اسکرین کست در برابر اسکرین میرورینگ؛ کدام یک بهتر است؟

بسیاری از کاربرها در هنگام اتصال موبایل به یک صفحه نمایش دیگر مثل تلویزیون با مشکل مواجه می‌شوند. آیا باید از قابلیت اسکرین کست کمک بگیرند یا در سناریوهای دیگر بهتر است از اسکرین میرورینگ استفاده کنند؟ اصلا چه تفاوتی بین این دو قابلیت کاربردی وجود دارد؟ در این مقاله ضمن پاسخ به این سوال، درباره‌ی مزایا و معایب هر دو قابلیت هم صحبت می‌کنیم.

اسکرین کست

اگر شما با خانواده‌تان به تماشای فیلم و سریال می‌نشینید، برای تیم خود پروژه‌های مختلفی را ارائه می‌دهید یا به هر نحوی با اعضای گروهتان به همکاری می‌پردازید، شما نیاز دارید تا صفحه‌ی موبایل خود را به نحوی از طریق دستگاهی دیگر به اشتراک بگذارید. به طور معمول، شما باید از دو فرایند اسکرین کست و اسکرین میرورینگ استفاده کنید. با این حال، شاید این سوال در ذهن‌تان شکل گرفته این دو فرایند چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ آیا اصلا تفاوت قابل توجهی بین این دو مورد وجود دارد؟

اسکرین کست چیست؟

اسکرین کست

اسکرین کست یعنی شما صفحه‌ی دستگاهتان (گوشی هوشمند، تبلت یا کامپیوتر) را از طریق شبکه‌ی اینترنت با سیم یا بی‌سیم به یک صفحه‌ی مانیتور دیگر متصل کنید.

با استفاده از قابلیت اسکرین کست شما می‌توانید محتواهای مختلفی نظیر ویدیوها، تصاویر و هر گونه فایل قابل مشاهده‌ای را روی یک مانیتور یا تلویزیون در معرض نمایش عموم قرار دهید. بعد از روشن کردن این قابلیت، دستگاه گیرنده اطلاعات دریافتی را مدیریت و کنترل می‌کند.

19,800,000

تومان

79,500,000

74,100,000

تومان

به موازات اسکرین کست، شما می‌توانید از دستگاه فرستنده برای کارهای دیگر هم استفاده کنید. برای مثال، اگر شما یک فایل پاور پوینت را به ‌واسطه‌ی اسکرین کست در حال به اشتراک‌گذاری هستید و هم‌زمان یک پیام هم دریافت کرده‌اید، شما می‌توانید به پیام مورد نظر در صورت نیاز پاسخ داده و حتی مکالمه‌تان را ادامه بدهید. از آن سو، هر فردی که کنترل دستگاه گیرنده را در دست داشته باشد، به راحتی می‌تواند فایل مورد نظر را متوقف کرده یا فیلم و سریال‌ها را به جلو یا عقب ببرد.

برای اسکرین کست به چه سخت‌افزاری نیاز است؟

اسکرین کست به منظور تعامل‌های از راه دور کاملا ایده‌آ‌ل است. منظور از تعاملات راه دور، محتواهایی است که شما می‌خواهید به نمایش گذاشته تا دیگران درباره‌ی آن محتواها نظر بدهند. به طور کلی دستگاهی که می‌خواهید اسکرین کست را روی آن انجام دهید باید چهار ویژگی زیر را داشته باشند:

1. دستگاه باید هوشمند باشد. برای مثال می‌توان به تلویزیون‌های هوشمند، تبلت یا حتی کامپیوترهای مدرن اشاره کرد.

2. یک دستگاه سازگار به منظور دریافت و مشاهده‌ی محتوا

3. یک شبکه‌ی اینترنت پایدار و قابل اتکا که بتوان اسکرین کست را بدون وقفه انجام دهد.

4. شاید نیاز باشد تا یک نرم‌افزار یا برنامه‌ای برای کمک به فرایند اسکرین کست نصب شود. با این حال در اکثر اوقات، دستگاه‌های سازگار با این قابلیت، در داخل بخش رابط کاربری خود دارای برنامه‌ای برای انجام اسکرین کست هستند.

آموزش اجرای اسکرین کست تنها در چهار قدم

با وجود این‌که نحوه‌ی انجام فرایند کست کاملا به دستگاه شما ارتباط دارد، به طور کلی باید چهار قدم را برای فعال‌سازی این قابلیت در نظر گرفت. این چهار قدم به شرح زیر است:

1. از این موضوع اطمینان حاصل کنید که دستگاه‌های فرستنده و گیرنده هر دو به یک شبکه‌ی اینترنت متصل شده‌اند.

2. روی دستگاه فرستنده، به سراغ برنامه‌‌ یا محتوایی بروید که می‌خواهید آن را به اشتراک بگذارید. سپس قابلیت Cast را فعال کنید.

3. با فعال‌سازی گزینه‌ی Cast، گوشی هوشمندتان محیط اطراف را به منظور یافتنِ دیوایس‌های موجود اسکن می‌کند.

4. به محض این‌که دستگاه فرستنده موفق شد دستگاه گیرنده را شناسایی کرده و به آن اتصال یابد، اطلاعات مورد نظر روی صفحه‌ی دستگاه گیرنده به نمایش در می‌آید.

مزیت و معایب اسکرین کست

با این‌که قابلیت اسکرین کست به شدت سودمند است، این ویژگی ایراداتی هم دارد. برخی از مهم‌ترین مزیت و معایب اسکرین کست به شرح زیر است:

1. اسکرین کست یک ابزار فوق‌العاده برای تعامل و همکاری است؛ کما این‌که دیگر افراد هم می‌توانند محتوای ارائه شده را کنترل یا مدیریت کنند.

2. ویژگی اسکرین کست، انعطاف‌پذیری بسیار بالایی دارد. به این معنا که شما می‌توانید صفحه نمایش دستگاه فرستنده را خاموش کرده یا به فعالیت‌های دیگری نظیر وب‌گردی یا پاسخ دادن به پیام‌های مختلف در هنگام کست مشغول شوید.

3. با اسکرین کست، شما تنها چیزی را نمایش می‌دهید که نیاز است. اطلاعات غیر ضروری مثل بخش نوتیفیکشن و تنظیمات مخفی باقی مانده و روی صفحه نمایش دستگاه گیرنده ظاهر نمی‌شوند.

4. اسکرین کست به یک شبکه‌ی اینترنت با ثبات و پایدار نیاز دارد. اگر شبکه‌ی اینترنت شما دچار قطع و وصلی‌های بسیار زیاد است، کیفیت چیزی که روی مانیتور یا تلویزیون پخش می‌شود ممکن است ضعیف شود.

اسکرین میرورینگ چیست؟

اسکرین میرورینگ که به اسم پخش آینه‌ای و همچنین صفحه نمایش بی‌سیم در ویندوز 11 هم شناخته می‌شود، به شما اجازه می‌دهد تا کلِ صفحه نمایش دستگاه‌تان را مضاعف یا به اصطلاح آینه‌ای کرده و در یک دستگاه دیگر از طریق اتصال Peer-to-peer پخش کنید. ضرورتا دو دستگاه مورد نظر باید از طریق اتصال مستقیمْ که توسط تکنولوژی نمایشِ بی‌سیم نظیر Miracast و AirPlay ایجاد شده، به یکدیگر متصل شوند.

هنگامی که شما صفحه نمایش‌تان را آینه‌ای می‌کنید، تمامی محتویات داخل صفحه‌ نمایش دستگاه فرستنده‌تان روی صفحه نمایش گیرنده یا همان تلویزیون به نمایش کشیده می‌شود. اگرچه، تنها به‌واسطه‌ی دستگاه فرستنده می‌توان محتواهای مختلف را مدیریت یا کنترل کرد؛ درست برخلاف قابلیت اسکرین کست که کاربرها می‌توانستند با دستکاری دستگاه گیرنده، محتواهای مورد نظر را تغییر دهند. در اسکرین میرورینگ شما قادر نخواهید بود از دستگاه فرستنده در حین پردازش پخش آینه‌ای به منظور انجام فعالیت‌های دیگر حتی پاسخ به پیام‌ استفاده کنید؛ چراکه هر فعل و انفعالاتی که روی دستگاه انجام گیرد، روی صفحه نمایش دوم به راحتی پخش می‌شود.

چه زمانی باید از قابلیت اسکرین میرورینگ استفاده کنیم؟

اسکرین میرورینگ برای موقعیت‌هایی ایده‌آل است که شما صرفا می‌خواهید خیلی سریع و راحت محتواهای خاصی را با گروهی از افراد به اشتراک بگذارید. انجام این فرایند به وجود چهار آیتم بستگی دارد:

1. یک دستگاه که در داخل آن فناوری نمایش بی‌سیم تعبیه شده که از اسکرین میرورینگ پشتیبانی کرده و می‌تواند اطلاعات را ارسال کند.

2. یک دستگاه دوم که از قابلیت اسکرین میرورینگ پشتیبانی کرده و می‌تواند اطلاعات را دریافت کرده، به تصویر کشیده و به تبع محتواهای مورد نظر را پخش کند.

3. اگر دستگاه گیرنده سازگار نباشد، بعضی از فناوری‌های صفحه نمایشِ بی‌سیم از آداپتورهایی استفاده می‌کنند که شما می‌توانید با خرید این آداپتورها و اتصال آن از طریق پورت HDMI به تلویزیون، فرایند اسکرین میرورینگ را به راحتی اجرا کنید.

4. شما به احتمال بسیار قوی به اتصال شبکه‌ی دیگر یا وای-فای احتیاج پیدا نمی‌کنید. هر دستگاهی که از ویژگی اسکرین میرورینگ پشتیبانی می‌کند قطع به یقین دارای فناوری نمایش بی‌سیم است که صرفا به یک ارتباط P2P برای اجرای اسکرین میرورینگ نیاز دارد.

آموزش اجرای اسکرین میرورینگ در چهار قدم

شبیه به فرایند اسکرین کست، اجرای قابلیت اسکرین میرورینگ هم بستگی به نوع دستگاهتان دارد. با این حال، به طور کلی در چهار قدم می‌توان اسکرین میرورینگ را به درستی اجرا کرد:

1. هر دو دستگاه را روشن کرده و یک ارتباط مستقیم را بین دو دستگاه ایجاد کنید.

2. شما به احتمال زیاد می‌توانید با رفتن به بخش Settings یا سربرگ Display، قابلیت Screen Mirroring یا Wireless Display را اجرا کنید. بدیهی است که این قدم باید در دستگاه فرستنده انجام شود.

3. به محض ظاهر شدن اسم و مدل دستگاه گیرنده، شما می‌توانید به آن متصل شوید. لازم به ذکر است اگر دستگاه گیرنده به هیچ عنوان در لیست دیوایس‌ها پیدا نشد، باید از یک آداپتور یا دانگل USB برای اتصال دو دستگاه به یکدیگر استفاده کنید.

4. زمانی‌که دستگاه‌ها به یکدیگر متصل شدند، تمامی محتواها روی دستگاه فرستنده، روی صفحه‌ی دستگاه گیرنده به تصویر کشیده می‌شوند. بنابراین، قبل از اتصال حتما محیط کاری را در دستگاه فرستنده مرتب کنید.

مزایا و معایب قابلیت اسکرین میرورینگ

شبیه به اسکرین کست، ویژگی اسکرین میرورینگ هم دارای مزایا و معایبی است:

1. اسکرین میرورینگ موجب خلق تجربه‌ی بصری بهتری می‌شود؛ چراکه فرایند پخش به کیفیت شبکه‌ی اینترنت ارتباطی ندارد. بنابراین، شما قادر خواهید بود ویدیوها، پاور پوینت‌ها و هر محتوای دلخواه را به راحتی و خیلی روان اجرا کنید.

2. اسکرین میرورینگ برای افراد و موقعیت‌هایی به شدت ایده‌آل است که مجری دلش نمی‌خواهد دیگران در اجرا و پخش دخالت داشته باشند؛ چراکه تنها فردِ دارنده‌ی دستگاه فرستنده می‌تواند محتوا را مدیریت و کنترل کند.

3. یکی از معایب اسکرین میرورینگ، نمایش تمامی اطلاعات صفحه‌ی دستگاه فرستنده است. بنابراین، نمی‌توان یک محتوا یا نوتیفیکشن را از دیدِ عموم پنهان کرد. حاضرین می‌توانند تمامی اطلاعات را مشاهده کنند.

4. اگر مشغول یک کار تیمی هستید، شاید این موضوع که هم‌تیمی‌ها نمی‌توانند محتوای در حال پخش را کنترل کنند، یک عیب و ایراد اساسی تلقی شود.

5. در برخی از موارد که آداپتورها و دانگل‌ها پایدار نیستند، پروسه‌ی پخش می‌تواند آزاردهنده و ناپایدار باشد.

6. علاوه بر این موضوع، از آنجایی دستگاه فرستنده به طور کامل اطلاعات در حال ارسال را کنترل می‌کند، شما قادر نخواهید بود به فعالیت‌های دیگر بپردازید.

اسکرین کست یا اسکرین میرورینگ؛ کدام یک بهتر است؟

همان‌طور که به واسطه‌ی این مقاله متوجه شده‌اید، هر یک از این دو قابلیت دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند. با این حال، در قدم اول شما باید نیازها و کاربردهای خود را بررسی کنید. همچنین موقعیت و میزان تعاملی که با حاضرین دارید هم یکی دیگر از نکات مهمی است که باید در نظر بگیرید.

وجودِ یک تلویزیون هوشمند می‌تواند پروسه‌ی اشتراک‌گذاری را راحت‌تر کرده و به تبع، تجربه‌ی اسکرین کست و اسکرین میرورینگ هم لذت‌بخش‌تر خواهد بود

علاوه بر تمام موارد گفته شده، نوع دستگاه‌ها هم به شدت اهمیت دارد. در اکثر اوقات، کاربرها دلشان می‌خواهند محتواهای داخل گوشی هوشمند را از طریق تلویزیون با دیگر افراد حاضر در مکان به اشتراک بگذارند. وجودِ یک تلویزیون هوشمند می‌تواند پروسه‌ی اشتراک‌گذاری را راحت‌تر کرده و به تبع، تجربه‌ی اسکرین کست و اسکرین میرورینگ هم لذت‌بخش‌تر خواهد بود.

19,800,000

تومان

79,500,000

74,100,000

تومان

در حال حاضر، تلویزیون‌های هوشمندی که از قابلیت اسکرین کست بهره می‌برند از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند. اگر برای خرید تلویزیون فول اچ‌دی قرار است به زودی اقدام کنید، پیشنهاد می‌کنیم در مشخصات فنی دستگاه به این نکته هم توجه کنید آیا تلویزیون هوشمند است؟ در قدم بعدی، به دنبال این مشخصات باشید که آیا تلویزیون هوشمند مورد نظر از قابلیت اسکرین کست بهره می‌برد یا خیر. خوشبختانه در حال حاضر، اکثر تلویزیون‌های هوشمند فارغ از قیمتی که دارند از قابلیت اسکرین کست پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، با خرید یک تلویزیون هوشمند مناسب می‌توانید به راحتی از قابلیت اسکرین کست استفاده کنید.

منبع: makeuseof

سوال و جواب‌های رایج

اسکرین کست به چه معناست؟

اسکرین کست یعنی شما صفحه‌ی دستگاهتان (گوشی هوشمند، تبلت یا کامپیوتر) را از طریق شبکه‌ی اینترنت با سیم یا بی‌سیم به یک صفحه‌ی مانیتور دیگر متصل کنید.

اسکرین میرورینگ به چه معناست؟

 اسکرین میرورینگ که به اسم پخش آینه‌ای و همچنین صفحه نمایش بی‌سیم در ویندوز 11 هم شناخته می‌شود، به شما اجازه می‌دهد تا کلِ صفحه نمایش دستگاه‌تان را مضاعف یا به اصطلاح آینه‌ای کرده و در یک دستگاه دیگر از طریق اتصال Peer-to-peer پخش کنید.

آیا برای اسکرین کست به اینترنت وای فای نیاز است؟

بله. برای اسکرین کست حتما به اینترنت نیاز دارید اما برای انجام اسکرین میرورینگ به اتصال اینترنت احتیاج نیست.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا