چطور سطح اسپیکینگ خود را در زبان انگلیس

همه ما از استادهای زبان و یا دوست هایمان جملات هیجان انگیزی درمورد تقویت زبان انگلیسی با فیلم شنیده ایم شاید چند باری هم برای استفاده از این روش تلاش کرده باشیم. اما آیا فیلم دیدن به تنهایی باعث تقویت زبان انگلیسی ما می شود؟ در این مقاله روش صحیح یادگیری زبان انگلیسی از طریق فیلم را بررسی خواهیم کرد.

فیلم یکی از مهمترین منابع کمک آموزشی برای تقویت زبان است. فیلم سرشار از مکالمه های دنیای واقعی است فیلم کلمه ها را در قالب جمله های کاربردی به شما می آموزد و شما را با فرهنگ آن کشور آشنا می کند. ویژگی های دیداری فیلم انگلیسی باعث می شود زبان را بهتر یاد بگیرید و به شما کمک می کند با حالت های بدن یا همان زبان بدن آشنا شوید. جذابیت و سرگرمی فیلم باعث می شود از آموختن لذت ببرید و به این ترتیب بدون خستگی زمان بیشتری را برای یادگیری صرف کنید. اما آیا فقط دیدن فیلم به زبان انگلیسی است که به تقویت زبان کمک می کند؟ اگر زبانتان ضعیف یا متوسط باشد از یک فیلم زبان انگلیسی یک ساعته چقدر لذت خواهید برد؟ اصلا چیزی از فیلم به زبان انگلیسی متوجه می شوید یا پس از گذشت اندک زمانی پلک هایتان سنگین می شود؟ سرعت حرف زدن زیاد است و کلمه ها و اصطلاح های جدید زیادی در آن به کار می رود که شاید حتی به گوشتان هم نخورده باشد. اگر بهترین فیلم آموزش زبان انگلیسی را هم ببینید اما ندانید چگونه از آن استفاده کنید به اندازه کافی از آن بهره نخواهیدبرد.

یادگیری انگلیسی واقعی به جای انگلیسی کتابی

یک مزیت یادگیری زبان انگلیسی از طریق فیلم این است که زبان استفاده شده در فیلم به واقعیت بسیار نزدیک است. درحالی که زبان استفاده شده در کتاب های آموزشی همیشه آن چنان که بایدوشاید به واقعیت نزدیک نیست. بنابراین اگر زیاد فیلم نگاه کرده باشید وقتی با یک انگلیسی زبان صحبت می کنید می فهمید که صحبتتان شباهت بسیار زیادی با آنچه قبلاً شنیده اید و دیده اید دارد. بنابراین مهارت های ارتباطی تان با فیلم نگاه کردن می تواند تقویت شود.

یادگیری لغات انگلیسی در قالب و جایگاه خود

فرض کنید که می خواهید لغت های حوزه ی پزشکی را بهتر یاد بگیرید. پس از نگاه کردن به تعدادی سریال یا فیلم پزشکی کم کم با این لغات آشنا و آشناتر می شوید تا زمانی که آن ها را به خوبی یاد می گیرید.

وقتی که ما از طریق روش های آموزشی و کتابی مرسوم زبان انگلیسی را یاد می گیریم معمولاً لغات انگلیسی را در قالب و جایگاه خود یاد نمی گیریم. بلکه آن ها را فقط حفظ می کنیم. مثلاً با استفاده از فلش کارت ها یا سیستم های دیگر. بنابراین معمولاً به خوبی یاد نمی گیریم که این لغات چگونه و کجا استفاده می شوند.

برای نمونه فرض کنید که شما لغت کارآگاه (detective) را برای اولین بار در کتابی آموزشی می بینید و از روی یک دیکشنری معنی آن را به دست می آورید: a person that investigates crimes شخصی که جنایات را بررسی می کند. اما تا وقتی که از آن استفاده ای نکنید خیلی راحت ممکن است از یادتان برود. همچنین ممکن است هیچ ذهنیتی از محل و نحوه ی استفاده ی این کلمه نداشته باشید.

از طرف دیگر اگر همین کلمه را در یک فیلم کارآگاهی ببینید متوجه می شوید که کارآگاه می تواند معانی مختلفی داشته باشد و در مکان های مختلفی استفاده شود. برای مثال می تواند یک لقب در کنار اسم باشد (کارآگاه جیم detective jim) یا می تواند اسم یک کار باشد (او یک کارآگاه است he is a detective) یا شاید شما چیزهایی بشنوید که با آن بتوانید در رابطه با این کلمه اظهارنظر کنید(you lousy detectives شما کارآگاهان کثیف!) .

بنابراین از راه یادگیری لغات زبان انگلیسی با فیلم نه تنها یاد می گیرید که معنی لغت ها چیست بلکه طرز استفاده از آن ها نیز برایتان روشن می شود. یعنی با یک تیر دو نشان. این کار را به هیچ عنوان نمی شود با استفاده از کتاب های آموزشی انجام داد.

شنیدن روش های مختلف بیان کلمات و عبارات

شاید در فارسی دقت کرده باشید که مثلاً کلمه ی بله چقدر می تواند با تغییر در گفتارش معانی مختلفی بدهد. در زبان انگلیسی نیز همین است. انگلیسی زبانان اعتقاد دارند که تنها سی درصد از چیزی که گفته می شود قابل انتقال از طریق کلمات است.

پس هفتاد درصد دیگر چه؟

هفتاد درصد دیگر بستگی به این دارد که عبارات چگونه بیان شوند. مثلاً حالت بدن (خنده یا اخم) و تن صدا(تن صدای عصبانی یا ناراحت). بنابراین چگونگی بیان جملات و عبارات در زبان انگلیسی بسیار مهم می شود.

بگذارید یک مثال شما بزنیم. از اولین عباراتی که ما در زبان انگلیسی یاد گرفتیم عبارت دوستت دارم I love you است. اما آیا می دانستید که با توجه به اینکه چگونه این سه کلمه از دهانتان بیرون بیاید این عبارت می تواند معانی مختلفی داشته باشد؟

I love you: ممکن است این را هنگامی بشنوید که دو نفر عاشق و معشوق در حال دعوا کردن هستند. و یکی می خواهد به دیگری بگوید که من واقعاً عاشق تو هستم چرا باور نمی کنی!؟

I love you: هنگامی که یکی واقعاً می خواهد به دیگری بگوید که من تو را دوست دارم ( و نه کس دیگری … نگران نباش!).

I…LOVE…YOU: این ممکن است صدای شخصی باشد که با صدای بلند می خواهد به عشقش اعتراف کند.

I LOVE YOU: و این نیز ممکن است صدای شخصی باشد که با عصبانیت می گوید دوستت دارم.

i-love-you
جمله ی کوتاه دوستت دارم به انگلیسی می تواند به روش های مختلفی بیان شود که معنی آن را تا حدودی تغییر دهد. این را نمی توان تنها از یک کتاب آموزشی یاد گرفت.

همان طور که ملاحظه نمودید اگر بخواهید که این چیزها را با خواندن کتاب درسی یاد بگیرید کاملاً گیج می شوید. زیرا باوجوداینکه هر چهار عبارت فوق به روش مختلفی نوشته شده اند اما دقیقاً یک جور کلمات را بکار برده اند. اما این ها را اگر حتی برای یک بار هم که شده بشنوید کاملاً برای شما ملموس است و آن را به راحتی درک می کنید.

اینکه بدانید دیگران چه میگویند مهم است. اما اینکه بدانید دیگران چگونه چیزی را میگویند حتی می تواند بسیار مهم تر باشد. با دیدن اتفاقاتی که در فیلم رخ می دهد و صحنه های آن نه تنها قادر هستید که لغت های جدید یاد بگیرید بلکه نحوه ی بیان آن ها را نیز به خوبی یاد می گیرید. زیرا کاراکترهای فیلم می توانند نگران ناراحت خوشحال عصبانی و یا در هر حالت دیگری که فکرش را بکنید باشند. و شما به راحتی این چیزها را یاد می گیرید.

برای این که بتوانید از فیلم زبان انگلیسی به بهترین شیوه استفاده کنید و زبان خود را تقویت کنید مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

انتخاب فیلم مناسب برای تقویت زبان

فیلمی را برای تقویت زبان انتخاب کنید که ژانر آن برایتان جذاب باشد. دیدن یک فیلم انگلیسی درام برای کسی که عاشق فیلم های زبان انگلیسی ماجراجویانه است کسل کننده خواهدبود. درنتیجه خیلی زود خسته می شود و دست از کار می کشد. اگر کسی که با دنیای جادو ارتباط خوبی ندارد فیلم زبان انگلیسی جذابی مانند هری پاتر را برای تقویت زبان انگلیسی تماشا کند از آن لذت نمی برد و از تقویت زبان به کمک مشاهده فیلم زبان انگلیسی هم بهره ای نمی برد. پس فیلمی را انتخاب کنید که با سلیقه شما سازگار باشد. لازم نیست سراغ آثار فاخر هنری بروید معمولا داستان پیچیده این گونه فیلم های زبان انگلیسی برای کسی که با زبان انگلیسی آشنا نیست خسته کننده است علاوه برآن فیلم های هنری گفت و گوهای کمی دارند. نکته دیگر در انتخاب فیلم برای تقویت زبان این است که در سطح زبان شما باشد. انتخاب فیلم های تاریخی که در آن از کلمه های قدیمی استفاده می شود لحن حماسی دارد و احتمالا تشخیص تلفظ های آن برای گوش شما دشوار است برای شروع کار مناسب نیست. اگر سطح زبان انگلیسی شما ضعیف است بهتر است با کارتون شروع کنید. فیلم های طنز هم به دلیل مفرح بودن و استفاده زیاد از اصطلاحات روزمره فیلم های مناسبی برای یادگیری زبان هستند. توصیه ما انتخاب فیلم هایی است که براساس یک کتاب ساخته شده اند. اگر همراه با فیلم از کتاب هم استفاده کنید بهره بیشتری از آن می برید. می توانید کتاب را مطالعه کنید و بعد فیلم را ببینید یا مطالعه کتاب را همراه با مشاهده فیلم پیگیری کنید. می توانید نه کتاب برتر برای تقویت زبان انگلیسی را مطالعه کنید.

اگر نمی دانید کدام فیلم یا سریال انگلیسی برای تقویت زبان مناسب تر هستند مقاله آفرینش در خصوص بهترین فیلم ها جهت یادگیری زبان انگلیسی و بهترین سریال ها جهت تقویت زبان انگلیسی را مطالعه فرمایید.

مشاهده فیلم برای تقویت زبان

ابتدا یک دور کامل فیلم را به زبان انگلیسی ببینید و از آن لذت ببرید. در این مرحله هدف تقویت زبان انگلیسی با فیلم نیست بلکه درک فیلم است . پس حتی می توانید از زیرنویس فارسی استفاده کنید تا محتوای کلی فیلم را بهتر درک کنید. اگر بدون زیرنویس متوجه فیلم می شوید بهتر است از زیرنویس استفاده نکنید.

بخش بندی فیلم

فیلمی را که برای تقویت زبان انگلیسی انتخاب کرده اید به چند بخش تقسیم کنید. مثلا تقسیم یک فیلم یک ساعته به چهار بخش پانزده دقیقه ای مناسب است. تصمیم بگیرید بیشتر از بخشی که انتخاب کرده اید نبینید و حتما روی تصمیمتان بمانید. بهتر است بخش ها کوتاه باشند تا بتوانید روی آن ها تمرکز کنید و چند بار تکرارشان را ببینید. اگر تصمیم بگیرید سنگ بزرگی را بلند کنید در ابتدای راه می مانید. دیدن همه فیلم شما را خسته می کند. علاوه بر آن نمی توانید چند بار آن را تکرار کنید.

مشاهده فیلم با زیرنویس انگلیسی

اگر بخواهید فقط با یک بار دیدن فیلم با زیرنویس انگلیسی زبانتان را تقویت کنید موفقیت چشمگیری به دست نخواهیدآورد اما اگر همه مراحل را به ترتیب بگذرانید و در راه آموزش شکیبا باشید زیرنویس انگلیسی هم به شما کمک می کند. در این مرحله بخش اول فیلم را با زیرنویس انگلیسی ببینید. واژگان جدید را یادداشت کنید. ابتدا سعی کنید معنی آن ها را با توجه به داستان فیلم حدس بزنید. اگر نتوانستید از دیکشنری کمک بگیرید. در پایان نگاهی به لیست واژه های تازه بیندازید و سپس دوباره فیلم را ببینید. بهتر است هنگام مشاهده فیلم به لیست واژه هایتان مراجعه نکنید بلکه قبل و بعد از تماشای هر بخش واژه ها را مرور کنید. نیازی به حفظ کردن واژه ها نیست. پس از چند بار مرور واژه ها و دیدن فیلم بر آن ها مسلط می شوید. اگر دوست داشتید واژه ها را به خاطر بسپارید و مرور کنید می توانید از چند برنامه روی گوشی همراهتان کمک بگیرید.

مشاهده فیلم بدون زیرنویس

این بار بخش اول فیلمی را که برای تقویت زبان انتخاب کرده اید بدون زیرنویس ببینید. اگر به واژه ای برخوردید که معنای آن را به یاد نداشتید سراغ لیست واژه هایتان بروید؛ اما مدام آن را چک نکنید.

تمرین تلفظ

با بازیگران فیلم به زبان انگلیسی همراه شوید و سعی کنید تلفظتان را به آن ها شبیه کنید. پس از هر جمله فیلم را متوقف کنید و جمله را تکرار کنید. سعی کنید با همان لحن و حس بازیگر جمله را بیان کنید.

تقویت زبان با بیان جمله ها همراه با فیلم

در این مرحله بدون متوقف کردن فیلم جمله ها را با صدای بلند همراه بازیگران بگویید. اندکی تاخیر ایرادی ندارد اما فیلم را متوقف نکنید. سعی کنید علاوه بر تلفظ لحن و بیان بازیگران را هم حفظ کنید. با این تکرار و همراهی شما حس هر جمله را بهتر درک می کنید و در موقعیت های مشابه جمله ها و کلمه های مرتبط را بهتر به یاد می آورید.

ممکن است با این روش دیدن یک فیلم بسیار طولانی شود اما مهم نیست! شما فیلم را برای تقویت زبان می بینید. پس صبور باشید و به برنامه خود عمل کنید. پس از چند ماه مشاهده خواهیدکرد که توانایی شنیداری و گفتاریتان بسیار پیشرفت کرده است.فیلم به دلیل استفاده از واژه ها اصطلاح ها و جمله های روزمره از بهترین ابزار کمک آموزشی برای تقویت زبان است. از طرفی به دلیل جذابیت های تصویری مخاطب را خسته و کسل نمی کند و باعث می شود زمان بیشتری را به یادگیری اختصاص دهید. فیلم دیدن به تنهایی شاید تعدادی واژه به شما بیاموزد اما چندان مفید نیست. با استفاده از شیوه ای که به شما آموزش دادیم فیلم دیدن اندکی کندتر می شود اما وقتی پیشرفت سریع خود را مشاهده کنید علاقمند می شوید که این شیوه را مدام تکرار کنید و با کمک آن زبانتان را تقویت کنید.

فیلم هایی که در سطح فعلی زبان انگلیسی شما باشد

این یکی شاید آن قدرها واضح نباشد. بعضی ها فکر می کنید که صرفاً با گوش دادن به انگلیسی حتی به چیزهایی که به سختی می فهمند می توانند رفته رفته انگلیسی یاد بگیرند. اما هم ازلحاظ علمی و هم ازلحاظ تجربی ثابت شده است که برای یادگیری بایستی چیزهایی را انتخاب نمایید که به راحتی برای شما قابل فهم باشد. بنابراین مثلاً فیلم هایی انتخاب بکنید که زیاد اصطلاحات و عبارات کوچه بازاری در آن به کار نرفته باشد. اگر سطحتان پایین است انیمیشن ها و کارتون های بچه گانه بسیار توصیه می شود زیرا زبان استفاده شده به زبان بچه ها نزدیک تر است که طبیعتاً ساده تر می شود.

فیلم هایی انتخاب نکنید که برای عهد بوق! باشند. مثلاً اگر بخواهید همان اوایل رومئو و جولیت را ببینید احتمالاً کاملاً گیج شوید. فهم فیلم های شکسپیری که برای سالیان بسیار دور هستند حتی برای یک انگلیسی زبان نیز بسیار سخت و مشکل است.

فیلم هایی که فیلم نامه اش یک کتاب باشد

توصیه ی اکید ما این است که فیلم هایی انتخاب کنید که متن بسیار قشنگی داشته باشند. برخی فیلم های هالیوودی الآن پر هستند از اصطلاحات رکیک و چرت وپرت! که احتمالاً چیزی را به سطح زبان انگلیسی شما اضافه نمی کند. معمولاً فیلم هایی که از روی یک کتاب خاص نوشته شده باشد در این زمینه بسیار عالی هستند. مخصوصاً اگر کتابش را هم داشته باشید و به همراه فیلم یا قبل و یا حتی بعد آن بخوانید که دیگر بسیار فوق العاده می شود. این فیلم ها معمولاً از متن بسیار فوق العاده ای برخوردار هستند که سطح زبان شما را بسیار بالا می برد.

مرور: مراحل کلی روش یادگیری زبان انگلیسی با فیلم

روز نخست: دیدن کلی فیلم به زبان انگلیسی
روز دوم: انتخاب بخش نخست فیلم و نگاه کردن آن با زیرنویس انگلیسی
روز سوم: دیدن بخش نخست فیلم بدون زیرنویس زبان انگلیسی
روز چهارم: تمرین تلفظ آنچه می شنوید
روز پنجم: تکنیک Shadowing با کمک زیرنویس انگلیسی
روز ششم:تکنیک Shadowing بدون زیرنویس انگلیسی

۱۰ فیلم برتر جهت تقویت زبان انگلیسی
۱۰ سریال برتر جهت تقویت زبان انگلیسی
تکنیک Shadowing جهت تقویت Speaking

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا