برترین های کسب و کارساختمان و مسکن

عمر نمای ساختمان

یکی از اقدامات بسیار مهمی که برای جلوگیری از ریزش سنگ نما و بروز انواع اتفاقات و حوادث جانبی در هنگام ساخت ساختمان صورت می گیرد، استفاده از  به شکل اصولی و صحیح است.

زمان های خطرناک برای جداشدن سنگ از نما که باید به آن توجه داشته باشید!

بر اساس سابقه طولانی و تجربه زیادی که در حوزه اجرای خدمات نمای ساختمان داریم، متوجه شدیم که در طی زمان هایی که بارندگی های پاییزی، زمستانی و همچنین طوفان های شدید و زلزله های نسبتاً شدید صورت می گیرد، زمان هایی است که احتمال ریزش سنگ های نما بیشتر از همه زمان ها وجود دارد.

با بررسی دقیق و فنی این موضوع می توانیم متوجه شویم که علت اصلی این ریزش، ضریب انبساط مصالح است.

مسئله ای که باید به آن توجه داشته باشید، ریزش سنگ نما نیست، بلکه این موضوع است که حتی اگر برای یکبار این اتفاق بیفتد، می توانیم نگرانی جانی برای فرد یا اشخاصی داشته باشیم که در آن زمان از آن منطقه عبور می کردند.

امروزه با توجه به اینکه نسبت به سال ها و دهه های گذشته، طراحی نماها وسعت بیشتری پیدا کرده و ابعاد سنگ ها هم بزرگ تر شده، ضرورتی بسیار حیاتی برای پیچ و رولپلاک نما بوجود آمده که نمی توان آن را دست کم گرفت.

شما می توانید با جستجو در اینترنت، متوجه شوید که ساختمان هایی که پیچ و رولپلاک نمای سنگی را به شکل اصولی انجام نداده اند بعد از برف، باران، طوفان و یا حتی زلزله به چه شکل در می آیند.

ساختمان های قدیمی و ضرورت استفاده از پیچ و رولپلاک ساختمان

اگر در یک ساختمان قدیمی زندگی می کنید که قدمت و عمر آن زیاد آن است، سنگ های کوچک و یا بزرگی در نمای آن به کار رفته است که معمولاً به دلیل فرسایش تدریجی سنگ و ملات پشت سنگ، می توانیم این احتمال را بدهیم که دچار ریزش شویم.

کمک گرفتن از تیم های تخصصی پیچ و رولپلاک نما که به صورت تخصصی این کار را انجام می دهند، می تواند مقاومت نمای ساختمان را افزایش دهد.

بر اساس تحقیقات انجام شده در این حوزه عمر ملات پشت سنگ در نمای ساختمان به کار می رود، معمولاً 15 تا 20 سال است.

عوامل انسانی و ریزش سنگ نمای ساختمان

یکی از علت های ریزش سنگ نمای ساختمان، می تواند دخالت های انسانی باشد.

شاید می پرسید که چطور چنین چیزی امکان پذیر است؟

بر اساس تحقیقات انجام شده گاهی دیده شده که برای درآوردن فضای مناسب برای قراردادن دریچه پکیج و یا حتی دریچه هوا اقدام به سوراخ کردن دیوار از سمت داخل ساختمان به بخش بیرونی می کنند.

این لرزش دیوار می تواند باعث افتادن بخش هایی از سنگ نمای ساختمان شود.

سال ساخت ساختمان در سند تک برگ | عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی

ما توصیه می کنیم که برای باز کردن دریچه در نما از سمت بیرون یا خود نما این کار را انجام دهید تا از پشت سنگ درپوش به آن فشاری وارد نشود تا ریزش نکند.

عوامل انسانی این چنینی که معمولاً به علت بی تجربه بودن و نداشتن دانش فنی در این حوزه اتفاق می افتد، می تواند به نمای ساختمان آسیب وارد کند.

خوشبختانه با کمک پیچ و رولپلاک بدون داربست و یا پیچ و رولپلاک با طناب، می توان این انتظار را داشت که مشکلی در این زمینه بوجود نیاید.

خدمات نمای شرکت اوج یاران با کمک تیم متخصص و حرفه ای در این زمینه می تواند به شما در این راستا کمک کند.

مجری پیج و رولپلاک نمای ساختمان حرفه ای

بر اساس قوانین موجود در این حوزه مجری یا پیمانکار به شخصی گفته می شود که انجام کل یا بخشی از پروژه را بر عهده می گیرد.

مجری علاوه بر داشتن تخصص، بایستی تعهداتی در این زمینه به کارفرما ارائه کند.

مردم عادی که معمولاً به عنوان کارفرما در این حوزه شناخته می شوند، افرادی نیستند که در این زمینه اطلاعات زیادی داشته باشند، بلکه کسانی هستند که می توان با اعتماد به آن ها بخش یا کلی از پروژه را به آن ها سپرد.

دقت کنید که کار بی کیفیت یک مجری پیچ و رولپلاک نما می تواند برای شما آسیب های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. بنابراین توصیه می کنیم حتماً در انتخاب مجری و پیمانکار پیچ و روپلاک بدون داربست یا با طناب دقت لازم را به خرج دهید.

ما در شرکت اوج یاران که به عنوان ارائه کننده خدمات نما شهرت پیدا کرده ایم، انواع سنگ ها با انواع ضخامت ها را که به نما محکم کرده ایم و در این زمینه تجربه های ساختمانی زیادی از سر گذرانده ایم.

بررسی اندازه مناسب پیچ برای تثبیت سنگ در نمای ساختمان

همانطور که از نام این عملیات متوجه شده اید (عملیات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان)، برای تثبیت سنگ از پیچ استفاده می شود.

پیچ ها در سایزهای مختلف وجود دارند. هر پیچ می تواند طول و ضخامت متفاوتی با دیگر پیچ ها داشته باشد.

برای این که بهتر متوجه این موضوع شوید، خوب است که برای شما یک مثال بزنیم.

سنگ هایی که ضخامت 1.5 سانتی متر دارند، معمولاً از پیچ های 6 سانتی متری برای محکم کردن آن در نما استفاده می کنیم.

همچنین برای سنگ هایی ضخامت آن ها 2.5 تا 3 سانتی متر است، از پیچ های 8 سانتی متری برای تثبیت آن ها در نما کمک می گیریم.

هرچقدر که سایز پیچ ما افزایش پیدا کند، سایز مته ای که می خواهیم برای سوراخ سازی سنگ هم استفاده کنیم به طبع افزایش پیدا می کند. اگر به دنبال یک فرمول کلی در این راستا هستید، می توانید فرمول زیر را به خاطر بسپارید:

طول پیچ = ضخامت سنگ = ملات پشت سنگ

البته در این زمینه اندازه رولپلاک هم باید مورد توجه قرار بگیرد.

کارشناسان و افراد متخصص در این حوزه اندازه رولپلاک را با توجه به ضخامت ملات سنگ در نظر می گیرند.

برای درک بهتر این موضوع، دقت کنید که برای پیچ 6 سانتی متری با ضخامت 5 میلیمتر مته سایز 7 را برای سوراخ کردن دیوار مد نظر می گیریم.

هرچقدر که ابعاد سنگ کوچک تر باشد از مته با سایز کمتری کمک گرفته می شود تا هیچ گونه ترک و شکستگی در حین سوراخ کاری بر روی سنگ ایجاد نشود.

به عنوان توصیه باید عرض کنیم که درپوش هایی که بر روی دیواره پشت بام نصب شده اند هم بهتر است در هنگام انجام عملیات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان توسط یک تیم حرفه ای، پیچ و رولپلاک کنید چرا که احتمال کنده شدن آن ها در هنگام طوفان زیاد است.

با ویژگی ها و مشخصات پیچ مورد استفاده در این فرایند، بیشتر آشنا شوید!

در بازار پیچ های زیادی وجود دارند که می توانید از آن ها برای عملیات پیچ و رولپلاک استفاده کنید، اما آیا استفاده از آن ها استاندارد است؟

پیچ هایی که برای نما استفاده می شوند بر خلاف پیچ هایی که برای کارهای معمولی استفاده می شوند، باید دارای ویژگی ها و مشخصات خاصی باشند که برخی از آن ها عبارت است از:

  • وجود روکش گالوانیزه گرم در صورتی که در فضای بیرون از این پیچ ها استفاده می شود!
  • کمک گرفتن از فرایند سخت کاری برای افزایش مقاومت پیچ در برابر چکش خوری.
  • چهارسو بودن پیچ تا در هنگام بستن از سرپیچ فرار نکند و به خوبی سفت شود.
  • اندازه گل پیچ (یا همان سرپیچ) به اندازه ای باشد که در خزینه سنگ قرار بگیرد.
  • این ویژگی به این دلیل مورد نیاز است که بیرون سنگ به صورت برجسته نماند.
  • نوع پیچ از نوع تمام رزوه باشد تا در هنگامی که قصد بستن آن را در ضخامت های مختلف سنگ داریم تا انتها به صورت کامل بسته شود.
  • مقاومت کششی قابل قبولی داشته باشد تا بتواند وزن سنگ را به خوبی تحمل کند.

بررسی میزان تحمل بار پیچ، میزان تحمل پیچ چه مقدار می تواند باشد؟

هنگامی که اقدام به پیچ و رولپلاک نمای ساختمان می کنیم، مثل این است که به نوعی سنگ ها را ثابت کرده باشیم و جلوی حرکت آن ها به سمت جلو رو گرفته باشیم.

وزن سنگ ها هنگامی که در کنار یکدیگر قرار می گیرند ابتدا بر روی یکدیگر و سپس به زمین منتقل می شود.

وقتی از پیچ استفاده می کنیم، باید میزان مقاومت آن را در برابر زمان بسنجیم.

پیچ هایی که تیم های متخصص و حرفه ای در طول فرایند از آن استفاده می کنند، معمولاً در آزمایشگاه های معتبر تست کششی بر روی آن ها انجام شده است و در این رابطه مقاومت خود را ثابت کرده اند.

به صورت کلی مقاومت این نوع از پیچ که برای مقاوم سازی مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند وزن مناسبی را تحمل کند چرا که احتمال جدا شدن سنگ و سقوط آن وجود دارد.

مجری و پیمانکاری که برای انجام عملیات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان از آن کمک می گیرید باید حتماً توانایی لازم برای انواع سوراخ کاری را داشته و در مورد جنس سنگ و نوع سوراخ کاری در انواع سنگ به خوبی مطلع و با تجربه باشد.

البته به کارگیری ابزار مناسب و شناخت آن ها در طول کار هم ویژگی دیگری است که باید به آن توجه داشت.

فاصله پیچ ها در پیچ و رولپلاک با طناب از یکدیگر چقدر است؟

عده ای از افراد تصور می کنند که هرچقدر مقدار پیچ و رولپلاکی در نما بیشتر باشد، سنگ محکم تر می شود.

باید در این رابطه دقت داشته باشید اگر میزان سوراخ کاری سنگ توسط دریل زیاد شود، باعث ضعیف شدن سنگ می شود که نتیجه آن افزایش احتمال ریزش سنگ از نما خواهد بود.

تعداد سوراخ کاری و فاصله بین هر سوراخ باید به صورت استاندارد از قبل تعیین شده باشد.

دقت کنید که در سنگ هایی که عرض آن ها 40 سانتی متر بوده طول بیشتری از یک متر دارند، بهترین فاصله هر پیچ از یکدیگر حدود 50 سانتی متر است و برای سنگ هایی که عرض آن ها از این میزان کمتر است، فاصله می تواند حتی بیشتر باشد.

دقت کنید که سنگ های آهکی و مرمریت نسبت به سایر سنگ های نما از کیفیت بسیار پایین تری برخوردار هستند که شما برای تثبیت آن ها نیاز به صبر و حوصله بالایی دارید.

سنگ های تراورتن، سنگ هایی هستند که این روزها بیشتر رواج دارند و افراد مختلف از آن ها برای زیباسازی نما استفاده می کنند.

این نوع سنگ ها برای انجام عملیات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان هم مناسب تر بوده و احتمال این که با تنش کمتری در هنگام سوراخکاری روبرو باشیم هم وجود دارد.

آیا پیچ ها بعد از اتمام عملیات پیچ و رولپلاک ساختمان، دیده می شوند و نمای زشتی ایجاد می کنند؟

یکی از سوالاتی که معمولاً مطرح می شود، این است که آیا دیده شدن پیچ ها و رولپلاک ها بعد از پایان عملیات، بد چشمی نمی کند؟

حقیقت این است که در بیشتر سنگ های نما که از نوع تراورتن یا مرمریت هستند، امکان خزینه کردن وجود دارد تا بتونه روی پیچ به صورت برجسته دیده نشده و هم سطح سنگ قرار بگیرد.

در برخی دیگر از سنگ ها متأسفانه این امکان وجود ندارد و می توان با انجام این فرایند منتظر یک نتیجه نامناسب ماند.

دقت کنید که این موضوع تماماً به نظر کارشناس و فرد دارای تخصص در این حوزه بر می گردد.

برای مثال برای پیچ و رولپلاک مردن سنگ گرانیت بهتر است که پیچ هم سطح سنگ بسته شود.

تیم حرفه ای که برای انجام عملیات پیچ و رولپلاک نما انتخاب می کنید، باید بتونه ای که بر روی پیچ ها اجرا می کنند را همرنگ با سطح رنگ درست کنند.

همچنین باید این بتونه ویژگی هایی مثل آب گریزی را داشته باشد تا طی بارندگی از بین نروند.

شما می توانید با اجرای بتونه بر روی پیچ ها اطمینان داشته باشید که احتمال تشخیص پیچ ها از فاصله های 5 متری یا بیشتر امکان پذیر نبوده و یا بسیار سخت خواهد بود.

کثیف شدن نما بعد از انجام پیچ و رولپلاک سنگ نما، شایعه یا حقیقت؟

همانطور که احتمالاً خودتان هم حدس زده اید در هنگام انجام عملیات تثبیت سنگ بر روی نما، احتمال این وجود دارد که گرد و غبار از پشت سنگ خارج شده و بر روی نما بنشیند.

معمولاً کناره های پنجره و ابزارهای سنگی کار شده که بر روی نما وجود دارد، احتمال این که کثیفی باشد، بیشتر از بقیه جاهاست.

اگر از متخصصین حرفه ای شرکت اوج یاران در طول انجام کار برای تمیز کردن نمای ساختمان خواستید کمک بگیرید، تنها کافیست با ما این موضوع را مطرح کنید.

بدون شک اعلام این موضوع قبل از تمام شدن عملیات، می تواند هزینه کمتری را برای شما در پی داشته باشد چرا که هزینه رفت و آمد و جابجایی تجهیزات را دوباره پرداخت نخواهید کرد.

چرا در پیچ و رولپلاک نمای ساختمان از پیچ 4 سو استفاده می شود؟

ما به عنوان یک تیم باتجربه در این حوزه اصلاً به شما توصیه نمی کنیم که از پیچ 2 سو برای مقاوم سازی پیچ و رولپلاک سنگ نما استفاده کنید.

چرا که در این پیچ ها در هنگام بستن توسط پیچ بند در اکثر موارد از سرتمه جدا می شوند و شخصی که قصد اجرای بستن راپل را دارد، کاملاً خسته می کند و منجر به این موضوع می شود که بسیاری از پیچ ها به طور کامل محکم بسته نشود.

توصیه ما برای شما و تمام کسانی که قصد انجام پیچ و رولپلاک نما را دارند، این است که از پیچ 4 سو با سر مته 3 سو استفاده کنید.

همچنین برای گرفتن نتیجه بیشتر با بازدهی بالاتر توصیه می کنیم از پیچ روکش گالوانیزه استفاده کنید تا در مقابل زنگ زدی مقاومت بالاتری داشته باشد.

تعهدات شرکت اوج یاران در پیچ و رولپلاک سنگ نما چیست؟

شرکت اوج یاران به عنوان مجری پیچ و رولپلاک نما که سال هاست به صورت تخصصی این فعالیت را برای انواع پروژه ها انجام داده است با کمک کادر مجرب خود، تعهداتی را به عنوان مجری به کارفرما ارائه می دهد.

برخی از شرایطی که ما در قراردادهای کلامی و متنی خود به کارفرما به عنوان شرایط ارائه کار بیان می کنیم، عبارت اند از:

  • انجام کار توسط خود مجموعه اوج یاران و عدم واگذاری کار به غیر
  • تعهد بالای کاری نسبت به مسئولیت پذیرفته شده و داشتن وجدان کاری
  •  انجام کار در مدت زمان مشخص شده و تحویل به موقع و سریع پروژه
  • استفاده از بهترین جنس پیچ برای تضمین کیفیت کار
  • کمک گرفتن از دریل های مناسب برای کار
  • دریافت اجرت برای انجام کار به اندازه عرف جامعه
  •  تحویل کار بدون هیچگونه عیب و نقص به مشتری

آیا امکان نصب سنگ های ریخته شده وجود دارد؟

در گاهی اوقات ممکن است که سنگ از نما جدا شده باشد.

در این موارد معمولاً پرسیده می شود که آیا امکان نصب سنگ های ریخته شده و تثبیت سنگ نما وجود دارد؟

برای این موضوع لازم است که در ابتدا سنگ را طبق رنگ و اندازه قسمت جدا شده تهیه کرد و با کمک چسب سنگ، پشت آن را کاملاً آغشته کرد.

سپس در مکان هایی که سنگ نما ریخته شده است، سنگی که پشت آن آغشته به چسب سنگ است را به دیوار نصب می کنیم.

در نماهای رومی که در آن از سنگ های باریک و کوچک بسیار زیادی استفاده شده، حساسیت این کار بسیار بالا می رود و فردی که به عنوان راپل کار قصد انجام این کار را دارد، باید کاملاً بر این حوزه مسلط بوده و تجربه کافی داشته باشد.

سنگ های باریکی که در نماهای رومی به کار می روند با دریل دور بالا و ضربه ای کم به راحتی سوراخ می شوند و می توانید با کمک پیچ و رولپلاک آن ها را محکم کرد.

البته گاهی اوقات این موضوع به این شکل اتفاق نمی افتد، بلکه و راپل کار ترجیح می دهد که در ابتدا با مته کوچک یک سوراخ در کار ایجاد کرده و سپس با کمک مته نمره بالاتر، جای سوراخ را افزایش دهد.

دقت کنید که معمولاً از مته نمره 7 برای این کار کمک گرفته می شود. همچنین بهتر است از دریل دارای دیمر استفاده گردد تا سرعت و گردش فرایند را بتوان به راحتی کنترل کرد.

ترمیم بند کشی سنگ های نما به چه صورت قابل انجام است؟

معمولاً در پروژه هایی که به مرور زمان بند کشی سنگ ها از بین می رود، عدم تعمیر بندکشی سنگ ها می تواند موجب مشکلات بزرگی در فرایند کار شود.

سست کردن ملات پشت سنگ در این حوزه ها معمولاً می تواند مشکلاتی مثل جدا شدن سنگ از نما را به همراه داشته باشد.

راپل کارهای حرفه ای با توجه به تجربه و تخصص خود می توانند متوجه شوند که آیا در این حوزه نیاز به ترمیم بند کشی سنگ نما وجود دارد یا خیر؟

در صورتی که نیاز به ترمیم بند کشی وجود داشته باشد و یا حتی بر اثر نشست ساختمان سنگ دچار ترک شده باشد، راپل کار می تواند بعد از به پایان رساندن عملیات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان این مشکل را به صورت کامل حل کند.

بهترین زمان برای اجرا پیچ و رولپلاک ساختمان

شما می توانید این فرایند محکم سازی و تثبیت سنگ در نما را هر وقت که بخواهید انجام دهید، اما تنها زمانی که معمولاً انجام پروژه امکان پذیر نیست، هنگامی است که هوا بارانی بوده و یا دمای هوا در زیر صفر درجه است.

راپل کاری که قصد انجام پروژه شما را دارد به همراه خود انواع ابزارآلات برقی را داشته و ممکن است دچار اتصال و برق گرفتگی شود.

دقت کنید که در هنگام یخ زدگی امکان یخ زدن رطوبت داخل سنگ افزایش پیدا می کند و با دریل کاری به سنگ تنش وارد می شود.

در بخش های دیگر این محتوا به صورت کامل توضیح دادیم که بیشترین ریزش سنگ ها در زمان هایی است که باد و طوفان به قدری زیاد است که نمی توان جلوی حل مشکل را گرفت.

بهتر است قبل از این که هوا دچار گرمای شدید شود و یا سرمای زیادی را شاهد باشیم، اقدام به انجام پیچ و رولپلاک نما کنیم.

چه ابزار و وسایلی برای انجام پیچ و رولپلاک نما مورد استفاده قرار می گیرد؟

دقت کنید که در انجام فرایند پیچ و رولپلاک نما که توسط شرکت اوج یاران انجام می شود، پیچ و رولپلاک بدون داربست و با کمک طناب صورت می گیرد.

در این روش که نسبت به سایر روش های مرسوم، خطر کمتری داشته، راپل کاران با دو طناب فرود می آیند که یکی طناب اصلی و دیگری طناب حمایت برای جلوگیری از بروز هرگونه اتفاق ناگوار است.

طناب هایی که در طول این عملیات مورد استفاده قرار می گیرند، قابلیت تحمل بیش ا 1500 کیلوگرم بار را دارا هستند.

سرعت و دقتی که در این روش وجود دارد، بسیار بیشتر از سایر روش هاست و هیچ نیاز به ایجاد فضای اضافی در اطراف ساختمان ها با کمک داربست نیست.

انواع رولپلاک های به کار رفته در فرایند پیچ و رولپلاک سنگ نما

از ابتدای این مطلب بارها به این موضوع اشاره کردیم که برای پیچ کردن سنگ نمای ساختمان از رولپلاک های مختلفی استفاده می شود که با توجه به شرایط سنگ و پشت کار می توانیم نوع آن را مشخص کنیم.

در ادامه سعی می کنیم چند نمونه از رایج ترین این موارد را که احتمال دارد در پروژه های شما از آن استفاده شود، عبارت است از:

رولپلاک توکار

رولپلاکی که بیشتر از سایر رولپلاک ها در نما از آن ها استفاده می شود، رولپلاک توکار است. با توجه به این که در ایران بیشتر ساختمان ها با نمای تر اجرا می شوند، قرار گرفتن رولپلاک توکار در ملات پشت سنگ و باز شدن آن به خوبی می تواند باعث ایجاد استحکامی در بنا شود.

سایزهای متنوعی از این نوع رولپلاک ها در بازار موجود است. شما می توانید با توجه به نیاز خود و نوع کاری که انجام می دهید از اندازه رولپلاک توکاری که نیاز دارید، استفاده کنید.

رولپلاک روکار

از رولپلاک روکار معمولاً بیشتر در جهت نصب قطعات بر روی سطوح استفاده می شود.

به علت لبه ای که بر روی رولپلاک قرار دارد، می توانیم در نظر داشته باشید که تمام رولپلاک به داخل سطح نباید برود و سر رولپلاک با گیر کردن بر روی لبه سطح، می تواند قطعه را نگهدارد.

رولپلاک پروانه ای

نوعی دیگر از رولپلاک که برای نصب قطعات می تواند مورد استفاده قرار بگیرد، رولپلاک پروانه است.

این نوع از رولپلاک که برای نصب قطعاتی که سطح پشت کار خالی است.

می تواند از رابیتس یا سفال استفاده کند.

هنگامی که این رولپلاک وارد سطح شده، می تواند به صورت شاخه ای باز شود.

با باز شدن پروانه ای شکل رولپلاک پروانه ای می توانیم این انتظار را داشته باشیم که لبه های رولپلاک به قسمت های مختلف گیر کند.

رولپلاک پروانه در پاره ای از موارد در تثبیت سنگ نما می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

رولپلاک فیشر

یکی از رولپلاک های خاص که در ابتدا در کشور آلمان مورد استفاده قرار می گرفت، رولپلاک فیشر است.

این رولپلاک که با پلاستیک بسیار مرغوب تولید می شود، می توانید برای نصب قطعه بر روی سطح بدون هیچ ملاتی مورد استفاده قرار بگیرد.

این نوع رولپلاک با جمع شدن در پشت سطج به خود سطح گیر کرده و می تواند قطعه را به خوبی مهار کند.

رولپلاک فیشر در تثبیت سنگ نما گاهی مورد استفاده قرار می گیرد، اما این موضوع همیشگی نیست.

قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان

برای تعیین قیمت پیچ و رولپلاک نما لازم است که عوامل تأثیرگذار در این زمینه را شناسایی کرده و بر اساس آن ها تصمیم گیری کنیم که وضعیت ساختمان ما به چه صورت خواهد بود.

برخی از عوامل تأثیرگذار در این زمینه عبارت اند از:

  • ارتفاع ساختمان
  • عرض ساختمان
  • ابعاد سنگ نما
  • پرکار بودن طرح نما (نمای ساختمان به شکل رومی است یا مثل سایر نماهای رایج است!)
  • نوع پیچی که برای تثبیت سنگ در نما استفاده می شود از چه نوعی است؟

معمولاً در ابتدای کار توسط متخصص و مجری این موارد با کمک کارفرما مشخص می گردد و آنجاست که می توان قیمت واضح و دقیقی را برای پیچ و رولپلاک نمای ساختمان اعلام کرد.

البته گاهی اوقات نیاز است که تنها برای موارد خاصی از این خدمات استفاده شود که در آنجا معمولاً می توان به صورت متر مربع و یا به ازای هر پیچ، قیمت ارائه کرد.

به عنوان کسی که قصد دارد، نمای ساختمان خود را تثبیت کند، توصیه می کنیم که تنها به قیمت فکر نکنید.

شما با یکبار هزینه برای اجناس باکیفیت و تثبیت سنگ نمای ساختمان خود، می توانید اطمینان داشته باشید که سال های سال، مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.

شرکت اوج یاران با توجه به سابقه طولانی که در این حوزه داشته برای تعیین قیمت در این حوزه چندین معیار مختلف را در نظر می گیرد که برخی از آن ها عبارت اند از:

  • استفاده از پیچ گالوانیزه ایرانی یا خارجی
  • استفاده از پیچ آهنی
  • ارائه تضمین و پشتیبانی از کار
  • اجرا کار توسط شخص یا مجموعه
  • محل ساختمان (ساختمان در داخل تهران یا شهرستان است؟)

شما می توانید برای تعیین قیمت پیچ و رولپلاک نما با شماره تماس ما ارتباط بگیرید و در این حوزه از کارشناسان ما کمک بگیرید.

پیچ و رولپلاک نما بدون داربست یا با داربست، مسئله این است!

احتمالاً برای شما این سؤال پیش آمده که مگر پیچ و رولپلاک نما با داربست، بهتر از حالت بدون داربست نیست؟

در پاسخ به این سؤال شما لازم است که به این نکته یادآوری کنیم که در هر دو صورت، پیچ و رولپلاک نما تمام و کمال انجام می شود.

اما در حالتی که از داربست برای عملیات خود کمک می گیریم، احتمال این که فضای زیادی را اشغال کرده و حتی مانع رفت و آمد شود، وجود دارد!

همچنین جدا از اشغال شدن فضا، شما مجبورید که هزینه اضافی برای داربست بپردازید.

علاوه بر این پروژه نسبت به حالت عادی طولانی تر و زمان بر تر می شود و حتی می تواند خطرناک باشد.

افرادی که به عنوان متخصص در این حوزه فعال هستند و تنها به این کار مشغول اند به خوبی می دانند که روش راپل نسبت به سایر روش ها کم هزینه تر، سریع تر و به صرفه تر خواهد بود.

پیچ و رولپلاک نما با طناب، خطرناک است؟

اگر برای شما هم این سوال وجود دارد که آیا شخصی که اقدام به انجام عملیات پیچ و رولپلاک ساختمان می کند، خطر سقوط دارد یا نه، بهتر است که به این مسئله توجه داشته باشید که هر فردی می داند که رعایت مسائل ایمنی کار و استانداردهای موجود در این حوزه به شدت ضروری است.

همه ما می دانیم در هر شغل مرتبط با ساخت و ساز و خدمات برق کاری احتمال بروز خطر و حادثه در صورت عدم رعایت مسائل ایمنی کاملاً وجود دارد.

بر اساس آمارها می توانید متوجه شوید که در روش راپل، اگر مسائل ایمنی به خوبی رعایت شود، درصد رخ دادن حادثه بسیار پایین خواهد بود.

سفارش خدمات پیچ و رولپلاک نما از شرکت اوج یاران

شما می توانید از طریق تمامی شماره تماس های درج شده در سایت با ما تماس گرفته و برای سفارش کار خود با متخصصین ما هماهنگ کنید.

کارشناسان ما بعد از بررسی اولیه پروژه به شما قیمت انجام کار را اعلام خواهند کرد.

بعد از بررسی قیمت و دادن تاییده توسط کارفرما، کار در لیست انتظار قرار گرفته و در سریع ترین زمان ممکن شروع می شود.

اگر در این زمینه سؤالی دارید به راحتی می توانید در بخش نظرات با ما و دیگر کارشناسان مجموعه در تماس باشید.

تاثیر عوامل طبیعی در افتادن سنگ های نما

عوامل مختلفی مانند طوفان و زلزله میتواند باعث افتادن و سقوط سنگ های نما شود.

همچنین برخی از عوامل شیمیایی و فیزیکی مانند انجماد و ذوب آب در حفره های سنگ های نما باعث ایجاد ترک و جدا شدن بخشی از سنگ نما می شود.

اگر در نمای ساختمان از سنگ های بزرگ و سنگینی مانند گرانیت استفاده کرده اید این خطرات دو چندان خواهد شد.

زیرا اگر یکی از سنگ های نما سقوط کند، امنیت جانی ساکنین به خطر خواهد افتاد.

پس به وسیله پیچ و رولپلاک سنگ های نما را مستحکم میکنند تا علاوه بر تامین امنیت بتوانند ظاهری زیباتر نیز برای ساختمان به وجود آورند.

اسکوپ کردن ساختمان

نام دیگر پیچ و رولپلاک کردن سنگ های نما ”اسکوپ” است.

افرادی که در نما سازی مهارت بالایی دارند و علاوه بر آموزش های تخصصی که دیده اند هنر زیبایی شناسی دارند گزینه مناسبی برای نماکاری ساختمان شما هستند.

زیرا نمای بیرونی ساختمان در معرض دید است و باید به بهترین نحو زیباسازی شود و هر گونه اشتباهی در انجام عملیات نما موجب نازیبا شدن ساختمان شما خواهد شد.

اسکوپ کردن به شکل های مختلفی انجام می گیرد مانند روش لقمه گذاری، روش سیم مفتول، روش اسکوپ دو پایه و روش دیگر که در استحکام نمای ساختمان نقش بسزایی دارد.

برای اسکوپ کردن ساختمان باید یکسری موارد از جمله سایز پیچ برای اسکوپ کردن نما و فاصله بین پیچ ها رعایت شود.

شرکت خدمات نمای اوج یاران با مدیریت رضا خانی به عنوان یکی از بهترین تیم های ارائه دهنده خدمات در این حوزه با قیمت های باورنکردنی می تواند گزینه مناسبی برای انتخاب شما باشد.

اگر در این زمینه نیاز به مشاوره رایگان دارید، تنها کافیست با شماره  تماس بگیرید.

در این مطلب با پوشش دادن تمامی مواردی که لازم است در شروع این فعالیت بدانید به شما کمک می کنیم تا در این رابطه اطلاعات کامل و جامعی داشته باشید.

زمان های خطرناک برای جداشدن سنگ از نما که باید به آن توجه داشته باشید!

بر اساس سابقه طولانی و تجربه زیادی که در حوزه اجرای خدمات نمای ساختمان داریم، متوجه شدیم که در طی زمان هایی که بارندگی های پاییزی، زمستانی و همچنین طوفان های شدید و زلزله های نسبتاً شدید صورت می گیرد.

زمان هایی است که احتمال ریزش سنگ های نما بیشتر از همه زمان ها وجود دارد.

با بررسی دقیق و فنی این موضوع می توانیم متوجه شویم که علت اصلی این ریزش، ضریب انبساط مصالح است.

مسئله ای که باید به آن توجه داشته باشید، ریزش سنگ نما نیست، بلکه این موضوع است که حتی اگر برای یکبار این اتفاق بیفتد، می توانیم نگرانی جانی برای فرد یا اشخاصی داشته باشیم که در آن زمان از آن منطقه عبور می کردند.

سایز پیچ برای اسکوپ کردن نما

طبیعتا سایز پیچ برای اسکوپ کردن نما در پیچ و رولپلاک نما کاملا بستگی به ضخامت سنگ دارد و ملات پشت سنگ نیز امری تعیین کننده در استفاده از پیچ است.

معمولا برای سنگ هایی که ضخامتی در حدود 5/1 سانتی متر دارند باید از پیچی استفاده کرد که حداقل 4 برابر از آن بلندتر است یعنی پیچ 6 سانتی متری. سنگ هایی که ضخامتی بین 2 تا 3 سانتی متر دارند باید از پیچی با سایز 8 سانتی متر برای اسکوپ کردن استفاده کنند.

هر چه ضخامت سنگ بالاتر میرود سایز پیچ نیز بیشتر میشود. اما این نکته را مدنظر داشته باشید که هر چه سنگ ضخامت کمتری داشته باشد باید مته نازک تری جهت سوراخ کاری استفاده کرد تا سنگ دچار شکستگی و ترک خوردگی نشود.

فاصله بین پیچ ها

برای پیچ و رولپلاک کردن نما در ساختمان همانطور که نباید از تعداد کم پیچ استفاده کرد، نباید تعداد زیادی نیز به کار برد.

اگر از تعداد کم استفاده کنید باعث کاهش استحکام سنگ ها خواهد شد و ممکن است تعداد پیچ ها تحمل بار سنگین سنگ ها را نداشته باشد و سنگ ها در صورت کنده شدن سقوط کنند.

اما استفاده از تعداد زیاد پیچ نیز ممکن است باعث شکستگی سنگ و ایجاد ترک در آن شود.

پس بهترین حالت این است که در سنگ هایی با عرض 40 سانتی متر و طول یک متر هر 50 سانتی متر از یک پیچ و رول پلاک استفاده کنید.

از دریلی که برای سوراخ کاری استفاده میکنید بهتر است که دارای دیمر باشد تا چرخش و سرعت را تحت کنترل داشته باشید.

پیچ و رولپلاک نما چیست؟

در این مقاله به جنبه های مختلف آن میپردازیم تا شما با چگونگی و نحوه نصب سنگ ها به وسیله پیچ و رولپلاک نیز آشنا شوید.

در این چندسال اخیر پیچ و رولپلاک و دیگر کارهایی که در ارتفاع انجام می شوند، با استفاده از طناب و دیگر ابزارات استاندارد جهان و توسط تیم حرفه ای و با تجربه و با رعایت نکات ایمنی انجام می شوند.

استفاده از طناب به جای داربست برای پیچ و رولپلاک نما و دیگر خدمات ساختمانی در ارتفاع مثل نماشویی و نورپردازی دارای مزایای بسیاری است.

استفاده از داربست زمان زیادی را میگیرد و همین طور فضای زیادی را اشغال می کند و باعث مزاحمت در رفت و آمد عابران و یا وسایل نقلیه شود.

پیچ و رولپلاک نما بدون داربست و با طناب از خدمات تخصصی کار در ارتفاع گروه اوج کاران می باشد که با استفاده از طناب های مقاوم بر روی نمای شما بالا و پایین می روند و عملیات محکم سازی و مقاوم سازی و تثبیت سنگهای نمای ساختمان را انجام میدهند تا از سقوط و خطرات ناگواری که در پی خواهد داشت پیشگیری شود.

به دلیل جلوگیری از ریزش سنگ نما بر اثر شل شدگی و عوامل محیطی انجام میشود. پیچ و رولپلاک نما امروزه امری بسیار ضروری است که به بررسی جنبه های مختلف آن خواهیم پرداخت.

پیچ و رولپلاک نما از خدمات تخصصی تیم اوج یاران میباشد که بدون داربست و با راپل توسط راپل کار انجام میشود زیرا مزایای بهتری نسبت به داربست دارد، که میشود به ایمنی بالا، سهولت کار، کاهش هزینه ها و… اشاره کرد.

کار در ارتفاع نیازمند مهارت و تجربه زیاد است گروه اوج یاران با گذراندن دوره های تخصصی کار در ارتفاع یا irete که به زبان ساده تر به معنی کار با طناب یا دسترسی با طناب است که زیر نظر مربیان مجرب داخلی و خارجی طی کردیم تا به بهترین نحو ممکن کار پیچ و رولپلاک نما را برای شما انجام دهیم.

تیم اوج یاران با پرسنل ماهر و با تجربه میتواند خدمات نماکاری از جمله پیچ و رولپلاک نما را با بهترین کیفیت و به صرفه ترین قیمت به شما ارائه دهد.

امروزه با رفتن به سوی زندگی صنعتی به دلیل تولید زباد آلاینده ها نمای ساختمان های شهر های بزرگ مثل تهران بسیار بیشتر در معرض آلودگی قرار گرفته است به همین دلیل نماشویی ساختمان به یکی از موارد ضروری برای زیباسازی ساختمان تبدیل شده است.

نماشویی ساختمان به مکان جغرافیایی ، نوع سنگ نمای ساختمان، طول و عرض ساختمان و میزان آلودگی نما بستگی دارد و قیمت ها هم بر همین معیار ها تعیین میشود. گروه اوج یاران با اتکا به تجربه بالای عوامل و استفاده از دستگاه های بروز و پیشرفته میتواند کار شستشوی نما را با کیفیت بالا و قیمت مناسب ارائه دهد.

نورپردازی شاید اصلی ترین عامل برای زیبا به نظر رسیدن نمای یک ساختمان باشد و به همین دلیل از محبوبیت بالایی هم برخوردار است، در این حرفه به دلیل استقبال زیاد روز به روز روش ها، تکنولوژی های جدید تر و خلاقانه تر روانه بازار میشود.

شرکت اوج یاران با سایقه طولانی و درخشان و همچنین استفاده از متد های خلاقانه و بروز با تکنولوژی های جدید میتواند نمایی زیبا برای ساختمان شما به ارمغان بیاورد و زیبایی ساختمان شما را تکمیل کند.

رنگ ها یکی از اصلی ترین موارد برای تحریک احساسات هستند و ارتباط مستقیم با روح و روان انسان دارند به همین دلیل انتخاب رنگ و نوع رنگ آمبزی از اهمیت بالایی برخوردار است.

رنگ نمای ساختمان انواع مختلفی دارد که پیاده سازی آنها به عواملی مثل جنس نمای ساختمان بستگی دارد.

گروه اوج یاران با دانش کافی در حوزه رنگ شاسی و نقاشی ساختمان کار رنگ ساختمان را با کیفیت بالا و دوام کافی و قیمت مناسب به شما عزیزان ارائه دهد.

گروه اوج یاران علاوه بر خدمات ذکر شده خدمات دیگری اعم از سیمان کاری، رفع شوره نما،زدن نانو، رزین کاری، نصب سنگ، نصب توری برای رفع مزاحمت پرندگان، بازدید سازه های صنعتی و… انجام میدهد.

که در همه آنها همواره سعی میشود بهترین کیفیت با قیمت به صرفه به مشتریان ارائه کند

انواع پیچ و رولپلاک

بعد از اینکه به بهترین نوع پیچ ها برای انجام اسکوپ ساختمان اشاره کردیم نوبت به معرفی بهترین رول پلاک می رسد.

مهم ترین نکته در استفاده از انواع پیچ و رولپلاک نما و جنس ملات پشت کار است.

زیرا برخی از رول پلاک ها مخصوص استفاده در ملات های خشک و برخی دیگر مخصوص استفاده در ملات های تر هستند.

منظور از ملات های تر ملات هایی هستند که در حین انجام کار میخواهیم رولپلاک را در آن نصب کنیم و منظور از ملات خشک این است که بعد از خشک شدن اقدام به رول پلاک آن کنیم.

بعد از بررسی این جوانب باید اقدام به تهیه و استفاده از رولپلاک کرد.

رولپلاک هایی معمولادر نماسازی از آنها استفاده میشود :

  • رولپلاک تو کار
  •  رولپلاک رو کار
  •  رولپلاک پروانه ای
  •  رولپلاک فیشر

رولپلاک توکار

اگر قصد دارید در حین ملات زدن سنگ ها را پیچ و رولپلاک کنید باید از رول پلاک های توکار بهره بگیرید.

این رولپلاک ها قابل استفاده در ملات تر هستند که به صورت دندانه دندانه ساخته می شوند و دو یا چهار بر هستند.

در کشور ما معمولا در هنگام ملات زدن عملیات پیچ و رولپلاک انجام میشود به همین دلیل رولپلاک توکار استفاده بیشتری را در نماسازی دارد.

این نوع از رولپلاک ها به این دلیل که هیچ لبه اضافه ای ندارند به خوبی وارد ملات شده و سطح جانبی را بر روی کار ایجاد نمیکنند.

رول پلاک های توکار به راحتی توسط بتونه پوشش داده میشوند و ظاهر نما را تحت تاثیر قرار نمیدهند.

رولپلاک روکار

رولپلاک روکار به دلیل لبه ای که دارد نمیتواند مانند رولپلاک توکار کاملا به درون سطح نفوذ کند.

به همین دلیل در نمای ساختمان کمتر از آن استفاده میشود. از این نوع رولپلاک بیشتر برای نصب قطعه هایی بر روی سطوح استفاده میشود.

رولپلاک پروانه ای

از این رولپلاک در مقاوم سازی نمای ساختمان استفاده میشود اما در مستحکم کردن سنگ نما کاربرد کمتری دارد زیرا برای استفاده از آن باید پشت سنگ خالی باشد تا بتواند به صورت شاخه ای باز شود.

ملات که در پشت سنگ نما استفاده میشود اجازه باز شدن شاخه های رول پلاک پروانه ای را نمیدهد.

رولپلاک فیشر

بیشترین استفاده رولپلاک فیشر نصب قطعه بر روی سطوح است.

برای استفاده از این رولپلاک نیازی به استفاده از ملات در پشت سنگ نیست.

رولپلاک فیشر نیاز به سوراخکاری بزرگ دارد به همین علت نمی توان برای انواع نما از این نوع رولپلاک استفاده کرد.

این قطعه در ایران نیز تولید میشود.

برای چه سنگ هایی می توان از پیچ و رولپلاک استفاده کرد؟

برای تمامی سنگ های بنای ساختمان ها می توان از پیچ و رولپلاک استفاده کرد.

ولی کار پیچ رولپلاک روی هر سنگ به نوع و جنس سنگ بستگی دارد.

در فرایند نصب پیچ و رولپلاک نما، به دلیل استفاده از ابزارهای صنعتی، ممکن است نمای ساختمان چهره زیبایی پیدا نکند. در این حالت ساختمان مانند یک ساختمان گلوله خورده است.

شرکت ما برای برطرف کردن این مشکل، از بتون، سیمان، و سفید رنگ هایی برای رنگ سنگ نما استفاده می کند. در واقع با استفاده از کارتک و لیسه، گل پیچ رولپلاک پنهان می شود.

یک سوال مهم

حتما تا حالا سوال مهمی برایتان پیش آمده و آن هم این است که تا بعد از پیچ و رولپلاک نما، این پیچ ها در ظاهر ساختمان دیده میشوند؟ پاسخ خیر است.

زیرا بعد از اتمام کار بتونه ای به رنگ سنگ نما ساخته میشود و بر روی پیچ و رولپلاک زده میشود.

در ساخت این بتونه ها باید قابلیت آب گریزی لحاظ شود تا در بارندگی ها از بین نروند و دچار فرسایش نشوند.

اگر اجرای بتونه به درستی انجام شود قابلیت دید ندارد و از فاصله حداقل 5 متری قابل رویت نیستند.

برای اینکه نمای ساختمان تمیز و زیبا شود بهتر است بعد از اجرای بتونه نماشویی انجام دهید.

مناسب ترین سایز پیچ و رولپلاک نما

اولین فاکتوری که باید قبل از انتخاب سایز پیچ و رولپلاک در نظر بگیرید ابعاد و ضخامت سنگ است.

به طور مثال اگر قصد دارید از سنگ های ضخیم و سنگینی مانند گرانیت و یا تراورتن استفاده کنید باید از پیچ های ضخیم تر بهره بگیرید تا پیچ بتواند به خوبی از سنگ عبور کند و وارد ملات پشت آن شود.

هنگام سوراخکاری بر روی سنگ های نازک تر حتی الامکان از مته های ریز برای سوراخکاری استفاده کنید تا از ترک خوردن و شکستن سنگها پیشگیری کنید.

فاکتور دومی که باید به آن توجه کنید نوع و اندازه ملات است.

اگر ملات ضخیم است و یا از جنسی غیر از سیمان (چسب های خمیری , چسب های سرامیک و…) استفاده شده است باید سایز پیچ را نیز تغییر دهید.

اما به طور کلی استاندارد ترین سایزی که برای پیچ و رولپلاک نما وجود دارد و میتوانید از آن در اسکوپ کردن ساختمان های مختلف استفاده کرد پیچ 6 سانتی متری است.

پیچ و رولپلاک نما بعد از چند سال

بسیاری از افراد این سوال را میپرسند که ما چند سال پیش اقدام به نمای ساختمان کرده ایم و اکنون قصد داریم پیچ و رولپلاک نما را انجام دهیم آیا امکان پذیر است؟ بله.

حتی بعد از چند سال از اجرای نما میتوان اقدام به اسکوپ کردن آن کرد.

زیرا جلوی ضرر را از هر کجا که بگیرید منفعت است.

وقتی ساختمان را بدون پیچ و رولپلاک نما می سازید، بعد از چند سال احتمال سقوط سنگ ها بسیار بالا می رود و امنیت جانی ساکنین را به خطر می اندازد.

پس اگر شما هم چند سال از نما کردن ساختمان تان میگذرد و تا به حال به فکر اسکوپ کردن آن نبودید بهتر است که دست به کار شوید و از متخصصین و افراد حرفه ای در این حوزه بخواهید که خدمات پیچ و رولپلاک نما را برای ساختمان شما انجام دهند.

مته و رولپلاک در اسکوپ کردن ساختمان

این امر بسیار حساس است.

در این مواقع باید ابتدا نوع سنگ، ضخامت، بلورها و… را بررسی کنید.

به طور مثال سنگی که ضخامت کمی دارد در برابر مته بسیار آسیب پذیرتر است و اگر بی محابا دریل را بر روی آن بزنید موجب شکستگی آن خواهد شد.

سنگ هایی که دارای بلورهای درشت هستند نیز باید در مته کاری آن ها بسیار دقت کرد تا دچار ترک نشوند.

مناسبت ترین مته برای این نوع از سنگ ها مته های ظریف است.

مته هایی که قطر کمی دارند و همچنین دریل هایی که دارای دیمر هستند باید در اسکوپ کردن سنگ های شکننده استفاده شوند.

دریل هایی که دارای دیمر هستند زمان چرخش و سرعت مته را مشخص میکنند و اجازه نمیدهند که فشار مته بر روی سنگ زیاد شود.

مواد مورد نیاز برای پپچ رول پلاک نما

  • کابل برق سیار 50 متر
  • دریل هیلتی نسبتا قوی
  • مته مناسب جهت پیچ و رولپلاک نما ساختمان
  • پیچ و رولپلاک گالوانیزه به طول 6 سانتی متر
  • بتونه ضد آب همرنگ سنگ نمای ساختمان
  • چکش میخ کش دار، پیچ رولپلاک گوشتی برقی

فاصله استاندارد بین پیچ و رولپلاک ها

بیشتر نما ها ازسنگ های بزرگ استفاده میکنند.

همانطور که قبلا گفتیم سنگ های بزرگ نیاز به پیچ های بزرگ تری نیز دارند.

اما این تمام ماجرا نیست. بلکه اکنون باید پیچ ها را با فاصله استاندارد از یک دیگر نصب کنیم. این فاصله بسیار مهم است.

زیرا اگر فاصله بین پیچ ها زیاد باشد موجب کاهش استحکام و همچنین اگر فاصله بین پیچ ها کم باشد موجب شکستگی و ترک خوردن سنگ ها خواهد شد.

پس برای سنگ هایی مانند گرانیت که در سایزهای بزرگ کار میشود بهتر است که هر 50 سانتی متر از یک پیچ و رولپلاک استفاده کرد.

اگر این فاصله را کمتر کنید به معنی استفاده بیشتر از دریل و مته است.

این مساله ممکن است آسیب های جدی به سنگ وارد کند. پس فاصله استاندارد را بین پیچ ها رعایت کنید.

پوشش پیچ و رولپلاک در نمای ساختمان

موردی که ممکن است بسیاری از افراد تمایلی به استفاده از پیچ و رولپلاک نداشته باشند این است که تصور میکنند بعد از اتمام کار پیچ هایی که بر روی سنگ ها کار گذاشته شده است در معرض دید قرار میگیرد.

در صورتی که این گونه نیست. زیرا پس از اتمام بتونه ای همرنگ با رنگ سنگ نما ساخته میشود و بر روی پیچ ها زده میشود.

این بتونه باید به درستی ساخته شود و قابلیت آب گریزی داشته باشد تا در هنگام بارش باران آسیب نبیند میتواند ظاهری زیبا به نمای ساختمان شما بدهد که در فاصله چند متری نیز قابل رویت نباشند.

مراحل انجام پیچ و رولپلاک نما

پیچ و رولپلاک کردن سطح

در این مرحله باید سنگ ها را پیچ و رولپلاک و آن ها را آماده نصب کنید.

نکات مهم در پیچ و رولپلاک کردن ( استفاده از دریل دیمر دارد، مته مناسب و… ) را در هنگام کار فراموش نکنید.

اگر قصد دارید از سنگ های آنتیک استفاده کنید و نمیتوانید آن ها را به وسیله دریل سوراخ کنید باینمای ساختمان همچون زینتی بر پیکره ی ساختمان است که می تواند در نگاه اول توجه هر رهگذری را به خود جلب نماید. هر چه نما منحصربفردتر باشد ، نگاه های بیشتری به سمت خود جلب می کند .علاوه بر زیبایی بصری و ارزش ملکی ؛ مزایای دیگری نیز دارد.

همچنین با نگاهی سطحی به پیرامون ، متوجه تغییرات بسیار در سبک زندگی و ساختمان ها در دو دهه ی اخیر می شویم . هم اکنون در آستانه ی نسل بعدی ساختمان ها هستیم . ساختمان هایی با رفتار کاملا اکولوژیکی و هوشمند ! ساختمان هایی با مصالح سازگار با شرایط اقلیمی ، که رفتاری متناسب با عواملی محیطی منطقه ای خود دارند .

پس در کنار ظاهری جذاب و چشم نواز ، توجه به عوامل زیست محیطی و شرایط حاکم بر منطقه ، امری اجتناب ناپذیر در انتخاب متریال مصرفی می باشد. بنابراین شناخت مصالح و نحوه ی صحیح استفاده ی هرکدام ؛ از وارد شدن هر گونه خسارت پیشگیری کرده و موجب بازده بیشتر بنا و توسعه شهری می گردد . ساختمان و مصالح مورد استفاده در آن از گستردگی بسیاری برخوردار است که پرداختن به هر کدام مقاله ای مجزا می طلبد . از این رو ؛ دراین مقاله در ابتدا شما را با مزایا و دلایل اهمیت نمای ساختمان آشنا می کنیم و پس از آن به معرفی انواع نما و مصالح کاربردی برای آن بعلاوه ی بندکشی وآب بندی می پردازیم.

چرا نمای ساختمان مهم است؟

اولین پاسخی که در جواب این سوال به ذهن ما می آید، زیبایی ساختمان است. بله یکی از مهم ترین دلایل اهمیت ساخت نمای ساختمان همین موضوع می باشد. با این وجود دلایل دیگری نیز وجود دارند که به همین میزان حائز اهمیت هستند که در زیر بیان می کنیم:

  1. جلوه شهری

منطقه ای را تصور کنید که همه ساختمان ها دارای نمای سنگی به همراه نورپردازی نما و…هستند. حال در صورتی که در این بین ساختمانی وجود داشته باشد که  نما نداشته باشد؛ به زیبایی و همخوانی شهر ضربه می زند. علاوه بر این در صورتی هم که نوع و سبک نمای یک ساختمان با ساختمان های دیگر متفاوت باشد به صورتی که به عنوان مثال تعدادی باشند تعدادی نمای مدرن، نیز به زیبایی محیط لطمه می زند.

بنابراین می توان نتیجه گرفت یکی از نکات حائز اهمیت در طراحی نمای بیرونی، توجه به نوع معماری و همچنین شرایط اقلیمی منطقه است.

به عنوان مثال نمای یک ساختمان تجاری مسلما با نمای مجتمع مسکونی متفاوت است؛ علاوه بر این نمای ساختمان در مناطق گرمسیری مسلما با نمای ساختمان در منطقه سردسیر متفاوت است.

2.عایق صوتی و حرارتی ساختمان

نوع طراحی و مصالح مصرفی نما در انتقال انرژی، حرارت و صدا بین فضای داخل با محیط پیرامون ساختمان، بسیار موثر است. از این رو ضریب انتقال حرارت در هر ساختمان متفاوت است.  اما انچه اهمیت دارد آن است که یک نمای مناسب علاوه بر زیبایی، در بهره وری انرژی هم به خوبی عمل کند. بنابراین توصیه می شود برای کاهش مصرف انرژی و هزینه های خود، به دنبال انتخاب مصالحی با ضریب انتقال حرارتی کمتر باشید. البته در این انتخاب، نوع اقلیم منطقه ای خود را هم باید مدنظر داشته باشید. علاوه بر عایق حرارتی، موضوع دیگر عایق بودن ساختمان در برابر صوت است. این موضوع به ویژه برای ساختمان های بناشده در مجاورت اتوبان ها و خیابان ها بسیار حائز اهمیت است.

  1. معرف ساختمان

نمای ساختمان به ساختمان هویت می بخشد. با مشاهده نمای بیرونی ساختمان می توان پی به موارد مختلفی از جمله سلایق و علایق معمار و سازنده نما و ساکنین آن برد. علاوه بر این نمای ساختمان پیوندی است میان طراحی نمای بیرونی و داخلی.

  1. افزایش عمر ساختمان

نمای ساختمان به گونه ای طراحی شده است که در برابر عوامل بیرونی مقاوم است. در صورتی که ساختمان فاقد نما (دیواره های اصلی ساختمان) اینگونه نیستند و در مدت زمان دچار آسیب های بیش تری می شوند.

از جمله این عوامل بیرونی نورخوشید، سرما و گرما و از همه مهم تر رطوبت و باران است. اگر در انتخاب متریال نمای ساختمان توجه کافی به این موارد نداشته باشیم به مرور زمان نما دچار آسیب شده و تخریب می گردد.

بنابراین تمام موارد ذکر شده در گرو انتخاب صحیح متریال مناسب با توجه به عوامل مختلفی مانند شرایط زیست محیطی منطقه، نوع و سبک نمای ساختمان، سلیقه و دکوراسیون ساختمان و…است. لذا از آنجا که ساختمان و مصالح مورد استفاده در آن از گستردگی بسیاری برخوردار است، ما در ادامه به معرفی تعدادی از مصالح نما می پردازیم.

انواع نمای ساختمانی بر حسب مصالح

از جمله مصالح معمول در نما : آجر ، سرامیک ، شیشه ، بایرامیکس ، کامپوزیت آلومینیوم ، سنگ مصنوعی و طبیعی می باشد .درادامه به شرح مختصری از مزایا و معایب هر یک می پردازیم تا تصمیم گیری راحت تری برای انتخاب نوع نمای خود داشته باشید .

نمای آجری

از جمله نماهای رایج ازگذشته تا به امروز ، نمای آجر است. قیمت مناسب، تولید آسان ، وزن نسبتا کم ، سرعت در اجرا و تطابق با محیط زیست از ویژگی های مطلوب برای آجر به حساب می آیند . اما مواردی همچون عایق صوت و حرارت  مقاومت در برابر زلزله و شرایط آب و هوا، آتش سوزی ، شوره زدن و کثیف شدن در برابر باران و آلودگی از نقاط ضعف آن می باشند .

نمای شیشه ای

نمای شیشه به عنوان پوششی برای ساختمان از دوران معماری مدرن ، مورد استفاده قرار گرفته است .کاربرد شیشه باهدف سرعت در اجرای پروژه ، کاستن بار مرده ی ساختمان و ویوی ساکنین ساختمان به روی کار آمد . اما به دلیل ضخامت و مقاومت حرارتی کم ، مشکلاتی فراوانی برای ساکنین فراهم نمود .افزایش بیش از حد دما در فصل گرم سال و کاهش دما در زمستان موجب صرف انرژی بیشتر ، برای معتدل نگه داشتن دمای داخل ساختمان می شود . این اتلاف انرژی نه تنها صرفه اقتصادی ندارد ؛ بلکه موجب آلودگی هوا و صدمات زیست محیطی می شود .

اگرچه گونه های مختلفی از شیشه که عایق حرارت و تابش نور خورشید به داخل هستند  تولید شده اند و یا از شیشه های دوجداره که نسبت به تک جداره از مقاومت هدایت حرارتی بهتری برخوردارند ، استفاده می شود . اما بازهم نمای شیشه نسبت به دیگر مصالح ، ضریب هدایتی زیادی دارد و اتلاف انرژی بسیاری به همراه دارد .

نمای بایرامیکس

پوششی تزیینی که مورد استفاده در نمای داخل و خارج ساختمان است . از این محصول بر روی سیمان ، چوب ، پلاستیک ، مقوای نازک ، سنگ ، دیوار رنگ شده ، فلز و شیشه به کار برده می شود . بایرامیکس بصورت ملاتی متشکل از رزین (طبیعی ومصنوعی ) ، دانه های مرمر و گرانیتی که در رنگ و دانه بندی بسیار متنوع هستند به همراه دیگرافزودنی ها تشکیل شده است .

این مواد بعد از خشک شدن ، نمایی از سنگ تزیینی از خود به نمایش می گذارند . البته این زیبایی عمر چندانی ندارد و با گذشت مدت کوتاهی جلوه ی خود را از دست می دهد . از این رو با استقبال خوبی مواجه نشد و طرفداری ندارد .

نمای سرامیکی

در برخی کشورها استفاده از سرامیک برای نما به دلیل کاهش هزینه ها و وزن ساختمان ، بسیار رایج است. وزن ساختمان را تا یک سوم کاهش می دهد . همچنین از تنوع بسیاری در طرح و رنگ برخوردار است. اما با این وجود ، معایبی همچون : عایق نبودن در برابر صدا ، سرما و گرما ، بازتاب شدید نور که بسیار آزار دهنده می باشد و موجب عدم کاربرد سرامیک در مکان های شلوغ می شود.

نمای کامپوزیت

ترکیبی از دو یا چند ماده مجزا که در نهایت منجبر به تولید کامپوزیت می گردد . محصول نهایی از استحکام و دوام بیشتری نسبت به مواد تشکیل دهنده خود دارد. این ورق های کامپوزیتی از دو لایه آلومینیوم و هسته ای از جنس پلاستیک یا ماده ی معدنی پرکننده می باشد که مابین این دو لایه قرار می گیرد.از مزیت هایی که برای کامپوزیت ها می توان نام برد : سبک هستند و به راحتی مونتاژ می شوند و نگهداری و تعمیر آسان دارند . با این حال ازنظر انعطاف در اجرا ، ضعیف عمل کرده اند.

نمای سنگ مصنوعی

ترکیبی از سنگ طبیعی با موادی مثل سیمان ، رس و افزودنی های پلیمری است که موجب کاهش وزن و تسریع نصب آن شده است. از این سنگ به واسطه زیبایی، تنوع و ویژگی های مطلوبی که دارد.  برای داخل و خارج ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل وجود رس ، از تحمل بالایی در برابر گرما برخوردار است و در ساخت شومینه نیز بسیار رواج دارد. همچنین به دلیل ساختار سیمانی از مقاومت خوبی نیز برخوردار است.

نمای سنگ طبیعی

مجلل ترین و قدیمی ترین نوع نمای ساختمان متعلق به سنگ است . سنگ از جمله مصالح ساختمانی پرمصرفی است که از زمان های بسیار دور مورد استقبال انسان بوده است . تنوع و گوناگونی در طرح و رنگ سنگ ها در کنار دوام و ماندگاری ، تطابق با محیط زیست ، عایق حرارت و صوت بودن ، مقاومت در برابر آتش سوزی ، هزینه نسبتا کم در نگهداری وتعمیرات از جمله محاسنی است که برای سنگ می توان برشمرد.

همانطور که مطرح شد، تنوع سنگ در دنیا بسیار زیاد است و هریک ویژگی های منحصربفردی دارند . هرکدام تحت تاثیر شرایط ، تحمل فشار و دمای متفاوتی ؛ در طی زمان از کانی های مختلفی تشکیل شده اند .
سنگ های طبیعی مورد استفاده در ساختمان از دسته سنگ های آهکی و آذرین می باشند . سنگ های آهکی از جذب آب بالایی برخوردارند ، اما وزن بسیار سبک و ساختار متخلخل آن ها که موجب چسبندگی عالی به ملات و سیمان می شود ، موجب کاربرد فراوران آن ها در نمای ساختمان می شود.

در سنگ های آذرین که حاصل فعالیت آتشفشان ها و مواد مذاب ( ) می باشند ، شاهد سنگ های مستحکم و متراکم با صیقل پذیری عالی هستیم که جذب آب پایینی هم دارند . از این رو در مقایسه با نوع آهکی چسبندگی مناسبی با ملات ندارند . اما برای رفع هر کدام از این معایب ذکر شده ، راه حل هایی صورت گرفته است تا هیچ مانعی در کاربرد سنگ به عنوان سنگ نما ایجاد نکند .

یکی دیگر از سنگ های مستحکم و بادوامی هستند که کاربرد آن برای سنگ نما پیشینه ای قدیمی دارد و به سنگ های گرانیت بسیار شبیه هستند .

با درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و شناخت کافی از سنگ ها در انتخاب آن ها مطابق با نیاز و کاربرد مصرفی و همچنین  نحوه ی اجرای صحیح آن ، می توان نمای سنگی باشکوه و بادوامی از ساختمان به نمایش گذاشت . به طور مثال برای منطقه ای با آب و هوای سرد و مرطوب ، سنگی با خلل و فرج کمتر مناسبتر است. چراکه طی مدت بلند به دلیل یخ زدگی و ذوب ، مقاومتش کاهش یافته و متلاشی می شود .

همچنین در مناطقی که در معرض وزش طوفان های شنی هستند. سنگ به مرور زمان ، مورد سایش قرار می گیرد . بنابراین باید سنگی که نسبت به سایش مقاومت بالایی دارد، انتخاب شود.

از جمله موارد دیگر که باید برای انتخاب سنگ نما به آن ها توجه نمود : صیقل پذیری ، جذب آب مناسب ، ثبات رنگ در برابر نور خورشید ، ضریب انتقال حرارت  می باشد . همه ی این موارد متاثر از نحوه ی تشکیل سنگ و کانی های ساختار آن می باشد. کانی هایی همچون آهن در برابر آب و هوا اکسید می شوند و در نتیجه موجب فرسودگی زودرس سنگ می شود . همچنین وجود درصد ناخالصی بالا در سنگ و تجمع آن در یک قسمت یا امتداد، موجب کاهش استحکام سنگ و در نتیجه کاهش مقاومت آن در برابر ضربه می شود. بنابراین با وارد شدن ضربه به سنگ ، موجب خورد شدن آن می شود.

نمای مدرن و نمای کلاسیک ( نما رومی ) از جمله نماهای پرطرفداری هستند که برای شکوه و زیبایی دو چندان از سنگ های سبک وزن و متخلخلی همچون تراورتن ها استفاده می شود. همچنین ترکیب متریال نام برده شده با یکدیگر به همراه طراحی زیبا می تواند اثری بی نظیری خلق نماید.

فایبر سمنت برد

صفحات سیمانی الیاف دار که با نام های فایبر سمنت یا سمنت برد هم شناخته می شوند. این صفحات الیافی از نظر مواد تشکیل دهنده به سه دسته ی : کلسیم سیلیکات، MGO برد و فایبر سمنت برد تقسیم می شوند که هریک دارای تفاوت های اندکی باهم هستند.

این صفحات مسلح شده با الیاف، متشکل از مخلوط همگنی از سیلیس، سیمان پرتلند و الیاف هستند که به روش های مختلفی تولید می شوند. از آنجایی که در ساختار این پنل ها، الیاف به کار رفته است، می توان به مقاومت خوب آن ها در مقایسه با چوب و سیمان اشاره کرد.

سمنت برد ها دارای وزن مخصوصی بین 1200 تا 1800 کیلوگرم بر مترمکعب هستند. ابعاد تولید آن ها نیز به طور معمول ۲.۴×۱.۲ و در ضخامت 4 الی 20 میلی متر می باشد.

این متریال در طرح های مختلفی ( آجری ، چوبی و…) تولید می شوند و از آنها برای نمای ساختمان های ویلایی، تجاری و مسکونی استفاده می شود. علاوه بر نما نیز می توان برای سقف کاذب، کف ساختمان های سبک و دیوارهای داخلی از این پنل های سیمانی استفاده کرد.

پارارمترهای فنی نمای ساختمانی

توجه به مشخصه های فنی از مهم ترین مواردی است که در انتخاب نوع نما ، توجه کافی می طلبد . از جمله ی این موارد :

  • مقاومت در برابر زلزله
  • مقاومت در برابر سرما و یخ زدگی ( شرایط آب و هوایی )
  • مقاومت در برابر آتش سوزی
  • عایق صوت
  • عایق حرارت
  • وزن تحمیلی بر ساختمان
  • هزینه ترمیمی و نگهداری
  • دوام و ماندگاری
  • بودجه و صرف اقتصادی
  • سرعت اجرا
  • تطابق با محیط زیست

بندکشی نما

بعد از انتخاب نوع نما ، نوبت به نحوه ی اجرای آن می رسد . یکی از مواردی که درحفظ نما و دوام آن نقش بزرگی ایفا می کند بندکشی نما است . در هنگام پر نمودن درزهای نما ، خصوصا سنگ به رواداری های ابعادی ، رواداری های اجرایی ، تغییرات در ابعادسنگ به دلایل تغییرات دمایی ، رطوبت و کرنش ؛ باید توجه بسیار نمود . همینطورسازگار بودن درزهای افقی با تغییرات ابعادی ، نسبت به درزهای قائم اهمیت بیشتری دارد.

تنش های بیش از حد ناشی از حرکت سنگ نما ممکن است موجب شکسته شدن سنگ شود. برای پیشگیری از چنین مشکلی ، باید درزهای نرم و بازسازه ای تعبیه گردند . درز نرم به درزی می گویندکه موجب انتقال بار از سنگ مجاور به عرض درز می شود.

آب بندی

آب بندی نما یکی از ارکان مهم در نمای ساختمان است که غفلت و بی توجهی به آن موجب تحمیل خسارت های فراوانی خواهد شد و انجام آن عمر و دوام ساختمان را طولانی تر می کند . در مناطقی که در بیشترسال بارندگی است و میزان رطوبت بالاست و یا غلظت آلاینده های آن زیاد است. این موضوع حساسیت بیشتری می طلبد.

به طور کلی نمای ساختمان به عنوان پوسته ای ، معرف زیبایی و ارزش ملکی بنا محسوب می شود . دقت در انتخاب نوع متریال مصرفی با درنظر گرفتن نوع منطقه یکی از ضروری ترین مواردی است که بی توجهی به آن می تواند خسارات زیادی در پی داشته باشد. همچنین نحوه ی اجرای درست و عایق نمودن آن امری ضروری در جهت افزایش عمرنمای ساختمانی دارد.

نکته دیگری که باید همیشه مدنظرقرار دهید این است که بهتر است از به عنوان سنگ نما استفاده نکنید ، چرا که مقاومت چندانی در برابر نورخورشید نداشته وبعد از مدتی دچار رنگ پریدگی می شوند. همچنین ممکن است در برابر باران های اسیدی دوام زیادی نیاورد و به لحاظ ظاهری ، زیبایی اولیه خود را از دست بدهد.

د در این مرحله اقدام به چسب زدن پشت سنگ ها کنید.

چسب های پودری و مخصوص سرامیک برای این نوع از سنگ ها مناسب اند.

زیرا توانایی چسبانندگی بالایی دارند و میتوانند سنگ ها را به خوبی در جای خود مستحکم کنند.

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا