چگونه آموزش زبان را شروع کنم؟
این بلاگ برای کسانی نوشته شده که میخواهند از صفر یادگیری زبان انگلیسی را شروع کنند. در اینجا به شما نشان میدهیم که چگونه بیشتری بازدهی را در یادگیری زبان انگلیسی داشته باشید شاید دوست داشته باشید که مقاله بهترین روش یادگیری زبان انگلیسی در منزل را مطالعه کنید!
آموزش زبان را از کجا شروع کنم؟
برای چه میخواهید زبان انگلیسی را یاد بگیرید؟
قبل از اینکه به آموزش زبان مشغول شوید از خودتان یک سوال بپرسید: چرا میخواهم آموزش زبان را شروع کنم؟ دلیل این موضوع میتواند این باشد که شما آیا واقعاً میخواهید یا یک نفر از شما میخواهد که زبان انگلیسی یاد بگیرید؟ مثل هر تصمیمی در زندگی، آموزش زبان باید چیزی باشد که شما میخواهید آن را انجام دهید.
برای آموزش زبان هدفگذاری کنید.
اگر بدانید برای چه میخواهید زبان انگلیسی یاد بگیرید، هدفگذاری بسیار آسان است. به عنوان مثال شاید میخواهید که به یک کشور که به زبان انگلیسی حرف میزنند مهاجرت کنید. عالی است! هدف شما ممکن است آموزش زبان برای برقراری ارتباط باشد. شاید در حال عبارت هایی را در زبان انگلیسی بدانید، ولی میخواهید که توانایی شنیدن و صحبت کردنتان را بهتر کنید. در هر حال هر هدفی برای آموزش زبان دارید آن ها را یادداشت کنید.
برای آموزش زبان برنامه ریزی کنید
به چه مدت وقت نیاز دارید تا به هدفتان برسید؟ این پاسخ برای هر زبان آموزی متفاوت است. نکته بسیار مهمی وجود دارد که باید واقع گرا باشید. اگر که هفته ای 60 ساعت در شغل خود کار میکنید، برای 40 ساعت باقیمانده برنامه ریزی نکنید که آموزش زبان کار کنید. اول آرام شروع کنید ولی منظم. خودتان را به چالش بکشید ولی نه خیلی دشوار. ببینید چگونه برای شما بهتر کار میکند. بعد از اینکه چند هفته را پشت سر گذاشتید، برنامه تان را مطابق با روحیه و سایر فعالیت هایتان تنظیم کنید. آیا در شب بهتر زبان انگلیسی یاد میگیرید؟ یا در اتوبوسی که به سمت محل کارتان میرود؟ دوست دارید تنها در یک جای ساکت درس بخوانید؟ یا دسته جمعی با دوستانتان؟ یا هنگامی که به یک موسیقی گوش میدهید؟ آموزش زبان در هر شرایطی ممکن است.
برای یادگیری زبان انگلیسی تعهد بدهید
آموزش زبان نیازمند انگیزه بسیار است. هیچ کسی از شما حمایت نمیکند وقتی که سر کلاس نیستید. اگر که واقعاً اطمینان دارید که میخواهید شروع کنید به خودتان تعهد بدهید. برای دادن تعهد اینجا کلیک کنید.
از آموزش زبان لذت ببرید
کارهایی که بهتر از هر کار دیگری در زندگیمان انجام میدهیم، کارهایی هستند که از انجام دادن آن ها لذت میبریم. اگر که از یادگیری زبان انگلیسی لذت نمیبرید راه اشتباهی را پیش گرفته اید! شما متوانید یک زبان آموز جدی باشید که همزمان از یادگیری زبان انگلیسی لذت میبرد. برای خودتان جایزه های متناسب تعیین کنید تا که با انگیزه در مسیر باقی بمانید.
بین چهار مهارت گوش دادن، حرف زدن، نوشتن و خواندن در آموزش زبان تعادل برقرار کنید
بیشتر زبان آموزان میخواهند که در یادگیری زبان انگلیسی بهتر مشارکت داشته باشند. اگر که این هدف شما هم هست لازم است که بین چهار مهارت تعادل برقرار کنید. لیسنینگ (گوش دادن)، اسپیکینگ (حرف زدن)، رایتینگ (نوشتن) و ریدینگ (خواندن) چهار مهارت اصلی در هر زبان هستند که شما باید در آن ها شرکت کنید. خوب بودن در فقط یکی از این مهارت ها به شما کمکی نمیکند که در آموزش زبان موفق باشید. برای مثال شما نیاز دارید که اول خوب بخوانید که بعد بتوانید خوب بنویسید. همچنین نیاز دارید که اول خوب بشنوید تا بتوانید خوب حرف بزنید. این موضوع به ما کمک میکند که آموزش زبان را به دو قسمت تقسیم کنیم:
ورودی
گوش دادن با گوش هایتان
خواندن با چشمانتان
خروجی
حرف زدن با دهانتان
نوشتن با دستتان
ساده است. به همین شیوه به آن نگاه کنید. در ابتدا شما ورودی دارید، سپس خروجی. اول به کسی که از شما سؤالی میپرسد گوش میدهید، بعد به او جواب مناسب را میدهید. ابتدا شما متنی را از یک نفر دیگر میخوانید، سپس برای او متنی میفرستید. این مثالی از ارتباط برقرار کردن است.
ورودی و خروجی در آموزش زبان محدود به مرز خاصی نمیشوند. بعضی وقت ها اول حرف میزنید، بعد میشنوید. بعضی وقت ها شما مینویسید، بعد جواب را میگیرید. در طول ارتباط شما دارید با یکی از مهارت های متقابل با طرفتان ارتباط برقرار میکنید. در هر حال دو طرف باید در چهار مهارت توانایی داشته باشند.
بعضی از زبان آموزان میخواهند بدانند که کدام مهارت در آموزش زبان از بقیه مهم تر است. از آنجایی که چهار مهارت همگی به هم وابسته هستند، همگی مهم هستند. ولی برای برقرار ارتباط بعضی ها را بیشتر کار میکنیم. برای مثال حدود 40 درصد از زمان ارتباطمان مان را در حال گوش دادن هستیم. ما تقریباً 35 درصد زمان ارتباط را حرف میزنیم، نزدیک به 16 درصد زمان ارتباط را میخوانیم و نزدیک به 9 درصد زمانمان را مینویسیم. این آمار برای یک کسی که به زبان انگلیسی حرف میزند، به صورت میانگین در نظر گرفته شده. بسته به شغل و موقعیت این درصدها متفاوت هستند.
هرکدام از این چهار مهارت اصلی در آموزش زبان، مهارت های فرعی مخصوص به خود را دارند. برای مثال، تلفظ درست، یک مهارت مهم در صحبت کردن است که باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد تا ارتباط را بهتر کند. املای کلمات برای نوشتن متنی بهتر بسیار مهم است. گرامر و لغات دوتا مهارت فرعی دیگر هستند. فرعی بودن به معنی بی اهمیت بودن آن ها نیست. مهارت های اصلی مثل لیسنینگ بسیار عمومی هستند، در حالی که فرعی ها، اختصاصی تر هستند. برای تقویت گرامر میتوانید کتاب رایگان گرامر زبان انگلیسی برای تنبل ها را از این لینک دانلود کنید.
برای نتایج بهتر، برنامه ای بریزید که هر چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی را ترکیب کند. یکی از چهار مهارت را میتوانید بیشتر کار کنید. مثلاً میتوانید که یک داستان کوتاه بخوانید و سپس درباره آن با یک نفر حرف بزنید. یک فیلم ببینید و سپس درباره آن بنویسید. این دقیقاً همان چیزی است که معلم در کلاس زبان انگلیسی از شما میخواهد تا انجام دهید. درست است؟ وکب استاتر در بخش بلاگ همه این چهار مهارت اصلی و مهارت های فرعی را به خوبی آموزش میدهد. به صورت کاملاً رایگان میتوانید از آموزش های بخش بلاگ استفاده کنید.
1. چگونه در آموزش زبان لیسنینگ را تقویت کنیم؟
به رادیو گوش دهید.
لازم نیست همیشه قلم در دست باشید. بعضی وقت ها فقط گوش دادن بسیار مؤثر است. در مقاله بهترین راه یادگیری زبان انگلیسی در منزل توضیح داده ام که چگونه به رادیوهای آمریکایی دسترسی پیدا کنیم.
فیلم و سریال آمریکایی ببینید.
سریال ها بسیار مفیدند برای یادگیری زبان انگلیسی. سریالی که بسیار برایتان جذاب و دوست داشتنی است را انتخاب کنید و با زیرنویس انگلیسی تماشا کنید. به خاطر داشته باشید که این سریال ها سرشار از اصطلاحات انگلیسی رایج هستند. در مقاله بهترین روش یادگیری زبان انگلیسی گفته ام که چگونه باید زیرنویس انگلیسی دانلود کنید.
هر نکته تازه ای که از فیلم یاد میگیرید را بر روی برگه بنویسید.
با اینترنت حرف بزنید.
شاید کمی عجیب باشد ولی از طریق گوشی هوشمندتان و با وصل شدن به اینترنت میتوانید صحبت کنید. گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید میتوانند با گوگل اسیستنت و گوشی های اپل میتوانند با سیری حرف بزنند. در کمال تعجب هر سؤالی که داشته باشید را پاسخ میدهند.
2. چگونه اسپیکینگ و تلفظمان را بهتر کنیم؟
با خودتان به زبان انگلیسی حرف بزنید.
درباره همه چیز و همه کس حرف بزنید. این کار را در تنهایی خودتان انجام دهید. اگر که نمیتوانید این کار را در ابتدا انجام دهید، از روی متن با صدای بلند بخوانید تا زمانی که به صدای خودتان عادت کنید و اعتماد به نفس لازم را در شنیدن صدای خودتان به زبان انگلیسی به دست بیاورید.
صدای خودتان را به زبان انگلیسی ضبط کنید.
شاید این کار خیلی دشوار و چالش بر انگیز باشد، ولی به شما کمک میکند که اشتباهات زبان انگلیسی خود را به خوبی پیدا کنید. چند روز بعد به صدای خودتان گوش بدهید. کدام یک از کلمات را نتوانستید به خوبی بشنوید؟
به کلاس زبان انگلیسی بروید.
هرچند که هزینه کلاس زبان انگلیسی زیاد است ولی اگر بتوانید، فرصت عالی است که تلفظ و اسپیکینگ خودتان را تقویت کنید.
صداهای زبان انگلیسی با فارسی فرق دارند.
برای مثال ما در زبان انگلیسی v داریم، w هم داریم، ولی در زبان فارسی فقط “و” داریم. بسیار کلماتی هستند که ایرانی ها هنگام تلفظ کردنشان به صورت فارسی تلفظ میکنند؛ به عبارت دیگر زبان انگلیسی را با لهجه فارسی حرف میزنند. در بخشی جدا از بلاگ سایت به موضوعات مهم تلفظ در زبان انگلیسی پرداخته ام. برای رفتن به بخش تلفظ زبان انگلیسی، اینجا کلیک کنید.
تلفظ درست هر کلمه و استرس ها را در زبان انگلیسی یاد بگیرید. بعد از یادگرفتن این نکات میبینید چقدر آموزش زبان برایتان احساس اعتماد به نفس میاورد.
3. چگونه ریدینگ و لغات انگلیسی را یاد بگیریم؟
یک چیز را هرروز به زبان انگلیسی بخوانید
کتاب های زبان انگلیسی کودکان، روزنامه هایی که بر روی موبایل قابل دسترسی هستند، مجله های زبان انگلیسی، سایت های اینترنتی رایگان، به شبکه های خبری که به زبان انگلیسی حرف میزنند گوش دهید و … .
بخوانید چیزی را که دوست دارید.
به یاد داشته باشید، آموزش زبان کارآمدتر است، اگر که همزمان تفریح کنید.
در سطح زبانی متناسب با سطح آموزش زبان خودتان مطالعه کنید.
شما قرار است که لغات زبان انگلیسی تازه را یاد بگیرید، ولی در عین حال میخواهید که متوجه معنی و مفهوم متن شوید. اگر که بخواهید هر لغت را در دیکشنری جست و جو کنید، حس میکنید که از زبان انگلیسی هیچ چیز بلد نیستید و آموزش زبان بسیار عذاب آور خواهد بود. همیشه به خاطر داشته باشید، قرار نیست که ما همه چیز را در زبان انگلیسی بلد باشیم، چرا که در آن صورت دیگر چیزی برای یادگرفتن در زبان انگلیسی نخواهد بود. پس از ندانستن نترسید. از این بترسید که نخواهید چیز تازه ای را در آموزش زبان به کار ببرید.
در هر متنی که میخوانید از who, what, where, when, why استفاده کنید.
شما این کار را تقریباً برای هر نوع متن آموزش زبان که مطالعه میکنید، میتوانید به کار ببرید. درباره چه کسی است؟ چه اتفاقی افتاد؟ چرا اتفاق افتاد؟ کِی اتفاق افتاد؟ کجا اتفاق افتاد؟ این بسیار مفید و نتیجه بخش است که برای هر متنی در زبان انگلیسی از این سؤالات بپرسید، مخصوصاً زمانی که هیچ سوالی برای درک مطلب آموزش زبان ندارید. شما میتوانید پاسخ هایتان را بنویسید و یا بلند بخوانید.
همیشه یک دیکشنری انگلیسی به انگلیسی داشته باشید.
بد نیست که از دیکشنری فارسی به انگلیسی یا انگلیسی به فارسی استفاده کنید، ولی سعی کنید زیاد بر آن ها تکیه نکنید و از دیکشنری های انگلیسی به انگلیسی استفاده کنید. به این دیکشنری انگلیسی به انگلیسی به عنوان دستیار خود در آموزش زبان نگاه کنید.
دیکشنری های زیادی به زبان انگلیسی هستند که میتوانید به آسانی روی موبایلتان نصب کنید، از جمله مهم ترین آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
Merriam-Webster
Long-man dictionary
لغات انگلیسی را در دیکشنری شخصی داشته باشید.
یک دفترچه برای خودتان جدای از هر دیکشنری داشته باشید. نیازی به نوشتن بر اساس ترتیب نیست. رو به روی هر عبارت نقش آن را در جمله هم بنویسید، فعل است؟ اسم است؟ قید است؟ صفت است؟ یک جمله ساده و کوتاه به زبان انگلیسی با آن بنویسید و سعی کنید که جملاتتان کپی نباشد و از خلاقیت خودتان استفاده کنید. هر شب قبل از خواب دیکشنری آموزش زبان شخصیتان را مرور کنید.
کتاب رایگان گرامر زبان انگلیسی برای تنبل ها را از این لینک دانلود کنید.
چگونه رایتینگ و املا کلمات را در زبان انگلیسی بهتر کنیم؟
همیشه دفترچه داشته باشید.
همیشه به گرامر توجه نکنید. نوشتن آزاد میتواند بسیار مفید باشد. همچنین این روش میتواند به شما نشان دهد که نوشتن به زبان انگلیسی چقدر سرگرم کننده است. از زبان انگلیسی لذت ببرید.
پیام های خود را به زبان انگلیسی بنویسید.
با معلم ها و دوستانتان به زبان انگلیسی پیام بازی کنید.
کارهای روزانه را به زبان انگلیسی بنویسید.
این یک روش بسیار فوق العاده است که بسیار ساده میتواند انجام بپذیرد. به یاد داشته باشید که فعالیت های روزانه بهترین موارد هستند که آن ها را به زبان انگلیسی بنویسید.
قواعد مهم املا آموزش زبان را رعایت کنید.
به یاد داشته باشید شما ممکن است که همیشه به دیکشنری یا اصلاح کننده املا برای آموزش زبان دسترسی نداشته باشید، مخصوصاً وقتی که در حال نوشتن یک تست هستید. حتی افرادی که به زبان انگلیسی محلی کشورهای انگلیسی زبان حرف میزنند، بسیاری از اوقات نیاز دارند که قواعد املا در آموزش زبان را چندین بار مرور کنند.
شاید دوست داشته باشید مقاله یادگیری زبان انگلیسی با موسیقی های آمریکایی را مطالعه کنید.
دانلود این مقاله
منبع: وکب استارتر
منتظر نظرات ارزشمند شما عزیزان هستیم.
سلام به همه دوستان.
“برای اینکه به انگلیسی مسلط شی باید بری خارج از کشور”
چند بار به این نقل قول برخورد داشتید؟ گاهاً شده خودتون هم به این موضوع فکر کرده باشید؟ آیا واقعاً رفتن به کشوری که انگلیسی حرف می زنن باعث پیشرفت شما در زبان میشه؟
شاید به این موضوع بار ها فکر کردید. یا شاید الان در کشور خارجه زندگی می کنید و با خودتون میگید من چرا هنوز پیشرفت نکردم؟
مشکل از کجاست؟ آیا این یه شایعست؟ یا اینایی که میرن کشور های خارج زبان یاد میگیرن، از فضا اومدن؟ پس من چرا نتونستم؟
و هزاران سوال دیگه.
برای همین موضوع قصد داریم وارد یه بحث و گفتگو جدیدی بشیم و در این باره از زبان آموزان حرفه ای تحقیقی به عمل آوردم که میخوام در اختیار شما عزیزان قرار بدم، پس با این مطلب همراه باشید.
چگونه در خارج از کشور زبان یاد بگیریم؟
اینکه میگن انگلیسی رو باید در کشور انگلیسی زبان یاد گرفت یه دلیل داره و اون غوطه وری در زبان، اجتماع، فرهنگ، سیاست، هنر و… اون کشور مورد نظره. همونطور خیلیامون میدونیم غوطه وری برای یادگیری زبان مناسبه ولی نه به هر شکلی…
شما برای غوطه وری نیاز به استراتژی مناسب دارید تا بتونید بهترین بازده ممکن رو از سفر،به اون کشور هرچند کوتاه یا حتی زندگی در اون کشور دریافت کنید.
پس قدم اول داشتن استراتژی مناسب برای غوطه وری در کشور مورد نظره.
برای ساختن این استراتژی ما نیاز به برنامه ریزی مناسب داریم و باید تک تک شرایط رو در نظر بگیریم. مثلا بدونیم چقدر تا زمان سفر و خروج از کشورمون وقت داریم؟ باید بدونیم چقدر باید در روز وقت بزاریم و روی چی متمرکز شیم؟ آیا دونستن چند عبارت از کتاب های عبارتی کافیه؟ آیا وقتی به کشور مورد نظر سفر می کنیم باید یه کتاب عبارتی به دست بگیریم و با عباراتی که از اون حفظ کردیم پیش بریم؟ یا راه دیگه ای وجود داره؟
انسان های متفاوت هستند و در مقابل زبان آموزان هم در سطوح مختلفی قرار دارند.
زبان آموزان در سطوح شروع کننده یا سطح A، متوسط یا سطح B و پیشرفته یا سطح C خلاصه میشن. پس با فرضیات مختلف به این موضوع مهاجرت و یادگیری زبان در کشور مورد نظر می پردازیم:
سطح شروع کننده یا A
این دسته از زبان آموزا در کشور مورد نظر راه سختی رو در پیش خواهند داشت. اونها همانند فردی اند که هیچ آموزش در زمینه شنا نداره ولی به دریا می پره.
بعضی از افراد شروع کننده یه سری عبارت رو حفظ می کنند و مثلا به رستورانی میرن تا غذایی سفارش بدن. ولی آیا مکالمه با گارسون فقط با چند واژه کوتاه خلاصه میشه؟ اگه گارسون از شما سوالی خاص بپرسه، چه اتفاقی رخ میده؟ مشخصه شما می مونید و هیچ جوابی ندارید که بدید.
پس برای یه شروع کننده باید برنامه ای مناسب در نظر داشت و استراتژی مناسبی در کشور مورد نظر پیش گرفت. می تونیم از این سه راهنمایی استفاده کنیم:
پایه های زبان رو زودتر از بقیه یاد بگیریم
در اینجا دو حالت رو میشه در نظر گرفت:
-
اگه در کشور مورد نظر ساکن هستید:وقتی با سطح صفر به کشور مورد نظر میرید، باید به پایه ی زبان اولویت بدید. مثلا در ابتدا به ساختار، کلمات و عبارات پایه ای مثله، شماره ها، احوال پرسی، عبارت معرفی کردنی و… بپردازید. چرا که از اینها بیشتر استفاده خواهید
کرد. -
برای رفتن به اون کشور هنوز چند روز یا چند هفته فرصت دارید: تو این حالت هم بازم باید مثله مورد قبل عمل کنید و به یادگیری ساختار، عبارات و کلمات پایه ای بپردازید با این تفاوت که دیگه استرس اینکه، همین حالا باید ازشون استفاده کنید رو ندارید.
فرهنگ کشور و شهر مورد نظر رو سریعاً یاد بگیرید
همونطور که همه می دونید، فرهنگ هر کشور با کشور دیگه متفاوته و فرهنگ هر شهر با شهر دیگه. پس برای بهتر زیستن در اون کشور و شهر مورد نظر نیاز دارید با آداب معاشرت، سیاستها، حرکات، شیوه لباس پوشیدنشون، تابو های فرهنگی و همچنین تاریخ اون کشور و شهر آشنا باشید.
با بومی زبانها اغلب و مداوم مکالمه کنید.
مشخصه که با این سطح ضعیف صحبت کردن با بومی زبانها مشکله و هم برای شما و هم برای شخص مورد نظر عذاب آوره. راه های زیادی وجود داره که میشه ازشون استفاده کرد. مثلا می تونید از سایت Italki استفاده کنید و معلمی رو استخدام کنید و در روز باهاش برای یادگیری بهتر در ارتباط باشید. توجه کنید که در همین سایت شما می تونید افرادی رو پیدا کنید که در شهر مورد نظر زندگی می کنند و شاید بخوان با شما تبادل زبان و گفتار داشته باشند، پس اگه همچین شرایطی رو بدست آوردید، ازش به نحو احسنت استفاده کنید.
سطح متوسط یا B
اگه سابقه شش ماه زبان کار کردن داشته باشید و با سطح متوسط به اون کشور مهاجرت کنید، مشخصاً کار راحت تری برای یادگیری خواهید داشت.
به عنوان شخصی با سطح انگلیسی متوسط می تونید، مکالمه کنید، بهتر حرف مردم رو بفهمید، کتاب بخونید و بنویسید. با این شرایط مشخصا از یه شروع کننده خیلی جلوتر هستید و راحت تر می تونید زبان رو در کشور مورد نظر یاد بگیرید و به خاطر داشته باشید، نیازی نیست مثله یه شروع کننده از زبان دست و پا شکسته استفاده کنید. برای بهتر یادگیری میشه این سه راهنمایی رو وارد استراتژی خودتون بکنید:
همیشه آماده یادگیری باشید
هر جا که میرید، هر کاری که انجام می دید، هر کسی که از کنارتون در حال صحبت کردنه و رد میشه رو می بینید، در نظر داشته باشید که باید از تک تک این لحظات حداکثر استفاده رو ببرید. پس خودتون رو محدود به یک یا دوساعت یادگیری انگلیسی نکنید.
به جای اینکار به بیرون از خونتون برید، به دور ورتون نگاه کنید، ببینید مردم چی می گن و بهشون خوب گوش بدید، علائم مختلفی که تو خیابون ها، مغازه ها و… می بینید رو با دقت بخونید و هزاران فرصت یادگیری دیگه که بدست میارید رو با دقت دنبال کنید.
تک تک کاراتون رو ثبت و ضبط کنید.
درسته این نگرش رو در قسمت قبلی در خودتون ایجاد کردید که به همه جا برای یادگیری توجه کنید، و به یاد داشته باشید که همشون رو نمی تونید به خاطر بسپارید، پس یه دفترچه کوچیک همراهتون داشته باشید و کلمات و عبارات جدیدی که می شنوید رو در اون یاداشت کنید و هر موقع فرصت کردید بهشون نگاه کنید و مروری بهشون داشته باشید. وقتی با یه بومی زبان رو به رو شدید، سعی کنید از این واژگان و عبارات جدید استفاده کنید.
اجتماعی باشید.
زبان ابزار ارتباط داشتنه. پس برای بهتر شدن در سطح متوسط باید ازش استفاده کنید. از اونجایی که در کشور مورد نظر اقامت پیدا کردید پس در روز زیاد فرصت این رو در اختیار خواهید داشت، که با مردم ارتباط برقرار کنید.
مثلا وقتی به رستورانی می رید با کارکنانش صحبت کنید، با مردم قرار ملاقات بزارید، تو همایش ها و کنفرانس ها شرکت کنید. اگه می تونید رفیقی پیدا کنید و باهاشون وقت بگذرونید.
این کار ها رو در نظر داشته باشید، که دائماً انجام بدید و از بازخورد هایی که دریافت می کنید نهایت استفاده رو ببرید.
سطوح پیشرفته یا C
در این سطح تطبیق پیدا کردن با کشور خیلی آسون میشه ولی پیشرفت در این سطح به نسبت سطوح A و B سخت تره.
چرا که در سطح A همه چی براتون تازه هستش و دائماً در حال یادگیری هستید. وقتی به سطح B می رسید این پیشرفت های ناگهانی و سریع، کند میشن. با این حال چون پایه زبان خوبی در دست دارید، بهتون این اجازه رو میده که به موضوعات عمیق تر و ساختار پیچیده زبان بپردازید. ولی در سطح پیشرفته شما به توانایی زیادی رسیدید و همین توانایی توجه به پیشرفت رو تحت شعاع قرار می ده، حتی اگه کلی زمان براش صرف کنید.
اکثر افراد در این سطح دیگه پیشرفت نمی کنند، چرا که تو این سطح تقریباً همه چی رو دارند و نیازی به صرف انرژی و به چالش کشیدن خودشون ندارند. به خاطر همینه که خیلی ها بعد از سالها زندگی در کشور انگلیسی زبان، همچنان با اون لهجه همیشگیه، خودشون صحبت می کنند. ( چون نیازی نمی بینند تغییر لهجه بدن)
در سطح C محدوده راحتی شما اونقدر وسیع شده که تقریبا خروج از اون به نظر غیر ممکن میاد، بنابراین نیاز دارید به شکل آکادمیک و فوق پیشرفته به زبان بپردازید. برای پیشرفت در این سطح می تونید این سه راهنمایی رو در استراتژی خودتون جای بدید.
از زبان در وضعیت های فوق پیشرفته استفاده کنید
برای رسیدن به سطح فوق پیشرفته و آکادمیک زبان بدون اینکه به دانشگاه برید نیاز دارید زبان رو در قالب های سخت مورد استفاده قرار بدید. مثلا برای پیشرفت مکالمه می تونید: برای جمعی درباره موضوع خاصی سخنرانی کنید، داستان های بلند تعریف کنید، ارائه های حرفه ای داشته باشید. یا مثلاً در قالب نوشتن، می تونید مقالات، پایان نامه ها، داستان های کوتاه، رمان های حرفه ای و … بنویسید و حتما از بازخورد هایی که دریافت می کنید، نهایت استفاده رو ببرید.
تا می تونید، مطلب بخونید
در سطح C یادگیری لغات جدید و پیداکردن اونها بسیار سخته. پس نیاز دارید دایره واژگانتون رو به شکل دیگه ای افزایش بدید. برای این کار هر چیزی که دمه دستتون میاد رو بخونید، رمان ها، داستان های کوتاه، مجلات، ژورنال های آکادمیک، پست وبلاگ ها، اشعار، توییت ها، پست های انجمن ها و هر چیزی که در قالب مدیا بگنجه. فراموش نکنید که نیاز دارید این حجم رو گسترده و گسترده تر کنید.
بازی های زبانی انجام بدید.
برای دشت زبان رسمی میشه از بازی هایی مثله Pig Latin استفاده کرد.
این بازی ها به شما واژه های جدید یاد می دن. خودتون رو وقف شیوه های مختلفی که بومی زبان ها انجام میدن بکنید. مثلا شوخی هاشون رو یاد بگیرید و آموزش ببینید کاملاً ناخودآگاه برخورد کنید.
پس بزارید یه چیز رو روشن کنیم. بودن در کشور انگلیسی زبان هیچ تضمینی بر عالی شدن شما در انگلیسی نخواهد شد. چون بودن در کشور انگلیسی زبان، جادو نمی کنه ولی این رو بدونید که میشه ازش به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.
استیو کافمن قبل از ورود به هر کشوری برای یادگیری بهتر زبانشون معمولاً، حداقل یک دوره 6 ماهه در اون زبان صرف میکنه و وقتی به اونجا میره یکی، دو روز طول میکشه تا زبانش به اصطلاح به کار بیوفته. ایشون برای بهتر شدن در زبان از اون اجتماعی که زبان درش صحبت میشه استفاده می کنند نه فقط زبانش.
پس به یاد داشته باشید برای هر کاری مخصوصا یادگیری در کشور خارجی نیازه یک سری استراتژی ها رو پیش بگیریم تا بتونیم به بهترین نحو ممکن از اون اجتماع استفاده کنیم.
موفق باشید
دنیای امروز، دنیای سرعت است. همه میخواهند سریعتر غذا بپزند، سریعتر به سرکار بروند، سریعتر ثروتمند بشوند و البته سریعتر یاد بگیرند. این خواسته کاملا طبیعی است، بهویژه در جهانی که با فشار یک دکمه تلفن یا رایانه، صبح استرالیا در قارهای دور به شب آمریکا در قارهای دیگر پیوند میخورد. پس انتظارات همهی ما از سرعت روزبهروز بالا و بالاتر میرود. همه طرفدار سرعت هستند. اما آیا این توقع در همه چیز منطقی خواهد بود؟ مثلا چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم؟ خب روشهای متعددی وجود دارند که بالاخره یکی از آنها با شیوهی یادگیری ما سازگار است. اما آزمون و خطا کردن روشهای مختلف برای انتخاب مناسب، بسیار وقتگیر است و از سرعت فرایند یادگیری زبان انگلیسی میکاهد. در این مقاله درمییابیم، چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم و مانند یک بلبل، انگلیسی صحبت کنیم؛ البته یک بلبل انگلیسی.
علم آموزش و یادگیری زبان انگلیسی
زبانآموزی یکی از زمینههای مهم و مورد توجه دانشمندان است. توانایی آموختن زبان، انسان را از سایر موجودات متمایز میکند. علم تاکنون در تلاش برای درک عملکرد مغز بسیار موفق بوده است. دانشمندانِ بسیاری دربارهی نحوهی زبانآموزی تحقیق کردهاند، اما واقعا انسان چگونه زبان میآموزد و آن را میفهمد. مزایای بسیاری در یادگیری زبانهای خارجی برای مغز وجود دارد. مطالعات و پژوهشهای مربوط به یادگیری زبانهای خارجی به ابعاد مختلفی میپردازند؛ بعضی معطوف به بزرگسالان است و بعضی دیگر به کودکان و فرایند یادگیریشان میپردازد. با درک چگونگی و چرایی آموزش زبان، مسیر ما در سفر یادگیری زبان انگلیسی سریعتر و سادهتر میشود و میفهمیم چگونه زبان انگلیسی را سریعتر یاد بگیریم.
۱. شنواییتان را تقویت کنید
روشی رایج برای یادگیری زبان، یادگیری ناخودآگاه و ضمنی است. با این روش، یادگیری زمانی حاصل میشود که هیچ تلاشی نمیکنیم. وقتی پشت میزی مینشینیم و با تمرکز و دقت بالا خواهان یادگیری هستیم، فرایندِ غیرارادیِ یادگیری متوقف میشود. در مقابل وقتی بدون هیچ نیت خاصی برای یادگیری، به موسیقی یا فایلی صوتی یا فیلمی به زبان اصلی گوش میکنیم، ذهن به شکل ناخودآگاه صداها، لهجهها، لغات و گرامر را جذب میکند. حتی اگر شما یادداشتبرداری نکنید یا به زبان انگلیسی صحبت نکنید، پیشزمینهی ذهن شما در پشت پرده مشغول کمکرسانی از طریق ثبت و ضبط اطلاعات ناخودآگاه است. حقیقت بسیار جالب این است که ما از شنیدن واژههایی که معنایشان را نمیدانیم هم یاد میگیریم، حتی زبانهای ساختگی نظیر «زرگری» هم تنها با گوش دادن قابل یادگیری هستند. وقتی به زبانی خارجی گوش میدهیم، بدون تمرکز دقیق برای یادگیری، اطلاعات در ذهن ثبت میشوند و در بزنگاهها ظاهر میشوند و به ما کمک میکنند. علت این امر، شنیدن الگوهای زبانی است؛ یعنی راهی طبیعی برای یادگیری زبان. در این حالت، اتفاقی مشابه نحوهی یادگیری کودکان رخ میدهد. کودکان در آغاز یادگیری برای حرف زدن، فقط میشنوند. آنها میلیونها واژه میشنوند؛ واژههایی که معنایشان را نمیدانند، ولی بعد از مدتی شروع به حرف زدن میکنند و از تمام آن اطلاعات ناخودآگاه بهره میبرند. تا جایی که میتوانید گوش دهید، یعنی به شکل پیوسته در هر زمانی که توانستید به چیزی به زبان انگلیسی گوش فرا دهید. مثلا در منزل یک فایل انگلیسی پخش کنید. در اوقات فراغت سر کار با هدفون انگلیسی گوش کنید یا هر زمان دیگری. اخبار انگلیسی نگاه کنید، کتابهای صوتی گوش کنید. اگر مقدور است با کسانی که به زبان انگلیسی صحبت میکنند، معاشرت داشته باشید و در تمام این موارد برای یادگیری تلاش نکنید. فقط اجازه بدهید گوش شما با واژگان و ترکیبات انگلیسی عجین و آشنا شود. مثلا همزمان با شستن ظرفها یا ورزش کردن و هر کار دیگری برای خودتان انگلیسی پخش کنید.
۲. شباهتها را دریابید
یکی از سختترین بخشهای یادگیری هر زبان جدیدی، آشنایی با صداها و آواهای آن است. مثلا ممکن است در زبان انگلیسی آواهایی موجود باشد که در زبان مادری شما به هیچ عنوان استفاده نمیشوند. خوشبختانه بشر به گونهای است که آواهای جدید را میشناسد و تفاوتها را به خوبی درک میکند و میپذیرد. مثلا چسبیدن دو حرف بیصدا در کنار هم کمی عجیب است، اما ساختارهای مشترک و توانایی تشخیص آوایی مغزی، استفاده از آنها را به شکل منطقی ممکن میسازد. توجه کنید بسیاری از واژگان در انگلیسی با B و L در کنار هم آغاز میشوند ( مثل Blink)، خب این ساختاری است که بهطور طبیعی مغز آن را دریافت و استفاده میکند. اما Lb ترکیب عجیبی و تلفظ آن سخت و دشوار است و در ساختارهای آوایی زبانی استفاده نمیشود. منظور وجود شباهتها و ساختارهای منطقی مغزی و آوایی است که در تمام زبانها مشترک است و در نتیجه پذیرش ترکیبهای جدید را در هنگام یادگیری ممکن میسازد. وقتی مشغول یادگیری زبان انگلیسی هستید، از این ویژگی طبیعی بهره ببرید. مثلا به واژهای برمیخورید که نوشتن آن عجیب است و در تلفظ آن شک دارید، سعی کنید واژه را یک بار تلفظ کنید و اگر به شکل غیرمنطقی تلفظ آوایی رسیدید، به احتمال بسیار زیاد واژه اشتباه است یا املای درست آن را نمیدانید. در حقیقت مغز ما خودبهخود در تلفظ واژگان جدید و ساختهای آوایی ما را تصحیح و یاری میکند.
۳. صداهای جدید را جداگانه بیاموزید
یادگیری زبانهای جدید مثل انگلیسی شیوه عملکرد مغز را تغییر میدهد، پس سعی کنید برای پرسشِ چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم، پاسخی بیابید، چون با یادگیری زبان انگلیسی مغز شما شروع به رشد میکند. پژوهشها نشان میدهد با یادگیری زبان انگلیسی یا سایر زبانهای خارجی، بخشی از مغز رشد میکند و بزرگتر میشود. هر چه این رشد بیشتر باشد یادگیری سایر زبانها هم سادهتر میشود. بخش جالب این پژوهش درباره واکنشهای مغز نسبت به صداهای جدید است. مثلا برای یادگیری حروفی مثل L و R در انگلیسی، شنوندهی غیربومی در برخی موارد با مشکل مواجه است. مثلا ژاپنیها این مشکل را دارند، چون برای تلفظ این صداها دو شکل الفبایی جداگانه ندارند. در نتیجه تنها یک بخش از مغز ژاپنیها به این دو صدای مجزا واکنش نشان میدهد. پس قبل از یادگیری زبان انگلیسی با صداها و آواهای آن آشنا شوید و تلفظهای هر یک را به خوبی یاد بگیرید. بعضی حروف و صداها سختتر هستند، پس روی آنها بیشتر کار کنید. مثلا همه ما تجربه خندهدار تلفظ «TH» را داشتهایم، تلاش برای بیان درست آن معمولا منجر به فوران مقدار متنابهی بزاق دهان به صورت مخاطب میشود یا «ع» در زبان عربی که به شکل اصوات عجیب و غریب درمیآید، اما با تکرار و شنیدن و تمرین به راحتی و بدون حرکات محیرالعقول میتوان این حروف تازه را تلفظ کرد. میتوانید با شنیدن واژهها و حروف جدید به شکل آرام و بخش به بخش به تلفظهای جدید و دقیق دست پیدا کنید.
پکیج اصول یادگیری زبان در ۹۰ روز
۴. از مجموعه واژگان مرتبط کمک بگیرید
وقتی از واژههای مشابه و مترادف از لحاظ معنی کمک میگیرید، پلی میان صدای واژهها، تصاویر و شکل آنها ایجاد میشود. یعنی چه؟ مثلا هنگامی که واژهی انگلیسی خورشید را میآموزید، در کنار آن واژههای گرم و داغ و پرتو و… را نیز یاد بگیرید. بعدا هنگام استفاده از واژههای مذکور، خانوادهی واژههای مرتبط با آنها سریعا به ذهن شما میآیند و در حرف زدن و جملهسازی به شما کمک خواهند کرد. دانشمندان دریافتهاند پیدا کردن ارتباط میان واژهها برای حرف زدن، فرایند یادگیری را ساده و سریع میکند. این مسئله از طریق مطالعه زبان ناشنوایان و یادگیری آنها از طریق یافتن ارتباطات میان علایم ناشنوایی بررسی شده است. پس وقتی یک لغت جدید را یاد میگیرید، سعی کنید ارتباطات آن را با واژگان دیگر به ذهن بسپارید. از دست و بدن خود نیز برای یادگیری استفاده کنید یا میتوانید به جای نوشتن معنای آنها به شکل حروف، از کشیدن تصاویر بهره ببرید. بهطور کلی با نقاشی کردن یا یافتن واژگان مرتبط از لحاظ معنی، واژه را در مغز خود همراه با یک نشانه حفظ میکنید.
پرطرفدارترین دورههای آموزش واژگان انگلیسی را ببینید
۵. به جای قوانین و دستورالعملها، الگوها را به خاطر بسپارید
در یادگیری زبان انگلیسی سعی کنید الگوهای موجود در زبان را بیابید و آنها را به خاطر بسپارید. اگر سالها هم گرامر و دستور زبان بخوانید، همچنان نمیتوانید به سادگی صحبت کنید. برای حرف زدن باید مغز خود را با الگوهای موجود در زبان آشنا کنید. به جای تلاش بیهوده برای حفظ کردن گرامر به مثالها نگاه کنید. مثلا در آغاز یادگیری همه میدانند که جملات را چگونه منفی کنند، اما عدهی کمی در هنگام صحبت کردن سریعتر میتوانند از آن در جملاتشان بهره ببرند. در عوض با تهیهی فهرستی از الگوهای منفی کردن در مثالها میتوانید برای مغز محترمتان شیوه و الگوی منفی کردن را جا بیندازید.
۶. لغتها را در جمله و عبارت یاد بگیرید
بعضی لغتها به تنهایی یک معنا دارند، اما وقتی در عبارات و جملات قرار میگیرند، معنایی کاملا متفاوت ایجاد میشود. در زبان انگلیسی تعداد این واژهها خیلی زیاد است. پس سعی کنید به جملات و کاربرد واژهها در آن دقیق شوید. در گذشته زبانشناسان معتقد بودند انسان ابتدا جملات را میشنود و سپس آنها را به بخشهای مختلف تقسیم میکند، اما مطالعات اخیر نشان میدهد توجه مغز دربارهی جملات و عبارات بیشتر به ترتیب لغات است. این ترتیب و توالی در مغز الگوهایی ایجاد میکند که حفظ و به خاطرسپاری را سادهتر میکنند. مصداق این مسئله در زبان فارسی ترکیبی مثل باد و باران است. توالی به خاطرسپاری واژگان را آسانتر میکند. حال اگر به هزار و یک دلیل زبانشناسی و مغزی جای این دو عوض شود به خاطرسپاری و بهکار بردن این عبارت سختتر میشود. گذشته از اینها به خاطرسپاری یک لغت تنها خیلی سختتر است، زیرا اغلب لغات تنها یک معنی ندارند. اگر لغتی را تنها با یک معنا میشناسید لزوما نمیتوانید از آن استفاده کنید. پس وقتی مشغول یادگیری لغات هستید، یاد بگیرید چگونه در عبارات و مکالمهها از آنها استفاده میشود. گاهی حروف اضافه معنی افعال را به کلی تغییر میدهند. پس دوستان زباندوست، اگر میخواهید یادگیری زبان برایتان دوستداشتنی باشد، لغات را در عبارات بیاموزید. اگر راهکارهای ظریف را بدانیم، بهطور قطع به سادگی درمییابیم که چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم.
۷. یادگیری با موسیقی را فراموش نکنید
آیا اشعار کودکانهای مثل «شبا که ما میخوابیم آقا پلیسه بیداره» یا «اتل متل توتوله…» و… را به خاطر دارید. بله، حتما این اشعار شیرین و بعضا بیمنطق را به یاد دارید. علیرغم اینکه از زمان یادگیری آنها هزاران سال نوری که نه، اما سالها میگذرد، همچنان در مغز شما جا خوش کردهاند. علت این است که وقتی کودک هستیم، موسیقی نقش تعیینکنندهای در یادگیری ما دارد. تکرار شعر و موسیقی به کودکان برای به خاطرسپاری زبان کمک شایانی میکند. این مسئله برای بزرگسالان هم صادق است. مهارتهای زبانی موضوعی جدی است و وقتی در کنار موضوعی مفرح چون موسیقی قرار میگیرد، تأثیرگذاری یادگیری بیشتر میشود. تحقیقات نشان میدهد نحوه عملکرد مغز ما در هنگام یادگیری موسیقی و زبان مشابه است. تفکیک صداها در زبانآموزی دقیقا شبیه تفاوت صداهای آلات موسیقی مختلف است. بهعبارتیدیگر، زبان نوعی موسیقی است. یادگیری مهارتهای زبانی با استفاده از موسیقی، روند آموزش را سریعتر و سادهتر میکند. اشعار و آهنگهای زیادی برای آموزش زبان انگلیسی وجود دارد. به این اشعار گوش بدهید و با آنها همخوانی کنید.
مشاهده محبوبترین دورههای سطحبندی شده آموزش زبان
برای این پرسش که چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم، جوابهای متعددی وجود دارد. برخی از این روشها سریعتر و برخی طولانیتر عمل میکنند. با مطالعهی روشهای مختلف، مناسبترین راه را برای خود انتخاب کنید و شک نکنید با ممارست و پایبندی به روشها مثل یک بومی انگلیسی صحبت خواهید کرد. یادگیری زبانهای خارجی همت میخواهد و پشتکار. با یادگیری درست یک زبان، امکان یادگیری زبانهای بیشتر ساده میشود. کافی است انگلیسی را خوب یاد بگیرید تا بعد بتوانید مثل بلبل فرانسه، اسپانیایی و… را هم بیاموزید. البته یک بلبل فرهیخته و چند زبانه.