پزشکی

علت درد زانو چپ در زنان

ورم پا عارضه‌ای است که خیلی از افراد در طول زندگی دچار آن می‌شوند، معمولاً هم چند روز بعد و بدون هیچ اقدام درمانی از بین می‌رود. اما درصورتی‌که ورم از بین نرود یا با درد و مشکلات دیگری همراه باشد باید به عنوان یک نشانه‌ی خطر آن را بررسی کنیم، زیرا ممکن است علت ورم پا یک بیماری باشد. پس اگر می‌خواهید بدانید علت ورم پا نشانه چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد، خواندن ادامه‌ی این مطلب را از دست ندهید.

به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

همین الان در واتساپ از متخصص استخوان و مفاصل مشاوره بگیرید

دریافت نوبت مشاوره استخوان و مفاصل

ورم پا به علت ادم

یکی از دلایل شایع ورم ساق پا یا ورم مچ پا تاثیر گرانش بر مایعات بدن است. معمولاً افراد شاغلی که مدت طولانی سر پا می‌ایستند دچار ورم پا می‌شوند. همچنین علت ورم پا در سالمندان و افراد ناتوان هم تجمع خون و مایعات در پاها است. در این موارد تغییر وضعیت و قدم زدن می‌تواند ورم پا از بین ببرد.

اما کسانی که با یک علت زمینه‌ای دچار ادم شوند، حتماً باید با استفاده از آزمایش‌های تشخیصی به علت ورم پا پی ببرند و بیماری را درمان کنند.

دکتر ارتوپدی  با تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری‌های سیستم عضلانی اسکلتی از بیماران حمایت می‌کند و با توانبخشی  استخوان‌ها، مفاصل، رباط‌ها، تاندون‌ها، عضلات و اعصاب به آن‌ها کمک می‌کند عملکرد بهتری داشته باشند.

ورم پا به دلیل نارسایی قلبی

بروز نارسایی قلبی باعث می‌شود میزان جریان خون به قلب کاهش پیدا کند و به وریدها برگردد. در نتیجه با تجمع مایعات در پاها و بافت‌های بدن فرد با ورم مچ پا روبرو می‌شود. همچنین یکی دیگر از اثرات جانبی نارسایی قلبی این است که کلیه‌ها نیز نمی‌توانند آن و نمک را از بدن دفع کنند و پاها متورم می‌شود.

حتی بروز ورم پا بعد از عمل قلب باز هم یک اتفاق طبیعی است، چون تا چند روز ممکن است قلب نتواند خون را با قدرت پمپاژ کند، در نتیجه گز گز و بی‌حس شدن یا ورم پا قوزک پا ایجاد شود.

ورم پا در بارداری

یکی از مشکلات شایعی که برای خانم‌های باردار ایجاد می‌شود ورم پاها است. زیرا در طول دوران بارداری حجم خون و مایعات بدن به دلیل نیاز جنین به رشد افزایش پیدا می‌کند. این مایعات اضافی باید در بدن ذخیره شود، به همین دلیل ورم قوزک پا، ورم ساق پا و حتی دست و صورت در زنان باردار شایع است.

پره اکلامپسی در بارداری چیست؟

ورم پا در بارداری به تنهایی خطرناک نیست اما اگر همراه با سردرد، بالارفتن فشار خون یا تغییر در بینایی و کاهش حجم ادرار باشد نگران کننده است و ممکن است نشانه‌ی پره اکلامپسی باشد. پس اگر خانمی با این علائم مواجه شود باید برای درمان سریع ورم پا در بارداری اقدامات لازم را انجام دهد.

نوشته های مشابه

  • پا درد در بارداری نشانه چیست؟ + معرفی بهترین راه‌های درمان و کاهش درد

  • مشکل رایج آب آوردن زانو چگونه درمان کنیم

درصورتی‌که از تاپیک ورم قوزک پا در بارداری نی نی سایت نتوانستید پاسخ سوالات خود را پیدا کنید، می‌توانید به سایت پذیرش ۲۴ مراجعه کنید و به صورت غیر حضوری از پزشک مورد نظر وقت بگیرید. در این شیوه با هزینه‌ی کم و در کوتاه‌ترین زمان می‌توانید پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

راه‌های درمان ورم پا در بارداری

خانم‌های باردار برای درمان ورم پا باید موارد زیر را رعایت کنند.

  • کفش راحت بپوشند.
  • از پوشیدن جوراب پرهیز کنند.
  • پاهای خود را آویزان نکنند.
  • از مصرف نمک خودداری کنند.
  • آب و مایعات زیادی بنوشند.
  • از ایستادن به مدت طولانی خودداری کنند.

ورم پا در اثر ضربه

برخی از افراد بعد از آسیب به اندام‌های تحتانی دچار ورم قوزک پا می‌شوند، معمولاً در رفتگی زانو یا مچ پا باعث ایجاد این عارضه می‌شود. برای درمان ورم پا در این موارد می‌توان از کیسه آب یخ استفاده کرد و پاها را در سطحی بالاتر از بدن قرار داد تا میزان تورم کمتر شود.

گاهی اوقات نیز آسیب و ضربه منجر به شکستگی استخوان می‌شود که در این موارد هم ممکن است ورم پا ایجاد شود.

کسانی که امکان حضور در مطب را ندارند یا در شهرستان هستند می‌توانند با امکانی که پذیرش ۲۴ برایشان فراهم کرده است با دکتر ارتوپد آنلاین در تماس باشند و سوالات و مشکلات خود را رفع کنند.

علت ورم پا در بیماران کلیوی

کلیه مسئولیت تنظیم مایعات بدن را به عهده دارد و مواد اضافی را از بدن دفع می‌کند. پس درصورتی‌که کلیه دچار اختلال و نارسایی شود و نتواند عملکرد مناسبی داشته باشد، مایعات در بدن حبس می‌شود و  پاهای بیمار ورم می‌کند.

دکتر مچ پا، کف پا و ساق را از نظر واریس و ورم پا بررسی می‌کند و درصورتی‌که لازم باشد علاوه بر معاینات فیزیکی از آزمایشات تشخیصی استفاده می‌کند تا علت ورم پا را پیدا کند.

ارتباط کم کاری  تیروئید و ورم پا

کم کاری تیروئید یکی از بیماری‌هایی است که بر مفاصل و عضلات تاثیر می‌گذارد و علاوه بر ایجاد درد و سفتی موجب ورم شدید پا هم می‌شود. این افراد برای درمان کم کاری تیروئید باید دارو مصرف کنند تا هورمون تیروئید مصنوعی قرمزی و تورم مفاصل را کاهش دهد.

ارتباط ورم پا و دیابت

بیشتر افرادی که به دیابت مبتلا هستند از ورم مچ پا شکایت دارند.  زیرا رشته‌های عصبی پای بیماران در اثر بیماری آسیب می‌بیند و نمی‌تواند ارتباط مناسبی را بین مغز و عضلات برقرار کند، در نتیجه فرد دچار ضعف عضلانی می‌شود. از طرف دیگر گردش خون در رگ‌ها منظم نخواهد بود و مویرگ‌های آسیب دیده نمی‌توانند کمکی به بهبود جریان خون کنند. در نتیجه پاهای افراد مبتلا به دیابت متورم می‌شود.

داروهای دیابت نظیر روزیگلیتازون و متفورمین و ورم پا نیز با هم ارتباط دارند. همچنین ممکن است با شروع درمان افراد دیابتی به دلیل ارتباط بین انسولین و ورم پا فرد بیمار نگران شود، اما باید به این افراد اطمینان دهیم که هیچ جای نگرانی وجود ندارد و ورم پا بعد از چند روز از بین می‌رود.

دکتر توانبخشی بدون عمل جراحی مشکلات عضلاتی اسکلتی را درمان می‌کنند و  به بیمار در بالا بردن کیفیت زندگی و انجام عملکردهای طبیعی کمک می‌کند.

آیا ورم پا بعد از عمل جراحی خطرناک است؟

جراحی کردن نوعی آسیب بافتی است که باعث خروج مایعات از مویرگ‌ها به فضای بین سلولی و ورم در اندام‌های مختلف بدن می‌شود. به همین دلیل اغلب افراد بعد از عمل جراحی دچار ورم پا می‌شوند.

فرقی نمی‌کند بیمار تحت چه نوع عمل جراحی قرار بگیرد، ورم پا بعد از عمل استئوتومی یا عمل مفصل زانو یا آتروسکوپی زانو شایع است؛ حتی بسیاری از بیماران، ورم پا بعد از عمل هالوکس والگوس یا برداشتن قوز شست پا را هم تجربه می‌کند.

با وجود اینکه ورم پشت پا را باید به عنوان یک عارضه‌ی طبیعی و قابل کنترل در جراحی در نظر بگیریم اما درصورتی‌که ورم ساق پا یا پشت پا بعد از عمل جراحی طی یک هفته یا دو هفته ورم پا بهبود پیدا نکند و فرد نتواند فعالیت‌های عادی و روزمره را از سر بگیرد باید به عنوان یک نشانه‌ی خطر بررسی شود.

دکتر ارتوپدی کودکان در کنار جراحی از تجویز دارو و توانبخشی با استفاده از فیزیوتراپی و ورزش  برای ترمیم عضلات استفاده می‌کند

آیا ورزش کردن موجب ورم پا می‌شود؟

با اینکه ورزش کردن یکی از راه‌های مناسب به گردش درآمدن خون در بدن و جلوگیری از ورم پا استف اما برخی از افراد ادعا می‌کنند دچار ورم پا بعد از پیاده روی می‌شوند. حرف این افراد درست است اما علت ورم پا در این افراد پیاده روی نیست، بلکه پوشیدن کفش نامناسب و تنگ است. پس اگر می‌خواهید از ورم پا جلوگیری کنید، حتماً کفش مناسب بپوشید.

ورم پا را چگونه درمان کنیم؟

راه‌های مختلفی برای درمان ورم پا وجود دارد؛ همانطور که اشاره کردیم ساده‌ترین راه این است که پاها بالاتر از بدن قراربگیرند.

  • دارو درمانی

پزشکان در مواردی که بیمار به دلیل تجمع مایعات در بدن دچار این مشکل شده‌ باشد، می‌تواند با استفاده از دارو درمانی و قرص برای درمان ورم پا، حجم ادرار را افزایش دهد و ورم پا را از بین ببرد.

  • فیزیوتراپی

درمان سریع ورم پا  با استفاده از شیوه‌های درمانی فیزیوتراپی امکان پذیر است. در این شیوه به بیمار توصیه می‌شود از جوراب واریس استفاده کند، یا اینکه با استفاده از ماساژ درمانی مایع لنف تخلیه می‌شود و ورم پا از بین می‌رود.

  • درمان خانگی ورم پا

با ورزش منظم و حفظ وزن مناسب می‌توان میزان وم پا را کاهش داد. همچنین مصرف غذاهای حاوی پتاسیم و منیزیم یا مکمل می‌تواند تا حد زیادی ورم پا را از بین ببرد. یکی دیگر از ساده‌ترین اقدامات خانگی برای کم کردن ورم پا استفاده از دوش آب گرم یا قرار دادن پاها داخل آب و نمک اپسوم یا آب و روغن گریپ فروت است.

ورم دست و پا، درد در دست چپ

وقت بخیر مادرم ۷۲ سال دارن، دو هفته ای هست که آرنج و روی پا و مچ پاشون ورم میکنه و خوب میشه، آزمایش دادن دکتر گفتن مشکلی ندارن جز چربی، که قرص دادن. دلیلش چیه و چه دکتری ببرم؟؟ البته همراه با این علائم، دست چپشونم درد میکنه. ممنون میشم راهنمایی کنید؟؟

پاسخ دکتر رقیه زارع دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی:

با سلام، بهتر است چکاپ از لحاظ بررسی عملکرد کلیوی بشوند. به متخصص داخلی مراجعه کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

ورم پا به تنهایی خطری ندارد، اما اگر با علائم زیر همراه باشد باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید

  • همراه بودن ورم پا و تنگی نفس
  • وجود زخم یا تاول روی پا
  • ورم پا همراه با خارش پوست
  • ورم پای راست یا ورم پای چپ به تنهایی
  • باقی ماندن جای انگشت روی پا بعد از فشار دادن

 






۲.۷/۵


(۱۹ نظر)

نوبت حضوری پزشک

متخصص استخوان و مفاصل را آنلاین رزرو کنید

دریافت نوبت دکتر استخوان و مفاصل


همانطور که می دانید مفصل زانو یکی از مهم ترین مفصل بدن محصوب می شود چرا که بیشتر وزن بدن را این بخش تحمل می کند، پس می توان گفت که این مفصل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. طبق بررسی های انجام شده حرکاتی مثل خم کردن 90 درجه منجر وارد شدن فشار بسیار زیادی برروی زانو ها می شود. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا در خصوص مهم ترین علت درد زانو صحبت کنیم.

علت آسیبب دیدگی زانو

آسیب دیدگی زانو ها می تواند بنا به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وضعیت نشستن به صورت چمباتمه یا سر پا نشستن چرا که باعث شده 8 برابر وزن بدن به زانو فشار وارد شود علاوه بر آن بروز چنین مشکلی می تواند همراه با آسیب دیدگی باشد.
  • برخی از حرکات ورزشی نیز می تواند به زانو آسیب بزند، امروزه این حرکات شناسایی شده و منسوخ شده اند و برخی باید به شیوه صحیح انجام شوند مانند حرکت اسکات که در آن زاویه پا باید 90 درجه باشد در غیر اینصورت باعث ایجاد آسیب در مفصل زانو خواهد شد.
  • همه شیرخواران به هنگام راه افتادن در حدود یک سالگی پای پرانتزی دارند که به مرور تا ۱۸ ماهگی زیاد تر می شود و از هجده ماهگی به بعد بتدریج صاف شده و سپس ضربدری می شوند این حالت ضربدری یا ژنو والگوم معمولا تا هفت سالگی خود به خود اصلاح می شود. پزشک با معاینه بیمار و بررسی های مختلف و اندازه گیری زاویه انحراف تعیین می کند که انحراف فیزیولوژیک بوده نیاز به درمان ندارد و یا از محدوده عادی و یا انواع فیزیولوژیک نبوده نیاز یه درمان دارد.
  • منیسک زانو یکی از اصلی ترین بخش های بدن محسوب می شود و انجام هر گونه حرکت غیر عادی می تواند منجر به ایجاد آسیب شده و عملکرد درست زانو را دچار اختلال کند.

بیشتر بخوانید=> درمان پارگی منیسک

زانو درد چه علائمی دارد؟

طبق بررسی های انجام شده میزان درد و شدت زانو درد در هر فرد کاملا متفاوت است از جمله علائم شایع نشان دهنده درد زانو به شرح زیر می باشد:

  • قرمز شدن پوست
  • شنیدن صدای مفاصل
  • عدم توانایی در صاف کردن مفاصل
  • عدم پایداری
  • سفت شدن مفاصل

علت درد زانو

مهم ترین علت مراجعه بیماران به پزشک متخصص ارتوپدی، درد در مفصل زانو می باشد. بیماران معمولا از درد در ناحیه قدامی یا خلفی زانو شکایت می کنند، در ابتدا پزشک با خم و راست کردن زانو پای بیمار را معاینه می کند در برخی موارد در این وضعیت صداهایی از مفصل زانو شنیده می شود علت اصلی این است که غضروف های مفصل زانو باید صاف باشد ولی دچار سطحی ناصاف شده است توجه داشته باشید که این موضوع لزوما به معنای تخریب مفصل زانو نیست.

علاوه بر تمامی موارد گفته شده متخصص ارتوپدی داشتن انحراف شدید را در زانو ها بررسی می کند، در صورتی که هم انحراف وجود داشته باشد و هم غضروف در داخل مفصل تخریب شده یا آسیب دیده باشد ممکن است جراحی اصلاحی انحراف پا برای جلوگیری از پیشرفت آرتروز و تخریب مفصل ضروری باشد.

علت درد زانو در کودکان

خیلی از کودکان ممکن است دچار درد در ناحیه زانوی های خود شوند که باید اشاره کنیم که بروز چنین مشکلی ممکن است بنا به دلایل مختلفی چون داشتن فعالیت های بیش از اندازه اتفاق بیافتد، علاوه بر آن وارد شدن هر نوع آسیب دیدگی در زانو ها منجر به ایجاد درد در زانو ها می شود.

با توجه به تمامی موارد گفته شده توجه داشته باشید که مفصل زانوی کودکان نسبت به انجام هر نوع فعالیتی بسیار حساس است، پس ایجاد فشار ممکن است کاسه زانوی کودک را جا به جا و منجر به ایجاد درد شود.

همچنین برای انجام هر گونه فعالیت ورزشی لازم است تا حتما زیر نظر یک مربی این فعالیت ها انجام شود تا در زانو ها مشکلی ایجاد نشود.

ایجاد درد در زیر زانو نوجوانان چه دلیلی دارد؟

خیلی از نوجوانانی که علاقه به انجام ورزش هایی چون والیبال و بسکتبال را دارند در زیر زانوی دردی را احساس می کنند. بروز چنین مشکلی زمانی که زانو های شما دچار آسیب شده باشد رخ می دهد.

 در حالت کلی تاندون وظیفه متصل کردن کشکک زانو به استخوان ساق پا را دارد که با انجام یکسری از کارها از قبیل بالا پریدن یا انجام فعالیت های ورزشی بروز پیدا می کند.

با گذشت زمان، درد ایجاد شده در زیر زانو ها بدتر شده و می تواند علائمی چون ضعف، سفت شدن پاها و ایجاد مشکلاتی در خم و راست کردن زانو ها را به همراه داشته باشد.

علت زانو درد در خانم ها

طبق مطالعات انجام شده معمولا زانو درد در خانم ها جزء شایع ترین مشکلات محسوب می شود که لازم است تا حتما برای درمان آن به یک متخصص ارتوپدی مراجعه کرد.

یکی از اصلی ترین دلایل زانو درد در خانم ها بدشکلی و بد فرمی زانو ها است علاوه بر آن خانم ها در مقایسه با آقایان باسن بزرگتری دارند و از همه مهم تر نوع قرارگیری استخوان ران از بخش لگن تا زانو به سمت داخل است و همین موضوع باعث شده تا فشار وارد شده به مفاصل به نسبت بیشتر شود.

کلام آخر

همانطور که می دانید زانو درد برای تمامی افراد با هر رده سنی ممکن است اتفاق بیافتد بروز چنین مشکلی منجر به مختل شدن زندگی افراد و عدم انجام یکسری از فعالیت ها می شود. اگر شما نیز در زانو های خود کمی احساس درد دارید بهتر است تا هر چه سریع تر برای تشخیص علت زانو درد هر چه سریع تر به یک متخصص ارتوپدی خوب مراجعه کنید تا بعد از تشخیص از یک درمان مناسب استفاده شود، شما عزیزان می توانید تشخیص و درمان درد زانو های خود به دکتر محمد جواد مرتضوی بهترین جراح زانو در تهران مراجعه کنید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا