داشته باشید. کتاب دیگر Common Mistakes at IELTS می باشد که البته در دو سطح متوسط و پیشرفته عرضه شده است. این کتاب نیز می تواند بسیار مفید باشد و به شما کمک کند اشتباهات رایج را که اغلب زبان آموزان در آزمون آیلتس دارند تکرار نکنید.

 

دوره پییشنهادی : تصحیح رایتینگ آیلتس

توصیه آخر

بسته به سطح زبان خود می توانید از منابع جامع یا سری کتاب های تقویت مهارت های مختلف برای کسب آمادگی لازم جهت شرکت در آزمون آیلتس استفاده نمایید. پس از کسب آموزش های لازم توصیه می شود حتما از منابع آزمون از نوع تست استفاده نمایید تا احتمال موفقیت و کسب امتیاز بالا در آزمون را افزایش دهید. در صورتی که قبلا از منابع آموزشی استفاده نموده اید می توانید از منابع آموزش فشرده استفاده نمایید و با یک جمع بندی برای آزمون آیلتس آماده شوید.




اینکه چگونه در آزمون آیلتس موفق شویم ؟ یا اینکه راهکارهای آزمون آیلتس چه چیزهایی می تونن باشن؟ سؤالاتی هستن که ذهن خیلی ها رو به خودشون مشغول کردن.

امروز دیگه همه اسم آزمون آیلتس رو شنیدیم. محاله که دور و اطرافتون کسی نباشه که بخواد مهاجرت کنه.

از جوان هایی بگیر که می خوان برن اونور آب و ادامه تحصیل بدن تا آدم هایی که می خوان سرمایه و خانواده رو بردارن و برن یه جای دیگه زندگی رو آغاز کنن.

دروغ چرا؟

خود منم همیشه رؤیای مهاجرت توی سرم بوده.

به هرحال شرایط زندگی امروزه خیلی سخت شده و اکثر مردم می خوان که جای دیگه ای زندگی رو شروع کنن و کاملاً قابل درکه.

کسی که می خواد مهاجرت کنه حالا چه تحصیلی چه کاری حتماً به اقداماتی که لازمه انجام بده از قبل فکر کرده.

یکی از چیزهایی که قبل مهاجرت کردن بهش نیاز دارید اینه که آزمون آیلتس (IELTS) بدید.

اما باز هم این سؤال در ذهن ما می چرخه که:« چگونه در آزمون آیلتس موفق شویم ؟» یا « من چگونه در آزمون آیلتس موفق بشم؟ اصلاً موفق شدن در این آزمون راحته؟»

شما که اومدید این متن رو بخونید هم حتماً همین سؤالات توی سرتون بوده.

شما هم دنبال جوابی به این سؤال بودید.

لابد تا این لحظه هم خیلی برای بهتر شدن زبان تلاش کردید یا آزمون رو قبلاً دادید و نمره ی دلخواه رو نگرفتید.

من می فهمم؛ خودم هم معلمم و قریب ۹۰ درصد زبان آموزهام می خوان برن و دنبال راهی برای زود به نتیجه رسیدن هستن ولی جادو که نمی شه کرد.

باید قدم های آهسته و پیوسته برداشت.

من به عنوان کسی که این آزمون رو داده و نمره ی ۸.۵ گرفته می خوام بهتون اطلاعات کلی از این آزمون بدم و از تجربه ی زبان آموزی خودم بگم و کارهایی رو معرفی کنم که بهتون کمک کنه؛ پس این مقاله رو تا انتها بخونید 🙂

اینجا براتون فهرست مطالب رو می گذارم که دسترسی تون خیلی راحت تر باشه و راحت برید سراغ هر بخشی که خواستید:

  • آزمون آیلتس چی هست اصلاً؟
  • اولین گام موفقیت در آزمون آیلتس چیه؟
  • چرا زبان عمومی اهمیت داره؟
  • هزینه ی این آزمون کم نیست.
  • با کسانی که آزمون رو شرکت کردن صحبت کنید.
  • به اندازه ی کافی چهار مهارت رو تمرین کنید.
  • انگیزه تون رو نگه دارید.
  • واقع بینانه هدف گذاری کنید.
  • از قوانین آگاه باشید.
  • من چطور زبان انگلیسی رو یاد گرفتم و در آزمون موفق شدم؟

آزمون آیلتس چی هست اصلاً؟

آزمون آیلتس یا (International English Language Testing System) یک آزمون بین المللیه که سطح زبان انگلیسی شما رو در چهار مهارت خواندن (reading) نوشتن (writing) صحبت کردن (speaking) و شنیدن (listening) می سنجه.

کشورهایی مثل کانادا نیوزلند استرالیا و انگلیس برای اینکه بتونید در دانشگاه هاشون درس بخونید یا کسب و کارتون رو در اونجا راه بندازید این مدرک رو از شما می خوان.

این مدرک به عنوان معیاری برای شناخت میزان تسلط شما به زبان انگلیسی محسوب می شه.

اینجا یک ویدئو براتون قرار می دم که به طور کامل هر چهار بخش آزمون رو توضیح داده و شما با چند دقیقه وقت گذاشتن و تماشای اون پی می برید که هر بخش از آزمون چقدر زمان داره چه چیزهایی رو شامل می شه راهکارهای آزمون آيلتس چه چیزهایی هستن و اینکه باید چه نکاتی رو رعایت کنید؟

۲ نکته ی مهم در بخش اسپیکینگ:

  • لهجه ی بریتیش یا امریکن در صحبت کردن اهمیت چندانی نداره؛ مهم اینه که کلمات رو به درستی تلفظ کنید.
  • شاید بهتون گفته باشن که باید سریع صحبت کنید. نه این طور نیست. چیزی که ممتحن از شما می خواد اینه که روان صحبت کنید از دایره واژگان خوبی بهره ور باشید و گرامر رو رعایت کنید؛ پس سعی نکنید سریع حرف بزنید. سعی کنید روان و درست صحبت کنید.

اولین گام موفقیت در آزمون آیلتس چیه؟

اولین گام تسلط لازم و کافی به زبان عمومیه؛ پس برنامه ریزی کنید تا زبان عمومی رو به خوبی یاد بگیرید.

این مهم ترین گامی هست که هر معلم زبانی به متقاضی های آزمون آیلتس می گه.

چرا زبان عمومی اهمیت داره؟

شما تا قبل از اینکه نتونید به درستی انگلیسی حرف بزنید و یا صحبت های شخص انگلیسی زبان رو بفهمید نتونید متون انگلیسی رو بخونید و به خوبی درک کنید نتونید دو خط متن با گرامرهای درست و مناسب بنویسید نباید به هیچ وجه به فکر دادن آزمون آیلتس بیفتید.

پس حتماً حتماً حتماً (ببینید چقدر دارم اصرار می کنم) حتماً در وهله ی اول با کلاس رفتن زبان عمومی رو به سطح خوبی برسونید.

اگر عجله دارید معلم خصوصی بگیرید و در این راه هزینه کنید.

نکته: خیلی ها تصمیم می گیرن که خودخوان زبان عمومی شون رو تقویت کنن. اگر در ابتدای مسیر هستید و با این مسیر آشنایی ندارید این کار رو با خودتون نکنید. هم سردرگم می شید هم انگیزتون رو زود از دست می دید. بهتره یک معلم داشته باشید که اشکالات شما رو بگیره پیچ و خم راه رو نشونتون بده و سطح شما رو مشخص کنه.

هزینه ی این آزمون کم نیست.

هزینه آزمون آیلتس در ایران بسیار بالاست و چند بار شرکت در این آزمون مقرون به صرفه نیست! بهتره با آمادگی کامل شرکت کنید.

یک مسئله که تقریباً تمام متقاضیان آزمون آیلتس باهاش دست و پنجه نرم می کنن استرس و اضطرابی هست که این آزمون براشون به همراه داره و یکی از دلایلش قیمت بسیار بالای این آزمونه.

خیلی ها نمی تونن این آزمون رو بارها و بارها بدن تا بالاخره نمره ای که می خوان رو به دست بیارن؛ پس لازمه که با آمادگی کافی سر جلسه حاضر بشید.

خب حالا فرض می کنیم شما زبان عمومی رو به سطح خوبی رسوندید می دونید آزمون آیلتس چیه و چه نمره ای رو نیاز دارید.

برای بالا بردن روحیه فرار از استرس و تقویت روح و روانتون چه اقداماتی رو باید انجام بدید؟

با کسانی که آزمون رو شرکت کردن صحبت کنید.

بهتره که یکی رو پیدا کنیم که این آزمون رو داده و ازش درباره ی محیط آزمون جوی که اونجا برقراره و دغدغه های ذهنی خودمون بپرسیم.

اگر کسی نبود که ازش بپرسیم می تونیم از استادی که باهامون کار می کنه بپرسیم و از اضطراب هامون بگیم.

یک معلم زبان خوب کاملاً این مسئله رو درک می کنه و می تونه کاری کنه که ترس شما کمتر بشه.

به قدر کافی چهار مهارت رو تمرین کنید.

ممکنه که زبان عمومی شما خیلی خوب باشه ولی ندونید با چه مدل سؤالاتی قراره روبه رو بشید.

حتماً به کلاس های آمادگی آیلتس برید و خودخوان زبان رو تمرین نکنید.

برای موفقیت در آزمون آیلتس به یک معلم لازم دارید که اشتباهاتتون رو رفع کنه منابع مورد نیاز رو بهتون معرفی کنه و هر زمان بی انگیزه شدید یا سطح اضطرابتون بالا رفت شما رو به آرامش برسونه.

در راستای تقویت چهار مهارت:

متون انگلیسی زیاد بخونید.

شما در آزمون آیلتس قراره با سه تا متن روبه رو بشید و باید کامل درکشون کنید و به سؤالات مربوطه پاسخ بدید.

تا جایی که می تونید از سایت ها و مجله های خارجی مقاله پیدا کنید و بخونید.

کتاب های انگلیسی امروزه خیلی راحت در دسترس هستن و هر سلیقه ای داشته باشید می تونید کتابی باب میلتون پیدا کنید؛ پس از خوندن و خوندن غافل نشید.

انگلیسی بشید.

یکی از راه هایی که دیدم بعضی معلم های زبان پیش می گیرن اینه که از زبان آموز می خوان یک اسم انگلیسی برای خودش پیدا کنه و فکر کنه یک آدم انگلیسی زبانه.

شما هم می تونید یک اسم انگلیسی برای خودتون انتخاب کنید یک ماجرای جدید بسازید و سعی کنید تا جایی که می شه فارسی حرف زدن رو فقط برای مواقع ضروری نگه دارید. 

جلوی آینه صحبت کنید.

در جلسه ی آزمون شما مطمئن نیستید با چه موضوعاتی مواجه می شید و ازتون خواسته می شه که درباره ی چه موضوعی بنویسید یا حرف بزنید.

از راه های موفقیت در آزمون ایلتس اینه که دست پر سر جلسه حاضر بشید.

حتماً جلوی آینه بایستید و راجع به موضوعات مختلف با صدایی که قابل شنیدن باشه صحبت کنید.

تست بزنید.

همون طور که پیش از کنکور برای آماده شدن تست می زنید تا با نمونه سؤالات آشنا بشید یکی از راه های موفقیت در آزمون ایلتس هم اینه که پیش از آزمون حتماً یک عالمه تست بزنید.

یکی از منابع معتبر که توی اون می تونید آزمون های پیشین رو پیدا کنید و تست بزنید کتاب های کمبریج هستن که به راحتی می تونید توی ایران این کتاب ها رو پیدا کنید.

از آزمون های شبیه ساز شده غافل نشید.

همون طور که قبل تر گفتم هزینه ی این آزمون خیلی زیاده و نمی صرفه که چندین بار امتحان بدید تا بالاخره نمره ای که می خواید به دست بیارید؛ پس به جاش چکار می شه کرد تا توی محیط قرار بگیریم و بتونیم خودمون رو محک بزنیم؟

یکی از کارهایی که حتماً باید پیش از آزمون انجام بدید شرکت در آزمون های ماک آیلتس هست.

این آزمون ها مثل همون آزمون اصلی هستن و شما رو توی همون محیط و ساختار قرار می دن و بعدش هم بهتون فیدبک می دن. هزینه ی خیلی کمتری دارن و شما می فهمید که در هر مهارت به چه سطحی از تسلط رسیدید.

نکته: آزمون های ماک این روزها در خیلی از آموزشگاه ها برگزار می شن؛ اما خیلی هاشون شرایط استاندارد رو رعایت نمی کنن. بنابراین لازمه مراکز معتبر رو بشناسید و جای درستی آزمون بدید که وقتتون هدر نره و سطح شما به طور درستی سنجیده بشه.

انگیزه تون رو نگه دارید.

در طی آماده شدن برای آزمون خیلی پیش میاد که بی انگیزه بشید منصرف بشید و ادامه ی مسیر رو شل بگیرید.

هدفتون رو به خودتون یادآوری کنید.

اگر کتاب ها و پادکست های انگیزشی انگیزه شما رو برمی گردونه از خوندن و شنیدنشون غافل نشید.

مرور کردن زندگی آدم های موفق و پرتلاش تأثیر خیلی خوبی در روحیه ی شما داره.

به خودتون یادآوری کنید که از ابتدای مسیر تا الآن چه پیشرفتی داشتید و تا رسیدن به خط پایان زمان زیادی نمونده.

واقع بینانه هدف گذاری کنید.

ممکنه شما در یکی از مهارت ها نیاز به نمره ی ۶.۵ داشته باشید؛ اما در حال حاضر در حد ۵ باشید.

شما نمی تونید یک ماهه به اون نمره برسید.

این کار شدنی نیست؛ پس باید از وضعیت محاسبه ی نمره ی آیلتس مطلع باشید و در زمانی معقول با کمک معلم به توانایی لازم برسید.

از قوانین آگاه باشید.

این رو باید بدونید که وقتی وارد محل امتحان شدید چه قوانینی رو باید رعایت کنید؛ مثلاً شما در حین امتحان اجازه ی اینکه چیزی بخورید یا به دست شویی برید ندارید.

موبایلتون رو هم مثل تمام امتحان های دیگه نمی تونید به جلسه ی امتحان ببرید.

اگر قوانین رو ندونید ممکنه براشون آماده نباشید و یک مرتبه شوکه بشید؛ پس از چند روز قبل از شرایط مطلع بشید.

حالا این همه گفتم و گفتم بیاید تجربه ی خودم رو هم بگم براتون:

من چطور زبان انگلیسی رو یاد گرفتم و در آزمون آیلتس موفق شدم؟

من آیلتس ۸.۵ جنرال دارم؛ اما کار یک شب و شش ماه و یک سال نبوده!

موقعی که من خوندن زبان رو شروع کردم اصلاً نمی دونستم آیلتس یعنی چی!

من یادگیری زبان رو زمانی شروع کردم که کلاس پنجم دبستان بودم.

دلیلشم این بود که عاشق دنیای غرب بودم و دوست داشتم بتونم به زبان انگلیسی حرف بزنم و فیلم ببینم و کتاب بخونم.

به نظرم کلاس داشت! 😄

شروع مسیر

اون موقع که من شروع کردم تنوع کلاس های زبان و متدهای آموزشی مثل الآن نبود.

شهر کوچک ما کلاً دو یا سه آموزشگاه داشت که دوتاشون از بس شاگرد کم داشتن رسماً پشه می پروندن و این طوری شد که من رفتم به تنها آموزشگاهی که باقی می موند.

آموزشگاه ما نه اعتقادی به نمره زیاد دادن داشت نه اعتقادی به نرم و مهربون رفتار کردن با بچه ها!

برای همینم ما تنبیه می شدیم در برابر درس نخوندن یا کم خوندن یا سریع حرف نزدن! (کمی پیش درباره ی سریع حرف زدن براتون نوشتم و اینکه هیچ تأثیری نداره روی نمره و اصلاً درست نیست که کسی از زبان آموز انتظار داشته باشه که مثل موتور جت حرف بزنه!)

خلاصه …

من تو چنین محیطی چند سال زبان خوندم.

لابد می پرسید: خب چرا این قدر موندی اونجا؟

سؤال خوب و به جاییه!

حقیقت اینه که نمی تونستم زبان رو ول کنم و اون موقع تو سنی نبودم که بخوام خودخوان ادامه بدم و معلم های خوب و کاربلد هم اونجا نبودن.

بنابراین سوختم و ساختم.

تا رسیدم به سن دبیرستان.

دیدم دیگه نه واقعاً نمی تونم اونجا بمونم.

سنم طوری بود که تحمل نمی کردم معلمی بخواد مدام بهم پرخاش کنه و هرچقدر برای کلاسش و درسش تلاش کنم بازم براش کم باشه.

البته خانواده راحت قبول نمی کردن.

می گفتن این همه رفتی و تحمل کردی بازم ادامه بده؛ اما من دیگه گوشم بدهکار نبود!

استرسی هم که این کلاس و معلم به من می داد کم نبود.

کدوم نوجوانی رو می شناسید که این قدر تحمل کنه سرش داد بزنن؟

خلاصه به بهونه ی اینکه درسای مدرسه سخته و هر روز امتحان دارم و … موفق شدم کلاس رو ول کنم.

بعد از ول کردن زبان چی شد؟

یک مدت به معنای واقعی تمرین و مطالعه رو رها کردم و اثر بدی هم روی حرف زدن و گرامر و سطح واژگانم داشت.

سال آخر دبیرستان بودم که دوباره رفتم و با جدیت شروع کردم به خوندن؛ چون می خواستم توی دانشگاه هم زبان بخونم.

یادگیری به صورت خودخوان سخت بود واقعاً.

من هم اگه کسی هلم نده نمی تونم کاری رو انجام بدم.

اما با هر زور و ضربی بود پیش رفتم و از مشاور برنامه ریز کمک گرفتم.

با کمک برنامه ریزی دانشگاه چمران اهواز قبول شدم و چهارسال ادبیات انگلیسی خوندم.

سؤالی که برای خیلی از کسانی که می خوان یکی از شاخه های زبان انگلیسی رو بخونن توی دانشگاه پیش میاد:

آیا اگه زبان بلد نباشم می تونم توی دانشگاه زبان بخونم؟

خیر دوست عزیز!

شما زبان رو توی آموزشگاه و با معلم یاد می گیری.

موقعی که می ری دانشگاه باید حداقل در سطح intermediate باشی که بتونی درس ها رو بخونی و بفهمی استاد چی می گه.

البته دو سال اول مهارت های اصلی مثل گرامر و درک مطلب و اسپیکینگ رو با شما کار می کنن؛ اما باز هم اون قدر ابتدایی و راحت نیست.

پس باید از قبل بلد باشید؛ وگرنه بعد از چهار سال می بینید هنوز توی درس های پایه اسیرید.

زبان خوندن در دانشگاه چطور بود؟

دانشگاه روی سطح زبان من تأثیر خوبی داشت؛ اما برای خیلی ها این طوری نیست.

یکی از تکنیک هایی که برای من اثر داشت ولی در کل خیلی توصیه نمی شه این بود که یکی از اساتید ترم یک به ما گفت روزی 10 تا فلش کارت از دیکشنری پیدا کنید و حفظ کنید.

این یکی از بخش های امتحان پایان ترم بود و باید انجامش می دادیم.

بچه ها خیلی غر می زدن؛ اما من به شخصه دوست داشتم این کار رو.

بالاترین نمره هم در پایان ترم گرفتم و اون کلماتی که حفظ کردم به کارم اومدن.

باز هم تأکید می کنم: حفظ کردن واژه به تنهایی روش توصیه شده ای نیست؛ اما برای من در اون یک مورد مفید بود.

از ابتدای دوره ی دانشگاه من یک باره افتادم توی موج هالیوود (قبلش فقط سریال کره ای می دیدم 🙂 )

یک فیلم باز و سریال باز حرفه ای شدم.

ناخودآگاه به خودم اومدم و دیدم که تأثیر به شدت زیادی گذاشته روی استفاده ی من از ساختارهای محاوره ای اصطلاحات و دایره لغات گسترده.

سریال هایی که من می دیدم و خیلی برام خوب بودن:

  • Grey’s Anatomy
  • Friends
  • The Vampire diaries
  • Breaking bad
  • Dexter
  • Pretty little liars

اون موقع دسترسی داشتن به سریال نسبت به الآن محدودتر بود و این ها هم سریال های تاپ اون زمانی بودن که من در دانشگاه درس می خوندم.

الآن تنوع سریال ها خیلی بیشتره و سایت های دانلود هم زیاده و بهتر می تونید سریال با توجه به روحیه تون پیدا کنید.

خیلی ها فکر می کردن فیلم دیدن من یا رمان خوندنم وقت تلف کردنه.

این قدر گفته بودن خودمم باورم شد؛ اما تأثیر غیرمستقیم بسزایی گذاشت روی ارتقا ی سطح زبانم.

تأثیرش رو وقتی فهمیدم که می خواستم چیزی بنویسم یا راجع به موضوعی چند دقیقه حرف بزنم.

تعداد کمی از کتاب هایی که خوندم و برام خوب بودن:

  • The fault in our stars
  • The catcher in the rye
  • Me before you
  • Tuesdays with Morrie

لازمه باز هم بگم که من هم چنان خوره ی فیلم و سریال و کتاب هستم؛ اما این ها تعدادی از چیزهایی بودن که در دوران دانشجویی می دیدم و می خوندم و به لطفشون تونستم سطح زبان خودم رو ارتقا بدم.

چی شد که آیلتس دادم؟

خب من چند سالی بود که مشغول تدریس زبان بودم؛ از سن حدوداً ۱۹ سالگی.

شاگردهای زیادی هم داشتم و توی شهرمون شناخته شده بودم؛ اما می خواستم سطح کاریم رو بالا ببرم.

سطح زبان عمومی خیلی خوبی داشتم روان صحبت می کردم می تونستم با آدم های native به خوبی حرف بزنم.

همشون معتقد بودن که هم لهجه ی خوبی دارم و هم روان صحبت می کنم.

با ساز و کار آیلتس تا حدودی آشنایی داشتم؛ اما سؤال چگونه در آزمون آیلتس موفق شویم ؟ مثل بقیه تو ذهنم بود.

همون طوری که برای قبولی تو کنکور کلاس کنکور می ریم تا تکنیک ها رو یاد بگیریم معتقد بودم برای اینکه بتونم نمره ی خوبی بگیرم باید کلاس برم و از تجربیات یک معلم کاربلد کمک بگیرم.

من فقط به مدت دو ماه کلاس رفتم.

اما چرا این قدر کم؟

الآن می گم:

  • من از سن ده سالگی وارد مسیر یادگیری زبان شدم و هیچ وقت به طور کامل ازش خارج نشدم.
  • دایره لغات وسیعی داشتم و گرامر رو تا سطح پیشرفته بلد بودم. همین باعث می شد که معلمم نیاز نداشته باشه به من گرامر یا واژه یاد بده.
  • تکلیف هایی که از من خواسته می شد رو به طور کامل انجام می دادم و تو این مدت فقط یک بار کلاسم رو لغو کردم؛ به خاطر اینکه بدجور سرما خورده بودم و صدام درنمی اومد.
  • تو اوقات فراغتم راجع به موضوعات مختلفی با خودم حرف می زدم و صدام رو ضبط می کردم. بعد گوش می دادم و سعی می کردم دوباره بهتر حرف بزنم بهتر تلفظ کنم و از واژه های دشوارتر استفاده کنم که مهارتم رو بهتر نشون بدم.
  • در خصوص رایتینگ: نمونه خوانی زیاد می کردم و به این خیلی توجه می کردم که رایتینگ هایی که نمره های خوب گرفتن چطور نوشته شدن.
  • در این دو ماه دوبار آزمون ماک دادم و این طوری با ساز و کار آزمون آشنا شدم و این کار هم خیلی روی کم شدن استرسم تأثیر داشت هم سطح خودم دستم اومد.

این ها رو صرفاً گفتم که اشاره کنم:

این مسیری بود که من طی کردم که طولانی هم بود؛ پس در این راه صبور و واقع بین باشید.

اگر اول مسیر زبان آموزی هستید انتظار نداشته باشید که شش ماه بعد بتونید نمره ی مورد نظر رو بگیرید!

این کارها همه صبوری و تلاش می طلبه.

ختم کلام!

آزمون آیلتس هم مثل هر آزمون دیگه ای نیاز داره که با تکنیک های مربوط بهش آشنا باشید و با انگیزه براش درس بخونید.

در این مسیر حتماً از یک معلم حرفه ای کمک بگیرید و به توصیه هاش عمل کنید.

هدفتون رو برای خودتون تجسم کنید و مصمم رو به جلو حرکت کنید.

مطالبی که حتماً به دردتون می خوره:

اگر قصد تقویت لیسنینگ رو دارید سری بزنید به این مطلب:

بهترین پادکست ها برای تقویت لیسنینگ

این مطلب بهتون می گه که چطوری لغت یاد بگیرید:

چگونه دایره لغات خود را افزایش دهیم

اینجا بهتون می گه که چطوری برای زبان خوندن برنامه ریزی داشته باشید:

برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی

اگر این مطلب به دردتون خورد حتماً در قسمت نظرات برام کامنت بگذارید و اگر شما هم آزمون رو دادید یا متقاضی اون هستید از تجربه های زبان خوندنتون و روش هایی که استفاده می کنید برام بنویسید.




نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا